![]() |
kurde, jak mowie ze tak, to znaczy ze tak jest
mam 22 i zaczyna spadac, Wole stopniowo sie przyzwczajac do 19/20 |
a ja, na ten przykład, teraz mam pootwierane okna i nawet drzwi na dwór
a w chałupie 23,25 st, w dzień więcej |
Cytat:
|
to chyba jeszcze dorzucę do pieca...
:drinking: |
Zapowiada się, że pierwsze małe grzanie, to może wykonam pod koniec przyszłego tygodnia - coś tam bredzą o 14 stopniach w dzień... Bardziej w tym grzaniu będzie pewnie chodziło o pozbycie się wilgoci z domu, bo już mam prawie 70% a jest susza... dębowy las ma swe pradawne, nieubłagane prawa... ;)
|
Cytat:
|
Ja na razie nie ogrzewam, w domu mam około 23 stopni a w dzień bywa słonecznie i ciepło jak na razie, weekend zapowiada się stosunkowo ciepły, wiec jak na razie nie zamierzam się do sezonu jeszcze przygotowywać, mam nadzieje ze najszybciej uruchomię w listopadzie...
|
Cytat:
Zanim puszczę w niego pierwsze metry gazu, to mam nadzieję jak najdłużej na kominku wytrzymać... Ale co my się będziemy martwić jak na razie lato w pełni?! :D |
Sezon chronicznego przepalania w kominku uważam za otwarty. Dzisiaj w nocy ma być 3 stopnie, nie zdziwię się jak elektronika pieca gazowego też wymyśli małe przepalanie przeciwko zamarzaniu... :sciana:
|
Zakręć ten taki żółty zawór :idea:
Piec nie może być mądrzejszy od ciebie. |
E tam wypij jeszcze troche i cieplo bedzie.
Jak beda mrozy to sie zloisz i nawet na -20 w podkoszuku dasz rade:haha:, pod warunkiem ze nie zamarzniesz |
W nocy temperatura spada na tyle że rano trzeba będzie trochę gazu w piec wpuścić.. zaczyna się już chyba ten cały okres grzewczy, ... a ja chciałem tan bardzo aby lato trwało cały rok...
|
oj zły ten okres, zły :(
:sciana: i znów rachunki wzrosną :( |
A czy ktos cie zmusza do grzania:D
|
Niestety, ja muszę czekać aż mi włączą... :ysz:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:38. |