![]() |
Odpakuj cebule-juz!
Wy tu wszyscy baju baju, a szariat czeka. |
Ilość załączników: 1
A o autostrzyżeniu słyszeliście?
|
co ja bede klawiature zuzywal: PRAWDA
|
Cytat:
|
Bo sklerozę to trzeba rozpuszczać. :piwo:
Owieczek do strzyżenia ubywa, więc te co się stada trzymają trzeba mocniej wystrzyc... |
A to ciekawe.
Ja X lat temu byłem X razy mądrzejszy. A pamiętam, jak mi mama już we wczesnym dzieciństwie powtarzała: "im starszy, tym głupszy..." Kto by pomyślał, że prorocze to były słowa :sciana: |
X lat temu byłem X razy głupszy. :glupek:
:D |
Cytat:
|
Ślub to przeżytek.
|
A z moich, że jak trudniej, to i smakuje lepiej.
|
Z moich osobistych doświadczeń wynika, że z Bożą pomocą łatwiej. Co nie znaczy, że bez niej człowiek jest skazany na porażkę.
Jakbyś się zrobił na pieknakrychę, to kto wie, kto wie ;) |
Cytat:
PS. Jarson, podoba mi się Twój sposób argumentowania i lubię z Tobą dyskutować. Szkoda, że jesteś zajęty, bo bym się chyba Ci oświadczył... ;) |
Cytat:
Przeginają przeginają a jak przegną, to ludzie pomyślą, że im kościelny do szczęścia niepotrzebny (bo to i w sumie prawda) :haha: [edit: właśnie zobaczyłem dyskusję w innym temacie na ten temat -klik-] |
Cytat:
Innymi słowy: jeśli podczas tej przysięgi na przykład on będzie świadomie kłamał, to cały sakrament jest nieważny. Tak, jakby go w ogóle nie było. W związku z tym wspólne pożycie tych osób będzie dla małżonka grzechem śmiertelnym (dla żony nie, gdyż nie jest świadoma grzechu). Ksiądz jest odpowiedzialny za swoich wiernych przed Bogiem, więc jeśli potwierdzi nieważny sakrament, nie dopełniając obowiązku upewnienia się, że wszystko jest w porządku, będzie współodpowiedzialny za jego skutki. Czy zatem kler naraża się na gniew Boży, zaniechując oceny wolnych ludzi i nie zapobiegając takiemu małżeństwu? Tak, w rzeczy samej. Cytat:
Co do patologii w małżeństwie - według badań związki, w których oboje współmałżonków jest głęboko wierzących i dba o formację małżeńską, rozpadają się w niecałym 1% przypadków. Znam co najmniej kilka takich małżeństw i widzę, że to się naprawdę sprawdza. A przede wszystkim oni są ze sobą naprawdę szczęśliwi, co dużo rzadziej zdarza się u innych małżeństw. |
Tak, tak Jarson, badania psychiatryczne przez "biegłych kościelnych" wystarczą i wszystko załatwią. Będzie pięknie, wszyscy po ślubie będą się kochali, nie będzie zdrad, pijaństwa, przemocy, rozwodów itp. itd.
Co do dojenia... ja znam też inne przypadki. Za samo to zaświadczenie z innej parafii ksiądz zażądał kilkaset złotych od mojej koleżanki z pracy (nazwał to półślubek bodajże) bo on i organista nie zarobią na samej ceremonii. Ale nie mam zamiaru dyskutować na ten temat. |
Ech Dżarson... To może inaczej: Bóg dał ludziom wolną wolę, sakrament małżeństwa natomiast to połączenie mężczyzny i kobiety wobec Boga. Czarny jest co najwyżej świadkiem tego połączenia i mistrzem ceremonii. Czy zatem kler nie naraża się na gniew Boży uzurpując sobie prawo do oceniania wolnych ludzi i zabranianiu ich połączenia? Gdzie się mylę?
