Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   lekki strach (https://forum.cdrinfo.pl/f5/lekki-strach-65979/)

demek 14.06.2006 17:43

nie ma czegos takiego jak zwrot podatku czy odpis podatku za internet
odpisujemy odpowiednia kwote od DOCHODU
maksymalna kwota podatku do 760zl i ponoszac koszty podatku takie lub wyzsze mozemy odpisac od dochodu "az" 144zl

AleX69 14.06.2006 16:59

stary numer ... starch ma wielkie oczy - :D

yahol 14.06.2006 16:22

Kolejne glossa do dyskusji:
http://www.internetstandard.pl/news/89013.html
Jak widac, nikt nic nie wie, tak naprawde :)

ed hunter 13.06.2006 20:21

a o aresztowaniu to decyduje s***261;d - w mord***281; nie myli***263; z zatrzymaniem.

andrzejj9 13.06.2006 19:39

Cytat:

Napisany przez epol
Czy na pewno na wszystkie oryginały kleją hologramy? Mam parę audio kupionych w sklepach i nie mają hologramów :ysz:

Nie, oczywiście, że nie. Chociaż jest to chyba wymagane prawnie, to nie zawsze jest przestrzegane. Często też hologram jest na folii, więc szybko nie pozostaje po mi ślad.

REi 13.06.2006 19:31

Cytat:

Napisany przez pawelblu
O aresztowaniu (tymczasowym) decyduje prokurator.

Zatrzymac moze Cie natomiast policja na 48h bez postawienia zarzutu.

Aresztowanie nawet na 48h jest rownoznaczne z postawieniem zarzutu - przez 48h moga zatrzymac bez oskarzenia - to 2 inne rzeczy - musisz byc o cos podejzany zeby mogli cie zatrzymac a do tego musza miec przynajmniej poszlake. (np donos :P )

epol 13.06.2006 17:23

Cytat:

Napisany przez pawelblu
DONOS O POSIADANIU, raczej olewaja, moga przyjechac, ale tylko zeby pouczyc, a z drugiej strony, nie beda przyjezdzali tylko po to zeby pouczac ... wiec nie przyjezdzaja..

W tym miesiącu już nie przyjadą, bo im się kasa na PB do "poldżarów" skończyła :szczerb:

Cytat:

Napisany przez Smartek
Ostatnio kumpel kupowal w duzym sklepie w moim miescie (SDH - Wam zapewne nic to nie mowi ;) ) plyte OSTR - maniak hh to i same oryginalne wydania wszystkich ulubionych zespolow kupuje.. i w domu przyglada sie - hologramu brak, cos tam krzywo przyciete i stwierdzil, ze to PIRAT.., wrocil do sklepu, zrobil awanture, na poczatku slyszal teksty typu, ze jest nienormalny, ale po kilkunastu minutach klotni sprzedawczyni przyznala sie po cichu i prosila zeby nikomu nie mowic.. i zwrocila pieniadze..
I jak tu nie piracic jak juz nawet w sklepach sprzedaja? :>
pozdro ;)

Czy na pewno na wszystkie oryginały kleją hologramy? Mam parę audio kupionych w sklepach i nie mają hologramów :ysz:

pawelblu 13.06.2006 16:43

Cytat:

Napisany przez REi
Nie moga cie aresztowac ot tak sobie bo wtedy mozesz wytoczyc im proces - musza cos na ciebie miec - nie ma tak fajnie ze moga pojsc do kogokolwiek i aresztowac.

O aresztowaniu (tymczasowym) decyduje prokurator.

Zatrzymac moze Cie natomiast policja na 48h bez postawienia zarzutu.

ed hunter 13.06.2006 15:21

ja mam niedaleko stadion, od kilkunastu lat nikt nie potrafi sobie z tym poradzi***263; - KASA!!!! - jak ***322;api***261; to czasami, a kiedy***347; ***322;apali p***322;yty co si***281; sprzeda***263; nie chcia***322;y. szkoda gada***263;.

Smartek 13.06.2006 15:15

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A nawet trzy - niech już będzie pewne, że jest to pirat, a nie kopia to jak policja może mi udowodnić, że ja to w złej wierze kupiłem. A może po prostu w sklepie mi sprzedali, co jeszcze kilka lat temu wcale by mnie nie zdziwiło..

Ostatnio kumpel kupowal w duzym sklepie w moim miescie (SDH - Wam zapewne nic to nie mowi ;) ) plyte OSTR - maniak hh to i same oryginalne wydania wszystkich ulubionych zespolow kupuje.. i w domu przyglada sie - hologramu brak, cos tam krzywo przyciete i stwierdzil, ze to PIRAT.., wrocil do sklepu, zrobil awanture, na poczatku slyszal teksty typu, ze jest nienormalny, ale po kilkunastu minutach klotni sprzedawczyni przyznala sie po cichu i prosila zeby nikomu nie mowic.. i zwrocila pieniadze..
I jak tu nie piracic jak juz nawet w sklepach sprzedaja? :>
pozdro ;)

prometeusz 13.06.2006 12:34

Cytat:

Napisany przez salawalas
Podałem tylko żródło cytatu, żeby oczywiście być w zgodzie z prawem autorskim...

Coś nie mogę wysłać postu przez odpowiedź z cytatem.

bo kasujesz [/quote]

salawalas 13.06.2006 12:05

Poda***322;em tylko ***380;r***243;d***322;o cytatu, ***380;eby oczywi***347;cie by***263; w zgodzie z prawem autorskim...

Co***347; nie mog***281; wys***322;a***263; postu przez odpowied***378; z cytatem.

salawalas 13.06.2006 12:02

[QUOTE=ed hunter]wszystko jest świetnie :D spam jak się patrzy - tylko pozazdrościć :)

Podałem tylko żródło cytatu, żeby oczywiście być w zgodzie z prawem autorskim ||

prometeusz 13.06.2006 11:52

monitory, telewizory to sie teraz wywala po meczu||

ed hunter 13.06.2006 11:51

Cytat:

Napisany przez salawalas
Witam.

Coś apropo z bash.org.pl :
<YAC> Hesus opowiadal o wymianie sprzetu w jakiejs firmie panstwowej w kadrach
<YAC> Wzieli monitory stare, zeby podpiac nowe, a pani z kadr: hola hola, ja mam na pulpicie bardzo wazne pliki

To mój pierwszy post, więc gdyby coś było nie tak to proszę o wyrozumiałość.
Marcin

wszystko jest świetnie :D spam jak się patrzy - tylko pozazdrościć :)

Witam!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:01.