![]() |
Cytat:
OK - trochę prawda, że momentami się przesadza - ale z drugiej strony, czy Polska miała tak wielkiego Polaka w ciągu ostatnich lat (a nawet dziesiątek lat) ? I czy będzie miała ??? Oczywiście, pomysły nadawania wszystkiemu co się da - ulicom, szkołom itd. imienia JP II, to przesada. Trzeba do wszystkiego podchodzić z umiarem i taktem. I każdy ma prawo krytykować - ale bez takich docinek, jak w ostatnim zdaniu - bo to już obraza ! I to tyle Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
Sluchaj przeciesz wiadomo ze telewizja i wszelakie media zrobia wszystko zeby w ludziach wywolac lekk oraz jeszcze na tym zarobic wiec takie rzeczy jak smierc JPII to dla nich pozywka ale co za duzo to nie zdrowo :) |
Cytat:
Jeżeli jesteś katolikiem, a Polska jest tak katolicka jak twoje wypowiedzi :O To naprawdę mamy się czego wstydzić :zawstydz: I problemem nie jest oblicze Zmarłego w mediach Tylko komentarze takie jak twój :\ |
Dobra może odrobinę żem przesadził. Przepraszam za urażanie czyichkolowiek uczuć. Jednak zadeklaruje jedno: nie lubiłem JPII. Można jechać po Bushu, Baliru, Lepperze to czemu nie po nim (pisownia zamierzona)?
Katolikiem jestem z przymusu. Można powiedzieć, że jestem nie wierzący: -do kościoła nie chodzę, -kleru nie słucham, -antyklerykałem jestem, -nie stosuje się do 10 przykazań, -nie stosuje się do 5 przykazań kościelnych, -podważam wiarygodność kleru etc. Większość tych "katolików" polskich obudziła się po wielu latach i w sen zapdanie po czasie jakimś. Jeżeli państwo nie będzie laickie to zginiemy. Gdzie nie patrzeć widać klerykałów (politka), nie licząć APP Racja i jeszcze paru innych osób. |
Cytat:
Proponuję zamknąć temat. |
Cytat:
Jednak momentami przesadził... Coś ważnego: Cytat:
Cytat:
|
ludzie wywalcie albo zamknijcie ten temat
i wytnijcie co trzeba... bo mnie to zaczyna szokować PS Cytat:
Niestety jeśli to co piszesz jest prawdą - muszę stwierdzić, że tymbardziej dla mne jesteś okrągłym zerem. Twoje praktyki mnie nie obchodzą - Twoja sprawa, jestem osobą tolerancyjną ale w tym co cytuje to przesada. Wyobraz sobie, że przez ten cały czas nie wiedziałem o Nim tyle ile teraz dzięki TV/Prasie/Radiu. Ciesze się, że jest o Nim tyle dokumentów, Cieszę się, że żyłem za Jego pontyfikatu, Cieszę się, że był Polakiem Cieszę się, że.............. PS2 Nie lubie owijac w bawełne, lubie jasne sprawy - wiele osób to docenia. Prawda jest czasem brutalna. |
Cytat:
Mówiłem żeby ten temat zamknąć ,bo z niego powstają tylko awantury i nie porozumienia,a nic dobrego . |
@Patrix lubisz może pana Nowaka spod 10? Nie? To jestes zerem :P
Jeżeli to co jest umocniło twą wiarę to tylko się cieszyć, moją to osłabiło. @M@tti mówie fałszywe świadectwo przeciw bliźniemu swemu czyli kłamię to moje życie sensu nie ma? Opanuj się. |
Cytat:
|
Wielki to rzecz względna. Nie mam zamiaru się nad tym rozwodzić.
|
Ale powinieneś mieć szacunek dla tego człowieka ,bo ona wiele zrobił dla nas i nie tylko ...
|
CO dla nas zrobił?
|
Cytat:
Mam pewien własny system wartości, którego przestrzegam i który pozwala mi żyć tak, aby w żaden sposób nie krzywdzić i nie ranić innych osób. I to jest dla mnie najważniejsze. A nie różne prawa ustanowione przez Kościół, które dla sporej ilości osób stanowią niejako prawdy ostateczne. Dla mnie nie, nie przyjmuję z góry za własne każdego stwierdzenia tylko dlatego, że pochodzi od xxx (tu wstaw jakąkolwiek znaną osobę). Co do tematu to chyba rzeczywiście go zamknę jeżeli dyskusja ma znowu przeobrazić się we wzajemne pretensje i wyrzuty. |
Cytat:
Wiezs co nie przesadzaj, w tym momencie zadam pytanie co zrobił. i co dpowiesz slidarnosc. taa posłuchaj przemowien ani słowa o slidarnosci jako partii czy jak kolwiek, natmiast wiele naprawde wiele o slidarnosci ludzkiej o miłowaniu bliżniego o szacunku <- zrobił wiele dla ludzi i ludzkiej moralnosci (, ale tylko w odniesieniu duchowym)- tylko kiedy my polacy (tak p) nauczymy sie solidarnsci miedzyludzkiej i przestaniemy wyszukiwac sie w słowach Wojtyły czegś czego tam nie ma i bedziemy Polakami (P)... prawde mowiac wiesz tyle co zrobił papież ile w TV powiedzieli, a co poczułeś??? Nie chce odpowiedzi na te pytania, chce byś je sam sobie zadał i odpowiedział. Na tym forum jest pełno przegięć raz w jedna raz w druga strone. Powiedział ktoś c Ci nie pasuje to powiedz to i podaj konkretne argumenty, bo powiedzenie wiele zrobił moze mieć takze oddzwiek negatywny Prosze skończcie tą bezsensowną rozmowe.... bo mi sie żal robi jak pomysle o Polsce......... Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:44. |