![]() |
Cytat:
A ta dekoracja to wydaje mi się, że to już wszystko. Hymn chyba przez chwilę był, jak tak na baczność na podium stały. Ale mogę się mylić, bo medali nie wiedziałem.. |
zaraz sie okaze ze na dopingu jakis cud ze medal mamy:)
|
http://sport.onet.pl/1,15,11,1795735...rum_turyn.html
skad sie tacy ludzie biora? |
Cytat:
|
Cytat:
Też mam nadzieję, że to po prostu głupi dowcip. A jeżeli nie to.. głupi autor i nie warto się nim przejmować. ps: Już usłyszałem w telewizji, że Justyna to Feniks, który powstał z popiołów ;) Czekam na ciąg dalszy :> |
Cytat:
|
Witam !
Cytat:
A jeśli chodzi o sam finisz - przede wszystkim cały bieg Justyna rozegrała bardzo dobrze taktycznie. I to ona pociągnęła w końcówce, nie czekała aż ktoś inny zacznie. I opłaciło się - to ją musiały gonić, grupa się rozerwała, zostały 3 i wiadomo było, że będzie się liczyło zarówno to ile kto zachował sił, ale też i trochę doświadczenie. Czeszka pokazała klasę - ani Polka, ani Rosjanka nie miały na końcówce z nią szans. Może tylko troszkę żal tego srebrnego medalu - gdyby Justyna w pewnym momemncie się nie obejrzała, gdyby biegła ile sił ...ale i tak wielki jej sukces :) Dla mnie naprawdę ten bieg był wielkim przeżyciem - i właśnie wspomniana taktyka Polki, przejęcie prowadzenia - to dla mnie wskazuje na jeszcze większą wartość tego medalu - choć tylko w tym momencie brązowego. Bo inaczej to wyglada, jak zawodnik 10-20 sekund po innych wbiega na metę i zdobywa brąz. Tutaj - to ona poczuła w odpowiednim momencie, że jest silna, że trzeba ruszyć do przodu i walczyć. I kiedy wbiegała pierwsza na stadion to serce mi biła jak dawno. A niestety - takiej woli walki, chęci wygrania - nie ma u wszystkich naszych sportowców. Oczywiście ważne są umiejętności, zdolności itd. - ale liczy się też wola walki, wiara w siebie itd. Cytat:
A co do dekoracji - przecież też nie widziałeś medalu - i hymnu ja nie słyszałem - jakoś dziwnie to wyglądało ... Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
To w ogóle trzeba zmienić w naszym sposobie myślenia - takie wręcz gnojenie tych, którzy sukcesów (wielkich) nie osiągają. Niewiele jest sportowców takich, którzy wygrywają zawsze i wszędzie. Większość jest takich, która dąży do celu, ale żeby do niego dojść potrzebuje wsparcia. I dawania tego wsparcia powinniśmy się nauczyć.. Nie jest sztuką być przy zwycięzcy, trudniej wspierać przegranego... |
Cytat:
ale jak pech to pech |
no to sie Rosjanom dostalo w hokeja :bicz:
Finowie zagrali dobry mecz. Przewyzszali Rosjan o klase <w moim odczuciu>. Byli lepsi w obronie i ataku.. dokladniejsi i bardziej zgrani.. po Rosjanach nie bylo tego widac. duzy indywidualizm, niedokladnosc i nerwowosc odbily sie na koncowym wyniku zapowiada sie swietny final: Szwecja - Finlandia :) |
Witam !
Cytat:
A wracając do wydarzeń dnia wczorajszego już - czyli medalu naszego "zimowego skarbu narodowego", czyli Justyny - to naprawdę jej bieg był niesamowity. Gdy zaatakowała i rozciągnęła stawkę, a następnie wbiegła na stadion pierwsza - marzyłem o złocie - a z drugiej strony nie wierzyłem, że jednak to się udało. Patrząc teraz na finiszowe metry - widać było, że nie miała już sił - sama to przyznała - ale przecież i tak zrobiła w tym biegu więcej, niż po niej oczekiwano. I zdobywając medal dla nas - dla Polski - wpisała się w tak krótką listę polskich medalistów zimowych olimpiad. A uwzględniając jej młody wiek, wielką ambicję, pracowitość - jeśli tylko nic złego się nie przytrafi - może stać się ona gwiazdą na miarę Adama Małysza. A jest bardzo skromna i sympatyczna - ale z drugiej strony - mimo młodego wieku - widać w jej wypowiedziach dużą dojrzałość. I dostało się niektórym (szczególnie internautom), że już w nią nie wierzyli :) A ponoć na olimpiadzie trzeba było ją w pewnym momencie "odciąć" od sieci - bo zbytnio przejmowała się tym, co ludzie pisali ... A co do tego, co mówi się o tym sukcesie w mediach - ano różnie - uśmiałem się, jak w głównym wydaniu wiadomości, prowadząca stwierdziła, że dziś Justyna biegła swoim ulubionym stylem ;) Cóż może po tym medalu, stanie się on, jej ulubionym - ale dotychczas raczej tak ponoć nie było. A najlepsza była relacja z konferencji prasowej PO - kiedy Justyna biegła po medal, oni już podsumowywali nasz występ na olimpiadzie. Oczywiście - zbyt dobry on nie był - ale z podsumowaniami zazwyczaj wypada poczekać do występu ostatniego zawodnika ;) Dla mnie wrażenie zrobiło też zachowanie trenera - a konkretnie fakt, jak pokazywali go czyszczącego narty. Cóż w innych reprezentacjach są od tego sztaby ludzi - i jak widać, nie zawsze procentuje to sukcesem ... Jeszcze raz gratulacje dla Justyny, za medal, za wspaniały bieg !!! I trzymamy kciuki za jutrzejsze występy naszych sportowców - może ktoś sprawi jeszcze niespodziankę ?? ro29 |
po trzecim strzelaniu mamy medal.....sikora drugi i 1,6s straty do zlota....
|
a po ostatnim narazie pierwszy
i niech tak BĘDZIE |
Haha
SIKORA 2 chwała mu |
Cytat:
http://wiadomosci.onet.pl/1268003,12,item.html http://sport.onet.pl/1268002,wiadomosci.html |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:09. |