Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wybory nowego moderatora (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wybory-nowego-moderatora-32067/)

BD 03.03.2004 22:50

RiT2 - chlopie czy ty nie masz innych problemow. Czy przy tak malej liscie kolejnoc alfabetyczna ma znaczenie. Gdzie widzisz naduzycie - zastanow sie zanim cos napiszesz.

RiT2 03.03.2004 22:53

Cytat:

Napisany przez BD
RiT2 - chlopie czy ty nie masz innych problemow. Czy przy tak malej liscie kolejnoc alfabetyczna ma znaczenie. Gdzie widzisz naduzycie - zastanow sie zanim cos napiszesz.

????
A tak a propos czemu mozemy zawdzieczac wzmozona aktywnosc na forum B. D.????

Pawel_k 03.03.2004 23:02

Cytat:

Napisany przez RiT2
????
A tak a propos czemu mozemy zawdzieczac wzmozona aktywnosc na forum B. D.????

jak to czemu wiadomo ze spiskowej teorii dziejow :P :D :D :D

Maciej 03.03.2004 23:24

z wytypowanych ośmiu kandytatów na supermoderatora nadaje się pięciu ...i jak bym mógł zagłosował bym na nich wszystkich ...;) ale nie mogę więc głosuje tylko na jednego :)

mr_spock 03.03.2004 23:31

taka mala uwaga z mojej stronu. Na liscie mialy sie znalezc osoby ktore zostaly wytypowane przez jedna, lub kilka osob, a zaowazylem (moze sie przewidzialem) ze ktos sie dopominal o dopisanie na liste mimo ze nikt go nei typowal. Jak to w koncu jest z tym??
Rzeczywiscie, trudno nam dogodzic ;)

Alinoe 04.03.2004 03:48

1.głos na NIMALa - konkret+doza zdrowego rozsądku+odrobina humoru=NIMAL

2.antygłos na CIAPKa, wystarczy przeczytać wypowiedź ze strony nr2 tego tematu - jak mówiłem offtopic to offtopic

3.szkoda odejścia SIDa

pozdro, Marcin

bgn 04.03.2004 09:10

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
Witam!
Jako kandytat chciałbym coś napisać ;)

Po 1. widze, że zrobiła się niejasna sprawa co do sposobu wytypowania kandydatów.
Ja nigdzie się nie zgłaszałem zresztą nie miałem takiego zamiaru, a że lista miała powstać to wiem. Thanatos wywnioskował ją z tematu "żegnam" i lepiej w sumie zrobić nie mógł, bo jasno nie było powiedziane czy wysylac jakies maile czy bedzie ktos z kims rozmawiac.

Lista kandydatów jest doborowa, szczególnie cenie dwie bliskie mi na forum i nie tylko osoby jak Nimal i Y@nkee, pomyłka troche (przepraszam, ale bede lekko okrutny) jest mr spock - no nie znam Cie prawie koleś i nie wiem czy nie za szybko się pchasz na moda, ale szanuje...

Z góry mówie, nie mam zamiaru i nie pcham się na to stanowisko. Jestem na tej liście i jestem już w sumie kandytatem przez grono osób które chciałoby mnie zobaczyć na tym stanowisku i sami zaproponowali to co się właśnie dzieje.

Z forum jestem związany ponad rok od lutego. To nie wiele, ale z racji tej, że jest to moje "dziewicze" forum, a także forum które bardzo mnie wciągnęło jasno mogę powiedzieć, że stałem się aktywnym użytkownikiem.
Jedni powiedzą "nastukał" drudzy napisał ponad 2000 postów przez rok co samo wskazuje na dużą aktywność bo prześcignął można tak powiedzieć osoby które siedzą tu po 2 ponad 3 lata. Nie nie patrze na ilość postów, szczerze powiem podczas pisania trego tekstu nie wiem ile mam ich dokłądnie teraz, wiem że ponad 2000 ;)
Zawsze spędzałem tu dużo czasu i już w sumie od roku pierwszą rzeczą którą zrobie po włączeniu komputera było wejście na forum. W aktywnym uczestniczeniu nie przeszkodziła mi nawet praca 8 miesięczna która zajmowała mi dużo czasu ponad 9 godzin dziennie w roznych porach przez dwa dni pod rząd jeden dzien przerwy i znowu dwa dni i tak w kółko, ale pozwoliła mi ona kupić nagrywarkę i znależć się w Waszym gronie :)
Sam moge powiedzieć o sobie - że znam to forum.
Co ważne dla Was - wiedza na temat forum, obyczajów, tematów i innych rzeczy z pewnością przerasta moją wiedze techniczną na temat komputerów, ale ciągle ją dokształcam i samo forum wiele mnie nauczyło tak aby pomoć w pewnym sensie pewnej liczbie osób które miały tu swoje problemy.
Są lepsi spece, których teraz pozdrawiam, a którzy pomagali mi nieraz ;)

