![]() |
Odkurzacz tez masz mały? k***a
Rainbow! |
Cytat:
|
A ja nie popieram, bo mam mały portfel. :]
No chyba, że mnie jakoś przekonacie. |
OK. Kup większy portfel.
|
Kiedyś szukałem odkurzacza, to sporo ludzi chwaliło Dysony.
U mnie skończyło się na Zelmerze Jupiterze. Kilka lat ma i robi swoje. Co do Rainbowów. Był u mnie gościu od RoboCleana i sprzęt świetny, tylko cena z kosmosu. |
Cytat:
|
Da się - w lombardzie. :szczerb:
|
Mam Zelmera Cobra II od ponad roku. Spełnia swoją rolę - niezły cug, duży worek, może nie najcichszy, ale przy takim ciągu nie jest źle. Można go trafić w ofertach w okolicy 220 zł.
|
kupiłem zelmera voyagera, miał posprzątać po remoncie,
i posprzątał i to w wersji bezworkowej :spoko: a ciągnął rożny syf budowlany, jak to po remoncie żyje, ma sie dobrze, więc polecam http://www.morele.net/voyager-twix-01z014-st-184393/ |
My obecnie katujemy (remont) małego Karchera o mocy 1200W.
W porównaniu ze starym zelmerem Meteor nie dość że waży dużo mniej to jeszcze ssie dużo mocniej. Można go używać z opcjonalnym filtrem bez worka, także do odkurzania wodu, a z dodatkowym workiem - też do pyłów. Polecam. Mam też duzego karchera piorącego, ale do zwykłego odkurzania ten jest lepszy. |
Mówicie, że Cobrę brać? (Karcherów zabawkowych nie tykam, wszystko co miałem ja i znajomi szlag trafił, a kosztowało sporo :])
Cobra w Euro kosztuje 259, ale dostanie się bon na 30 złotych, można się za to w worki zaopatrzyć. :] |
jednak wziął bym Zelmer Odyssey 450.0 ST[turbo szczotka] lub SP
|
Turbo szczotkę, to sobie można dokupić, jest wtyk na elektryczną, Cobra ma większy worek o półtora litra (4,5 litra), brak danych o mocy ssania Odyssey, mały dobry odkurzacz już mam (Samsung), potrzebuję coś poważniejszego... i taniego. :>
|
Cytat:
a turbo szczotka jest w standardzie |
No dobra, Odyssey ST kosztuje 329, ale jak dokupię do Cobry za 259 oryginalną turboszczotkę za 79, to za 338 mam odkurzacz większy z bardzo mocnym ssaniem. 9 złotych różnicy. :>
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:54. |