|
Cytat:
Przypomina mi się kilka takich przypadków, z czego ostatni jest sprzed dwóch miesięcy, a w pewien sposób dotyczył mojej znajomej. Jej kolega wpadł ze swoją dziewczyną i postanowili wziąć ślub (ze względu na jej namowy, on to miał z grubsza rzecz biorąc gdzieś). Jak zobaczyłem tego człowieka, to od razu wiedziałem, że coś z nim jest nie tak, ale ona tego rzecz jasna nie widziała. Wzięli ten ślub, ale okazało się, że on jeszcze tuż przed nim próbował ją zdradzić (właśnie z ową moją koleżanką). Nie wyszło mu co prawda, ale zaraz po ślubie, choć zamieszkali u jej rodziców, zaczął nie wracać na noc, a jego zainteresowanie żoną jest na tyle duże, że jak teściowa do niego zadzwoniła i poradziła (mając go najwyraźniej za osobę nieco lepszą niż nią jest w rzeczywistości i myśląc, że to kwestia jakiejś kłótni), żeby po prostu kupił kwiatka, dał go żonie i pogadał z nią - co może i gość by zrobił, ale (cytuję za koleżanką, która ma z nim zajęcia) "nie chciało mu się iść do bankomatu". Dodam, że przed ślubem udawał, że bardzo tego ślubu pragnie, zarzekał się przed przyszłymi teściami, a w kościele zrobił wszystko jak trzeba, nawet idąc do spowiedzi i zapewne kłamiąc jak z nut. Nie ma najmniejszych wątpliwości, że albo ta dziewczyna będzie nieszczęśliwa, albo to małżeństwo się rozpadnie. W tym drugim przypadku ona nie będzie już miała możliwości ponownie wyjść za mąż, o ile nie rozpocznie trudnego i czasochłonnego procesu stwierdzenia nieważności małżeństwa (w tym przypadku ze sporą szansą na powodzenie, gdyż gość ewidentnie świadomie skłamał przy przysiędze - na dzień przed pisał zresztą do koleżanki, którą "bardzo kochał", że będzie jej wypatrywał w kościele). Cytat:
Co do dojenia. Mogliśmy z żoną mieć ślub za 20 zł (bo trzeba było wziąć zaświadczenie z jej parafii, gdyż ślub braliśmy w mojej; jak zapytałem, ile to będzie kosztować, ksiądz powiedział co prawda, że przyjęła się kwota stu zł, ale do koperty nie zajrzał, więc i 20 by starczyło). W mojej parafii mogliśmy dać tyle, ile uważamy za stosowne, albo nie dać nic. |
Cytat:
I tak twierdzę, że jeśli to wejdzie, to tylko po to, żeby wiernych jeszcze bardziej wydoić. |
Cytat:
|
No i właśnie w tym utrudnianiu nie widzę nic złego.
Po co komuś, kto nie wierzy w Boga i ma w dupie Kościół ślub kościelny? Niech weźmie cywilny i wystarczy. |
Pomysł z psychiatrami nie jest głupi, bo jest ogromna rzesza psychiatrów związanych z czarnymi. Lodziarnia będzie jak na cmentarzu.
|
Cytat:
Co prawda ślub brałem 18 lat temu, ale już wtedy te ich pogadanki przedmałżeńskie były chore. A pomysł z psychiatrami pokazuje li tylko na ich chorobę psychiczną. Poza tym nie mają do tego prawa. |
Cytat:
Małżeństwo z powodu dziecka to jakieś nieporozumienie. Co innego, jeśli dana para i tak zamierzała się pobrać, a ona zaszła w ciążę - ale wówczas to nie dziecko jest powodem tego małżeństwa. Ułatwianie ludziom na siłę zawarcia związku małżeńskiego to jakby skracać szkolenia i znosić egzaminy dla kierowców, "żeby już ci ludzie mogli jeździć legalnie po ulicach, a nie tylko przemieszczać się bez prawka". Owszem, prawo jazdy daje się osobom, które nie jeżdżą jeszcze idealnie, będą mieli się jeszcze czas nauczyć. Ale jeśli ktoś potrzebuje prawka tylko do CV, a nie ma najmniejszego zamiaru nauczyć się elementarnych podstaw, to żeby podchodził sto razy - nie zda. Dlaczego tak samo nie ma być z sakramentem małżeństwa? Co innego, gdyby to w czymś szkodziło - takie osoby nie mogłyby wziąć kredytu na mieszkanie itp. Ale ten problem nie istnieje - pod względem prawnym ważny jest ślub cywilny, a nie kościelny. |
I bardzo dobrze :D
|
w zeszłym roku w Polsce urodziło się poza związkami małżeńskimi 20% dzieci,
czyli Polacy mają coraz bardziej w dupie śluby i inne przyrzeczenia :spoko: |
Kocham pana.
