![]() |
Tym bardziej ze u nas czesto po robotach drogowych 40 stoi jeszcze troche i czeka na panow policjantow.
|
Oczywiscie, ale mandat złapałem, jak już gdzieś pisałem, na idealnej prostej pustej drodze. Z tym że pojęcia nie miałem że to był teren zabudowany a jechałem troche ponad 80 :(
Panowie policjanci oczywiście "chamsko" sie czaili. Kilkadziesiąt metrów za policjantami było już dozwolone 70. Ale to nie ma teraz znaczenia. Myśle że nawigacja mogłaby mnie ostrzec ze tam był teren zabudowany (choć na to nie wyglądało). Zawsze lepiej mieć taką pomoc niż żadną. A 300zł to starczyłoby na AM z aktualizacjami na rok albo dwa :szczerb:. Testowałem tą funkcję w AM nieraz jadąc jako pasażer. I zawsze byłem miło zaskoczony dokładnością - praktycznie w 100% idealnie pokrywało sie ze znakami (!). W MM jest to nowa funkcja, pewnie jeszcze aż tak dobrze nie działa, ale dobrze że już jest. MM bardzo fajnie ostrzega za to o radarach. Subiektywnie skuteczniej niż AM (mniej alarmów ale za to bardziej trafne, przynajmniej w okolicach Lublina). |
Pierwszy raz 'korzystałem' z tej funkcji jadać do innego miasta, około 160 km od Wrocławia. Jeszcze zanim wyjechałem z miasta połowa wskazań zupełnie nie pokrywała się z rzeczywistością. I mam tu na myśli ulice, na których dane ograniczenia są od lat.
Na trasie było różnie, ale fakt, że jak działało to dobrze, to precyzja była imponująca - często wskazanie w nawigacji zmieniało się praktycznie w momencie mijania znaku. |
Równie duża precyzja w pokazywaniu ograniczeń prędkości (o dziwo) znajduje się w nawigacji z lidla.
Niestety zdarza się też, że drogi są źle oznaczone (niewłaściwe ograniczenie prędkości - coś jak np. 90 km/h na autostradzie). |
mam ta funkcje w TomTomie
dziala pomijajac to, ze w miastach uparcie od lat pokazuje 60, to co do reszty przypadkow jest bardzo dokladna TAKZE w PL, zeby nie bylo watpliwosci |
|
Warta kupienia bo widzę że sporo się jej sprzedaje, a może warto kupić coś innego do ~400,- bo brat mnie zamęcza?? :)
|
Bawił się ktoś nawigacja Sygic?
|
Jesli dobrze mi sie kojarzy gdzies czytalem ze ta rozdzielczosc HD na tak malych ekranikach nie specjalnie sie sprawdza i wszystko bardzo drobne jest ale nie jestem pewny. Firma jak najbardziej Godna polecenia i jej sie mozesz trzymac ale rozejrzyj sie tez za "nie HD" modelami lub poczytaj o komfrocie pracy na tych HD wiecej...
|
wygadlada dobrze
na navigacje nada sie wszystko, na czym bezproblemowo dziala nasza ulubiona navi co do pozostalych funkcji, to bym sie na to nie napalal przykladowo - kupilem larka 50.2 oprocz navi mial robic za ebook readera po zakupie okazalo sie, ze nikeotre serie nie pozwalaja zainstalowac TomToma - nie bo nie i koniec iGo nie pozawalala na prawidlowa orientacje ekranu - szok inne egzemplarze, z innych serii, nie maja z tym problemu pech i koniec zostala AutoMapa, ktroa nie jest zla, ale moim zdaniem nie jest najlepsza czytnik ebookow? z obiecywanych przez producenta 4,5h po zakupie (przy tylko wlaczonej ksiazce - nie gps czy muzyce!) zrobilo sie 1h po 2-3 miesiacach juz tylko 15min czyli na navi spoko - ale tylko w aucie na kableku... obawiam sie,ze raczej to samo dotyczy kazdej chinszczyzny nie markowanej przez nikogo, kto swoja reputacja odpowiada za jakosc, m.in. baterii jako navi ja bym bral taka garsc przemyslen ode mnie |
W sumie główną funkcją tej nawigacji ma być nawigacja, jakieś tam pdf, mp3, filmy hd nie są potrzebne, byle można było zainstalować jakieś dobre mapy nie koniecznie o......... i to chyba tyle.
|
Cytat:
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
800 na 480 na ekranie panoramicznym to juz w tej chwili standard nawet przy 4", a co dopiero przy 5"
nie slyszalem, zeby komus sie to nie podobalo ;) |
wydawalo mi sie ze na forum my-navia takie komentarze widzialem..... Tak jak napisal @MAX pewnie to kwestia aplikacji i jesli w nowych wersjach zoptymalizuja lub juz zoptymalizowali pod wyzsze rozdzielczosci to no problem...
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:48. |