![]() |
dzieki Kasprzak za odzew
"Obudowa nie dotykala do tego gniazda z wyjsciami minijack."? nia czaje :) od razu mówie, że nie mam uziemnionego kompa a cały on podłączony jest do zwykłego przedłużacza, stoi na ziemi i dużo kabli dotyka tył obudowy. |
To i ja się dołącze bo ostatnio myślę nad zakupem jakiegoś kompa do 2 tyś. Mam tylko takie pytania:
1. Jaki polecacie procesor? Bo miałem zamiar wziąć Semprona 3000 ale jak przeczytałem, okazuje się, że ma on częstotliwośc taktowania ok 2 GHz :(, myslałem że to 3000 w nazwie to MHz :). Dlatego zastanawiam się czy nie warto zainwestować więcej i nie kupić Athlona/Pentiuma, bo Celerona już nie chce (miałem już 2 :P ). Co o tym myslicie i jakie konkrety polecacie? 2. Czy jeżeli będę chciał podłączyć video do kompa to lepiej wziąć grafę z VIVO czy karte TV ?? 3. Dużo się zyskuje podłączając monitor (LCD) przez złącze DV zamiast standardowo, jak do tej pory ? Dzieki za ew. podpowiedzi |
Cytat:
Musze Cie zmatrwic tylko to ze stajni intela (pentium i Celeron) ma w nazwie tyle MHz ile rzeczywiscie pracuje. AMD (athlon sempron duron) stosuje niby warttosci w nazwach jakim intelom odpwiada dana jednstka |
kto mi powie??
Witam!
mam jasny problem :) podłączam słuchawki do portu z przodu budy kompa i nie slysze dzwieku :) o co come on? pozdro |
Cytat:
Jeśli dobrze pamiętam, komputer kupiłeś złożony - a oglądałeś go dobrze po zakupie ? ro29 |
No to teraz może i ja się pochwalę co zakupiłem bo ostatnio śledziłem ten wątek, ponieważ sam nosiłem się z zamiarem zakupu nowego komputera. Zakupiłem takie cosik:
- Płyta główna AMD Gigabyte K8 Trinitron (6 usb + LAN + AC97 6.1) - Procek AMD Athlon64 3000+ (Socket 754) - Grafika ATI Radeon 9250 128mb + DVI + VIVO - 512 DDR kingston 400mhz - Dysk Caviar 160gb 7200, 8mb - Głośniczki Tracer estrada 5.1 - Karta TV Winfast XP 2000 Expert - Monitor LCD Samsung SyncMaster 713N ( 17", czas reakcji 8ms, kontrast 600:1, kąty 160/160) - No i tam FDD, klawiatura Logitech, myszka optyczna. I z tego zestawu jestem bardziej zadowolony, co prawda może się wydawać karta graficzna słaba no ale już brakło pieniążków a potrzebna mi była karta z VIVO także zostałem przy radku 9250. Całość wyniosła mnie 3200zł. A najbardziej to chyba zadowolony jestem z karty TV. Wcześniej miałem Pixela a teraz przesiadka na Winfasta, niebo a ziemia. |
sc0rpi0 sprzęcik spoko, tylko procesor na Socket 754 :nie: , gdybys wybrał na 939 miałbyś w przyszłości większą możliwośc rozbudowy na inny procek. ale tak ogólnie sprzet jest ok. a jaki zasilacz:>
|
Cytat:
A co do p. Ciapka to, jesli podlaczy z dźwiek na przód, prawdopodobnie straci dźwięk z tyłu... Ale... Ciapek ma tą obódowe co ja to się domyślam że te dwa kabelki co są w środku budy, musi podłaczyc z tyłu, tak jak by to były kable od głośników i mikrofonu, ale wtedy dźwięk 5.1 odpada. (bo ma chyba 3 wyjscia/wejscia nie?) No a jesli głosniki chce miec z przodu i z tyły podłaczone to musi kupic przejsciówke z jednego jack'a na dwa jack'i ;) Pozdro :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A co do socketa to już brakło kasy. W końcu mógłbym dodawać wszystkiego w nieskończoność ale granica finansowa musiała zostać osiągnięta :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiście że lepszy Modecom 300W niż jakiś Tracer 400W... |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:07. |