Moderowanie - jeśli chcecie moda jak pisal uzytkownik Sprezyn: cichego, niewidocznego to...na pewno nie ja. Moderator dla mnie z pewnością musi być osobą, która zna dane mu forum, zna użytkowników i życie którym toczy się forum. Zawsze brałem udział czynnie w dyskusjach i mam zamiar dalej to robić, oczywiście w troche inny sposób niż dotychczas mająć że tak powiem w oczach filtr moderatora.
Nie mam żadnego programu wyborczego czy planów zmian, ale chcę głównie aby forum stało się ciekawsze i nie odstraszało starych wyjadaczy tematami słynnego "brązu" czy "masturbacji" - nie chciałbym żeby takie tematy także się pojawiały bo rzeczywiście to duże odbicie od tematyki forum i jak ktoś powiedział serwisy typu bravo.pl czekają. Można się "odbić" ale nie aż tak, z tego względu, że na forum jest dużo "nieletnich" i ich można powiedzieć kręcą takie tematy możnaby było się skupić na czymś innym, na prawde a nie na brązach. Taki rytm odstraszył starych wyjadaczy którzy nie uczestniczą już tak czynnie w dyskusjach.
Ja tego nie zmienie na pewno! Bo forum i zawsze tak uważałem tworzy cała społeczność userów, ale jeśli będzie można postaram się nadać temu ton.
Napisał ktoś kogo cenie bardzo (może on sam wie że o niego chodzi ;) ) to forum jest lekko nietypowe bo ono pilnuje się samo i nie potrzebuje tak bardzo czynnego moderowania. Tak w sumie jest i wiele osób to wie. Jeśli tym pilnującym może być także Ciapek myśle, że to nie jest żadna mieszanka "wybuchowa", z góry także mówie, że nie będę tym "wielkim, złym" ale może bardziej "ludzkim" moderatorem, który będzie się starał swoje ruchy wykonywać "jasno" dla każdego a zarazem nikomu nie wchodząc znacznie w droge, ale wiadomo są pewne "granice" które będą pzrestrzegane.

Jednym słowem - nadać ton, moderować tak aby wszystko szło w dobrą stronę. Ciapka już znacie, jeśli odpowiadał by on także Wam jako moderator - to wiadomo zagłosujcie. Ja postaram się spełniać swoją funkcję tak jak należy. Może nie będę tak przebojowy i barwny jak Sid The Rat, ale na pewno będzie to ten "dobry" mod :)

Pozdrawiam i dziękuję za dotychczasowe głosy! I chciałbym żeby niektórzy zapamiętali te słowa:
TO NIE JA CHCIAŁEM I CHCE BYĆ MODEM TYLKO LUDZIE KTÓRZY CHCIELI BY MNIE ZOBACZYĆ NA TYM STANOWISKU DO TEGO DOPROWADZILI, ja forum cdrinfo zawsze miałem w sercu, a jeśli mogę coś dla niego zrobić, a ludzie stoją za mną, nie sprzeciwie się, a tylko pójdę do przodu!

:3msie:

no jestem pod wrazeniem - ,,,ale nie bede na ciebie glosowal ale na na twoich "konkurentow tez nie - bo jest mi to obojetne

yahol 04.03.2004 09:18

Cytat:

Napisany przez bgn
no jestem pod wrazeniem - ,,,ale nie bede na ciebie glosowal

Kurcze!
BGN, czyzbys dolaczyl do grona cynikow?:)

Ps: stare czasy nie wroca:(
Nastepuje zmiana pokoleniowa.
Ja tez nie glosuje.

prometeusz 04.03.2004 10:17

A ja glosuje na Nimala.
Wdaje mi sie ze skoro jest mozliwosc glosowania to jednak lepiej z niej skorzystac niz potem narzekac

prometeusz

adixo 04.03.2004 10:26

A po co tu mod, przecież te forum tak na prawdę nie potrzebuje go
Starzy wyjadacze i tak działają jak moderatorzy :peace:

CIAPEK 04.03.2004 11:06

niektórzy to się powinni na prawde zastanowić co piszą, bardzo ciężko Wam dogodzić, "mam dosyć patrzenia jak zazdrość nas zżera" - tak co po niektórych widać jak to im jest źle, że będzie nowy mod i że to nie oni mają szanse.
@bgn - dzięki za zauważenie, że tak powiem :)
@yahol - a czy nie warto spróbować, pokazać, że stare czasy mogą powrócić? Z takim podejściem jakie prezentujesz na pewno nie wrócą.
Cytat:

