Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.10.2009, 15:10   #286
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Co ty chcesz od zelmerów? W porównaniu z innymi badziewiami są ciche, co prawda mówię o workowych.
Chyba z 2 tyg temu matka kupiła, 5 lat gwary ma na niego (nie na wszystkie było 5 lat) i całkiem cicho się sprawuje. Mały lekki 1400W.
Sam też mam cobrę zelmera (może już z 10 lat) i też cichy, choć ostatnio zrobił się trochę głośniejszy jak zaciągnąłem nim wodę Niby wysuszyłem wszystko dokładnie, ale chyba łożyska coś załapały

A z philipsów to ja już nie chcę nic.....może tylko kiedyś skuszę się na maszynkę do golenia, jak moja stara wyzionie ducha.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.10.2009, 15:11   #287
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal Podgląd Wiadomości
no wlasnie myslalem o Zelmerze lub Electroluxie
spodobal mi sie Galaxy 2, ale juz mialem dlugie zeby jak zobaczylem pokredlo regulacji mocy (jakos identycznie wygladalo jak w chinskich badziewiach) a jak w sklpeie go podlaczylem i wlaczylem, to stwierdzilem ze wyje jak potepieniec

co do ceny - najchetniej w granicach 200 (marzenie scietej glowy ), powiedzmy ze 300-400 tez wchodzi w gre, ale nie chce doplacac za tysiac koncowek, czy kabel milion metrow albo limitowany lakier fortepianowo-perlowy, wiec bez szalenstw
Nie żebym chciał być monotematyczny, ale..

http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages...acz_bezworkowy

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2009, 15:21   #288
prometeusz
Guru

Data rejestracji: 07.01.2003
prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
Co ty chcesz od zelmerów? W porównaniu z innymi badziewiami są ciche, co prawda mówię o workowych.
Chyba z 2 tyg temu matka kupiła, 5 lat gwary ma na niego (nie na wszystkie było 5 lat) i całkiem cicho się sprawuje. Mały lekki 1400W.
Sam też mam cobrę zelmera (może już z 10 lat) i też cichy, choć ostatnio zrobił się trochę głośniejszy jak zaciągnąłem nim wodę Niby wysuszyłem wszystko dokładnie, ale chyba łożyska coś załapały

A z philipsów to ja już nie chcę nic.....może tylko kiedyś skuszę się na maszynkę do golenia, jak moja stara wyzionie ducha.
Grzeniu do puki trzymalem sie zelmerow tez sadzilem ze sa ciche
Wybralem sie wiec do "idiotow" porownalem na miejscu zelmera i philipsa i to mi wystarczylo
I przyznac musze ze na najwyzszych obrotach philips jest glosny, bo zamiast silnika slychac ssace powietrze w rurze.

prometeusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2009, 16:12   #289
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ostatnio przełaziłem temat odkurzaczy. Wodne odpadły, bo to wylęgarnia bakterii jest. Bezworkowy też chciałem mieć, ale się okazało, że nie ma to jak workowy z dobrymi filtrami jak się ma alergię na pył. A i przy wywalaniu z worka się nie posypie jak z tych pojemników.

Philips, owszem, cichy, ale i dwa razy droższy i to nie tylko w zakupie, ale i w eksploatacji od Zelmera. Zelmery miałem wcześniej i nie narzekałem, ale jak zacząłem robić rozeznanie to się okazało, że część produkcji Zelmera jest robiona w Chinach (m.in. ten Galaxy) i to już nie jest ta jakość. Kupiłem w końcu Cobrę II Silent, bo trafiła się promocja za 199 zł i nie powiem, jestem zadowolony - cichy + regulacja mocy, bardzo duży worek, a podobno nie spada siła ssania wraz zapełnianiem, no, siła ssania doskonała, i możliwość podłączenia dodatkowych akcesoriów typu turboszczotka, elektroszczotka.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2009, 16:54   #290
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jak juz pisalem - nie chce worka
ani tekstylnego, ani jednorazowego - nie i juz

oferta Lidla wyglada OK, jezeli jakosc tej zabawki jest taka, jak nas Lidl przyzwyczail - czyli tez OK
czy ktos go ma? bo nie chce eksperymentowac na sobie - w Lidlu nie ma opcji podlaczenia, zeby sprawdzic, czy halas nie zaglusza jumbojeta...