Panie Sułku. Jedyny. |
IMO badania psychiatryczne są wskazane, ale nie narzeczonych, tylko księży i nie okazyjnie, ale co roku.
Obowiązkowych! Może wtedy mniej byłoby afer z jakimiś pedofilami w sukienkach... |
Łeee tam... do czego to się będzie sprowadzać? Co łaska większa, to i badania przejdzie i kurs ukończy i bez brzucha i brzuchata.
Bez brzucha: pińcet. Z brzuchem: tysiąć pińcet. |
Dobre, dobre. Już teraz te nauki są chore i niewiele mają wspólnego z rzeczywistością. Niech dalej utrudniają. Ostatnio gdzieś czytałem/słyszałem, że 1/5 dzieci w PL rodzi się w związkach pozamałżeńskich. Takie coś na pewno nie poprawi tych statystyk.
|
Cytat:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1371,tit...osc_prasa.html |
E, tam wykładnia...
Ja do kościoła nie biegam, a mimo to wiem, że Biblię należy traktować jako całość, a nie wyrywać jakieś fragmenty i robić z tego sensację tylko po to, żeby zaistnieć na szerszym forum. Z takimi de***ami, to nie ma co nawet dyskutować, bo nie ma o czym. |
Jest watykanska wykladnia Biblii, tak jak jest antyrewizjonistyczna wykladnia marksizmu.
Tyle, ze ta druga nie klamie. http://lewica.pl/?id=23151 - kolejny zamach na kieszenie Polakow i dojenie ostatnich bastionow polskosci! |
Cytat:
|
Cytat:
|
troszkę nam dziś łep napie**ala :ysz:
|
Nie będziemy dzisiaj czytać takich długich...
To przekracza możliwości. |
Nie śledzę tego tematu zbyt dokładnie, jednakże przeglądając jedną z "publicznych skrzynek" znalazłem takowego maila:
Cytat:
|
Zasiarczone węgielki, a w kotle nie będzie wody...
|
Najfajniej to wybrnął Olek Kwaśniewski: oznajmił, że jest deistą (bóg istnieje, ale nie wtrąca się).
Osobiście mam nadzieję, że jednak za czas jakiś, będzie Boruta kuł Olka widłami w dupę i drewka pod palenisko podkładał. |
Agnostycyzm za to objawia się wiarą w cuda. :haha:
|
Religia to fake.
|
Pisząc słowo Żyd już jesteś antysemitą, dawno temu wbiła to do głów gazeta Adasia, o Żydach można mówić tylko piejąc z zachwytu, albo wcale. :haha:
|
Jak myślisz, jakie to wady?
