![]() |
Cytat:
Niemniej jednak to miejsce naprawde intryguje.. |
bardzo intryguje
|
Przeglądałem te zdjęcia z Czarnobyla i stwierdzam - masakra...
|
Witam!
Przeczytalem ta relacje jednym tchem... i wywarlo na mnie ogromne wrazenie. Mysle ze wycieczka w kilka osob nie bylaby tak "fascynujaca"... 2 osoby to maksimum, zeby poczuc ten klimat... wyobrazcie sobie, ze nie daloby sie w 10 osob utrzymac stanu ciszy tak zeby mozna bylo sie nia "napawac" w pelni. Dlatego jezeli kiedykolwiek bede mial okazje pojechac do czernobyla... to tylko sam luz z jedna osoba, a najchetniej z ta laska... Bo wie wszystko gdzie co i jak, i mysle ze bylaby dobrym przewodnikiem... Ten reportaz wywarl na mnie ogromne wrazenie, taki ejak wycieczka po Aushwitz na ktorej bylem w tym roku. Kiedy zdam juz prawo jazdy to jade tam z kolega. Obaj interesujemy sie XX wiekiem, a w szczegolnosci wlasnie II wojna. Chcemy tam pojechac sami, bo jak bylismy z klasa to jeden ielki wyscig, ale pomimo tego i tak wrazenie bylo "zabojcze", ten klimat... W ferie najprawdopodobniej tam bede... Pozdro. |
dokładnie.. najlepiej samemu...
co do tej dziewczyny to wyczytałem na internecie, że ona podobno wcale tam nie była, a jeśli już to na pewno nie w formie opisanej na tej stronie wycieczki.. Ale to dla mnie mniej ważne, odbiór samego miejsca pozostaje taki sam... |
Cytat:
|
Teren zamknięty - nie wpuszczają bez specjalnej przepustki, albo zorganizowane wycieczki z przewodnikiem za skromną opłatą :)
BTW. Zdjęcia tej dziewczyny sugerują, że ona też była na wycieczce z przewodnikiem. Zauważyliście, że wszystkie te samochody są porozkradane? Może ktoś kupił u nas na bazarze radioaktywny silnik, akumulator lub inny sprzęt? Może tylko oddali to na złom i teraz "świecą" komuś sztućce od wschodnich sąsiadów? |
Odkopię bo może warto. Ciekawy teaser filmu (dokumentalnego?):
>> http://www.youtube.com/watch?v=Q259E...layer_embedded Zastanawiam się czy ta ekipa nie wybrała się na podróż samobójczą. Wleźli w miejsca gdzie podobno świszczy po 900 radów... |
Ten ''młyn'' można ''zobaczyć'' w grze Call Of Duty4 ;) są i inne gry żerujące na tej tematyce :sciana:
|
Cytat:
Cytat:
|
A Mózgozwęglacz wyłączyli? Spełniacza życzeń szukają? :szczerb:
|
:D Lol fajnie mają chłopaki :D
Ktoś się za dużo w stalkera nagrał xD |
Ja bym se pojechal do tego Czarnobyla :D
|
Ja przyznam, że też. Tyle, że nie właziłbym nigdzie powyżej "dopuszczalnej dawki" i wolałbym coś zawczasu przywdziać. :P
|
Z tego co widzialem na tych fotkach, to sa miejsca gdzie mozna lazic normalnie, bez kombinezonow antyradiacyjnych czy innych wynalazkow :D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:53. |