![]() |
Według mnie pierwszy zestaw Ciapka był najlepszy i za dobrą cenę. Tylko co do karty graficznej nie będę się wypowiadał, bo może rzeczywiście można w tym momencie coś niewiele droższego a lepszego dostać. Sam przed chwilą na Allegro widziałem co prawda 9500 z 64MB ramu, ale z pamięcią 256bitową i dobrymi osiągami, a cena około 200 złotych.
Jeżeli chodzi o panel wyświetlający informacje na temat komputera, to tego nie widziałem (ostatnio), natomiast kupując wentylator, widziałem panel do sterowania prędkością obrotów. Nawet nie było to chyba takie drogie, bo około 150 złotych. Jeśli chcesz mogę poszukać linka. |
zestaw 1 ok tylko jak można "przeżyć" na 80GB? ;)
|
Cytat:
to nie dyski nie ciesza sie dobra opinia tylko sama firma Cytat:
|
jeśli się nie używa kamery cyfrowej to 80GB może wystarczy. ja mam w sumie 180GB i jakoś się mieszcze, ale jak by było 240GB to by było lux (ciekawe jak długo) ;) ^_^
|
Cytat:
obecnie nie daje rady zapełnić do połowy mojego Segate 120GB :D |
Ilość załączników: 1
mi 80giga poki co wystarcza - zalezy kto w jakim celu wykorzystuje dysk.
ostatecznie wyszedl mi taki zestaw: |
Cytat:
A co do wypowiedzi, że to nie dyski Samsunga nie cieszą się dobrą opinią tylko sama firma, to mogę tylko stwierdzić, że z tego co wiem, to część sklepów wycofało się z hadlu dyskami tej firmy m.in. ze względu na kiepski serwis itd. - i stąd głównie taka moja opinia. Aczkolwiek przyznaję, że firma ogólnie nie ma zbyt dobrej opinii - choć sam nie mam w tym względzie zbyt dużych doświadczeń. I jeszcze w kwestii pojemności - to wszystko zależy do czego wykorzystujemy komputer - ja mam (uwaga !!!) dysk 8,4 GB i dopóki nie miałem cyfrówki miałem połowę wolnego - problem zaczął się jak dostałem w prezencie aparat cyfrowy - na szczęście mam nagrywarkę ;) I to tyle Pozdrawiam ro29 UWAGA: post niniejszy przed chwilą edytowałem, usuwając jedno zdanie wstawione przez pomyłkę (zbyt mało dokładanie przejrzałem wypowiedzi) - jeśli już ktoś przeczytał i się zdziwił - to przepraszam :) |
Cytat:
|
Cytat:
żre miejsca każdy wie. nie wszystko od razu się montuje (czasami czekam co dogram), jeśli nawet to trzeba zrobić DVD i też gdzieś zapisać, często po paru dniach można dojść do wniosku, że trzeba poprawić... |
Cytat:
|
a obudowa Modecom razem z zasilaczem? Co sądzicie? podobno nie takie złe.
A HDD jak nie Samsung? Co teraz jest uważane za "dobre" ja kieruje się tym że mam Samsunga 5 lat i działa rewelacyjnie - cicho, zero problemów z odczytem. takie mi sie Modecomy widzą! http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13377 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13372 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13370 |
Cytat:
Co do HDD - jak pisałem - moja opinia o HDD Samsunga opiera się głównie na tym, że część sklepów przestała nimi handlować i ogólnie źle się o nich mówi. A jak wiadomo ważne są też opinie użytkownika. Bo np. ja mam ponad pięcioletniego WD i na razie mi działa - więc mogę mieć niby dobrą opinię - ale jak to jest z nowymi modelami to też nie wiadomo. A Seagate ? Złożony problem. Dyski popularne, spotkałem bardzo dobre opinie, ostanio wprowadzono 5 lat gwarancji. To wszystko plusy. Ale np. mojemu koledze parę lat temu padł taki 10 GB po półtora roku - na szczęście jeszcze na gwarancji. I mój Wuja ma podobny też 10 GB - i ostatnio pojawiły się na nim BadSector. Ale może nowe Seagate są lepsze ? Więc jak widać, trudno jednoznacznie polecić konkretną firmę - szczególnie, że mamy tutaj do czynienia z zupełnie innymi - nowszymi modelami. Ja bym chyba mimo wszystko brał Seagate - ze względu na 5 letnią gwarancję i dość niską (obecnie) awaryjność. Nie pamiętam już kiedy, ale jakiś czas temu był wykaz awaryjności dysków - chyba w Enterze - radzę poszukać czegoś na ten temat w sieci. Pozdrawiam ro29 |
decyzja podjęta!
już chyba tak zostanie:
-Procesor AMD Athlon 64 2800+ BOX -Płyta główna Asus K8V SE Deluxe -Pamięć RAM Kingston 512 MB PC400 CL3 -Dysk twardy Samsung SpinPoint 80 GB SP0812N (7200, 8MB cache) SATA 150 -Karta graficzna Gigabyte Radeon 9550 128MB /128bit/ TV-out DVI-out -obudowa Modecom Rainbow 350 W silver/black -taśmy jesli beda potrzebne bo ogolnie bede mial 2 HDD i 2 CDROM'y -chyba wszystko max 1700 zł :) |
Ja był bym zadowolony z takiego sprzętu ;)
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:06. |