![]() |
14, pizga i pada.
|
Ok 20st i wiatr, teraz wyszło słońce zza chmur. Nie pada. W chałupie zadowalające 22,5 :spoko:
:kawa: wypita |
24, lekko kropi. Tak powinno wyglądać lato. O takim lecie powinien śpiewać Joe. Takie lato powinna opiewać Orzeszkowa (dwoją drogą wszyscy tak szydzą z Nad Niemnem - muszę to kiedyś z ciekawości przeczytać, w szkole jakoś się nie złożyło :szczerb:)
|
12 i nie pada. Jeszcze.
|
Czekałeś i starczyło dla ciebie. W chacie mam 23 i to już jest znośne, a może uda się jeszcze.
|
Od dwóch godzin wreszcie pada :jupi: Jest 19 stopni, może na papierze to jeszcze nie jest chłodno, ale kontrast jest ogromny, jest dobrze :spoko:
|
13, mokro i pizga.
|
Dziś cały dzień widziałem, jak burze tworzą się tak mniej więcej nade mną, nie spada kropla deszczu, a one idą sobie dalej (a dalej to już się działo). Potem widziałem materiały z miejscowości oddalonych o 30-50 km - powalone drzewa, masa wody... Z braku wiatru bardzo się cieszę, z braku opadów mniej, z braku ochłodzenia do godziny 18 najmniej. W dzień było 35, teraz nareszcie chłodniej: 20,4 ;)
|
To ładnie nas ochłodziło. Teraz mamy trio. Były przymrozki, susza, a 2 dwie godziny temu grad i wiatr które zmiotły drzewa i rośliny w ogrodach i na polach.
|
13 i mżawka.
|
U mnie nic nie hula, jest zaduch na słońcu. A po kałużach po nocy śladu nie ma. Aktualnie 34.
|
Wczoraj przyszły chmury, z 38 stopni zrobiło się 31 na godzinę, a potem chmury przeszły i wróciło 36. Dziś było podobnie, ale to znów wewnątrz wyżu i przeszło bez jednej kropli i temperatura ochoczo bieży w górę. Dopiero jutro doczekamy się chłodniejszych mas powietrza, co to sobie teraz radośnie hulają (za moment robiąc burze) nad Lesznem i Legnicą...
|
Pada sobie deszczyk, pada sobie równo
jeden raz na trawkę, jeden raz na... :spoko: |
W nocy miało być tropikalnie i formalnie było, spadło do 21,7, przy czym dom nie był przegrzany i przy otwartych drzwiach na taras spokojnie dało się wyspać. Dziś będzie gorzej, bo u mnie upały jeszcze nie odpuszczają (wczoraj było jeszcze znośne 35,7, dzisiaj 38-39).
Nie zazdroszczę tym, którzy mieszkają na trasie dzisiejszych burz, już wczoraj było grubo a może być jeszcze gorzej. |
11 i ciemno.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:51. |