![]() |
Ja też zapaliłem 8-)
I to nie raz. Przepalałem i z rana i w południe... |
Najlepiej to kobieta wtulona ogrzewa! A jeszcze jak popierduje pod kołdrą czy pierzynką lub kocem / śpiworem to 2 x cieplej!
|
moim zdaniem najlepiej grzeją "%", kobieta co puszcza gazy pod poduchą to zwykły skunks... no cóż ale każdy grzeje się czym lubi
|
Niemieckie brykiety z węgla brunatnego, Rekord, sprawdzają się w kominku z szybą, i ogólnie się sprawdzają, przy takich cenach drewna jakie sobie w Warszawie wykombinowali (180 za dąb), to jest moje główne paliwo na zimę. no i ruski gaz...
Cały przewrócony dąb z placu sąsiada muszę zabrać, po tych warszawskich cenach, to kupa grosza. ;) |
U mnie z rana przymrozek-trawa siwiutka-ale jeszcze nie otwieram sezonu -NIE!!
|
U mnie rano było 8,2 teraz jest 5,5 :blink:
Niebo się przetarło i to powód... |
Worek węgla mam, worek torfu też.
Wczoraj przywieźli 600 litrów oleju opałowego. Ciepło. |
Cytat:
Dwa worki opału mogą Ci nie starczyć na całą zimę ;) |
Ja mam 3tony węgla i naostrzoną piłę ''twojamoja'' ;) w razie czego :taktak: Dodatkowo w wędkarskim zakupiłem taki oddychający komplet polarowy termo coś tam więc w dupę nie zmarznę :nie:
|
Zbliża się chłodny okres, ale jet całkiem ciepło... :)
Trochę węgla daje radę. |
A rzułty licznik zaczął się kręcić :zly:
|
Cytat:
Cytat:
|
Żółty to zło. zapowiada się przerwa w korzystaniu. ;)
|
Dzisiaj znośnie jest jeszcze, ale i tak się pali drzewem bo woda ciepła z bojlera leci a gaz zły jest .
|
Fajną jesień mamy w tym roku. Za gaz zapłacę za 2 miesiące max 500, z tego duża część to ciepła woda, w kominku spaliłem towaru za jakieś 150 złotych, wliczam w to darmowe drewno, bo się trafiło i jakieś 100 kWh dmuchawą, czyli nie wiem dokładnie, 50 złotych?
Aby taka pogoda dalej była, to dam radę. Nie ma niestety w sprzedaży mojego ulubionego brykietu z węgla brunatnego, bo Niemcy zaśpiewali straszną cenę. Mam jeden worek na najgorsze mrozy. Ciekawe czy po tak ciepłej jesieni nie przyjdzie straszna zima... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:27. |