![]() |
Cytat:
|
Denon - choc tam kolumny byly sonus faber akurat (i pare innych do wyboru) - jest to poprostu jedyny znany mi tai sklep gdzie mam 'chody' i moge sobie zaaranzowac godzinke, dwie w samotnosci na rozmyslania przy DOBREJ muzyce
ja mam slabosc do lamp, do polskich tonsili (te ostatnie modele to byly male dziela sztuki), do technicsa - choc wiem ze to srednio-niska polka, do rotela i do sonus faber... |
Cytat:
|
Cytat:
tak to jest :) ale swoja droga odsluchuje to potem aby ktos nie mial do mnie jakis pretensji... to chodzi ok... moze powinienem wsluchac sie w dzwieki, nie wiem... w kazdym razie rozrozniajmy subiektywizm i obiektywizm audio... wiele z tego jest takie ze z gory narzucamy sobie rzeczy ktorych wcale nie jestesmy w stanie zweryfikowac... jasne, moge sie mylic pozdrawiam:) |
a po za tym jak sie zydzi kase na oryginal to trzeba cierpiec...
|
stary jak chcesz miec taka jakosc i stawiasz takie wymagania to kup sobie oryginal profesjonalnie nagrany (chyba po to jest tylu fachowcow) i po sprawie - a od amatorki nie mozna za wiele wymagac
|
Albo chodzą - do czasu.
|
To, że płyta w ogóle daje się odtworzyć, nie jest żadnym wyznacznikiem tego, że daje się odtworzyć tak, jak powinna. Poczytaj sobie o budowie sektorów audio i procedurach odczytu takich płyt. Czasami płyty nagrywane szybko chodzą ok, ale czasami chodzą, ale do ok to wiele im brakuje.
|
Witka
Ja tam sobie mysle ze jak ktos syfiasty sprzet grajacy to faktycznie musi sie bawic w jakies predkosci nagrywania. Ja nagrywalem muze na Hawkach z predkoscia 32x (bo 40x moj LG nie chcial brac tych plyt) i hula jak zloto nic sie nie wiesza nie ma zaciec, trzaskow (wieza Sony i Denon). Jeszcze moze Sony nie jest high endowe ale nikt mi nie powie ze Denon nie jest. Oczywiscie nie mowie ze plyty byly dla audiofila. Takze panowie przejdzie sie do sklepu rtv i rozejrzyjcie za dobrym sprzetem grajacym. To jest troche tak jak ci domorosli muzycy co robia muze na kompie i dodaja basow trebli reguluja przejscia wyciszaja miksuja i robia to i odsluchuja na glosniczkach komputerowych ale pelny profesjonalizm he he :) Smiech na sali.... |
Mniej więcej. Gdybym miał cokolwiek szybszego, niż x12, to nie spojrzałbym na nowe x52. Mam x32, więc też nie spojrzę. :)
|
Generalnie wszyscy piszą - im wolniej nagrywasz tym lepiej ------ a wic po co kupowac nagrywarki x40 ??? tylko do gierek??? a pasjonaci muzyki niech kupuja x2??????
|
Jeżeli nie sprawdziłeś, czy wyłapiesz, to nie da się powiedzieć. A co do słuchania muzyki, a nie dźwięków... Nie zawsze się da. Po takim np. King Crimson oczekuję dobrego brzmienia, bo brzmieniem można równie dużo przekazać, co rytmem i innymi aspektami muzyki.
Jeśli dla Ciebie brzmi ok, to w porządku. Ale nie każdemu będzie to odpowiadało, więc nie każ ludziom słuchać muzyki zamiast dźwięków, bo dźwięków też się słucha. ;) |
Cytat:
pozdrawiam:) |
czyli czytajac to wszystko lepiej sobie nagrywac powoli aby pozniej miec dluzsza przyjemnosc??? dobrze rozumie?
|
Niestety coś za coś. :( Trzeba wybrać: więcej a gorzej lub mniej a lepiej. Tak jest ze wszystkim. :(
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:11. |