![]() |
IMHO takie filmiki szkodzą Strefie. Zaczyna się z tego robić kurort turystyczny, który zostanie zniszczony przez odwiedzających.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Aby bardziej zainteresować uczniów tematem można zorganizować jakiś konkurs. Kto odpowie na zadawane pytania poprawnie otrzyma punkty - ileś punktów to np 5 z danego przedmiotu. Wszyscy na tym korzystają, nauczyciele bo przekażą trochę więcej wiedzy, zainteresują historią swoich podopiecznych, oraz uczniowie którzy przeżyją super wycieczkę oraz będą mogli zdobyć kilka łatwych ocen - poprawią sobie sytuację z danego przedmiotu. |
Żeby było naprawdę bezpiecznie, musiałby być jeden pedagog na jedno dziecko :P
Pamiętam szkolną wycieczkę do Instytutu Badań Jądrowych w Świerku. Pół wycieczki jako jedyny cel obrało sobie znaleźć najbardziej niebezpieczny obiekt, do jakiego można się zbliżyć - oczywiście w rozumieniu takich dzieciaków. Rzecz jasna najlepszym punktem wycieczki był sam reaktor, choć mam wrażenie, że gdyby co niektórzy wiedzieli, gdzie jest skład paliwa do niego, albo chociaż zużytego paliwa, to natychmiast spróbowaliby się tam dostać, żeby przekonać się, czy będą świecić w nocy :P W Świerku promieniowanie było żadne (a pamiętam, jakie były emocje, jak dostaliśmy jasne plakietki i poinformowano nas, że jeśli staną się czarne, to znaczy że otrzymaliśmy śmiertelną dawkę promieniowania :)), ale w Czarnobylu od razu pewnie byłby konkurs, kto znajdzie najbardziej skażoną kępkę mchu... |
No dobra, to ja robię wypad do strefy... odpalam Stalkera. :mruga:
|
Cytat:
Sam nie wiem, jak to miejsce jest traktowane. Czy jako coś, co ma pozostać samemu sobie i niszczeć, czy może coś, co z czasem (pytanie jakim) będzie w jakiś sposób na nowo zagospodarowane. |
Tak, wszystko powinno zostać w nienaruszonym stanie. Jeżeli ktoś w mieszkaniu na półce zostawił zdjęcie rodzinne to ma tam leżeć. Jeżeli ktoś w kuchni garów nie pozmywał to też mają tak zostać. To tworzy niepowtarzalny klimat.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do Czarnobyla to kiedyś może się tam wybiorę. Zobaczyć te budynki, place zabaw...masakra! |
Trudno żeby przynosiła przyjemność kiedy nad uczniami znęca się psychicznie i zmusza do poświęcania czasu na coś co ich nie interesuje. Trudno też kiedy jest takie parcie w mediach na ogłupianie i rozleniwianie umysłu; nawet sami rodzice nie potrafią wychowywać dzieci.
Nie wiem na jakich ty czasach się zatrzymałeś, ale śmiem twierdzić że teraz to nawet "studentów" nie upilnujesz a co dopiero taką 'bachoriadę'. |
Cytat:
|
To w tym roku zlot w Czernobylu pod hasłem "Jaki wpływ ma promieniowanie na jakość zapisanych danych na różnego rodzaju nośnikach" :D
|
no, a po powrocie wszystkim wyrosną jaja na plecach :ysz:
|
Z tamtad sie nie wraca:hmm:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:24. |