BTW Aż się boję o tym rozmawiać... Dziwnej maści "narodowców" się znowu narobiło... A z drugiej strony kiedyś wyleciałem z pewnego lewicowego portalu za rzekomy antysemityzm. Wszcząłem awanturę, bo zbanowali i skasowali teksty człowieka, który bardzo ciekawie opisał '68 rok z punktu widzenia wówczas młodego członka PZPR i świadka tamtych wydarzeń. Zarzucili mu antysemityzm, zupełnie bezrozumnie i kretyńsko - a On bezstronnie pisał tylko o przyczynach wydarzeń i o tym jak z punktu widzenia prowincjonalnego sekretarza PZPR to wszystko wyglądało - kompletnie nie zrozumieli jego przekazu, wolą żyć w świecie bajek. Na dodatek czynili te zarzuty tacy goście, którzy wcale moim zdaniem nie są Żydami, a tylko dorabiają sobie takie pochodzenie, aby być cool. Nie wytrzymałem tego towarzystwa i poprosiłem o pokazanie siusiaków - joke nieco chamski, ale na nich jedyny możliwy... No i dostaję bana nawet na komentarzach, gdy tylko domyśli się któryś, że ja to ja. Pies im mordę lizał. |
znalazłoby się wiele innych wad braku Żydów w Polsce:(
|
Jakiegoś folkloru festynowego też nie lubię, zawsze to zajeżdża czymś na maxa sztucznym, ale kiedyś tak sobie pomyślałem, że jedną z największych wad opuszczenia Polski przez Żydów, jest kompletna głuchota rodaków (jesteśmy najmniej muzykalnym narodem Europy).
Przed wojną w prawie każdym polskim miasteczku było Żydowskie Towarzystwo Muzyczne; uliczni kataryniarze, grajkowie i śpiewacy to też w większości byli biedni Żydzi; nie wspominając o artystach scenicznych, operowych, teatralnych... |
Jakieś pikniki tam urządzają od czasu do czasu, to myślałem, że i na Chanuka...
Tańce nie podobają mi się, wycie udające śpiew tym bardziej, ale sporo potraw żydowskich zasługuje na najwyższe uznanie. |
Niestety nie wiem. A co tam jest żydowski restaurant czy coś okazjonalnego?
Koło synagogi na Twardej był sklepik z importowanym żarciem z Izraela. Były też tam dobre, koszerne kurczaki od Pazgana. Były wyśmienite, niedrogie warzywne pasty kanapkowe. Ale chyba go przenieśli, bardzo dawno tam nie byłem, nie wiem. Muszę odnaleźć kontakty do znajomych Żydów z Warszawy, jakoś rozluźniłem je po wyprowadzce na wieś. Znam tylko takich z Hajfy, zapraszają, a jakoś pojechać nie ma za co i kiedy :( |
Można coś dobrego zjeść na Próżnej?
|
Trwa żydowskie święto świateł, Chanuka.
|
Cytat:
|
Cytat:
New Age i wszystko jasne ;) Poza tym rosyjski pilot Gagarin również był w kosmosie i Boga nie widział. |
To będzie nowa książka Browna! :D
|
A ja zawsze myślałem, że to kosmici... :hmm:
|
Cytat:
|
durny kler, ze daje swoja pozycje wsrod mlodych podkopywac.
|
Kuratorium durne, że uczęszcza?
|
To nie młodzież głupia, że na religię uczęszcza tylko kuratorium durne jest i taka jest prawda!
|
Stop zamachom na ostoje polskosci!
|
Ciekawe czy to będzie tylko wierzchołek góry lodowej? Dopiero teraz dobrali się do tego, o czym mówi się od lat.
Może w końcu Komisja Majątkowa trafi przed trybunał. |
Upiory przeszłości
Uwaga! Wildstein! :> Cytat:
|
Czarna mafia ma sie dobrze :]
|
Artykuł jest sprzed prawie roku, toteż jestem ciekaw jak wygląda teraz sytuacja tego policjanta. Niestety źródło jest jakie jest. Z tego co jednak wiem to historia jest prawdziwa.
|
Chcesz mi powiedzieć, że to dzieje się tu i teraz ?!
