![]() |
Heh, przez to, że tak mało się w temacie udzielacie, jestem zmuszony pobić swój osobisty rekord jeśli chodzi o ilość postów pod rząd w temacie. No ale cóż.. ;)
Nie wiem, czy oglądacie skoki, ale jest całkiem nieźle. Po pierwszej serii zajmujemy piąte miejsce, a czwarci Niemcy wyprzedzają nas tylko o 0,8 punkta! Co więcej, będący na trzecim miejscu Norwegowie mają ok. 7 punktów przewagi. Czyżby.. ;) |
jesli stoch sie poprawi to kto wie...
|
Cytat:
|
no i jednak się udało
skoczkowie wskoczyli ma piąte miejsce na Olimpiadzie Dzięki im i za to |
Ja po cichu miałem nadzieję na czwarte, ale jednak Niemcy (oprócz Szmitda) w drugiej serii naprawdę pokazali formę.
Tak czy inaczej pozycja bardzo dobra, miłe zakończenie igrzysk jeślil chodzi o skoki narciarskie. |
Witam !
Cytat:
Ale dzisiejszy dzień nie był zły - piąte miejsce drużyny to na pewno miłe zaskoczenie - i pewien sukces. Oczywiście - bądźmy szczerzy - patrząc na skoki najlepszych, to widać było, że raczej nie mamy szansy aby z nimi walczyć - i chyba zajeliśmy - realnie patrząc - pierwsze z możliwych miejsc. Aczkolwiek - ja po pierwszej serii miałem nawet nadzieję na brązowy medal ;). Gdyby Małysz przekroczył zdecydowanie 130 metrów, a Mateja skoczył nie bliżej tylko dalej w II serii - strata do 3 miejsca nie była by taka duża ... Ale cóż - jest jak jest - i tak dobrze, że nasi pozbierali się po tym nieudanym sobotnim konkursie - bo bałem się, że będą tutaj skakać tak z obowiązku - i będzie problem z wejściem nawet do finału. A tutaj taka miła niespodzianka - więc gratulacje dla nich za punktowane dobre miejsce i wolę walki :) A ciekaw jestem z czego bardziej się Kutin cieszył - z 5 miejsca Polaków, czy złota swoich Rodaków ;) Ale o tej aferze co wokół niego wybuchła nie chce mi się pisać - jedno mnie tylko rozśmieszyło - jak komentator stwierdził, że jak chce pogadać Tajner z Kutinem, to muszą wziąść Kruczka ze sobą jako tłumacza !!!! I dlatego uważam, że pomysł na obcych trenerów nie zawsze jest dobry ;) Pozdrawiam ro29 |
no to wysylam po flaszkie moich sojusznikow.. :D
|
Cytat:
Cytat:
Ale prawie wszyscy ich zawodnicy w drugiej serii skakali rewelacyjnie i już po drugiej miniserii wiadomo było, że na medal szans nie ma. No i trudno, nie zmienia to jednak faktu, że i Polacy zaprezentowali się dobrze, a ich występ zdecydowanie można zaliczyć do udanych. Mogli, zwłaszcza w drugiej serii skoczyć trochę lepiej, ale przy skokach Norwegów i Niemców wyższe miejsce i tak nie było już w zasięgu. Ale i tak jest dobrze :) |
faktycznie, ladnie dzisiaj skoczkowie skakali.
BRAWO! |
A mnie ciekawi kogo wywalą z roboty po olimpiadzie?Tenerów,może prezesa PZN?Bo winny powinien się znaleźć.
A jeśli chodzi o skoczków i ich występ to nic specjalnego nie widziałem.Liczy się tylko pierwsza trójka na podium a nie jacyś półbohaterowie.Ambicja i szczere chęci to za mało. Pieniądze zmarnowane na wyjazd do Turynu można było przeznaczyć na operację dzieci z wadami serca lub inne,a nie inwestować w miernych ,mdlejących i nieprzygotowanych sportowców.Dziwne jest to, iż zawsze na ważnych imprezach sportowych polska ekipa zaczyna chorować na grypę.Ja nie choruje bo się szczepię,czy oni nie słyszeli o szczepionkach?Śmiać mi się chciało jak zobaczyłem chorego Małysza.Biedny, nie starczyło szczepionki dla niego. Generalnie polskim sportowcą ''zawsze wiatr w oczy''.A potem te ich żałosne tłumaczenia,że są zadowoleni z 25 miejsca ,że liczyli tyko że znajdą się w pierwszej trzydziestce itd.To po chlere tam jechali z takim nastawieniem?Pokazać gębe?Pomachać z Turynu do mamy?Mój ojciec mawia ''nie potrafisz,nie pchaj się na afisz''(THX dla starego) Przestałem oglądać występy naszych supermenów,bo nie chciałem się wku****ć.Powtarzam:szkoda pieniędzy. Pozdrawiam. |
Cytat:
W temacie tym wypowiadałem się już wcześniej, więc na razie nie będę do tego wracać. Poleciłbym tylko przeczytanie wczorajszego wywiadu w Gazecie Wyborczej z jednym naszym sportowcem (chyba łyżwiarzem - nie pamiętam nazwiska, ale mogę sprawdzić) na temat sytuacji polskiego sportu. W sumie nie wnosi to też nic nowego, ale ciekawie nazywa niektóre sprawy. Warto przeczytać. |
Cytat:
to moze na kazda impreze swiatowe federacje niech wpuszczaja tylko po trzy osoby coby rozdac tylko medale? |
Witam !
