Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   zaakceptujcie zestaw PC dla mnie:)->>new komp<<- (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zaakceptujcie-zestaw-pc-dla-mnie-new-komp-51960/)

kontestator 16.05.2005 21:41

Cytat:

Napisany przez MacGyver
A można zrobić coś takiego, że chce obudowe taka jaką chce (KLIK) ale chce wymienić w niej zasilacz na mocniejszy (oczywiście dopłacając jakąś tam róznicę) ???

wiesz, do tego kompa wcale nie potrzeba mocniejszej zasilki niz masz w tej obudowie jaką znalazłes w komputroniku, Twoja potencjalna karta graficzna nie jest rzadnym enerozernym potworem który by wymagał az takiego mocarnego zasilacza, a ten proc tez spokojnie bez zwiech czy innych problemów bedzie smigła na tym zasilaczu, wiec nie widze zbytniego sensu kupowac mocniejszego zasilacza, no chyba ze masz za duzo kasiory ;) a jak masz to moze zasponsoruj mi nowego gryzonia?? :fiu:

epol 16.05.2005 21:44

Cytat:

Napisany przez MacGyver
A można zrobić coś takiego, że chce obudowe taka jaką chce (KLIK) ale chce wymienić w niej zasilacz na mocniejszy (oczywiście dopłacając jakąś tam róznicę) ???

Zapytaj w sklepie, albo moze cos inne z jakas mocniejsza jednostka?

zene_k 16.05.2005 22:29

Cytat:

Napisany przez MacGyver

Zadzwoń do sklepu, myślę, że się zgodzą. W moim przypadku tak było. I nie słuchaj, że wystarczy mniejszy zasilacz, bo np. za jakiś czas będziesz chciał coś zmienić, np. dołożyć napęd optyczny, czy zmienić grafę itp. i będziesz musiał zmieniać zasilacz, czyli... zapłacisz dwa razy, chyba bez sensu, prawda? :piwo:

MacGyver 16.05.2005 22:35

ok, zapytam :)
A napędy (napęd DVD i nagrywarka DVD) przekładam ze starej maszyny.

dzięki za odpowiedzi :spoko:

kontestator 16.05.2005 22:51

Cytat:

Napisany przez zene_k
Zadzwoń do sklepu, myślę, że się zgodzą. W moim przypadku tak było. I nie słuchaj, że wystarczy mniejszy zasilacz, bo np. za jakiś czas będziesz chciał coś zmienić, np. dołożyć napęd optyczny, czy zmienić grafę itp. i będziesz musiał zmieniać zasilacz, czyli... zapłacisz dwa razy, chyba bez sensu, prawda? :piwo:

czy ty sie dobrze czujesz??? co on bedzie robił stacje graficzną ze taki monster bedzie potrzebował?? ja jade na podobnym sprzecie tylko zasilacz HuntKeyLw8250 ma on 300watt z dwoma napedami optycznymi za grafe robi 6800GT i no i ramu jest 1,5 gb i jeszcze barracuda 40 GB i reszta Twój zestaw; przy pełnym obciazeniu nie ma nawet chwilki zadyszki zasilacz, (poziom napieć sprawdzany w biosie i programami) zero zawiasów czy nispodziewanych resetów, teoraetrycznie te 300w to mało ale w praktyce sprawdza sie w 200 % wiec nie widze sensu kupno za***iście drogiego i w dodatku 420w sic zasilacza do o wiele słąbszego kompa nawet jesli w ma byc on modernizowany w przysżłosci, IMO zasilka w obudowie spokojnie wydoi w tym i zmodernizowanym kompie, dam sobie łape obciać ze da spoko rade ;)

Dorian 16.05.2005 23:02

Nie wiem. Wg mnie mocniejszy zasilacz daje duży komfort psychiczny. Mam dwa napędy optyczne w kompie. Komputer chodzi dzień i noc, dobra karta graficzna... i szczerze mówiąc gdy miałem 300W zasilacz , który był razem z obudową drżałem nieco...co będzie. 400W daje duży zapas i psychika odpoczywa. To już nie chodzi o to czy uciągnie...bo pewnie tak...ale zasilacz to najważniejsza część w komputerze i wolałbym oszczędzać na grafice niż na nim.Poza tym koledzy dobrze mówią. Każdy podzespół kupiony w przyszłości może pożerać coraz większą ilość energii.

zene_k 16.05.2005 23:16

Cytat:

Napisany przez kontestator
czy ty sie dobrze czujesz??? co on bedzie robił stacje graficzną ze taki monster bedzie potrzebował?? ja jade na podobnym sprzecie tylko zasilacz HuntKeyLw8250 ma on 300watt z dwoma napedami optycznymi za grafe robi 6800GT i no i ramu jest 1,5 gb i jeszcze barracuda 40 GB i reszta Twój zestaw; przy pełnym obciazeniu nie ma nawet chwilki zadyszki zasilacz, (poziom napieć sprawdzany w biosie i programami) zero zawiasów czy nispodziewanych resetów, teoraetrycznie te 300w to mało ale w praktyce sprawdza sie w 200 % wiec nie widze sensu kupno za***iście drogiego i w dodatku 420w sic zasilacza do o wiele słąbszego kompa nawet jesli w ma byc on modernizowany w przysżłosci, IMO zasilka w obudowie spokojnie wydoi w tym i zmodernizowanym kompie, dam sobie łape obciać ze da spoko rade ;)

1. Czuję się dobrze, dziękuję

2. Sens widzę

3. Każdy ma prawo do swojego zdania i nie trzeba go zaraz o******ać, jeżeli ma swój pogląd na dany temat.

4. Słownik ortograficzny, to bardzo pożyteczny "przedmiot"

5. Z tą łapą to uważaj, bo raz ciachnięta nie odrasta. ;)

6. Serdecznie pozdrawiam :piwo:

epol 17.05.2005 13:33

Cytat:

poziom napieć sprawdzany w biosie i programami

Wiesz co Ci powiem na temat tych odczytow? Wsadz sobie je w d... wiesz gdzie :P Te odczyty sa nic nie warte. Lepiej sprawdz sobie miernikiem to sie zdziwisz.

