![]() |
Cytat:
Ciągnie się od niego kawał druta pod plastikową osłoną - czujnik temperatury niby. |
Cytat:
Zalezy jak nowa jest ta lodowka, i jak dobrze izolujace scianki posiada... Ustaw w nocy na godzine, i w ciagu dnia dwa 30 minutowe interwaly, a powinno byc ok :spoko: |
Cytat:
|
Cytat:
lodówka ustawiona na te 15 min/h chłodzi zamrażalnik a na góre jest ciepło :wow: może trzeba trochę poczekać, albo coś jeszcze się stało ??? |
Zalezy czy masz 2 agregaty (1 na lodowke, 1 na zamrazalnik), czy 1 na calosc. Wyzej piszesz, ze zuzywa duzo pradu, wiec bardziej prawdopodobny jest wariant pierwszy. Wlacz lodowke do oporu (bez ograniczen) to sie przekonasz czy cos jeszcze jest nie tak ;)
Na pocieszenie: prawdopodobnie teraz juz nie odstaje od konkurencji pod wzgledem zuzycia pradu :P |
Cytat:
Trzeba też uwzględnić, że nie każdy ma możliwość poświęcić aż tyle czasu na jeżdzenie, szukanie itd. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo jeśli całość by miała 277 to byłby istny rekord w klasie lodówek o wysokości około 150 cm :wow: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Natomiast - jak widać - masz lepsze zdolności do długiego pisania niż ja - choć ja też miewam różne długie listy - pamietam jak np. kiedyś trochę pokłóciłem się z kolegą - a raczej On przysłał mi mail'a, w którym zarzucił mi to i owo itd. - na to ja w ciągu kilku godzin, napisałem do niego mail'a, który po skopiowaniu do Worda miał ... 11 stron ;) - choć jak teraz widzę, w porównaniu do Twoich możliwości, moje wyglądają jednak gorzej :) Cytat:
Cytat:
@ed hunter - masz termometr w lodówce ?? Bo najłatwiej ją włączyć na stałe i czekać aż osiągnie około 4-6 stopni. A czas potrzebny do osiągnięcia tej temperatury, zależy np. od tego ile razy były otwierane drzwi itd. Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Witam !
Cytat:
A skąd moje zdziwienie - a stąd, że jakoś oglądając swego czasu lodówki np. w sklepach internetowych, ale też w rzeczywistych sklepach, na firmę Ariston raczej nie zwracałem uwagi - głównie z tego powodu, że ich ceny zaczynają się od ponad 1250 zł :( A tak się składa - o czym jak może pamiętasz, sam Tobie kiedyś uświadamiałem - bo też na początku Ciebie to zdziwiło - dzisiejsze lodówki są w większości - przy podobnej wysokości - o zdecydowanie mniejszej pojemności - i dotyczy to np. lodówek Amica, Candy, Whirpool itd. Jednak jak się okazało - nie dotyczy to wszystkich firm ;) Co prawda ten Twój Ariston jest lekko wyższy i szerszy od starej (i większości podobnych modeli innych firm - które są tylko kilka cm niższe i węższe) - ale też - co zauważyłem po dokładnym obejrzeniu zdjęć - ma cieńsze ścianki. I to wszystko - choć może i cena ;) przekłada się na naprawdę niezłą pojemność ! Tak się składa, że niedawno rozmawiałem z Tatą o lodówce - i właśnie mu uświadomiłem, że dzisiejsze są w większości mniejsze w środku - ale wtedy jeszcze nie wiedziałem o Aristonie ;) Więc podsumowując - jak teraz widzę, niezły to był zakup - choć niestety chyba my takiego nie dokonamy - przede wszystkim cena około 1300 zł to już sporo - a po drugie te lodówki Ariston jakie przed chwilą oglądałem - są jednak trochę wyższe - a przede wszystkim szersze od modeli innych firm (i naszej starej) - co może być u nas problemem .... I te półki szklane - jak dla mnie takie lekko niewygodne (ryzykowne) - i chyba nie ma też możliwości ich regulacji ?? Pozdrawiam ro29 EDIT: - jeszcze popatrzyłem - ten nowszy model nie dość że droższy, to jeszcze głębszy i o mniejszej pojemności :( |