Wiesz nie można opierać się tylko na jednym artykule ... ale już sama jego zawartość daje do myślenia :| |
Policjant uwięziony po dąsach przewodniczącego episkopatu polski
http://iskry.pl/index.php?option=com...504&Itemid=115 :wow: |
Akurat obaj jestesmy wybitnie poprawni politycznie. Taki ex aequo primus inter pares.
|
Skasowałem posta, bo mi się wszystko poplątało przez dzwoniący co chwilę telefon,
Przemyśleń, to ja mam wiele, nie wszystkimi chcę się dzielić, chociaż są całkiem poprawne politycznie... niektóre... |
@ed jak mozna przekonac kogos, kto nie slucha i nie przemysla tego co uslyszal? nie kasuj postow-nie fair.
|
Cytat:
Co więcej,owego odmieńca bym chronił i wspierał, natomiast barbarzyńską tłuszcze, odprawił bym od bram,nie mając litości. Cytat:
Ma poglądy kontrowersyjne, i zgodne z tradycyjnymi wartościami katolickimi, co widać, słychać i czuć. Żeby było zabawniej, z niektórymi tezami, profesora, zgadzam sie częściowo, lub w porywach nawet całościowo. Z tezami nie implikacjami wynikającymi z owych tez. Co stanowi pewna drobna, ale istotna różnice. Cytat:
-komunista nie jestem - jeżeli juz to zgniłym liberałem z odchyleniem monarchistycznym. -przygłupem tez nie - raczej ujął bym to jako - nieszkodliwy wariat. |
biją w dzwony najpierw o w pół do siódmej a potem a wpół do ósmej...
|
@ed chcesz skuteczny przyklad komunizmu-patrz wspolnota pierwotna.
Komunizm pozniej nie zaistnial-w tym od trockistkow, przez stalinistow do zdroworozskadkowych ludzi, ktorzy choc troche lizneli Marksa, panuje zgoda. Odchodzenie od tematu jest typowe przy braku rzeczowych argumentow. @Jarson zalozenia sluszne, stosowanie sie do nich i ich ewentualne uaktualnianie pod wplywem doswiadczen-nie; chocby WPRK. Kosciol funkcjonuje, poniewaz jest elementem nadbudowy wplywa na organa wladzy (jednoczesnie biorac profity) i szeroko pojeta swiadomosc dajac odtrutke i usprawiedliwiajac nieludzkie warunki zastane oraz gwarantujac lepszy zywot po smierci, a odwoluje sie to lekow wyniakajacych z ulomnosci swiadomosci czlowieka(jako wytworu ewolucji) i jego nieumiejetnosci poradzenie sobie z brakiem odpowiedzi czy niemoznosia poniesienia konsekwencji za czyny-co jest prostszym sposobem rozumowania niz wglebienie sie w walke klas. Wiele prac powstalo nt czym jest religia z punktu widzenia walki politycznej i psychologii-nie ma sensu ich tu cytowac to raz, dwa ze przekonanych sie nie przekona inaczej niz olowiem. |
Cytat:
Cytat:
Na marginesie, niekoniecznie chcę z Tobą spierać się, co do samej obecności Azjatów w Polsce. W przypadku Wolniewicza chodziło mi raczej o język używany przez profesora. Jeśli zaczniemy szczekać jak psy, jadem pluć - to czego my mamy bronić przed "barbarzyńcami", jakich wartości? Owszem, nie chciałbym, abyśmy tu mieli drugą Francję, ale też nie chciałbym aby ton nadawali ludzie posługujący się takim językiem. |
Kosciol tez ma mnostwo krwi na swoim sumieniu, mnostwo klamstw itd
wiec co mialo na celu odwolanie do komunizmu? |
Ed, słuszna paralela, ale jakoś nie sądzę, żeby jej słuszność się do czegokolwiek tu przyczyniła.