Napisany przez Alinoe
(...)2.antygłos na CIAPKa, wystarczy przeczytać wypowiedź ze strony nr2 tego tematu - jak mówiłem offtopic to offtopic

off topic to nie folwark, a przez taki folwark jaki się dzieje od jakiegoś czasu, tak wiele wartościowych userów się od nas odwaraca. Mówiłem to już nie raz naturalnie trzeba się odbijać od tematów komputerów, ale nie w tak czasem zaniżający poziom forum dyskusje. Od hardcorowych tematów są inne fora. Na moje najlpiej byłoby zrobić tak jak jest na wielu forach nowy dział typu "playground" czyli wolna amerykanka można też powiedzieć.
pozdrawiam, dzięki za dotychczasowe głosy.

yahol 04.03.2004 11:20

Drogi Ciapku!
(wybacz, ze tak familiarnie)
To se ne wrati - jak mowia nasi sasiedzi.
Zmienaja sie czasy, zmieniaja sie ludzie, zmienia sie forum.
Nie chcialem byc poprzednio modem, nie chce byc teraz i najpewniej nigdy taka mysl nie powstanie mi w glowie.
Zycze Ci powodzenia w tej syzyfowej pracy.
uwazam jednak, ze pewne normy powinny byc zachowane, a to jednoznaczne wyrazenie checi do kandydowania, pomysl na prowadzenie i takie tam drobiazgi. Wiedza nie jest elementem koniecznym. (serio).
Jedno wiem, bedzie Ci trudno, bo jaki by Sid nie byl, byl osobistoscia i nadawal ton forum. (ja akurat nie pochwalam takiego zachowania i tego typu charakter jest dla mnie .... no nie do przyjecia).
Zwrociles pewnie uwage, ze ten stary trzon forum, to jadro, zniknelo. A pomyslales czemu?

Dobra - koncze, bo mi sie panewki luzuja, a poczucie humoru na tej planszy nie jest dobrze widziane.
No wlasnie - a moze by tak troche oparow absurdu?

memorando 04.03.2004 11:39

Yankee jest spokojny i opanowany ciapek zaś łatwo go zirytować i udowodnię To jak zostanie modem:)

Alinoe 04.03.2004 11:39

Cytat:

Napisany przez bgn
no jestem pod wrazeniem - ,,,ale nie bede na ciebie glosowal ale na na twoich "konkurentow tez nie - bo jest mi to obojetne

bgn zawsze postrzegałem Cię jako kontestatora i zwolennika wolnej myśli. nie rezygnuj z tego jak i z głosowania na moda - tylko mocno przemyśl swój głos!

pozdrawiam Cię serdecznie

Alinoe 04.03.2004 11:48

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
off topic to nie folwark, a przez taki folwark jaki się dzieje od jakiegoś czasu, tak wiele wartościowych userów się od nas odwaraca. Mówiłem to już nie raz naturalnie trzeba się odbijać od tematów komputerów, ale nie w tak czasem zaniżający poziom forum dyskusje. Od hardcorowych tematów są inne fora. Na moje najlpiej byłoby zrobić tak jak jest na wielu forach nowy dział typu "playground" czyli wolna amerykanka można też powiedzieć.
pozdrawiam, dzięki za dotychczasowe głosy.

wartościowy user to taki który pomaga innym chętnie i często - zapewniam że takowy nie odejdzie tylko dlatego że pojawią sie tematy typu "brązu". ale faktycznie jeśli offtopic ma być miejscem publikacji postów nie dotyczących tematyki cdrw ale nadal związanych z komputerem to takie tematy nie powinny mieć miejsca, ALE WIELE SPOŚRÓD WAS PODKREŚLAŁO ŻE FORUM TO MA NIEPOWTARZALNY KLIMAT I CZUJE Z NIM COŚ NA MIARĘ RODZINNEJ ZAŻYŁOŚCI - w rodzinie nie rozmawia się tylko na poważne tematy ale jest i czas i miejsce na "offtime" - żeby ikonki :) :D :piwo: :wsciekly: odzwierciedlały faktyczny stan ducha. lubię znależć tu pomoc "cdrom nie widziany przez system" czy "fat32 vs NTFS" bo sam mam czasem podobne problemy lub dylematy, ale świetnie się bawię jeśli mogę od czasu do czasu poczytać "brąz" - bo to daje mi świadomość żę Ci po drugiej stronie których nie znam też są ludźmi...

pozdrawiam, Marcin

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:35.