Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   XX Zimowe Igrzyska Olimpijskie - Turyn 2006 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/xx-zimowe-igrzyska-olimpijskie-turyn-2006-a-62222/)

Prezesik 25.02.2006 10:52

Brawo Tomek!!!!

Swoja droga media teraz beda sie rozpisywac, jaka to byla udana dla nas Olimpiada

**mondeo** 25.02.2006 10:53

I jak się okazuje 2 na tych Igrzyskach
srebro Sikory
brąz Kowalczyk
Gratulacje im i chwała

Predi 25.02.2006 11:02

:jupi: :jupi: :jupi: :polska: :sluze:

nie powiecie, ladnie strzelal :)

MOdy 25.02.2006 11:05

To co zrobił Tomek to poprostu mistrzostwo świata. Chyba już nikt nie myślał, że Sikora zdobędzie jeszcze jakiś medal na olimpiadzie. Brawo Tomek!!!

demek 25.02.2006 11:10

ja liczylem na medal
i licze na medal u pan....na magde gwizdon.....od dwoch lat kazdy dobry start tomka oznaczal dobry start magdy...

czero 25.02.2006 11:13

no to WIELKIE BRAWA !!!!
MAMY 2 MEDALE :respect:

ro29 25.02.2006 11:17

"...nadzieja nie umiera nigdy ..."

Wielkie gratulacje dla Tomasza Sikory !!!

Wspaniały bieg, bardzo dobre szczelanie - tylko jedna runda karna (gdyby nie ona dziś słuchalibyśmy Mazurka ;) ). Ale i tak to wielki sukces, tego utytułowanego zawodnika !!!

Wielkie gratulacje !!!

:sluze:

ro29

**mondeo** 25.02.2006 11:18

To może szkoda,że igrzyska już się kończą
bo może jeszcze jakiś medal by wpadł
oj gdyby skoczkowie lepiej się spisali
i gdyby nie ten pech prześladował naszych
to pewnie byłoby jeszcze weselej

Prezesik 25.02.2006 11:18

Cytat:

Napisany przez demek
ja liczylem na medal
i licze na medal u pan....na magde gwizdon.....od dwoch lat kazdy dobry start tomka oznaczal dobry start magdy...

ja też nie miałbym nic przeciwko temu, aby to się sprawdziło i tym razem :)

Lukash 25.02.2006 11:29

fajnie ze medal znpwu nie bedzie takiej kompromitacji...chodz moim zdaniem na tylu sportowcow co wyslalismy moglibysmy jeszcze z dwa zdobyc ale doper i to....ci ludzie co zajmuja sie tymi sportami zimowymi i dzialacze powinni juz zaczac myslec o olimpiadzie za 4 lata zeby poprawic wyniki i byc lepiej przygotowanym

andrzejj9 25.02.2006 17:26

Cytat:

Napisany przez ro29
Witam !

A jednak się nie myliłem - dekoracja była około 20.15, w centrum Turynu - nawet ładnie to wyglądało (mały minus dla Justyny, że nie zdjęła czapki jak grali czeski hymn- ale uwzględniając jej młody wiek i tremę - wybaczamy ...)

A wracając do wydarzeń dnia wczorajszego już - czyli medalu naszego "zimowego skarbu narodowego", czyli Justyny - to naprawdę jej bieg był niesamowity. Gdy zaatakowała i rozciągnęła stawkę, a następnie wbiegła na stadion pierwsza - marzyłem o złocie - a z drugiej strony nie wierzyłem, że jednak to się udało. Patrząc teraz na finiszowe metry - widać było, że nie miała już sił - sama to przyznała - ale przecież i tak zrobiła w tym biegu więcej, niż po niej oczekiwano. I zdobywając medal dla nas - dla Polski - wpisała się w tak krótką listę polskich medalistów zimowych olimpiad. A uwzględniając jej młody wiek, wielką ambicję, pracowitość - jeśli tylko nic złego się nie przytrafi - może stać się ona gwiazdą na miarę Adama Małysza. A jest bardzo skromna i sympatyczna - ale z drugiej strony - mimo młodego wieku - widać w jej wypowiedziach dużą dojrzałość.
I dostało się niektórym (szczególnie internautom), że już w nią nie wierzyli :) A ponoć na olimpiadzie trzeba było ją w pewnym momencie "odciąć" od sieci - bo zbytnio przejmowała się tym, co ludzie pisali ...

A co do tego, co mówi się o tym sukcesie w mediach - ano różnie - uśmiałem się, jak w głównym wydaniu wiadomości, prowadząca stwierdziła, że dziś Justyna biegła swoim ulubionym stylem ;) Cóż może po tym medalu, stanie się on, jej ulubionym - ale dotychczas raczej tak ponoć nie było.
A najlepsza była relacja z konferencji prasowej PO - kiedy Justyna biegła po medal, oni już podsumowywali nasz występ na olimpiadzie. Oczywiście - zbyt dobry on nie był - ale z podsumowaniami zazwyczaj wypada poczekać do występu ostatniego zawodnika ;)
Dla mnie wrażenie zrobiło też zachowanie trenera - a konkretnie fakt, jak pokazywali go czyszczącego narty. Cóż w innych reprezentacjach są od tego sztaby ludzi - i jak widać, nie zawsze procentuje to sukcesem ...

Jeszcze raz gratulacje dla Justyny, za medal, za wspaniały bieg !!!

