Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wybór pralki, lodówki, odkurzacza, itp. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wybor-pralki-lodowki-odkurzacza-itp-64529/)

misiozol 21.04.2016 16:28

Cytat:

Napisany przez Trilu (Post 1358748)

Ps:Karta gwarancyjna to ważny element sprzętu :P

Na dzien obecny to najwazniejszy element i przez niego przewaznie placisz 2x tyle co z chin ;)

Trilu 21.04.2016 14:03

Sklep dedry na aledrogo jet ok.sam tam kupiłem parę sprzętów,odziwo wszystkie działają po dziś dzień.

Ps:Karta gwarancyjna to ważny element sprzętu :P

icemac 21.04.2016 13:52

Cytat:

Napisany przez Trilu (Post 1358740)
Najgorsze są sklepy sieciowe,typu eurortv,mediaexpert(te barany nieźle mnie utruły) ,na zakupach online na razie się nie zawiodłem,ale pewnie przyjdzie i na mnie kolej :)

ja mam trochę inne "wspomnienia" w euro kupowałem kilka razy, reklamowałem i nie było żadnych problemów. W necie ale TYLKO na alledrogo koleś mnie oszukał i allegro umyło od tego ręce, rzecznik też miał to w poważaniu ...taki jednostkowy przypadek na szczęście (mam nadzieję, iż na razie)

:taktak:

P.S.
ale nie o tym jest temat chyba ;)

Trilu 21.04.2016 13:29

Najgorsze są sklepy sieciowe,typu eurortv,mediaexpert(te barany nieźle mnie utruły) ,na zakupach online na razie się nie zawiodłem,ale pewnie przyjdzie i na mnie kolej :)
Rzecznik to mało może,grube ryby mają go w poważaniu.

Jarson 21.04.2016 11:44

W takich przypadkach nie można się zrażać. Oczywiście najpierw trzeba starać się kupować od odpowiednich sprzedawców (staż, ilość komentarzy, opinia), takich "nieznikających". Następnie należy pamiętać o odpowiedniej atencji - jak sprzedawca widzi, że nam zależy, to nie będzie próbował nas "zmęczyć", żeby nam się znudziło. Dalej - zaplecze. Nawet sama zapowiedź skierowania sprawy do Rzecznika Konsumentów i Całej Reszty potrafi zdziałać cuda. I oczywiście dbanie o dokumentację, posługiwanie się w korespondencji konkretami - naszymi prawami wraz z podstawą prawną, konkretnymi terminami (powoływanie się na datę korespondencji, podkreślanie kiedy upływa termin 14 dni itp.) Trzymanie się tego zwykle w zupełności wystarcza, żeby osiągnąć swoje tak szybko, że aż dziw bierze...

Nie dziwię się niechęci sprzedawców do podejmowania jakichkolwiek działań w kierunku obsługi gwarancyjnej. Rynek dziś opiera się głównie na walce cenowej, to jest niemal jeden jedyny argument, który się liczy. W takich warunkach sprzedawcy nie stać po prostu na doliczenie kilku procent do ceny, celem zapewnienia sobie środków na obsługę przypadków problemowych. Obowiązuje zasada sprzedać-zapomnieć. Ale - jakby to powiedzieć - to nie moja broszka. Sprzedawcy muszą być świadomi swoich obowiązków wobec klienta (bo to nie żaden producent, a przedsiębiorca który sprzedał mi towar bierze na siebie ciężar obsługi gwarancyjnej). I to nie ja mam liczyć, czy dana kwota jakiej żąda za towar mu wystarczy czy nie.

Trilu 21.04.2016 10:36

Ja miałem takie przeboje z tabletem i tv,że w żadną gwarancję już nie wierzę.Zwrot przez neta to też mordęga,sklep nagle okazuje się fikcyjną instytucją,która umywa ręce po sprzedaży,lub całkowicie znika.

icemac 21.04.2016 09:17

Cytat:

Napisany przez Trilu (Post 1358679)
Gwarancję,której nikt nie uzna lol2

życie ...
ale napiszę Ci tak - nie wszyscy sprzedający to oszuści. Nie porównujmy ich z władzą :P (nie chcę dosadniej tego napisać)

toast2

P.S.
kupiłem dedrę ze sklepu (na allegro od dystrybutora) - k***a jak ja wierzę ludziom :P
Jak się będzie spisywać zdam pełną relację, jutro ma dotrzeć kurierem.

Trilu 20.04.2016 18:30

Gwarancję,której nikt nie uzna lol2

icemac 20.04.2016 13:00

dedra kosztuje na alledrogo 700-800zł w sklepie stacjonarnym 900 ... w związku z tym dopytuję się o gwarancję :>

misiozol 20.04.2016 10:56

:piwo: z rana jak smietana :D , 400-800zl

grzeniu 20.04.2016 10:36

Jak tak możecie pić z rana i w robocie? :O

Jak kupisz, to napisz jak się sprawuje. Ważniejsze są właśnie wrażenia typu schnięcie prania czy wilgoć na ścianach, bo higrometrom nie wierzę.

A propos - ile to kosztuje?

misiozol 20.04.2016 10:28

:piwo:

icemac 20.04.2016 10:15

kupuję ten "słabszy"!

i porobię nawiewniki w oknach tam gdzie się da.

P.S.
dziękuję za fajną debatę :piwo:

misiozol 20.04.2016 10:00

Jesli o mnie idzie to malo wazne, fakty mowia swoje , jest zdecydowanie przydatne jak kobieta wpada w szal prania w sezonie jesienno zimowym wtedy wszystko co porozwiesza wlacznie z suszarka jest suche na nastepny poranek :P

grzeniu 19.04.2016 22:51

Znalazłem taką tabelkę, mam nadzieję wiarygodną. Przy okazji trochę podstaw w pigułce.
http://www.cumulus.nazwa.pl/teoria/wiedza/w_wilgot.htm

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:25.