Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wojna w Iraku (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wojna-iraku-18826/)

andrzejj9 20.03.2003 23:33

nie nie nie

a wojna niestety napedza gospodarke, i to nie tylko przemysl zbrojeniowy

pepperman 20.03.2003 23:01

calkowicie sie zgadzam z Sidem. Amerykanie maja dosc wlasnej ropy. pisalem kiedys, ze bezposredni zysk beda mialy amerykanskie firmy, ktore beda najblizej kontraktow na odbudowe Iraku. swoja droga slyszalem juz komentarze, ze po to Amerykanie chca irackiej ropy, zeby rozruszac swoja gospodarke... rece opadaja

-Sid-The-Rat=> 20.03.2003 22:32

nie pytam czy grom czy agentura - podziwiam odwage tego czlowieka...

nie podoba mi sie jedno w tej wojnie - ze nasze kochane wladze wysylajac teraz tych 200 zolnierzy postawilo nas w jednym szeregu z USA i WB - straszne rzeczy gadaja o nas w arabskiej telewizji - ze my zaatakowalismy Irak...

przypominam ze jest to pierwszy od bardzo dawna przypadek ze nasz kraj kogokolwiek atakuje - Pilsudzki byl wyjatkiem (ale Litwa byla nasza...) - wczesniej trzebaby siegac do - juz sam nie wiem do kogo -krzyzakow?...

kraj patriotow i OBRONCOW stal sie agresroem - WSTYD mi za to

ps. sprawa z ropa to wyglada wg. mnie zupelnie inaczej - ropy amerykanie maja BARDZO duzo - od wieeelu lat tworza wlasne sztuczne zloza pompujac kupowana w olbrzymich ilosciach rope w warstwy roponosne w centralnych stanach - wiec tu nie o rope chodzi - zwlaszcza ze irak nie jest monopolista - daleko mu do tego - stawialbym na zyski plynace z odbudowy zniszczonego kraju - OLBRZYMIE pieniadze jakie trzeba bedzie wlozyc z rozwoj calego regionu

pepperman 20.03.2003 22:31

w nawiazaniu do niektorych komentarzy. wojna nie napedza gospodarki. jest destrukcyjna na calej linii i to bez dwoch zdan. jedyne co zaczyna sie szybciej krecic to przemysl zbrojeniowy. bynajmniej nie chodzi tu o rowniez rope (probujcie sie zdystanswowac od tych wypowiedzi i spojrzec na to trzezwo) choc nie da sie ukryc, ze za kazda wojna stoja rowniez brudne interesy (np. podczas II wojny Swiatowej nie byly bombardowane w Niemczech fabryki gdzie byl kapital przeciwnikow Hitlera), ale o tym malo sie mowi. dlatego skonczmy z komentarzami w onetowskim i lepperowskim stylu... takie komentarze glosza tylko Ci co sa przeciwni wojnie, ale nie maja na to innych argumentow i slepo powtarzaja to co glosza inni...

PS. sam jestem przeciwny wojnie, ale nie przepadam za Husseinem i chyba raczej nie bylo innego wyjscia tyle tylko, ze nikt nie chcial brudzic sobie rak. watpliwosci mam co do calkowicie szczerych intencji Amerykanow. jakos pusto w ich ustach brzmi slowo WOLNOSC :(

oldgringo 20.03.2003 22:10

Jak najbardziej jestem za wojn±.
Mój bardzo bliski znajomy pojechał tam(już jaki¶ czas temu)na ochotnika.I mogę tylko napisać że nie jest z jednostki chemicznej.

Ormianin 20.03.2003 21:55

Obserwuje TV i slucham radia... na razie nic ciekawego nie ma :)

-=KoWaLiK=- 20.03.2003 20:10

Cytat:

Weron napisa***322;(a)
Wszyscy sa przeciwni a stosunek glosow jak glosowalem jest 9:9
Hehe.

Wiec ja powiem, jestem za wojna.
A raczej za obaleniem rezimu Sadama Husajna.
A jedyny sposob to wlasnie wojna.

...ja tak nie kliklem...
...ale nie bylo odpowiedzi "i tak i nie"...
...a czy nasze odpowiedzi cos zmienia??...
...panowie i szlachta w dupe sie ugrysta...
...klamka zapadla...
...:boks: :'( ...

...pozdr...

Weron 20.03.2003 20:03

Wszyscy sa przeciwni a stosunek glosow jak glosowalem jest 9:9
Hehe.

Wiec ja powiem, jestem za wojna.
A raczej za obaleniem rezimu Sadama Husajna.
A jedyny sposob to wlasnie wojna.

Remix 20.03.2003 19:48

Witam!

prawda jest jedna... amyrykanie mogli dawno obalic hussaina w 1991 roku, podczas pustynnej burzy. gdyby nie sluchali reszty swiata to mogliby do konca doprowadzic sprawe i od 12 lat irak bylby demokratycznym panstwem.

kizio 20.03.2003 19:45

Cytat:

remix napisa***322;(a)
Witam!

ehh Kizio widze, ze nie rozumiesz o co tak naprawde chodzi...

wojna napedza przemysl, gospodarke, im dluzej bedzie trwala tym bardziej rozwinie sie przemysl w USA, a jeszcze jak ja wygraja to zagarna spore zloza ropy naftowej.

Hehe to to ja wiem że chodzi przede wszystkim o rope!

Krzycho83 20.03.2003 19:40

Zgadza sie, cala sprawa kreci sie wokol ropy naftowej.

Jestem przeciwny wojnie.

-=KoWaLiK=- 20.03.2003 19:39

Cytat:

remix napisa***322;(a)
Przeciez USA mogloby spokojnie wyslac grupe superkomandosow i zabic Saddama od reki... ale po co? rozwiazanie pokojowe lub "ciche" nie pozwoli im zagarnac ropy.
cala ta sprawa smierdzi na odleglosc

...a SWOI ludzie na ODPOWIEDNJICH stanowiskach ???...
...kogo obsadza po obaleniu obecnego rzadu ???...
...SWOICH...
...|| ...

...pozdr...

-=KoWaLiK=- 20.03.2003 19:36

Cytat:

misz_masz napisa***322;(a)
i stonkę. ^_^

...dochodze do wniosku ze ta stonka byla glownym "darem"...
...a te samoloty ^_^ :D :jupi: do jej OPRYSKU !!...

...pozdr...

Remix 20.03.2003 19:35

Cytat:

kizio napisa***322;(a)
Ta wojna jest niepotrzebna! Czy nie wystarczy poprostu żeby jaki¶ amerykański snajper zabił Saddama Hussajna????
Witam!

ehh Kizio widze, ze nie rozumiesz o co tak naprawde chodzi...

wojna napedza przemysl, gospodarke, im dluzej bedzie trwala tym bardziej rozwinie sie przemysl w USA, a jeszcze jak ja wygraja to zagarna spore zloza ropy naftowej. jesli Hussain zaatakuje bronia masowego razenia to USA wyprobuje swoje tajne projekty i nowe rodzaje broni (beda mieli okazje).
Przeciez USA mogloby spokojnie wyslac grupe superkomandosow i zabic Saddama od reki... ale po co? rozwiazanie pokojowe lub "ciche" nie pozwoli im zagarnac ropy.
cala ta sprawa smierdzi na odleglosc

Pawel_k 20.03.2003 19:28

Cytat:

misz_masz napisa***322;(a)
i stonkę. ^_^
przede wszystkim stonke :D

czasami trzeba miec jaja i walnac piacha w stol i isc na wojne zamiast potem miec wyrzuty ze "moglo sie za wczasu zlu zaradzic" :blee:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:33.