Cytat:
Ta, którą kupiłem jest w środku rzeczywiście pojemna i widać tu przekłada się to na dane liczbowe. W każdym razie w porównaniu do starej na pewno nie stracę na pojemności. Cytat:
Cytat:
Z trochę tańszych, a też bardzo dobrych lodówek polecam Indesita (to ten sam producent, ale tańsza seria), zwłaszcza model TAAN2 oraz BAAN2 (zamrażalnik na dole). Całkiem przyjemne modele, a na internecie można znaleźć za całkiem przyzwoitą cenę. Zobacz też jeszcze najnowszą reklamókę Media Marktu. Dzisiaj rzuciła mi się w oczy i zobaczyłem, że jest jakiś model Indesita za.. 749 złotych! To naprawdę rewelacyjna cena, a lodówka - mimo, że symbol mi nic nie mówi - jest wymiarów właśnie 150 na 60. Może warto się zainteresować :) Cytat:
Możliwość regulacji naturalnie jest i to dość bogata. Patrzyłem na to oczywiście przed zakupem. Może przy okazji zrobię zdjęcie ścianki, gdzie widać uchwyty. Cytat:
|
Witam !
Cytat:
Cytat:
Ten Indesit rzeczywiście niezły - choć już 1100 zł - a wiem, że Rodzice planują wydać max 1000 zł i to kupując na raty - więc Internet raczej odpada (choć są takie możliwości już w niektórych sklepach). Co do reklamówek Media Markt - akurat dziś przyszła ale tylko ze sprzętem RTV ;) Wiesz - co do kupna w promocji - co prawda trzeba uważać - aczkolwiek zazwyczaj warto - tylko problem polega na tym, że kupno czegoś w promocji to nie ... dla moich Rodziców - a zwłaszcza Ojca - jeśli już decyzja będzie podjęta i będą pieniądze (lub kupno na raty) - to mam obawy, że trudno będzie go namówić, aby czekał na promocję i szukał po iluś tam sklepach - mam w tym względzie złe doświadczenia :( Cóż - to nie nasze pokolenie ... Cytat:
Jeśli jest regulacja to bardzo dobrze. Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[/QUOTE] |
Witam !
Cytat:
Jak na razie jednak temat zakupu lodówki jest "zamrożony" - ale dzięki @andrzejj9 za wszystkie rady :) Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
Aha, przy okazji jedno pytania - instrukcja, którą dostałem jest w różnych językach, ale jakoś nie ma tam żadnego, który byłby mi znany, a chciałbym się upewnić w dość oczywistej myślę kwestii - czy ustawienie chłodzenia na pokrętle na "1" oznacza, że jest najsłabsze mrożenie, czy temperatura ustawiona na 1stopień (czyli najsilniejsze)? Jeszcze tylko takie dwie uwagi z użytkowania lodówki: 1) Naprawdę pozytywnie zostałem zaskoczony, jak w zeszła sobotę (9 dni temu) zrobiliśmy z ojcem zakupy - między innymi szynkę i ser - i wrzuciłem to do tego specjalnego pojemnika na tego typu żywność. Dzisiaj - po 9 dniach - szynka jeszcze spokojnie nadaje się do jedzenia i co więcej - wygląda na całkiem świeżą! Sera już nie ma, ale w sobotę jeszcze był i prezentował się podobnie. Porównuję to do starej lodówki, kiedy ser wytrzymywał jakieś dwa dni, z czego po pierwszym już robił się zielony, podobnie zresztą jak szynka. Przyznam, że jestem pod wrażeniem, pozytywnym :) 2) Dwa to tylko zaznaczenie faktu, że kilka dni temu dostałem pieniądze, które zostały mi niesłusznie naliczone, na konto :) |
andrzejj9 mozna prosic o swieza fote z wewnatrz, nie zebym byl ciekaw co trzymasz w zalrazalce, ale ile jest szronu, a moze snieg sie wytworzyl;) itd
Bylo nie bylo to dosc istotna sprawa:taktak: dla przyszlych kupujacych:) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:45. |