![]() |
Ktoś się mnie spytał o tą miniwieżę:
http://allegro.pl/mini-wieza-medion-...748076694.html Cóż.. firma kojarzy się jednoznacznie, ale wymagania są takie: "chcę mini wieżę do siebie, ladną, malą, prostokątną, z wszystkimi podstawowymi funkcjami, tzn kasety, plyty radio - tanią, do 200 zl" Znajdzie się w takiej cenie coś lepszego..? |
Tak, ale gdy kobiety nie schylają się do pralek to mamy ujemny przyrost naturalny, więc spadaj kolega z tymi niemieckimi wynalazkami.
|
Jeśli chodzi o wielkość wsadu, to osobiście mogę polecić pralki ładowane od góry. W ogóle robienie prania jest wygodniejsze, gdy człowiek nie musi się schylać i na kolanach ładować brudne rzeczy do pralki;) Gdybym miał polecić markę, wybrałbym polski mastercook. Siostra ma a ja żałuję, że zdecydowałem się na pralkę innej firmy (przepłaciłam..;/) Zainteresowanych odsyłam na stronę, wystarczy kliknąć w opinie mastercook.
|
W poprzedniej Gorenje miałem wielki bęben na 7 kilo i spokojnie można było prać kołdry, a nawet mały futrzak z wełny, teraz muszę się męczyć w wannie. (pranie kołdry w pralni kosztuje 40 złotych, a nowa porządna 70 :szczerb: )
|
Cytat:
35 centymetrów głębokości to ok, ale do mieszkania. Szukam jednak czegoś zdecydowanie większego. No i Ed zwrócił uwage faktycznie na ważną rzecz - wielkość drzwiczek, a i przy okazji - wsadu. Też nie raz nie mogłem w starej (i tak sporej) uprać kołdry (głównie wełnianej) i był z tym problem. Na to faktycznie zwrócę uwagę. |
Z mojego doświadczenia i Rycha rad: Pralka z jak największym bębnem, żeby można było uprać kołdrę, gruby koc itd. ja mam z małym i jest problem. Brać z najdłuższą gwarancją, moja ma 5 lat bez dopłaty. (Amica, zostało jeszcze dwa i 8 miesięcy ;))
|
|
Można jakąś sensowną pralkę dostać poniżej 1000 zł?
Żadne super nowoczesne cudo, ale żeby dobrze (i bezproblemowo) prało, najlepiej też z jakimś szybkim programem, no i żeby oszczędna (A+?) była. Akurat się jakieś zestawienie na jednej stronie pojawiło: http://www.agdmaniak.pl/6147/jaka-pr...ign=crosspromo na dobrą sprawę wszystkie wyglądają przyzwoicie. Są jakieś marki, które można teraz brać w ciemno, albo których należy unikać? |
Chwal Pana, bo miałeś szczęście! ;p
|
Cytat:
|
Czyli co - warto to wziąć? (to z Allegro)
To nie dla mnie, ale osoba, co się pytała, szuka czegoś w przystępnej cenie. Za więcej to bym pewnie zaczął szperać po Philipsach i innych takich, ale poniżej stówy to cudów się nie spodziewam. |
To chwalić Pana, bo wszystkie Brauny, Rowenty itd, śą chińskie i psują się jak mówię.
Na całe szczęście ja prawie niczego nie prasuję od jakiegoś czasu, więc mnie to nie dotyka. :] |
nie prawda, severin nie jest robiony w chinach :] może podzespoły sa, nie bede go rozkrecał
w kazdym badz razie to zelazko ma gwarancje door to door i sporo waży co moim zdaniem dobrze o nim swiadczy no i funkcja strazak czyli spokojna głowa że chata nie pojdzie z dymem :] zreszta mam sentyment do Severina , posiadam troche drobnego agd tej marki i daje rade :/ Cytat:
|
Te wszystkie żelazka są ch... warte, kupić nie za drogo, i tak zaraz po gwarancji padnie w najlepszym przypadku, nazwa nie ma tu nic do rzeczy, wszystko wyprodukowano w Chinach najtaniej jak się da. :]
|
http://allegro.pl/zelazko-ionic-seve...402177718.html moim zdaniem do 140 plnów nic lepszego nie znajdziesz,
sam takie mam robi to co do niego należy,gwarancja door to door |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:36. |