Kościół Katolicki od dwóch tysięcy lat całkiem nieźle funkcjonuje. Owszem, raz było lepiej a raz gorzej (też przeczytałem w swoim życiu kilka książek historycznych i daleki jestem od idealizacji tej instytucji do której należę), ale porównując to z eksperymentami zwolenników komunizmu... no cóż... Tylko, że choćby to nie było wiele skaz, ale choćby jedna w historii Kościoła, to i tak byłaby wyliczana na poły z całkowitą niepamięcią całej reszty. Ale niepowodzenie absolutnie i bez wyjątku każdej próby wprowadzenia komunizmu jest całkowicie ok, bo można przecież tłumaczyć, że raz zawiodło to, raz tamto, a raz coś jeszcze innego... To, że przy każdej następnej też coś zawiedzie, bo założenia tej ideologii są całkowicie nierealizowalne - to przecież nieważne, śnijmy dalej. |
Patrząc we wstecz i szeroko, to nie było jednego przypadku komunizmu, co by się nieszczęściem nie skończył. Wszystkich noszących koszulki z Che Guevarą zapędzam na przymusową lekcję (nawet w Wikipedii) kto to był ten morderca.
|
Cytat:
:czytaj: |
@edu sprawdz kto nie byl przychylny Ustawie Rzadowej z dnia 3 maja, a pozniej wzial ja w poczet celebrowanych swiat.
O ile sie nie myle to wielki Polak, ktorego czci opcja 'patriotyczna' dla ktorej 'najwazniejsza jest Polska' nie byl rzymskim katolikiem oddanym, a nawet rozganial kler watykanski. Patrzac wstecz i szeroko to namiestnicy ostatniej obecnie monarchii absolutnej w Europie, mieszali nie dla dobra narodu z ktorego sie wywodzil, a patrona zza granicy-trzeba o tym pamietac i nie dac sobie oczu zamydlic pustymi frazesami o pomocy i uczestnictwie w zyciu narodowym. Historia pokazuje, ze te nacje, ktore odrzucily supremacje Watykanu wyszly na tym dobrze; sposob odrzucenia byl rozny: od calkowitego do tworzenia narodowych kosciolow; odrzucenie to jest droga, ktora nalezy podazac; a watpliwosci jak w tych czasach mozna tworzyc nowe zwiazki wyznaniowe, odpowiem: kiedy tamte powstawaly tez lecialy gromy z nieba i ziemi a i tak zrobiono to, co nalezalo zrobic. Miedzynarodowki to dobra rzecz, ale nie na wzor watykanski. |
Cytat:
Cytat:
Gdybyś się przykładał na lekcjach historii, to z cala pewnością byś wiedział, ze największą potęga i rozwój przypadały na czas największej religijnej tolerancji w Polsce. I wiedział byś, ze ponad 70 procent tej tolerancyjnej szlachty, mieszczaństwa i ludzi oświeconych to byli kalwini, luteranie i podobni. I żaden Król Jegomość, biskup, czy inny jezuicki fanatyk nie mógł podskoczyć. Ten katolicki fanatyzm i potęga kościoła zrodził się z kontrreformacji. Zauważ, ze upadek Rzeczpospolitej Obojga Narodów (a dokładnie Rzeczpospolitej Trojga Narodów) zaczął sie od kontrreformacji i trwa nadal. (nawiasem, nawet za patrona mamy zdrajce i oszusta -Sw. Stanisław. O innych nie wspomnę) |
Nie wiem czy są na to plasterki...
Katolików się chowa w tym kraju po katolicku, dzięki Bogu, taki to kraj z taką historią i takim narodem, co się polskości nigdy nie wyparł. |
Cytat:
To co tu opisują, to wierzchołek góry, bardzo wielkiej góry. Ale to nie jest groźne, naprawdę groźne jest zawłaszczanie funkcji państwowych i reprezentacji państwa, przez kler (vide uroczystości pogrzebowe pary Prezydenckiej) Staliśmy się zakłamanym, zinstytucjonalizowanym państwem qwazi religijnym. |
Siedmiu podejrzanych z Komisji Majątkowej
Według prokuratury zakon elżbietanek otrzymał grunty w Białołęce na podstawie sfałszowanego orzeczenia Komisji Majątkowej. Zarzuty postawiono siedmiu osobom, w tym członkom Komisji i rzeczoznawcom, którzy wyceniali grunt - dowiedziała się "Rz" |
@yahol marksisci znaja historie i wiedza jak ja interpretowac.
