Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wybór pralki, lodówki, odkurzacza, itp. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wybor-pralki-lodowki-odkurzacza-itp-64529/)

misiozol 27.12.2017 11:08

Nie no bez przesady , dc19 animal mozna dostac za ~200zl :P

- Deckard - 26.12.2017 21:02

Poczytałem i chyba wezme Aquosa, niby lepiej kurz filtruje.

@misiozol - Dysona nie chce, nie dam 2k za odkurzacz

misiozol 26.12.2017 13:40

Dyson z turbo szczotka daje rade , sa bezworkowe i jest dyson ;) taki DC19 animal daje rade .

ed hunter 26.12.2017 13:13

Turboszczotka sprawdza się świetnie przy dywanach. Filtr wodny nie przepuszcza syfu, ale od razu po sprzątaniu trzeba z niego wodę wylać i opłukać, inaczej smród murowany. Jak wiadomo mamy problemy z zamykaniem deski klozetowej, to wylanie wody z odkurzacza może być jeszcze większym problemem. :D

Te nowe odkurzacze o małej mocy całkiem dobrze ciągną (aż łzy lecą :szczerb:), one są po prostu trochę oszukane, jak jest duży opór, to wyraźnie same zwiększają moc, tak mam nowszym Zelmerze. Druga sprawa, to postarali się zmniejszyć opory w samym odkurzaczu, co też poprawia wydajność.

- Deckard - 26.12.2017 13:05

Odkurzacz temat damski

Witam.

Potrzebuje kupić sensowny odkurzacz, w domu jeden mały dywan ,reszta kafelki i parkiet.

Zależało mi na dobrym odkurzaniu kafelek i pakietu z włosów i innych niezidentyfikowanych farfocli.

Kiedyś wybór był prosty - moc i pojemność worka... dziś - workowe, wodne , mocy też im ubyło.

Jakoś cenowo nie chce się wykosztować , żadnej ''aj'salasy'' i innego typu wynalazków nie chce

Znalazłem :

ZELMER 829.0ST Aquos + Turboszczotka , turbosztoka to niby to czego mi trzeba [ kafelki i parkiet ] no i filtr wodny

ZELMER Jupiter ZVC425HT + Turboszczotka , tu wersja bez filtra wodnego

No i jak tam Panowie polecicie coś ? Wiem że temat damski jak stanik ale co poradzę .. muszę kupić

icemac 28.12.2016 08:48

osuszacz działa bezproblemowo, osusza skutecznie i szybko, pracuje cicho. Stosuję go także do suszenia prania w łaziance ;)

na razie tyle :P

P.S.
szukam kuchenki gazowo-elektrycznej

misiozol 21.12.2016 09:57

Cytat:

Napisany przez icemac (Post 1359335)
i w takim właśnie okresie przydaje się osuszacz :P

P.S.
w domu "osuszam" bo od parku nadciąga wilgoć ;)

I jak tam sie sprawuje osuszacz ?

misiozol 27.04.2016 17:32

Cytat:

Napisany przez icemac (Post 1359309)
jak obiecałem tak czynię :) - krótka relacja z działania osuszacza model Dedra DED9903 - działa jak powinien, średnio chodzi 3-4h/doba zbiera około 1,5-2 litry wody z powietrza (zrobiło się jakby "normalnie"), ustawienie wilgotności 50% (automatycznie się wyłącza po osiągnięciu zadanej - choć tego jeszcze nie udało mi się uczynić, przy takim ustawieniu - przy innych/wyższych sprawdzone).

Jestem zadowolony z urządzenia jak i zakupu przez neta ;) - na drugi dzień było - całe i szczęśliwe :P

P.S.
jak mnie natchnie to poosuszam pozostałe pokoje, choć w całym domu jakby jest lepiej ;) - moje odczucie jak i domowników :P

No widzisz ciesze sie ze sie cieszysz :D

icemac 27.04.2016 13:03

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1359334)
Jak jest upał i deszcz przez kilka dni, to dębowy las powoduje u mnie tropik, nieraz pranie zamiast wyschnąć, zatęchło, trzeba na nie puszczać wentylator.

i w takim właśnie okresie przydaje się osuszacz :P

P.S.
w domu "osuszam" bo od parku nadciąga wilgoć ;)

ed hunter 27.04.2016 12:50

O tej porze roku już budynek osuszać? Przecież jeszcze grzać trochę trzeba, u mnie w domu jest za sucho, drechowe spodnie wyciągnięte w nocy z pralki już są suche jak pieprz.

Jak jest upał i deszcz przez kilka dni, to dębowy las powoduje u mnie tropik, nieraz pranie zamiast wyschnąć, zatęchło, trzeba na nie puszczać wentylator.

Zetoxa 27.04.2016 11:32

daj ci Boże suchy dom :spoko:toast2

icemac 27.04.2016 10:58

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 1359313)
piszesz jak przedstawiciel handlowy :D

#$%#$^$%&45

nie miałem takiego zamiaru, choć

sprzedam mało używany, wręcz nówka ... :P

Zetoxa 27.04.2016 10:52

piszesz jak przedstawiciel handlowy :D

icemac 27.04.2016 10:32

jak obiecałem tak czynię :) - krótka relacja z działania osuszacza model Dedra DED9903 - działa jak powinien, średnio chodzi 3-4h/doba zbiera około 1,5-2 litry wody z powietrza (zrobiło się jakby "normalnie"), ustawienie wilgotności 50% (automatycznie się wyłącza po osiągnięciu zadanej - choć tego jeszcze nie udało mi się uczynić, przy takim ustawieniu - przy innych/wyższych sprawdzone).

Jestem zadowolony z urządzenia jak i zakupu przez neta ;) - na drugi dzień było - całe i szczęśliwe :P

P.S.
jak mnie natchnie to poosuszam pozostałe pokoje, choć w całym domu jakby jest lepiej ;) - moje odczucie jak i domowników :P

Trilu 21.04.2016 17:28

Tylko w naszym pięknym kraju ta karteczka nic nie znaczy,od razu zwalają winę na kupującego i trzeba latać po urzędach,sądach i uj wie gdzie jeszcze:sciana:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:27.