Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wojna w Iraku (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wojna-iraku-18826/)

sobi1 21.03.2003 14:01

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
a powiedz mi na co im ta ropa?
A moze dlatego, ze są tam największe na świecie (po Arabii Saud.) złoża ropy naftowej (25%), a zasoby US to 3%. Q zuzycie ropy jest najwieksze wlasnie w USA.
A jak na razie jest to najpopularniejsze zrodlo energi stosowane w przemysle motoryzacyjnym. Czyz nie?

pepperman 21.03.2003 14:12

Cytat:

sobi1 napisa***322;(a)
A moze dlatego, ze są tam największe na świecie (po Arabii Saud.) złoża ropy naftowej (25%), a zasoby US to 3%. Q zuzycie ropy jest najwieksze wlasnie w USA.
A jak na razie jest to najpopularniejsze zrodlo energi stosowane w przemysle motoryzacyjnym. Czyz nie?

wyobraz sobie. 21 wiek. Bushowi przychodzi do glowy pomysl: "wiecie co, malo nam ropy. zaatakujmy Irak bo ci maja wiecej od nas, ale bedzie jazda." takie komentarze to na onet. slepo powtarzane komentarze w stylu leppera. czysta demagogia. chyba nie ma po co dyskutowac. z lepperem tez sie nie da ((

paja 21.03.2003 15:23

Cytat:

remix napisa***322;(a)
Witam!

ehh Kizio widze, ze nie rozumiesz o co tak naprawde chodzi...

wojna napedza przemysl, gospodarke, im dluzej bedzie trwala tym bardziej rozwinie sie przemysl w USA, a jeszcze jak ja wygraja to zagarna spore zloza ropy naftowej. jesli Hussain zaatakuje bronia masowego razenia to USA wyprobuje swoje tajne projekty i nowe rodzaje broni (beda mieli okazje).
Przeciez USA mogloby spokojnie wyslac grupe superkomandosow i zabic Saddama od reki... ale po co? rozwiazanie pokojowe lub "ciche" nie pozwoli im zagarnac ropy.
cala ta sprawa smierdzi na odleglosc

Święte słowa tylko o to ameryce chodzi Irak jest skazany na przegraną Władza ameryki się cieszy że będą mieli kasę żydki. Za to ludzie się boją ataków terrorystycznych

madmax2 21.03.2003 20:31

Co do wojny to nie było innego wyjścia. Trzeba było obalić wujka Saddama. Zresztą, żeby nie wojna 12 lat temu i akcja lotnicza Izraela w latach 80 - tych to Saddam miałby już bron nuklearną i wszyscy obchodzili by się z nim, jak z jajkiem podobnie, jak teraz robią z Kim Dzong Ilem. A Saddam udoskonaliłby Scudy i Europa robiłaby w gacie ze strachu, że może nam zrobić superCzarnobyl. Fakt, że przede wszystkim chodzi o ropę i Amerykanie dobrze wiedzą o tym, że każdy to kuma. Nie mniej, jednak przy okazji zrobią trochę porządku na Środkowym Wschodzie i pokaża pozostałym fanatykom Dżihadu, że z nimi to nie przelewki.
Co do pacyfistów to proponuję spojrzeć w historię. W 1933 roku, jak Hitler doszedł do władzy to wszyscy to bagatelizowali i olewali. Potem w imię pokoju za wszelką cenę Hitler zdobył bez wystrzału pokaźną część Europy. Potem Francuzi nie chcieli umierać za Gdańsk i Paryż też. Efekt wszyscy znamy. A poza tym szlag mnie trafia, jak słysze tych żabojadów, jak trują o pokoju, chociaż chodzi im o ambicje, a Chiracowi zdaje się, że jest nowym Napoleonem. Jak ich interesy byłyby w Iraku naruszone to gnaliby tam bez wachania. Ich komandosi i spadochroniarze, co chwila latają do Afryki, jak coś jest nie po myśli Francji.
Francuzi resztek odwagi wyzbyli się za Napolena.

lopus 21.03.2003 20:55

Ilość załączników: 1
moje zdanie...

jacoob 21.03.2003 21:54

Cytat:

[i]madmax2
Co do pacyfistów to proponuję spojrzeć w historię. W 1933 roku, jak Hitler doszedł do władzy to wszyscy to bagatelizowali i olewali. Potem w imię pokoju za wszelką cenę Hitler zdobył bez wystrzału pokaźną część Europy. Potem Francuzi nie chcieli umierać za Gdańsk i Paryż też. Efekt wszyscy znamy. A poza tym szlag mnie trafia, jak słysze tych żabojadów, jak trują o pokoju, chociaż chodzi im o ambicje, a Chiracowi zdaje się, że jest nowym Napoleonem. Jak ich interesy byłyby w Iraku naruszone to gnaliby tam bez wachania. Ich komandosi i spadochroniarze, co chwila latają do Afryki, jak coś jest nie po myśli Francji.
Francuzi resztek odwagi wyzbyli się za Napolena. [/B]
niewiem czy wiecie ale jezeli nie to wam powiem jako ciekawostkę że w egipskich szkołach uczą troszeczkę innej historii , jest wiele różnych sprzeczności co do wersji wydażeń ale jedną z najwazniejszych jest ta że to Polacy zaatakowali biednego Hitlera i ponieśli sromotną klęske

Ormianin 21.03.2003 22:58

Cytat:

jacoob napisa***322;(a)
niewiem czy wiecie ale jezeli nie to wam powiem jako ciekawostkę że w egipskich szkołach uczą troszeczkę innej historii , jest wiele różnych sprzeczności co do wersji wydażeń ale jedną z najwazniejszych jest ta że to Polacy zaatakowali biednego Hitlera i ponieśli sromotną klęske
A w Belgii kraju Unii Europ. ucza jeszcze innych bardzej kretynskich bzdur, a ja sie moglem o tym przekonac

Pawel_k 21.03.2003 23:02

a mlodzi szwedzi niewiedza kim byl kopernik :blee:

andrzejj9 21.03.2003 23:05

Cytat:

Ormianin napisa***322;(a)
A w Belgii kraju Unii Europ. ucza jeszcze innych bardzej kretynskich bzdur, a ja sie moglem o tym przekonac
a zebyscie widzeli, czego ucza sie w stanach. To juz w ogole jest paranoja. Mialem okazje przez rok uczyc sie historii w ameryce i wierzcie mi, takiej wersji przedtem nie znalem

/||\aster 21.03.2003 23:15

Cytat:

andrzejj9 napisa***322;(a)
a zebyscie widzeli, czego ucza sie w stanach. To juz w ogole jest paranoja. Mialem okazje przez rok uczyc sie historii w ameryce i wierzcie mi, takiej wersji przedtem nie znalem
Tutaj jest bardzo niski poziom nauki, ale bzdur nie pociskaja...

andrzejj9 22.03.2003 00:10

Cytat:

/||\aster napisa***322;(a)
Tutaj jest bardzo niski poziom nauki, ale bzdur nie pociskaja...
mowisz o stanach? A czytales amerykanska ksiazke do historii??

kraluk 24.03.2003 18:55

Cytat:

-=KoWaLiK=- napisa***322;(a)
...dochodze do wniosku ze ta stonka byla glownym "darem"...
...a te samoloty ^_^ :D :jupi: do jej OPRYSKU !!...

...pozdr...

Bardzo możliwe... :P :P

kraluk 24.03.2003 18:56

Cytat:

lopus napisa***322;(a)
moje zdanie...
BARDZO ciekawe... :P

-=KoWaLiK=- 24.03.2003 19:07

..ok to i ja znoof cos dorzuce...

..bardzo madry (tak mi sie wydaje) pan z telewizji...

..powiedzial ze tu nie chodzi o rope...

..gdyz zurzycie ropy w USA spadlo o ponad 30%...

..i juz nie wiem po czyjej stronie "stoi" racja...

..:buu: ...
..??? ...

lipek16 24.03.2003 19:31

Cytat:

kizio napisa***322;(a)
Ta wojna jest niepotrzebna! Czy nie wystarczy poprostu żeby jakiś amerykański snajper zabił Saddama Hussajna????
Kizio ma racje:)
A pozatym amerykańce niedługo sami się wykończą zamiast Saddama. Tylko sie zderzają helikopterami, strelają do swoich z patrotów;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:52.