I trzymamy kciuki za jutrzejsze występy naszych sportowców - może ktoś sprawi jeszcze niespodziankę ??

ro29

Też mi się wypowiedzi Justyny podobały. Jeślli media jej nie zniszczą (tym razem z dobrymi zamiarami, ale mimo to.. - patrzecie przykład Rutkowskiego, który po jednym skoku już windowany był na mistrza) to ma duże szanse na to, żeby osiągnąć jeszcze wiele dużych sportowych sukcesów. I tego jej życzę.

Co do mediów i wypowiedzi to nie chce mi się już tego tematu poruszać. Dla mnie szczytem było, że nawet tak pozytywne wydarzenie, jak zdobycie medalu olimpijskiego nasi politycy potrafili obrócić w kolejny powód do przepychanek politycznych...

Kciuki trzymać mogliśmy i jak widać, podziałało ;)

andrzejj9 25.02.2006 17:28

Cytat:

Napisany przez ro29
"...nadzieja nie umiera nigdy ..."

Wielkie gratulacje dla Tomasza Sikory !!!

Wspaniały bieg, bardzo dobre szczelanie - tylko jedna runda karna (gdyby nie ona dziś słuchalibyśmy Mazurka ;) ). Ale i tak to wielki sukces, tego utytułowanego zawodnika !!!

Wielkie gratulacje !!!

:sluze:

ro29

A ja znowu miałem przyjemność to oglądać i tak, jak wczoraj przy zjeździe Justyny z drugiej górki tylko zagryzałem zęby, żeby nic nieptrzewidzianego się nie wydarzyło, tak dzisiaj, jak Polak podbiegał do ostatniego strzelania, to już prawie miałem stan przedzawałowy ;)

Jest super, co prawda jeden strzał i na pewno byłoby złoto, ale i tak jest super :)

s_tuden_t 25.02.2006 23:24

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
[...]
Jest super, co prawda jeden strzał i na pewno byłoby złoto, ale i tak jest super :)

to fakt!
gdyby nie to jedno karne okrazenie to z pewnoscia cieszyli bysmy sie ze zlota w Turynie. ale i tak jest dobrze! :D

:piwo: :piwo: :piwo:

Burt 26.02.2006 00:23

Przyznaje się bez bicia,że trochę przesadziłem w swoim poprzednim poście krytykując polskich olimpijczyków.Dwa medale to jest już coś.Szkoda ,że reszta zawodników nie pokazała się z lepszej strony. :piwo:

ro29 26.02.2006 01:04

:polska: :najlepsz: :polska:

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A ja znowu miałem przyjemność to oglądać i tak, jak wczoraj przy zjeździe Justyny z drugiej górki tylko zagryzałem zęby, żeby nic nieptrzewidzianego się nie wydarzyło, tak dzisiaj, jak Polak podbiegał do ostatniego strzelania, to już prawie miałem stan przedzawałowy ;)(...)
:)

Witaj w klubie @andrzejj9 ;)
Bieg Tomasza Sikory - podobnie jak i w piątek Justyny Kowalczyk - nie oglądałem od początku. Ale od momentu kiedy włączyłem w sobotnie przedpołudnie TV, i okazało się, że masz Tomek zaliczył pierwsze bezbłędne strzelanie - serce zaczęło mi mocniej bić. Wiadomo było bowiem, że fizycznie jest przygotowany do igrzysk bardzo dobrze - niestety dużo gorzej było na strzelnicy. A tutaj zaczęło się bardzo dobrze - pierwsze strzelanie bez pudła. Kiedy podczas drugiego także nie było rundy karnej - wstąpiła we mnie nadzieja - ale i serce zaczęło coraz szybciej bić ;) . Kiedy po trzecim - także bezbłędnym strzelaniu - biegł razem z najbardziej utytułowanym zawodnikiem Norwegiem Bjoerndalenem - serce biło mi już jak oszalałe. I ostatnie strzelanie - jedno pudło ....ale kiedy Norweg spudłował aż trzy razy - nadzieja wróciła !! I mimo rundy karnej, Polak wybiegł (jeśli dobrze pamiętam), na pierwszym miejscu na ostatni odcinek - jednak bardzo szybko dogonił go Niemiec Michael Greis, który chyba jednak zachował więcej sił na końcówce i wyprzedził naszego reprezentanta. Blisko był także Norweg - jednak nie zdążył już wyprzedzić ani Polaka, ani Niemca.
Emocje sięgały więc dziś zenitu !!! Gdyby nie to jedno pudło - dziś grano by Mazurka w centrum Turynu. Ale i tak jest to wspaniały występ, tak bardzo przecież utytułowanego zawodnika, jak Tomasz Sikora. On sam także to bardzo mocno przeżył - te łzy podczas wywiadu dla TVP, to były prawdziwe łzy szczęścia. Nie udało się podczas pierwszych startów - ale udało się na koniec !!!

Niestety występy pozostałych naszych zawodników, podczas tego przedostatniego dnia Igrzysk, nie należał do udanych, niestety. Cóż ...
Jutro ostatnia szansa - bieg na 50 km z udziałem Janusza Krężeloka. Może i on sprawi nam niespodziankę - trzymamy kciuki ...
A wieczorem ceremonia zamknięcia - zgaśnie znicz, który zapłonie dopiero za dwa lata w Pekinie. I przyjdzie czas na podsumowanie tych Igrzysk ;)

A na zakończenie - coś z pogranicza Olimpiady - czyli dzisiejsze MP w skokach - i detronizacja Adama Małysza ! Po raz pierwszy od 7 lat, Małysz nie zdobył MP - wyprzedził go bardzo dobrze dziś skaczący Mateja. Nie uważam to - jak niektórzy - za zmierzch Adama - ale choćby pod względem symbolicznym - jest to znaczące wydarzenie :)

Pozdrawiam
ro29

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:35.