Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   Xbox classic xecuter2 (https://forum.cdrinfo.pl/f105/xbox-classic-xecuter2-96024/)

misiozol 27.04.2023 16:37

Zapewne nie taki bios wgrany.

Rocky41 27.04.2023 15:58

Przełączyłem video standard na NTSC M i jest kolor. Nie zmieniałem rozdzielczości. Skoro konsole mam w PAL to czemu muszę zmieniać na NTSC M by był kolor ??

A youkai of love 26.04.2023 18:53

Czyli masz konsole PAL, a gry próbujesz odpalić w NTSC, spróbuj apką enigmah video mode switcher przełączyć konsolę na NTSC i powłączaj te opcje na on, z wyjątkiem 1080i, chyba, że masz moda na 128MB RAMu.

Rocky41 26.04.2023 18:19

480p, 720p, 1080i - mam wszystko na NO
Video Standard : PAL
Próbowałem tam przełączać ale nadal nic nie pomaga. Co ciekawe jak miałem poprzedni tv - full hd to było wszystko ok.

A youkai of love 26.04.2023 18:02

A masz w opcjach dasha włączone rozdzielczości wyższe niż 480i? Bo skoro XBMC masz kolorowe, a gry nie, to sprawdź z tej strony, i nie w opcjach TV, a konsoli. ;)

Rocky41 26.04.2023 17:48

No właśnie mam kilka rodzaj kabli i żaden nie pomaga. Mam takie trzy :
Solidny Kabel RGB SCART do Konsoli Xbox CLASSIC - Sklep, Opinie, Cena w Allegro.pl
KABEL TV COMPONENT DO XBOX CLASSIC AV HD DŹWIĘK - Sklep, Opinie, Cena w Allegro.pl
Kabel AV audio-video do Xbox Classic 3 x czincz - Sklep, Opinie, Cena w Allegro.pl
Żaden nie pomaga. Kupiłem też coś takiego :
Przejściówka Konwerter PAL- NTSC NTSC-PAL Adapter - Sklep, Opinie, Cena w Allegro.pl
Ale też nie pomaga.
W tv nie ma czegoś takiego jak zmiana na PAL :(
Co ciekawe jak wchodze w menu XBMC, ono jest kolorowe. Jak uruchamiam jakąkolwiek grę już jest czerń i biel tak brzydka, tzn obraz trochę skacze.

misiozol 26.04.2023 17:30

Trzeba zmienic w ustawieniach na PAL

A youkai of love 26.04.2023 17:28

Może w kablu? Jak używasz composhit (kompozyt) i na TV PAL ma być wyświetlony obraz NTSC to będzie czarnobiałe, dziwne to bo od kilkunastu lat telewizory są uniwersalne, mimo to nadal mają problem z kompozytem. Mój szajsung nie lubi konsoli PAL wymuszającej NTSC, chyba, że TV włączę po włączeniu konsoli wtedy nie ma problemu.

Polecam zmienić kabel na RGB albo nawet chiński component.

Rocky41 26.04.2023 17:24

Hej. Mam mały (a może duży) problem z xboxem. Otóż gdy podłączam konsole do telewizora LG (model : 49NAN0867NA) nie mam koloru. W konsoli wgrany jest unleash. Gdy konsola się włącza, pojawia się ładne zielone logo xboxa. A już po chwili wszystko jest czarno białe. Dodam że w lewym górnym rogu wyskakuje napis AV NTSC 443. Gdzie może być problem ?

Jolek 27.12.2018 03:10

Cytat:

Napisany przez KaiQ (Post 1415543)
Tak się zastanawiam czy czasami nie zrobić by jakiegoś wątku nowego w którym zaktualizowało by się przy okazji trochę linków i materiałów...

Jestem pewien, że sporo osób by na tym skorzystało, więc :spoko:

KaiQ 26.12.2018 22:58

Cytat:

Napisany przez Meanthord (Post 1414596)
Ja ostatnio "prawie" kupiłem pierwszego iXa i przygotowując się do tej zacnej czynności odświeżyłem sobie wszystkie najważniejsze strony o scenie tej konsoli. Jakby co, to mogę podać co i jak. Wbrew pozorom nie jest tak źle, cały czas coś tam wychodzi (a to nowa wersja emulatora PSX, a to kolejne CoinOPS-y itd.) - nie ma oczywiście szału i nie dzieje się to raz na tydzień, ani nawet na dwa ;), ale jakieś homebrew ciągle się tli.

Tak się zastanawiam czy czasami nie zrobić by jakiegoś wątku nowego w którym zaktualizowało by się przy okazji trochę linków i materiałów. Jeśli masz jakieś dobre tutoriale krok po kroku to może warto by też z tego zrobić coś dla potomnych. Ja myślę co nieco raportować w przystępnej formie jak już się zabiorę za przeróbkę. To dla czego w wielu miejscach scena umiera to właśnie poczucie zmagania się z czymś na zasadzie wiedzy tajemnej i konieczność przewalania setek stron, gdzie na każdej jest niemal to samo, a wyciąga się z każdej może z 5% nowych informacji ( a to już zniechęca). Tak mi się poniekąd wydaje... :ysz:

misiozol 08.12.2018 17:41

To znajdz wsady do chipa :P

Meanthord 08.12.2018 13:06

Ja ostatnio "prawie" kupiłem pierwszego iXa i przygotowując się do tej zacnej czynności odświeżyłem sobie wszystkie najważniejsze strony o scenie tej konsoli. Jakby co, to mogę podać co i jak. Wbrew pozorom nie jest tak źle, cały czas coś tam wychodzi (a to nowa wersja emulatora PSX, a to kolejne CoinOPS-y itd.) - nie ma oczywiście szału i nie dzieje się to raz na tydzień, ani nawet na dwa ;), ale jakieś homebrew ciągle się tli.

misiozol 08.12.2018 12:20

Wgasle linki to problem, ale mam gdzies all in one na xbox classic wszystkie dashe itd.

KaiQ 07.12.2018 23:44

Cytat:

Napisany przez MajsterPopsuj (Post 1414554)
A XBMC to nie homebrew? ;p Przecież ma również manager plików to problem żaden (i wyświetla klucze ata gdzieś tam w ustawieniach). No chyba, że masz jakiś skin dla upośledzonych.

Niewątpliwie tak. Ja jednak swoje największe sukcesy w zdobywaniu konsol świętowałem będąc zagranicą. W tym samym okresie miałem mało czasu na wgryzanie się głębiej w tematykę modyfikacji i homebrew a nawet grania, a w tym i poznania Xboxa.
Obecnie jest z tymi tematami lepiej, (choć z dostępem do różnych konsol i gier za okazyjne ceny dużo gorzej :'( ).

Jak zorganizuję sobie w końcu stałe miejsce w domu na konsole to będę właśnie szukał konkretnych informacji, co gdzie i jak robić instalować, choć najbardziej obawiam się o wygasłe linki itp. Czasami mi Berion coś jeszcze podpowiada, ale sami wiecie jak to z czasem teraz bywa... przez pół z połowy tak u mnie jak i u niego. toast2

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:05.