Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.02.2006, 10:52   #121
Prezesik
Człekokształtny

Data rejestracji: 27.12.2004
Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Brawo Tomek!!!!

Swoja droga media teraz beda sie rozpisywac, jaka to byla udana dla nas Olimpiada

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.02.2006, 10:53   #122
**mondeo**
*Dziadziuś*

Data rejestracji: 27.10.2005
**mondeo** zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
I jak się okazuje 2 na tych Igrzyskach
srebro Sikory
brąz Kowalczyk
Gratulacje im i chwała
Stary 25.02.2006, 11:02   #123
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>

nie powiecie, ladnie strzelal
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2006, 11:05   #124
MOdy
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 24.11.2004
MOdy zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To co zrobił Tomek to poprostu mistrzostwo świata. Chyba już nikt nie myślał, że Sikora zdobędzie jeszcze jakiś medal na olimpiadzie. Brawo Tomek!!!
MOdy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2006, 11:10   #125
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
ja liczylem na medal
i licze na medal u pan....na magde gwizdon.....od dwoch lat kazdy dobry start tomka oznaczal dobry start magdy...
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2006, 11:13   #126
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
no to WIELKIE BRAWA !!!!
MAMY 2 MEDALE
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2006, 11:17   #127
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
"...nadzieja nie umiera nigdy ..."

Wielkie gratulacje dla Tomasza Sikory !!!

Wspaniały bieg, bardzo dobre szczelanie - tylko jedna runda karna (gdyby nie ona dziś słuchalibyśmy Mazurka ). Ale i tak to wielki sukces, tego utytułowanego zawodnika !!!

Wielkie gratulacje !!!

ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2006, 11:18   #128
**mondeo**
*Dziadziuś*

Data rejestracji: 27.10.2005
**mondeo** zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To może szkoda,że igrzyska już się kończą
bo może jeszcze jakiś medal by wpadł
oj gdyby skoczkowie lepiej się spisali
i gdyby nie ten pech prześladował naszych
to pewnie byłoby jeszcze weselej
Stary 25.02.2006, 11:18   #129
Prezesik
Człekokształtny

Data rejestracji: 27.12.2004
Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek
ja liczylem na medal
i licze na medal u pan....na magde gwizdon.....od dwoch lat kazdy dobry start tomka oznaczal dobry start magdy...
ja też nie miałbym nic przeciwko temu, aby to się sprawdziło i tym razem
Stary 25.02.2006, 11:29   #130
Lukash
Wymiatacz

Data rejestracji: 27.07.2004
Lukash zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
fajnie ze medal znpwu nie bedzie takiej kompromitacji...chodz moim zdaniem na tylu sportowcow co wyslalismy moglibysmy jeszcze z dwa zdobyc ale doper i to....ci ludzie co zajmuja sie tymi sportami zimowymi i dzialacze powinni juz zaczac myslec o olimpiadzie za 4 lata zeby poprawic wyniki i byc lepiej przygotowanym
Stary 25.02.2006, 17:26   #131
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !

A jednak się nie myliłem - dekoracja była około 20.15, w centrum Turynu - nawet ładnie to wyglądało (mały minus dla Justyny, że nie zdjęła czapki jak grali czeski hymn- ale uwzględniając jej młody wiek i tremę - wybaczamy ...)

A wracając do wydarzeń dnia wczorajszego już - czyli medalu naszego "zimowego skarbu narodowego", czyli Justyny - to naprawdę jej bieg był niesamowity. Gdy zaatakowała i rozciągnęła stawkę, a następnie wbiegła na stadion pierwsza - marzyłem o złocie - a z drugiej strony nie wierzyłem, że jednak to się udało. Patrząc teraz na finiszowe metry - widać było, że nie miała już sił - sama to przyznała - ale przecież i tak zrobiła w tym biegu więcej, niż po niej oczekiwano. I zdobywając medal dla nas - dla Polski - wpisała się w tak krótką listę polskich medalistów zimowych olimpiad. A uwzględniając jej młody wiek, wielką ambicję, pracowitość - jeśli tylko nic złego się nie przytrafi - może stać się ona gwiazdą na miarę Adama Małysza. A jest bardzo skromna i sympatyczna - ale z drugiej strony - mimo młodego wieku - widać w jej wypowiedziach dużą dojrzałość.
I dostało się niektórym (szczególnie internautom), że już w nią nie wierzyli A ponoć na olimpiadzie trzeba było ją w pewnym momencie "odciąć" od sieci - bo zbytnio przejmowała się tym, co ludzie pisali ...

A co do tego, co mówi się o tym sukcesie w mediach - ano różnie - uśmiałem się, jak w głównym wydaniu wiadomości, prowadząca stwierdziła, że dziś Justyna biegła swoim ulubionym stylem Cóż może po tym medalu, stanie się on, jej ulubionym - ale dotychczas raczej tak ponoć nie było.
A najlepsza była relacja z konferencji prasowej PO - kiedy Justyna biegła po medal, oni już podsumowywali nasz występ na olimpiadzie. Oczywiście - zbyt dobry on nie był - ale z podsumowaniami zazwyczaj wypada poczekać do występu ostatniego zawodnika
Dla mnie wrażenie zrobiło też zachowanie trenera - a konkretnie fakt, jak pokazywali go czyszczącego narty. Cóż w innych reprezentacjach są od tego sztaby ludzi - i jak widać, nie zawsze procentuje to sukcesem ...

Jeszcze raz gratulacje dla Justyny, za medal, za wspaniały bieg !!!