@demek - ogólnie patrząc to krótko i jednocześnie trafnie podsumowałeś wypowiedź kolegi @Burt Oczywiście sprawa nie jest taka prosta jak się wydaje. Na pewno patrząc z tej strony - a sam znam osoby, które trochę podobnie jak @Burt myślą - to wydaje się pieniądze na przygotowania, transmisje - a w kraju tyle potrzeb .. Ale jak by tak patrzeć, to w pewnym momencie nie powinno się nic robić, nie organizować żadnych imprez itd. - nie tylko sportowych - bo szkoda na to pieniędzy. Nie jesteśmy przecież chyba aż tak biednym krajem, żeby nie było nas stać na utrzymanie kilkuset sportowców. A tak naprawdę - na sport i tak wydajemy w ostatnich latach bardzo mało - co niestety przekłada się też w części na wyniki. Rację ma @andrzejj9 - trochę wyrozumiałości. Przecież sport to nie tylko występy zawodników - ale to też to, co robią oni dla kraju, dla innych. To duma narodowa - oczywiście raczej Ci najlepsi - ale nie tylko. To także popularyzowanie pewnych dyscyplin i sportu masowego - niestety jak wiadomo, dla części Polaków nadal znanym powiedzieniem jest - "nie biegaj bo się spocisz", a wf w szkołach traktowany jest jako zło konieczne. I później mamy się dziwić, że mamy kilka razy mniej zawodników niż inne kraje - a przecież często tak jest, że dopiero przy dużej ilości zawodników, można wyłowić talent, naprawdę zdolnych i upartych. Nie zawsze trafia się tak jak z Adamem Małyszem !! A co do występu skoczków - który kolega @Burt uznał za nic specjalnego. Owszem - na pewno piąte miejsce to nie podium i dość dużo nam ostatecznie do niego zabrakło. Ale - po pierwsze - 5 miejsce drużyny na najważniejsze imprezie roku - a prawdę mówiąc - raz na 4 lata - to naprawdę chyba jest niezły wynik ? Po drugie - na MŚ w lotach, zajeliśmy 9 miejsce na 9 ekip - i po tamtym występie można było narzekać - ale chyba nie tutaj. Kolejna sprawa - patrząc ogólnie - żaden z naszych reprezentantów nie zawalił wczoraj swojego skoku - skacząc np. ze 110 metrów czy dużo mniej - a często się im to zdarzało. A to świadczy ogólnie o tym, że byli w miarę dobrze przygotowani (choć mogli by być lepiej ;) ), a także, że po nieudanym występie w konkursie indywidualnym na dużej skoczni - zebrali się i postanowili pokazać, że na coś ich jeszcze stać - zarówno "starą gwardię" - czyli Mateję i Małysza, a także młodych. Chyba dla Stocha ten występ w debiucie olimpijskim był naprawdę niezły - najpierw pierwsza 20, później 30, na końcu 5 miejsce w drużynie - i w ogóle podoba mi się ten zawodnik - jeśli będzie ciężko pracował i trafi na dobrego trenera - może w przyszłości sprawiać nam radość :) Oczywiście prawdą jest, że o ile o naszych skoczkach - szczególnie patrząc na występy w drużynie, czy konkursie na średniej skoczni - można powiedzieć parę dobrych słów - to o niektórych zawodnikach, zajmujących miejsce w czwartej, piątej czy szóstej dziesiątce - nie można powiedzieć ... :smutny: Np. - nasz alpejczyk - nie pamiętam nazwiska - nie ukończył chyba żadnej konkurencji. I tutaj prawdą jest może to, co mówiono przed olimpiadą, że nasza reprezentacja jest zbyt liczna. Patrząc na występy niektórych - chyba nie do końca zasłużyli, aby tam pojechać ... Na koniec - jeszcze jedna kwestia - dziś o tym przypomniano podczas zawodów sztafet biatlonowych - że zajęcie miejsca w pierwszej 8 dla zawodnika jest bardzo ważne - bowiem dostaje przez to stypendium olimpijskie - a jak wiadomo bez pieniędzy - szczególnie w sportach zimowych - ale nie tylko - osiągnać sukces, odpowiednią formę itd. - jest naprawdę bardzo trudno. I po ostatniej olimpiadzie jeden ze zdolnych biatlonistów - zajmując 9 miejsce i nie mając szans na pieniądze - zrezygnował ze sportu ... A dzisiejszy występ naszej sztafety naprawdę nie był zły - szczególnie dwie pierwsze zmiany - Ziemianina i Sikory - wręcz bardzo dobre - niestety młodzi nie poradzili sobie - szczególnie biegnący na 3 zmianie Polak zaliczył, chyba 2 karne rundy po drugim swoim strzelaniu - co totalnie zaprzepaściło nasze szanse na miejsce w pierwszej ósemce ... Pozdrawiam ro29 |
w polsce to jest tak
- albo jestes na szczycie i cie kochaja - albo cie nienawidza nawet jak jestes w scislej swiatowej czolowce ot takie chore podejscie |
co do igrzysk to mam pytanko, taK z czystej ciekawosci:
w jakiej dyscyplinie mozna zdobyc medal najszybciej (w tym sensie, ze dana konkurencja jest rozgrywana w najkrutszym czasie) i w jakiej dyscyplinie trwa to najdluzej ??? moje skromne typy to: co do pierwszego to chyba skoki narciarskie. dwa skoki po kilka sekund + eliminacje i juz :) zas najdluzej to chyba hokej. kilka meczy z czego kazdy trwa bodajze godzinke lub jakies biegi narciarskie dlugodystansowe (ale biegi mnie kompletnie nie interesuja wiec nie mam nawet zielonkawego pojecia ile moze trwac bieg na najdluzszym dystansie- a wogole jaki jest najdluzszy dystans w tej dyscyplinie?). jak uwazacie ??? bardzo sie myle :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:28. |