Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Formuła 1 - sezon 2013. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/formula-1-sezon-2013-a-92210/)

joujoujou 01.02.2014 13:24

Rozpoczęła się operacja wybudzania Schumachera.

Tymczasem Eddie Irvine walczył z rekinem. :wow:

http://www.bbc.co.uk/news/uk-northern-ireland-25969372

grzeniu 17.01.2014 11:37

Bernie odchodzi? :O
Cytat:

...Do czasu wyjaśnienia sprawy, po rozmowach z zarządem Formuły 1, Bernie Ecclestone zdecydował się natychmiastowo ustąpić ze stanowiska szefa zarządu Formuły 1" - głosi oświadczenie władz najpopularniejszej i najbardziej prestiżowej serii wyścigowej świata.
Zarzuty korupcyjne i wręczanie łapówek. Pewnie rządził będzie dalej, ale z tylnego fotela bo stołki ma obsadzone swoimi. Ciekawe jak długo.

melag 30.12.2013 14:51

Cytat:

W poniedziałek, o godzinie 11:00 oficjalne stanowisko w tej sprawie zabrali lekarze, na specjalnie zwołanej konferencji prasowej. - Po przyjeździe do szpitala stwierdziliśmy, że był w stanie poważnej śpiączki i nadciśnienia wewnątrzczaszkowego, stwierdziliśmy krwiaki wewnątrz czaszki. Tomografia wykazała, że oprócz tego pojawiły się uszkodzenia, obustronne krwotoki śródczaszkowe - mówił Stephane Chabarde.
Cytat:

Mogę powiedzieć, że wypadek nastąpił przy dużej dynamice. Schumacher został objęty błyskawiczną opieką, został poddany tomografii komputerowej. Był w stanie krytycznym podczas reanimacji mózgowej. Na razie nie jesteśmy w stanie wypowiedzieć się na temat przyszłości jego zdrowia. Jest w stanie śpiączki farmakologicznej, hipotermii, prowadzimy działania, które mają ograniczyć obrzęk mózgu, naszym celem jest ograniczenie wzrostu ciśnienia. Jest w znieczuleniu ogólnym, by maksymalnie zredukować działanie na bodźce zewnętrzne. Jego sytuacja jest określana mianem stany krytycznego. Nie jesteśmy w stanie określić jego stanu zdrowia na dłuższą metę i działamy z godziny na godzinę.
Źródło: onet

joujoujou 30.12.2013 11:59

Rozpoczęła się konferencja. :tv:

Kto nie ma BBC - idzie na TVN24. :czytaj:

joujoujou 30.12.2013 11:34

BBC News podaje, że Schumacher przeszedł operację neurochirurgiczną. W niedługim czasie (przed południem) ma się odbyć konferencja prasowa z udziałem przedstawiciela szpitala, w którym przebywa Schumacher.

Obyśmy usłyszeli dobre wieści.

melag 30.12.2013 11:18

Cytat:

Policja w Meribel prowadzi dochodzenie w sprawie wypadku, do którego miało dojść poza znaczonymi trasami. Po uderzeniu w skałę (lub zderzeniu z narciarzem), do którego doszło o godzinie 11:07 Niemiec był w szoku, ale reagował na słowa ratowników. Ci zjawili się na miejscu zdarzenia o godzinie 11:15. Zidentyfikowano szybko uraz głowy i wstrząs mózgu. Schumacher był przytomny, reagował na polecenia ratowników. Szybko wezwano do szpitala dra Saillanta - specjalistę od urazów głowy i kręgosłupa - były kierowca F1 trafił do Grenoble.
Cytat:

Tymczasem na kilka minut przed godziną 10:00 niemiecki dziennik "Bild" podał informację, że "Schumi" przeszedł operację głowy - trepanację czaszki. Lekarze nawiercili otwory w celu zmniejszenia wewnętrznego ciśnienia.
Oby z tego wyszedł. :(

joujoujou 30.12.2013 01:08

Cytat:

[...] Schumacher [...] jeździł na nartach we francuskim kurorcie Meribel. Na stoku uderzył głową o kamień. Miał założony kask. [...] Późnym wieczorem szpital w Grenoble oświadczył, że stan zawodnika jest krytyczny. [...]
No nieciekawie... :smutny:

Jarson 26.11.2013 21:26

Przyszły rok może być ciekawy. Tyle, że pozostają te "zastrzeżenia co do jakości komentarza". Jak mam okazję oglądać relację ze Sky, to tam ma to sens - komentator przed wyścigiem chodzi po padoku, podchodzi do kolejnych kierowców i innych osób, które witają się z nim jak ze starym kumplem, zagaduje, wygląda niemal jak gospodarz, a nie dziennikarz-gość. U nas może i Borowczyk by tak robił, tylko ma jeden problem - oglądając wyścig tak samo jak my, na ekranie telewizora, nie bardzo ma jak.