Co do socjalistow i wszelkich prawicowcow-nie mam zamiaru sie w ich sprawie wypowiadac. |
|
A ja powiem tak każdy kto staje się moim wrogiem czyni to na własne życzenie
tak było i będzie. A tak poza tym co są winni niewinni to systemy są nieludzkie i nie obliczalne więc jedyne co mi przychodzi do głowy to miłość wolność i anarchia w pozytywnym tych słów znaczeniu. |
Polecam obejrzenie Sleeper Cell. Pierwszy sezon.
|
Cytat:
Brzmi ono: Nie wpuszcza sie barbarzyńców w granice imperium. Przynoszą oni bowiem zamieszanie i nieustannie rosnące zadania. Prowadzące do destrukcji podstawowych wartości państwa. (vide Francja,.... ) Niestety, nasi ulubieńcy, politycy od 7 boleści, socjaliści, marksiści, EUROPEJCZYCY!- nigdy historii sie nie uczyli, a jeżeli nawet, to niczego sie nie nauczyli |
Sie oplacalo Zydow czy wyznawcow Mahometa trzymac-teraz juz za kupcow nie robia; a kapitaly z ich rodzinnych krajow sa bardziej szkodliwe niz przydatne; z reszta jak kazde zagraniczne.
Zachod musi sie okreslic bo radykalne religie nie odpuszcza; albo agresywny ateizm/katolicyzm/wandalizm/kubizm/potwor spaghetti lub totalna spolegliwosc i dostosowanie sie do silniejszego. |
Zdolności bezinteresownego s,,,,,,a są nieograniczone.
Tak Polska wielu narodów ktoś to pamięta ? |
Zburzyc wszystkie swiatynie lub na dyskoteki przerobic.
|
Czasy wrzeszczących staruszków mają się dobrze. :]
W Warszawie jest jeden mały meczet na Mokotowie, czy powinien powstać następny? Jak są chętni to musi. Zabranianie budowy, jak i budowa w pokrętnej tajemnicy, to najgorsze co mogę sobie wyobrazić. |
Bez dwóch zdań. Forma wypowiedzi jak najbardziej nie na miejscu, nie powinna taka być moim zdaniem. Tylko od razu przychodzi na myśl kwestia - a co by było, gdyby tak w kraju muzułmańskim katolicy zechcieli wybudować swoją świątynię?
Dialog, współistnienie - jak najbardziej, czemu nie? Tyle, że to musi działać w dwie strony - jeśli likwiduję płot z sąsiadem to dobrze, będziemy oboje mieli więcej miejsca i nie trzeba będzie naokoło chodzić do siebie, ale jeśli to wygląda tak, że na moim podwórzu sąsiad coś buduje, a jak ja zacznę coś na jego budować, to krzyczy, to już nie jest w porządku... |
no niestety... ale profesor ma dużo racji... już raz ratowaliśmy europe przed Turkami
|
no proszę, od dwóch wieków antysemici straszą Żydami,
a tymczasem...:sciana: |
nie jestem zwolennikiem pozwalania "obcym" na wszystko, ale takich sprzymierzeńców jak Wolniewicz mieć nie chcę
|
powbijałbym takich idiotów na pal
|
prof. Bogusław Wolniewicz, filozof religii,
o meczecie w Warszawie, terrorystach, inwazji islamu itp "My sobie tu żadnych meczetów ani minaretów nie życzymy" "To są obcy, proszę pani" "To jest inwazja islamu na Polskę obcej nam cywilizacji, cywilizacji terrorystycznej" "To są wahabici." "Wpuszczanie wroga muzułmańskiego do Polski wymaga dyskusji międzynarodowej." TVPInfo, youtube |
Cytat:
|
:spoko: skąd wiedziałeś
|
We w tej wsi Mogiła jest tylko jeden...
|
Bedzie chodzil inny ;)
|
u mnie nie będzie chodził,
obraził się, w kopercie rok temu było za mało :sciana: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:36. |