![]() |
W konkursach indywidualnych... :>
|
http://sport.onet.pl/imprezy/vancouv...wiadomosc.html
Cytat:
A że nie jest to tak do końca niemożliwe pokazuje to wyliczenie (miałem nadzieję, że komuś będzie się chciało je zrobić, bo właśnie zastanawiałem się, jak w takiej klasyfikacji wczoraj wypadliśmy): Cytat:
|
prawdziwe sporty odbywaja sie w barach !
|
wiesz Zorg - w sporcie wszystko sie moze zdazyc
bieg Kowalczyk pokazal, ze naprawde malo brakowalo sendziowie kilka minut analizowali nagrania, zanim dowiedzielismy sie o medalu ;) a co do emocji - kazdy ogalda co lubi - mi prawdziwa przyjemnosc sprawilo wlasnie ogladanie biegow narciarskich - to jest imho prawdziwy sport ;) |
nimal daj na luz , nie ma sie czym podniecac ! od poczatku bylo wiadomo ze tych dwoje medale maja pewne , pytanie bylo tylko jakie !
ale po co bylo ciagnac cala reszte z dzialaczami i reporterami i bog wie kim jeszcze ? zeby zerowac na plecach tych dwoje ? dzisiaj bedzie jeszcze emocjonujacy mecz canada-usa w hokeja ! |
poweekendowe:
Kowalczyk - wywalczyla braz => gratulacje! Adam w zaskakujaca rewelacyjnej formie! juz tyle lat! piekne srebro! |
Olimpiada skandal
Ilość załączników: 1
skoro Woods dal przyklad to inni tez mogo:P
scott lago a zlota medalistka Vonn sama przyznala ze ma tak jak Woods -kocha sex:P |
Woooow !!!!!!!!!!!
Mamy czwarty medal na tych igrzyskach !!! Małysz ma dwa srebra ... w sumie 4 medale olimpijskie !!!!!!! Brawo, brawo, brawo .....:polska: !!!!!!! Dla mnie Małysz jest jednym z największych sportowców Polski - ... najpewniej w pierwszej dziesiątce !!!!!!!!! .... ale trochę mu do I miejsca brakuje ... Robert Korzeniowski miał 4 złota olimpijskie !!! ITD. Przepraszam, ale jak dzis usłyszałem w TV że Małysza ponad 60 % uważa za najlepszego sportowca w historii to ........ Mam nadzieję, że Kowalczyk na 30 km pokaże na co ją stać i zdobędzie conajmniej srebro ... ja nie mam nic przeciwko Małyszowi ... ale sporo przeciwko słynnej Małyszomani .... Cytat:
A kto oglądał i pasjonował się skokami zanim Małysz wygrał turniej czterech skoczni ?? A ile osób pasjonowało się F1 zanim Kubica zaczął w niej jeździć ... aż do tego stopnia, że został w plebiscycie PS najlepszym sportowcem ... mimo iż miał tylko 4 miejsce w F1... wyprzedził mistrzów olimpijskich ... ja jak ogłaszano wyniki tego plebiscytu to wtedy płakałem !!!!!! I co ... kto to wykreował - nie media ?? A kto transmitował każdy wyścig F1 ? A jak były MŚ w wioślarstwie - DYSCYPLINIE OLIMPIJSKIEJ w Poznaniu to k... prawie nic w w ogólnodostępnej TV nie można było zobaczyć ... a tam zdobyliśmy dwa ztote medale ... i srebro ... i brąz ... a to były przecież MŚ !!! Przepraszam , bardzo przepraszam za moje uniesienie .. % zrobiły swoje .... to nie tylko z sukcesu Małysza (wrew pozorom - ja się bardzo cieszę z tego medalu !!!!!!!!!) ... ale innych życiowych problemów mam mnóstwo ... ale to co napisałem było szczere ... z głębi serca ... boli mnie jak Polacy zdobywają medale MŚ, wygrywają Puchary Świata, zostają Mistrzami Europy ... a jest to gdzieś na n-tym miejscu :( POZDRAWIAM i przepraszam ro29 Cytat:
Powiem tak - a po co zawodnik z pierwszej dziesiątki światowej ... jedzie na MŚ czy olimpiadę ... oczywiście po złoto !!! Ale czy medal srebrny czy brązowy jest sukcesem ?? Oczywiście !!!!!! A miejsce w pierwszej ósemce .... dla 60-70 % także !!!!!!!!!!!!! Problem niestety polega na tym,, że Polskie media zwłaszcza związane ze sportem ... oczekują dziwnych rzeczy ... od tych słabszych oczekują ... przeciętnych występów .. a od najlepszych zaraz złota i to razy x !! Czy ja nie liczyłem na złoto Małysza w 2002 roku ?? Liczyłem !! Ale czy się cieszyłem z medali - oczywiście !!! Pierwszych od 1972 roku !!! A polskie media ... oh pamiętam, pamiętam ... ten zawód ... tą tragedią .... A czy ja liczyłem na 4 złota Kowalczyk ... tak - bo jestem kibicem ... ale czy srebro i brąz mnie zawiodły - NIE !!! Bo wiedziałem od zeszłego roku, że trasy olimpijskie są za płaskie dla Kowalczyk ... a media .... szkoda gadać ... Sorki ... ro29 |
Myślę, że na dobrą sprawę nikt oglądający skoki na złoto tak w 100% nie liczył, natomiast wszyscy wierzyli. Ja też wierzyłem i przede wszystkim miałem nadzieję, ale widziałem, jak cały czas skacze Amman. Chcenie a realia czasami się niestety od siebie różnią. Cieszmy się, że w tym przypadku o tak niewiele :)
|
Czymś trzeba było widza przyciągnąć. Od razu było wiadomo, że jeśli będzie złoto, to tylko przy bardzo korzystnych dla Adama warunkach, bo jednak liczących się kandydatów było co najmniej trzech. A dwa srebra piechotą nie chodzą (no dobra, patrząc na Justynę, można powiedzieć, że mogą i chodzić ;) )
|
Ale bańka medialna pękła... Tak liczyły (media) na złoto ale Polacy zawsze się przeliczą.
|
Z tyloma "świeżymi" konkurentami, dobrze przystosowanymi do obecnych warunków (sam Małysz podkreślał, że skoki się zmieniają i co prawda mówił, że trzeba się do tego dostosować, ale przecież to jasne, że to nie takie proste) rzeczywiście ciężko było uwierzyć, że będzie w czołówce. Dwa razy nie mógł podjąć skutecznej walki z Ammannem, bo ten jednak jest obecnie nie do przeskoczenia, ale skakał tak stabilnie, że gdyby w najbliższych dniach miały być kolejne dwa konkursy, to pewnie też skończyłyby się podobnie.
Adam nie miał zbyt dużej presji - jeśli coś by mu się nie udało każdy by to zrozumiał, bo nie ma dwudziestu lat. Wszystko już znał - i wygrane i porażki, nic go nie mogło zaskoczyć. Tym przyjemniej się wszystko oglądało... |
A tam szkoda. Jest srebro i to jest najważniejsze!
Wielki szacunek dla Małysza! Przyznam szczerze, że przed olimpiadą wątpiłem w niego... |
Fajnie :)
Szkoda tego złota, ale naprawdę nie było silnych na Ammana. Trudno. To i tak ogromny sukces i wielkie gratulacje. Dawno (jeśli kiedykolwiek) tak nikomu nie dopingowałem jak Małyszowi dzisiaj :) ---- A przy okazji - świetny gest Lepistoe przy machnięciu chorągiewką :) |
sreeeeebroooo!
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:27. |