![]() |
tanie linie lotnicze
Hej
Tak sobie czytam i juz mozna kupic bilety na samolot do Londynu. Na stronie http://www.airpolonia.com.pl mozna zamowic bilety. Na przyklad lot do londyny w obie strony koszuje ok 400 zl od osoby. Wlasnie sprawdzam jak to wyglada z sylwestrem ;) |
Pamiętaj, że to koszt samego przelotu, nie zawiera opłat lotniskowych itd...
F |
Tak więc cena pójdzie w górę...
Pozdro;) |
to cena za wszystko bo sam bilet w jedna strone to 129 zl :)
|
a skad to lata? i dokad? bo jak pamietam to lot do berlina konczyl sie prawie pod bremen - pozostale prawie 100km przejezdzalo sie na wlasny koszt - taki urok tanich linii
bo nikt nie chcial ich wpuscic bez oplat na przeladowane juz prawie duze lotniska - lotnisko w amsterdamie bez dobudowy nastepnych pasow zatka sie w przeciagu roku na amen.. z lotniska Oakland obslugujacego SF i BayArea samoloty startuja z 4 pasow na raz co 40 sekund... wyglada to niesamowicie... |
leci np z Pyrzowic - to kolo Katowic i londuje kolo Londynu - zaraz obok jest stacja i pociag do miasta (jedzie sie zdaje sie 30 min tak napisano na stronie ktora podalem).
Fakt to urok tanich linii ale i tak jestes szybciej i taniej niz busem na miejscu - 2 godziny logu, dojazd z lotniska do misiasta wliczajac odprawe - niech bedzie lacznie 4 godziny. Wlasciwie to mozna leciec na piwko do Londynu na weekend. |
kumpel leciał z Pragi do Londynu za podobną cenę.
nie zbyt wygodnie, jedzenie nie dają - ale tanio. a tak na marginesie co do BYTU tanich lini lotniczych w Polsce. Z tego co wiem, zyski przynoszą im loty jesli samolot jest prawie pełen, więc najpierw latają na różnych trasach, a tam gdzie nie bedzie DUŻEJ ilości chętnych .. bedą rezygnowac. Zostaną tylko te najbardziej dochodowe. Chociaż miejmy nadzieje, że przyjmie sie troche tego w Polsce. |
nic tylko korzystac :P
|
Sayan wiesz do londynu jest tak daleko, ze bez jedzenia w samolocie to ani rusz ;) i jest to cholerna wada tanich linii wlasciwie nie powinny latac bo glodza ludzi ...
|
Zawsze to mozna ze soba jedzonko wziasc :D
Gdybys wiedzial jak sie lata w calej Rosji (czyli na wschod od Moskwy) |
zgaduje ze w Rosji to sa sami "tani przewoznicy" tylko ze tam to przed lotem sie spirytusem zozgrzewaja... ;p
|
ja będąc w te wakacje w irlandii nasłuchałem sie o rayanie i o aerlingusie. ten drugi juz kupil samoloty ktore maja obslugiwac nowe polaczenia: miedzy innymi z polska i tu w zaleznosci od zrodel chodzi o krakow lub warszawe. tak sie sklada ze aerlingus ma ambicje bycia najwiekszym konkurentem ryana. a mi w to graj. bo to by oznaczalo ze moja nastepna wizta w irlanddi, a przynajmniej sama posroz bedzie o wiele milsza, krotsza
|
no ladnie :) to kiedy do Londynu? ;)
szkoda, ze te linie nie obsluguja jeszcze polaczen do/z Niemiec :( |
Zastanawiam się tylko, kto prowadził kalkulację ceny (jej składników). Bilet z Wrocławia do Warszawy kosztuje 19.90 zł + 55zł podatku za osobę dorosłą. Czy ktoś potrafi mi powiedzieć, co to za podatki?
|
Jaką miotłe wybrać, czyli latanie po polsku
Chciałbym wybrać jakiś tani podniebny autobus, na co zwrócić uwagę, na jakie opłaty dodatkowe przygotować się, gdzie tkwi chaczyk??
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:21. |