![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#256 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chciałbym do końca tego..
Ale.. ja też nie wiem.. ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#257 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
![]() ![]() A co do modeli, które mało się czym różnią - a może są z różnych lat produkcji ? A może coś zmienili w środku ? Dziś niestety zdecydowana większość producentów wypuszcza krótkie serie - 2-3 lata i zmiana - czasem bardziej, czasem mniej widoczna - a dlaczego - z różnych powodów - np. z takich, aby za 5-7 lat stwierdzić - do tego nie ma już części niestety ... kupuj nowe ! Co prawda powyższe dotyczy bardziej sprzętu typu pralki/lodówki itp. - w kuchenkach mam wrażenie nie jest aż tak źle - ale i tak modele choćby wizualnie zmieniają się co kilka lat ... A inne powody - np. takie aby klientowi zakręcić w głowie ? Albo takie, że laik jak zobaczy, że dana firma ma kilka modeli to stwierdzi "o to dobra marka, bo tyle różnych produkuje" ... co niestety nie musi być sensowne i zgodne z prawdą ... Pozdrawiam i życzę owocnego zakupu !! ro29 P.S. Zapytaj na najlepszych w Polsce forum specjalistycznym dotyczącym elektroniki i pokrewnych spraw (wiadomo o jakie chodzi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
the one
CDRinfo VIP
ehh.. chciałem szybko kupić i jak zwykle wyszło z tego..
Tzn. kupić niby kupiłem, i o dziwo na miejscu w sklepie, ale żeby nie było zbyt pięknie, to kilka dni później otrzymałem telefon, że coś tam i tak dalej.. W każdym razie wezmę raczej coś z tego: http://www.neo24.pl/kuchnia-amica-51ge332-zpw.html http://www.morele.net/kuchnia-gazowo...2zpta-w-98815/ Jak ktoś ma jakieś uwagi, to chętnie przeczytam. Jak nie to rzucę monetą i zamawiam ![]()
![]() |
#259 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak pod wynajem, to bierz najtańsze co masz w promocji i tyle (byle gwarancja przyzwoita była).
Ja mam jeszcze fajniej, bo niedaleko mam sklepy (chyba główne na Polskę) Euro i Avansu i tam stoją porysowane czy powgniatane sprzęty - i lodówkę np. kupiłem za 60% ceny porysowaną i trochę powgniataną na boku, który przylega do ściany (więc mi w niczym nie przeszkadza) - chodzi już ponad pół roku bez problemu (a gwarancja normalna).
![]() |
#260 |
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Dziwne zeby rysa czy wgniot mialy wplyw na chodzenie badz nie produktu
![]() Jak ktos wie gdzie postawi i znajdzie w sklepie wade w ty miejscu gdzie u niego nie bedzie widac to warto sie potargowac. Nie polecam za to kuchenek bez szyby w drzwiczkach. Szybko sie kuchnia nagrzewa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Ale w dniu dostarczenia zadzwonili do mnie, że nastąpiła pomyłka i ta kuchenka jest droższa (tyle to ja wiedziałem od razu, ale wyraźnie się pytałem, czy na pewno tyle kosztuje), normalnie kosztuje u nich 950, ale ze względu na to wprowadzenie w błąd, proponują mi cenę 750 zł. Jeszcze im nie udzieliłem odpowiedzi. Niby dalej taniej i na miejscu, ale to już nie to samo, dlatego się zastanawiam. Za podobną cenę mogę ją kupić w podanym wyżej sklepie, a na pewno będzie to już nówka (tylko będę musiał sam załatwić transport). Dlatego się waham..
![]() |
![]() |
#262 |
lołn łulf
![]() ![]() ![]() |
Czy sa jakies haczyki przy przedluzaniu gwarancji do 5 lat na AGD w media markt ?
Kupuje nowa pralke i nie jestem pewny czy sie w to pakowac. Niby bedzie gwarancja dluzsza a jakoby jej nie bylo - chce uniknac wydawania dodatkowej kasy w bloto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wszystko zależy od ceny tego przedłużenia. Ewentualne wady materiałowe na ogół ujawniają się w pierwszych miesiącach eksploatacji, co obejmie standardowa gwarancja. Później już raczej normalne zużycie materiałów - z jednej strony 5 lat to nie powinien być jakiś zabójczy okres dla pralki, z drugiej strony mam wrażenie, że jakość współcześnie produkowanych urządzeń jest słaba.
Zawsze można poprawiać sobie samopoczucie i wykupić dodatkową gwarancję, ale jeśli ma to kosztować 30% wartości nowego sprzętu, to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
lołn łulf
![]() ![]() ![]() |
Wychodzi prawie 20%.
hmm Jeszcze dokladnie popytam co obejmuje gwarancja a czego nie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I pytanie.
Jak pralka? Producent, model. |
![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wszystko się psuje ... bez różnicy wybierał bym coś z Electrolux,Whirlpool
|
![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
lołn łulf
![]() ![]() ![]() |
electrolux ews 12470 (z czyms jeszzce na koncu)
ze standardowych 2 lat do 5 (chyba ze cos pomerdalem) |
![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przeczytaj dokładnie warunki tej dodatkowej gwarancji.
Może się okazać, że obejmuje tylko robociznę. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Wybór aparatu, co kupić, osprzęt - filtry, obiektywy, itp | Calme | Fotografia | 2839 | 29.01.2021 12:46 |
Kupno pralki i lodówki - prośba o doradzenia | Kunte | Off topic | 2 | 27.03.2009 11:38 |