![]() |
Podejrzewam ze na taką lampkę jeden akumulator AAA w zupełności by wystarczył.
I tak więcej to się nie naładuje. |
To jest to:
http://www.ledlightszone.co.uk/novel...r-powered.html Mam kilkanaście kompletów podobnych lampek. Zimą świeci to około godziny (na tyle starcza "dzienne" ładowanie o tej porze roku). Panel słoneczny (jak widać) jest większy niż w jednoledowej lampce, akumulator też większy. Jednakże to właśnie akumulator jest największym problemem (przynajmniej u mnie). Bo o ile zastosowany byłby typowy aku (np. zestaw 3-4 aku AA) to nie byłoby problemu z wymianą. Zaś u mnie jest aku w formie kostki - nie do kupienia. Także mam już kilka sznurów pięknych lampek ogrodowych, które do niczego się nie nadają. :szczerb: |
nie no, lampy solarne ogródkowe dają radę. W końcu w dzień i bez słońca jest słońce ;)
ale lampa solarna to jedna dioda, a nie 200.. |
Może i działają, ale skąd wziąć pod koniec grudnia energię słoneczną, to nie wiem. :szczerb:
|
Zaciekawiły mnie takie lampki:
http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...opping/1540008 Spotkaliście się z czymś takim? Świeci to w ogóle? (bo coś 12-20 metrowy łańcuch bez zasilania z gniazdka wydaje mi się wątpliwy, ale może..) |
Podłączyłem, odbezpieczyłem. Zaraz będzie pierwsze pranie czyszcząco-rozkonserwujące :).
Małżowina czyta książkę. |
Wiadomo.
Nie zakropisz dobrze, nie pojedziesz. |
Beko to nie sa złe pralki. Zresztą z każdą marką zależy od tego jak sie trafi.
|
Rycho ci powie, że cie Bóg opuścił :>
|
Ostrzegłeś sąsiadów? :>
|
Właśnie wjechała do domu pralka BEKO WKB51031PTM :)
|
Również polecam ten odkurzacz. Przy dwóch kotach i dwóch domownikach sprawdza się rewelacyjnie.
|
Dywan odkurzony brutalnie, przy mocy ustawionej na 100%, wygląda jak wyprany. :) Teraz spotka się z pianką i powtórka jak wyschnie.
|
Ja ci wciągnę kota! :rozga:
Kupiłem od razu 5 oryginalnych worków, wychodzą po 5 złotych, ale może i warto. |
Mógłbyś coś dla mnie sprawdzić?
Zobacz, czy wciągnie kota. Moja stara cobra nie daje rady...ale ma tylko 1500W :( |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:28. |