W otwartej telewizji naprawdę nie ma już czego oglądać. Mogę wymienić na palcach jednej ręki to, co mnie interesuje - Ranczo (choć to akurat przez VOD oglądam, nierzadko płacąc za obejrzenie odcinka przed premierą), skoki, F1. No i dwa palce zostały wolne...

grzeniu 26.11.2013 10:27

Solorz też zauważył, że to przestało być ciekawe?

rcobex 26.11.2013 09:10

Podobno nie będzie już transmisji F1 w Polsacie.
http://www.f1ultra.pl/index.php/wiad...a-si-z-f1.html

Mam nadzieję, że ktoś wykupi licencję.

demek 25.11.2013 10:51

Ja go pamietam jeszcze w Minardi i dobre miejsce w debiucie (5)*. Pozniej w Jaguarze gdzie zajal 8-10 miejsce na koniec (po sprawdzeniu 9). W Wiliamsie pamietasz padajace silniki? (Cossworta)*

* szczegolowe dane musialem juz sposilkowac

W RBR byl na przegranej pozycji bo to Sebus jest maretingowym liderem i to on ma robic wyniki. Jak myslisz dlaczego taki Riciardo przychodzi a nie ktorys ze zdolnych? Perez, Gutierez, Sutil? Bo sa za dobrzy. Sebus potrzebuje pomocnika a nie konkurenta. Skoro caly swiat mowi, ze to jest niemozliwe ze Vet jezdzi tym samym bolidem co Web. Sytuacje trzeba bylo jakos rozwiazac. No to wezmy slabszego kierowce to bede mowic ale on slaby a o bolidzie nikt juz nie bedzie pamietal.

rcobex 25.11.2013 00:35

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1267027)
A ja uwazam, ze Vet i Web maja podobny poziom. Skad roznica? Bolid.

Pamietasz Webbera przed przyjściem do RedBulla ? Nie pokazywał nic specjalnego. Dwa sezony w Williamsie, zaraz przed RedBullem. Za partnerów miał Heidfelda i Rosberga. Nie muszę chyba pisać jak się spisywał. Wystarczy napisać, że w sezonie 2006 zdobył 7 punktów. To nie jest szybki kierowca, brak mu "ikry" wyścigowej. Pokazał to kilka razy w tym sezonie. Mnie tam brakować go nie będzie......

demek 24.11.2013 22:29

A ja uwazam, ze Vet i Web maja podobny poziom. Skad roznica? Bolid.

rcobex 24.11.2013 20:38

Oglądałem kilkanaście ostatnich okrążeń. I chyba dobrze, bo jednak nie padało.
Webber mimo iż nie wygrał żadnego wyścigu, znalazł się na trzecim miejscu w generalce. Moim zdaniem nie słusznie. Biorąc pod uwagę jakim bolidem jeździł, powinien się postarać o zwycięstwo, nawet jeżeli miało by to oznaczać staranowanie Vettela. Zawsze uważałem, że to słaby kierowca. I się nie pomyliłem.
Alonso - tutaj chyba nikt nie będzie się czepiał, drugie miejsce zdecydowanie zasłużone. Nie wiem dlaczego MAS w tym sezonie jeździł tak słabo. Porównanie ALO vs MAS wychodzi katastrofalnie dla tego drugiego
Ferdek zainkasował dwa zwycięstwa, w sumie stał 9 razy na podium. Felipe może się pochwalić jednym trzecim miejscem w całym sezonie. :sciana:
O kierowcach RedBull'a nie ma co pisać, tam panuje jednostronna nuda.
Lotus, ogromna niespodzianka. Zwłaszcza w rękach Kimiego. Potrafili nie raz dać po dupie Mercedesowi i Ferrari. Choć nadal nie lubię tej hybrydy i raczej tak już mi zostanie. :)
Ciekaw jestem co się stanie z "Hulkiem", jak dla mnie to kierowca, który powinien dostać dobry bolid. Zapowiada się inaczej, po raz kolejny.
Koniec dominacji RedBull'a w przyszłym sezonie ?. Jak stanie się inaczej, po raz piąty z rzędu Vettela nie zniosę. Przestanę oglądać ten sport.:ysz:

demek 24.11.2013 12:42

Vet trafil przed kolejna mrzawka. Ot cala tajemnica :)
W wysigu na mokro go nie widze.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:56.