![]() |
Najlepiej kupić chińską za 300zł i wyrzucić jak sie zepsuje.
Zamiast kupować chińską z niemieckim napisem trzy razy drożej || Marnotrawienie wszystkim się opłaca. A tak serio to nie wiem, co sie moze w pralce popsuć? Silnik, grzałka, łożysko albo pompa. Nie jest to kosmiczna technologia i za 200zł chyba da sie naprawić - czyli płacisz za naprawę dwu lub więcej letniej pralki z góry. No gorzej jeżeli ma jakąś wymyślną elektronikę. Ale ja bym chyba nie płacił. |
Cytat:
że nie dotyczy elementów układu chłodzenia :rotfl: ale zawsze może mi się uchwyt drzwiczek urwać albo zaślepka plastikowa wypaść ew. myszy przegryza kabel zasilajacy, |
Jeśli kosztowała ~1000 to ja bym się chyba skusił. Zwłaszcza słuchając o tym, jakiej jakości jest dzisiejszy sprzęt...
|
Kupi***322;em pralk***281; Indesit.
Dwa lata gwarancji w standardzie. Stoj***281; przed dylematem - czy dokupi***263; 3 lata dodatkowej gwarancji za 180 z***322;... Wys***322;ane z mojego HTC Wildfire za pomoc***261; Tapatalk |
Cytat:
|
Cytat:
|
Rychu by się nie krzywił na Beko :spoko:
|
Mamy od pięciu lat pralkę Indesita, sprawuje się znakomicie.
|
W***322;a***347;nie wczoraj po ponad 12 latach pad***322;a mi pralka Bosch. Jutro przychodzi kole***347; obluka***263;, czy jest sens jej naprawy.
No ale dmuchaj***261;c na zimne, stoj***281; przed konieczno***347;ci***261; zakupu nowej. Chc***281; kupi***263; co***347; taniego, z dobrym serwisem i nie sypi***261;cego si***281; nami***281;tnie. Widzia***322;em fajn***261; z Beko, ale czy ta firma robi dobre zabawki Agd? Wys***322;ane z mojego HTC Wildfire za pomoc***261; Tapatalk |
Jakie zmywarki 45cm mają skuteczniejsze rozwiązanie na sztućce, niż koszyk?
|
Mamy od 5 lat lodówkę dwuagregatową Electrolux. Na razie, odpukać, sprawuje się świetnie. :)
|
Nie robi. Jak by robił to by poszedł w plajtę jak Vestfrost.
|
Tak to tylko w Erze, czym droższą kupisz lodówkę, tym więcej stracisz, takie mam odczucia na temat jakości dzisiejszych sprzętów AGD.
Moja siostra ma lodówkę Westfrost od ponad 20 lat, dwa razy psuł się termostat... Teraz chyba nikt nie robi takich lodówek. |
Cytat:
Nawet, jakbym pod wynajem robił, to pewnie kupiłbym to samo, co kupię sobie (tylko w najemców innych bym celował) - robię innym co mi miłe ;) Zresztą - bardzo prawdopodobne, że za kilka lat się wyprowadzę (mieszkanie w świetnym miejscu - ale ciasne) i wtedy albo będę wynajmował, albo sprzedam. I w jednym, i w drugim przypadku chciałbym, żeby efekt obecnego remontu jeszcze był na tyle dobry, że (co najwyżej po odmalowaniu) nabywca/najemca zwróci mi znaczącą część kosztów remontu. |
Ma rację Wawelski co do olania marki lodówki, bardzo słusznie :)
(chyba, że kogoś stać na premium w postaci Miele, no to fajnie - tu nie ma co liczyć opłacalności, po prostu ma się przyjemność z korzystania ze sprzętu wysokiej klasy). W wielu sklepach (np.agito) można dokupić gwarancję, świadczoną przez zewnętrzne podmioty, nie przez sklep ani producenta. Ale nie wiem czy jest sens - trzeba byłoby wczytać się dokładnie w warunku usługi. Co do zmywarki z Ikea - naprawiałem przyjacielowi taką, w środku miała napis Whirlpool. Żaden cud techniki, ale też nie widziałem badziewia. Popsuła się, bo ją zafajdał, niechluj, kawaler ;P |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:10. |