![]() |
Cytat:
A jak na razie jest to najpopularniejsze zrodlo energi stosowane w przemysle motoryzacyjnym. Czyz nie? |
Cytat:
wyobraz sobie. 21 wiek. Bushowi przychodzi do glowy pomysl: "wiecie co, malo nam ropy. zaatakujmy Irak bo ci maja wiecej od nas, ale bedzie jazda." takie komentarze to na onet. slepo powtarzane komentarze w stylu leppera. czysta demagogia. chyba nie ma po co dyskutowac. z lepperem tez sie nie da (( |
Cytat:
|
Co do wojny to nie było innego wyjścia. Trzeba było obalić wujka Saddama. Zresztą, żeby nie wojna 12 lat temu i akcja lotnicza Izraela w latach 80 - tych to Saddam miałby już bron nuklearną i wszyscy obchodzili by się z nim, jak z jajkiem podobnie, jak teraz robią z Kim Dzong Ilem. A Saddam udoskonaliłby Scudy i Europa robiłaby w gacie ze strachu, że może nam zrobić superCzarnobyl. Fakt, że przede wszystkim chodzi o ropę i Amerykanie dobrze wiedzą o tym, że każdy to kuma. Nie mniej, jednak przy okazji zrobią trochę porządku na Środkowym Wschodzie i pokaża pozostałym fanatykom Dżihadu, że z nimi to nie przelewki.
Co do pacyfistów to proponuję spojrzeć w historię. W 1933 roku, jak Hitler doszedł do władzy to wszyscy to bagatelizowali i olewali. Potem w imię pokoju za wszelką cenę Hitler zdobył bez wystrzału pokaźną część Europy. Potem Francuzi nie chcieli umierać za Gdańsk i Paryż też. Efekt wszyscy znamy. A poza tym szlag mnie trafia, jak słysze tych żabojadów, jak trują o pokoju, chociaż chodzi im o ambicje, a Chiracowi zdaje się, że jest nowym Napoleonem. Jak ich interesy byłyby w Iraku naruszone to gnaliby tam bez wachania. Ich komandosi i spadochroniarze, co chwila latają do Afryki, jak coś jest nie po myśli Francji. Francuzi resztek odwagi wyzbyli się za Napolena. |
Ilość załączników: 1
moje zdanie...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
a mlodzi szwedzi niewiedza kim byl kopernik :blee:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Bardzo możliwe... :P :P |
Cytat:
|
..ok to i ja znoof cos dorzuce...
..bardzo madry (tak mi sie wydaje) pan z telewizji... ..powiedzial ze tu nie chodzi o rope... ..gdyz zurzycie ropy w USA spadlo o ponad 30%... ..i juz nie wiem po czyjej stronie "stoi" racja... ..:buu: ... ..??? ... |
Cytat:
A pozatym amerykańce niedługo sami się wykończą zamiast Saddama. Tylko sie zderzają helikopterami, strelają do swoich z patrotów;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:52. |