edit:
na jakims irlandzkim forum (google...) znalazlem opinie - ze niby dobry na poczatku, ale bez powodu z wiekiem szybko traci moc
reszta minusow mnie nie zrazala (brak pojemnika na akcesoria, maly pojemnik na kurz)
no, ale skoro kiepsko ssie, to odpada

Ostatnio zmieniany przez nimal : 13.10.2009 o godz. 17:01
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2009, 17:07   #291
mensir67pl
***3665;***1769;***1758;

Data rejestracji: 21.04.2004
mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:

oferta Lidla wyglada OK, jezeli jakosc tej zabawki jest taka, jak nas Lidl przyzwyczail - czyli tez OK
czy ktos go ma? bo nie chce eksperymentowac na sobie - w Lidlu nie ma opcji podlaczenia, zeby sprawdzic, czy halas nie zaglusza jumbojeta...
Samsung SC6561 można mieć z granicach 330-360-pln

........

mensir67pl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2009, 20:14   #292
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:

edit:
na jakims irlandzkim forum (google...) znalazlem opinie - ze niby dobry na poczatku, ale bez powodu z wiekiem szybko traci moc
reszta minusow mnie nie zrazala (brak pojemnika na akcesoria, maly pojemnik na kurz)
no, ale skoro kiepsko ssie, to odpada
Myślę, że w Lidlu nie byłoby problemu z podłączeniem na chwilę. Gniazdka tam jakieś powinny się znaleźć, ale jedno pudełko prawie zawsze jest rozpakowane, żeby móc dokładniej obejrzeć towar (za to lubię ten sklep).

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2009, 21:00   #293
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
kiedys szedlem do sklepu i kupowalem z tego co bylo na polce
teraz najpierw sprawdzam w necie i coraz glupszy sie robie

wielkie dzieki za sugestie!

jak na razie na tego z Lidla to ani jednej pozytywnej nie znalazlem (nie liczac takich w stylu "dzis kupilem - jest super")
ten Samsung wyglada ok, ale na ceneo tak z jedna trzecia ludzi narzeka, ze sie grzeje, bo sie filtry zapychaja - i teraz nie wiem, czy to dlatego, ze go zle uzytkuja, czy dlatego, ze faktycznie zle pomyslany

a co Wy macie albo mozecie polecic z uzytkowania przez znajomych dluzszego (czyli z rok np.)? chodzi o bezworkowy odkurzacz do mieszkania, byle nie halasowal zbytnio (nie mysi byc bardzo cichy - byle odkurzanie ni powodowalo bolu glowy!) i sie nie psul
Stary 13.10.2009, 21:04   #294
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ja bym Ci coś polecił, ale to nie ten przedział cenowy.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2009, 21:06   #295
Agusia
forumholiczka
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.11.2004
Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Dobre i ciche są Miele
Stary 13.10.2009, 21:07   #296
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Agusia Podgląd Wiadomości
Dobre i ciche są Miele
Ale w okolicach 200zet miały być.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2009, 21:08   #297
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Za 2 stówy?
Stary 13.10.2009, 21:09   #298
Agusia
forumholiczka
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.11.2004
Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
Za 2 stówy?
No tak
Nie sięgnęłam tak daleko wstecz
Stary 13.10.2009, 22:13   #299
nimal
Author
Zlotowicz

dzis moja uwage w sklepie przyciagnol Elektrolux Accelerator
cena tam byla 359 (ale to byl supermarket, wiec pewnie mozna taniej - nie wazne - taka cena ujdzie)
w kazdym razie pracuje w miare ok, jezeli z wiekiem natezenie halasu sie nie zmieni, to moze byc
made in wegry
to dobrze czy zle?
jakies doswiadczenia z Elektroluxami?
rozwazam tez Zelmera Voyager Twix

jeszcze opinii nie szukalem - az strach zagladac

edit:
no i zajzalem do opinii
o elektroluxie nie bylo ANI JEDNEJ pozytywnej... ponoc non stop zapchany filtr
na Zelmera tak jak na Samsunga - jedni jada inni chwala w podobnych proporcjach

Ostatnio zmieniany przez nimal : 13.10.2009 o godz. 22:18
Stary 14.10.2009, 08:20   #300
Kris
Nikoniarz

Data rejestracji: 26.01.2004
Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
My kupiliśmy coś takiego:
http://www.skapiec.pl/site/cat/304/comp/86561

Zależało nam na gumowych nóżkach, końcówkach do dywanów z długim włosiem i do paneli/parkietu.

Odkurzacz rewelacyjny.
Kris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: