Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   e-banki (https://forum.cdrinfo.pl/f5/e-banki-17120/)

Ormianin 19.02.2003 08:05

e-banki

no to teraz taki temat:

kto zna i kto moze powiedziec z wlasnego doswiadczenia najlepiej, moze ktos juz jest w ktoryms z bankow elektronicznych?

w Inteligo?
w mbanku?
w LGnet?
w Lukasie?
w multibanku?

suche opisy mnie malo interesuja... najlepiej doswiaczenia wlascicieli kobnta

pozdrawiam:)

Pedros 19.02.2003 08:47

Też jestem ciekaw Waszych opinii

RiT2 19.02.2003 08:47

No stary ale plama! A www.e.pkobp.pl to nie łaska!!! Ja tutaj mam konto i jeszcze mam na nim pieniadze! BGŻ tez ma swoj ebank!

bartoldzik 19.02.2003 09:08

Dodam jeszcze, ze plama bo nie ma Fortisbanku. Ale co do mbanku bo mam tam przyjemnosc miec konto to szczerze polecam. Na pewno sie nie zawiedziesz. Jestem jednym z pierwszych klientow tego banku i na poczatku byly zgrzyty. Dosc dlugo czekalem na papiery i karty. Ale teraz karta po zamowieniu przychodzi gora w 2 dni. Z korzystaniem z serwisow internetowego i telefonicznego zadnego problemy, Nie musze dodawac, ze mase rzeczy za darmo i trzeba z tego korzystac bo to niedlugo raczej sie skonczy.
A co do Fortisbanku to jestem zachwycony. Mam tam wlasnie elektroniczne konto. Wymagana jest jedna wizyta w odziale banku. Najblizszy Tobie Ormianin chyba Wrocław. I to tyle. Niestety sa pobierane oplaty za prowadzenie konta 7 zl i 1 zl za uzywanie karty. Powiedzialbym, ze to standardowe oplaty. Przelewy przez internet za darmo, korzystanie z serwisu internetowego i telefonicznego tez. No i podstawowa zaleta banku. Pobierasz kase z kazdego bankomatu na swiecie bez prowizji.

misiek7 19.02.2003 09:24

Ja i moi znajomi mamy konto w mbanku, jak na razie jest extra.
Wszystkie operacje odbywają się sprawnie.

Konto jest zupełnie za FREE.

andrzejj9 19.02.2003 09:57

Ja tez mam konto w MBanku i nie ma powodow do narzekan. Wszystko mozna zalatwic przez internet (czyli za darmo), ewentualnie skorzystac z uslug telefonicznych (mila obsluga). Ogolnie mozna polecic.

esem 19.02.2003 11:54

Jest dużo banków które prowadzą obsługę kont przez Internet.
Osobiście mam takie konta w Kredyt Banku i Banku Zachodnim.
Oba konta chodzą bezbłędnie, nie mam żadnych zastrzeżeń.
Przestrzegam natomiast przed Millenium: z tego banku przelewy docierają średnio po 7 dniach (zdarza się często że po 10 dniach). 8)

ap67 19.02.2003 12:26

A ja mam konto i w M-Banku i w ING Bank Śląski S.A. http://ingbankonline.pl i muszę przyznac, że oba konta sa bez zarzutu. Oczywiscie konto w Banku Śląskim jest płatne ale dostęp do e-konta jest w 100% bezplatny. Przelewy sa wykonywane rewelacyjnie szybko, potwierdzenie przelewu mozliwe do wydrukowania zaraz po zaksiegowaniu, saldo widac na bieżąco. Czego jeszcze wymagac - dla osób posiadających konta w Śląskim i ROR i konto firmowe to jest to alternatywa ... POLECAM M-bank i BSK Online

+++LeWaP+++ 19.02.2003 12:47

ponoć fajna sprawa
sam sie nad tym zastanawiam

połączenia realizowanie sa szyfrowane

dostajesz tokena który generuje jakieś nr... :)

PKO i BGŻ w moim mieście to mają

w bgż nazywa się to e-integrum

Druss 19.02.2003 13:02

Ja tez mam konto w mbanku glownie trzymam tam pieniadze za sprzedane rzeczy w allegro i do kupienia.

Zetoxa 19.02.2003 13:04

Bank Śląski czyli BSK Online w kwietniu będzie 2 lata jak go użytkuję, opłata 7 zł m-cznie, przelewy darmowe na jakiekolwiek konto, online i odroczone, możliwość blokady nadmiaru gotówki ;) na lokacie terminowej, to wszystko zza komputera 24 h/dobę, z ROR-a jestem zadowolony czego nie można było powiedzieć o City Banku 2 lata temu (który wówczas porzuciłem).

RiT2 19.02.2003 14:25

Bedac niesmialym uzytkownikiem E.PKO (z tym bankiem zwiazany jestem od urodzenia) informuje: oplata 8zl/mc; oprocentowanie 4,2%; lokaty terminowe; przelewy darmowe; przelewy na ZUS; zlecenia stale. Od samego poczatku jestem w tym banku. Na poczatku byly drobne klopoty - zbyt duzo userow. Obecnie tego nie ma. Zaleta tego banku jest najwieksza ilosc bankomatow a i koszty do przyjecia.
Kocham te ebanki. Mozna robic fajne numery. Lubie znajpomym przelewac po 1 zl!!! Kiedys mialem niedoplate za wode - 3 zl. Wyslalem 10 przelewow po 30 gr. Niech sobie zaksieguja!!!

Ormianin 19.02.2003 14:50

Cytat:

RiT2 napisa***322;(a)
Bedac niesmialym uzytkownikiem E.PKO (z tym bankiem zwiazany jestem od urodzenia) informuje: oplata 8zl/mc; oprocentowanie 4,2%; lokaty terminowe; przelewy darmowe; przelewy na ZUS; zlecenia stale. Od samego poczatku jestem w tym banku. Na poczatku byly drobne klopoty - zbyt duzo userow. Obecnie tego nie ma. Zaleta tego banku jest najwieksza ilosc bankomatow a i koszty do przyjecia.
Kocham te ebanki. Mozna robic fajne numery. Lubie znajpomym przelewac po 1 zl!!! Kiedys mialem niedoplate za wode - 3 zl. Wyslalem 10 przelewow po 30 gr. Niech sobie zaksieguja!!!

Ja jestem w Inteligo... chcialem tylko zaczerpnac opini o innych bankach, mam zamiar zalozyc sobie jeszcze jedno konto dodatkowe, przelewy do Inteligo elixirem maja trwac gora dobe, tymczasem jest znacznie dluzej co mnie denerwuje

Ormianin 19.02.2003 14:52

Cytat:

Ormianin napisa***322;(a)
Ja jestem w Inteligo... chcialem tylko zaczerpnac opini o innych bankach, mam zamiar zalozyc sobie jeszcze jedno konto dodatkowe, przelewy do Inteligo elixirem maja trwac gora dobe, tymczasem jest znacznie dluzej co mnie denerwuje

No i warto dodac ze Inteligo to PKO BP, wiec nie chwalcie PKO :)

Pedros 19.02.2003 14:53

a ja się właśnie zastanawiam nad założeniem jakiegoś e-konta.
hmmm - spora oferta

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:13.