@Mac - lepije teraz dolozyc te kilkadzisiat zl i miec na dluugo spokoj z energia.

CIAPEK 17.05.2005 16:59

wkurza mnie ten cichszy dźwięk!! porażka.
Tam był Creative 1024 wymiatał.
Dźwięk jest czysty ale cichszy! Prawie na maxa musze wieże brać jak chce głośno posłuchać.

kontestator 18.05.2005 09:25

Cytat:

Napisany przez zene_k
1. Czuję się dobrze, dziękuję

2. Sens widzę

3. Każdy ma prawo do swojego zdania i nie trzeba go zaraz o******ać, jeżeli ma swój pogląd na dany temat.

4. Słownik ortograficzny, to bardzo pożyteczny "przedmiot"

5. Z tą łapą to uważaj, bo raz ciachnięta nie odrasta. ;)

6. Serdecznie pozdrawiam :piwo:

hmm wiesz, nie widze ani jednej obelgi w moim poscie po którym mógłbyś się czuc opierdalany :| , prawda jest jak dupa każdy ma swoją, to że nie zgadzam sie z Twoją opinią nie znaczy że Cie nie szanuje PEACE

jesli chodzi o słownik to fak wale czasem TAAAAKIE błędy :'(

jaka łapa :O ja pisze jezykiem nie mam juz obu łap ;)

pozdrawiam :piwo:

kontestator 18.05.2005 09:30

Cytat:

Napisany przez epol
Wiesz co Ci powiem na temat tych odczytow? Wsadz sobie je w d... wiesz gdzie :P Te odczyty sa nic nie warte. Lepiej sprawdz sobie miernikiem to sie zdziwisz.

@Mac - lepije teraz dolozyc te kilkadzisiat zl i miec na dluugo spokoj z energia.

hmm programu używam tyko dla spokoju ducha głównie opieram się na odczytach BIOSU, a nie mam tak wielkiej determinacji/motywacji aby pakować się z miernikiem do płyty głównej, hmmm może nie mam motywacji, bo wszystko mi chodzi bez problemowo :>

da sie jakoś zacytować jednym poście cytaty z dwóch róznych postów? ???
bo musiałem napisac dwa posty jeden pod drugim ((

CIAPEK 18.05.2005 10:14

już kilka dni z moim nowym sprzętem...
i wiecie co? Bajeczka :) Athlonik daje rade rewelacyjnie BOX'owy wiatrak dobrze i cichutko go chłodzi. Buda Modecoma trzyma super temperatury które nie przekraczają często 40 C, a podczas samej zwykłej pracy w systemie po jakimś czasie wiadomo nie od razu temp. to 36/37 C a dysk 33 C. Górny wiatrak który moge sobie sam wylaczac/wlaczas rowniez dobrze sie spisuje wysysając powietrze i obniżając troche temp. po czasie.
Jest stabilnie, szybko i miło :) tylko ten dźwięk o którym wspominałem.
pzdr!
Polecam zestaw który mam... sprawdzono ;) :spoko:

epol 18.05.2005 17:00

Cytat:

hmm programu używam tyko dla spokoju ducha głównie opieram się na odczytach BIOSU, a nie mam tak wielkiej determinacji/motywacji aby pakować się z miernikiem do płyty głównej, hmmm może nie mam motywacji, bo wszystko mi chodzi bez problemowo :>

Z tego co mi sie zdaje to i w BIOSie i w programach jest to samo.

Cytat:

da sie jakoś zacytować jednym poście cytaty z dwóch róznych postów? ???
bo musiałem napisac dwa posty jeden pod drugim ((

Da sie, ale nie tak od razu. Ja zawsze otwieram "odp z cytatem" w osobnych panelach i kopiuje tekst do jednego okna.

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
już kilka dni z moim nowym sprzętem...
...
Polecam zestaw który mam... sprawdzono ;) :spoko:

To w takim razie pozostaje zyczyc, aby komp chodzil tak zawsze (z wyjatkiem dzwieku) :piwo:

CIAPEK 18.05.2005 20:23

prblem?

własnie co do dźwięku jedna zagadka w sumie nie taka ciekawa...

Z czym mogą się wiązać sporadyczne trzaski podczas odtwarzania różnych rzeczy, głównie jak słucham mp3.
Z czym może to się wiązać?
Na starym komputerze tego nie było.
pzdr

Kasprzak 18.05.2005 20:28

ja na moim asusie tez kiedys mialem.
Nie do konca masa byla.
Obudowa nie dotykala do tego gniazda z wyjsciami minijack.
Przeistalowalem tez sterowniki.
Nie pamietam tez czy to przez to ustapilo.
Ale zniknelo. Tez to mialem.
A podlacz sluchawki. Rob na sluchawkach.
Co wtedy sie dzieje?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:27.