I trzymamy kciuki za jutrzejsze występy naszych sportowców - może ktoś sprawi jeszcze niespodziankę ??

ro29
Też mi się wypowiedzi Justyny podobały. Jeślli media jej nie zniszczą (tym razem z dobrymi zamiarami, ale mimo to.. - patrzecie przykład Rutkowskiego, który po jednym skoku już windowany był na mistrza) to ma duże szanse na to, żeby osiągnąć jeszcze wiele dużych sportowych sukcesów. I tego jej życzę.

Co do mediów i wypowiedzi to nie chce mi się już tego tematu poruszać. Dla mnie szczytem było, że nawet tak pozytywne wydarzenie, jak zdobycie medalu olimpijskiego nasi politycy potrafili obrócić w kolejny powód do przepychanek politycznych...

Kciuki trzymać mogliśmy i jak widać, podziałało

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2006, 17:28   #132
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
"...nadzieja nie umiera nigdy ..."

Wielkie gratulacje dla Tomasza Sikory !!!

Wspaniały bieg, bardzo dobre szczelanie - tylko jedna runda karna (gdyby nie ona dziś słuchalibyśmy Mazurka ). Ale i tak to wielki sukces, tego utytułowanego zawodnika !!!

Wielkie gratulacje !!!

ro29
A ja znowu miałem przyjemność to oglądać i tak, jak wczoraj przy zjeździe Justyny z drugiej górki tylko zagryzałem zęby, żeby nic nieptrzewidzianego się nie wydarzyło, tak dzisiaj, jak Polak podbiegał do ostatniego strzelania, to już prawie miałem stan przedzawałowy

Jest super, co prawda jeden strzał i na pewno byłoby złoto, ale i tak jest super

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2006, 23:24   #133
s_tuden_t
PWr

Data rejestracji: 20.12.2004
s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
[...]
Jest super, co prawda jeden strzał i na pewno byłoby złoto, ale i tak jest super
to fakt!
gdyby nie to jedno karne okrazenie to z pewnoscia cieszyli bysmy sie ze zlota w Turynie. ale i tak jest dobrze!

Nie Gadaj z Idiotą.
Sprowadzi Cię Do Swojego Poziomu.
Potem Pokona Doświadczeniem.
s_tuden_t jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.02.2006, 00:23   #134
Burt
Precz z internetem

Data rejestracji: 20.10.2005
Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Przyznaje się bez bicia,że trochę przesadziłem w swoim poprzednim poście krytykując polskich olimpijczyków.Dwa medale to jest już coś.Szkoda ,że reszta zawodników nie pokazała się z lepszej strony.
Burt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.02.2006, 01:04   #135
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
A ja znowu miałem przyjemność to oglądać i tak, jak wczoraj przy zjeździe Justyny z drugiej górki tylko zagryzałem zęby, żeby nic nieptrzewidzianego się nie wydarzyło, tak dzisiaj, jak Polak podbiegał do ostatniego strzelania, to już prawie miałem stan przedzawałowy (...)
Witaj w klubie @andrzejj9
Bieg Tomasza Sikory - podobnie jak i w piątek Justyny Kowalczyk - nie oglądałem od początku. Ale od momentu kiedy włączyłem w sobotnie przedpołudnie TV, i okazało się, że masz Tomek zaliczył pierwsze bezbłędne strzelanie - serce zaczęło mi mocniej bić. Wiadomo było bowiem, że fizycznie jest przygotowany do igrzysk bardzo dobrze - niestety dużo gorzej było na strzelnicy. A tutaj zaczęło się bardzo dobrze - pierwsze strzelanie bez pudła. Kiedy podczas drugiego także nie było rundy karnej - wstąpiła we mnie nadzieja - ale i serce zaczęło coraz szybciej bić . Kiedy po trzecim - także bezbłędnym strzelaniu - biegł razem z najbardziej utytułowanym zawodnikiem Norwegiem Bjoerndalenem - serce biło mi już jak oszalałe. I ostatnie strzelanie - jedno pudło ....ale kiedy Norweg spudłował aż trzy razy - nadzieja wróciła !! I mimo rundy karnej, Polak wybiegł (jeśli dobrze pamiętam), na pierwszym miejscu na ostatni odcinek - jednak bardzo szybko dogonił go Niemiec Michael Greis, który chyba jednak zachował więcej sił na końcówce i wyprzedził naszego reprezentanta. Blisko był także Norweg - jednak nie zdążył już wyprzedzić ani Polaka, ani Niemca.
Emocje sięgały więc dziś zenitu !!! Gdyby nie to jedno pudło - dziś grano by Mazurka w centrum Turynu. Ale i tak jest to wspaniały występ, tak bardzo przecież utytułowanego zawodnika, jak Tomasz Sikora. On sam także to bardzo mocno przeżył - te łzy podczas wywiadu dla TVP, to były prawdziwe łzy szczęścia. Nie udało się podczas pierwszych startów - ale udało się na koniec !!!

Niestety występy pozostałych naszych zawodników, podczas tego przedostatniego dnia Igrzysk, nie należał do udanych, niestety. Cóż ...
Jutro ostatnia szansa - bieg na 50 km z udziałem Janusza Krężeloka. Może i on sprawi nam niespodziankę - trzymamy kciuki ...
A wieczorem ceremonia zamknięcia - zgaśnie znicz, który zapłonie dopiero za dwa lata w Pekinie. I przyjdzie czas na podsumowanie tych Igrzysk

A na zakończenie - coś z pogranicza Olimpiady - czyli dzisiejsze MP w skokach - i detronizacja Adama Małysza ! Po raz pierwszy od 7 lat, Małysz nie zdobył MP - wyprzedził go bardzo dobrze dziś skaczący Mateja. Nie uważam to - jak niektórzy - za zmierzch Adama - ale choćby pod względem symbolicznym - jest to znaczące wydarzenie

Pozdrawiam
ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 26.02.2006 o godz. 01:08
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: