Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f120/)
-   -   Metal Gear Solid V - The Phantom Pain (i Ground Zeroes ;)) (https://forum.cdrinfo.pl/f120/metal-gear-solid-v-phantom-pain-ground-zeroes-92284/)

szczuru 27.03.2013 21:03

Metal Gear Solid V - The Phantom Pain (i Ground Zeroes ;))

Najnowszy trailer:

Cytat:

Napisany przez ppe.pl
David Hayter nie powróci jako Big Boss. Zmiana ta podyktowana jest wiekiem protagonisty. "Piątka" ukaże się oczywiście na PS3 i X360.

Berion 28.03.2013 00:28

Co drugi MG/MGS im wychodzi, więc na MGS5 przypada hit. :D

Ale... bez Haytera to już nie to samo. To jak 07 bez Cieślaka albo Stawka Większa niż Życie bez Mikulskiego. ;p.

szczuru 28.03.2013 00:30

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1246653)
Co drugi MG/MGS im wychodzi, więc na MGS5 przypada hit. :D

Ale... bez haytera to już nie to samo. To jak 007 bez Borewicza lub albo Stawka Większa niż Życie bez umm... Klosa ;p.

To ja zacytuje podobne odczucia z innego forum :D

Cytat:

Metal Gear without Hayter as Snake is like Rambo without Stallone, The Godfather without Pacino... like Super Mario without Mario, God of War without Kratos, Portal without companion cube. IT'S LIKE F*CKING TETRIS WITHOUT THE F*CKING BRICKS!

M@X 28.03.2013 07:46

Metal Gear Solid V - The Phantom Pain

Wlasnie KP podpisalo na siebie wyrok...

ethar 27.04.2013 10:40

W ogóle uzasadnianie że David Hayter nie będzie podkładał głosu spowodowana wiekiem protagonisty jest nie na miejscu. Old Snake z MGS4 był o wiele starszy a i tak Hayter mu podkładał głos. Coś tu nie gra...

M@X 27.04.2013 10:50

Kojima tweetowal niedawno scenariusz z napisem "PROJECT_TPP" - byly 3 tomy ponumerowane. Sadze ze tyle bedzie rozdzialow - najnowszy trailer wyraznie mowi, ze Big Boss byl spiaczce 9 lat (LIquid w MGS 1 wspomina ze "cialo ojca pod koniec zycia bylo w rozkladzie), a jako ze juz w Peace Walker widzielismy Outer Heaven w pelnej krasie (BB i Kazuhira Miller rozwineli koncepcje Gene'a z MGS:PO) to logicznym jest, ze gdy Big Boss obudzi sie ze spiaczki Major Zero po jego dezercji wobec Patriotow wdrozy juz projekt "Les Enfants Terrible", a wiec sadze ze w ostatnim rozdziale Big Boss spotka nastoletniego Solid Snake'a.

Berion 27.04.2013 20:00

Struny głosowe mają te same (klony przecie), więc nie widzę przeciwwskazań.

M@X 27.04.2013 20:14

Metal Gear Solid V - The Phantom Pain

A ja widzę - od strony reżyserskiej. Sam Kojima zresztą przy okazji MGS 4 przyznał, że rozmowa dwóch Hayterów wyglądałaby beznadziejnie na ekranie, w związku z czym rolę Big Bossa grał Richard Doyle.

ethar 16.09.2013 23:13

Nie wiem czy słyszeliście, ale dzisiaj usłyszałem że Kojima stwierdził że podczas promocji gry on nie będzie grał w MGS5, bo jest dla niego za trudna :P

Berion 01.05.2014 22:08

Skosztowałem Ground Zeroes. Jakieś to takie... Peace Walkerowe. Czyli słabo. Struktura misji, tpp shootera, Snake'a nie podkłada już Heyter (czy jak mu tam było ;]). Póki co w ogóle mi się nie podoba...

szczuru 01.05.2014 22:59

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1282200)
Skosztowałem Ground Zeroes. Jakieś to takie... Peace Walkerowe. Czyli słabo. Struktura misji, tpp shootera, Snake'a nie podkłada już Heyter (czy jak mu tam było ;]). Póki co w ogóle mi się nie podoba...

Odczucia mam podobne. Paradoksalnie najmniej przeszkadza mi właśnie brak Davida Haytera - był za***isty i nikt inny nigdy nie będzie tak pasować do Snejka ale Kiefer Sutherland też daje nieźle rade (Kept you waiting huh :P ). A cała reszta wydaje mi się taka jakaś... nijaka. Może jest to spowodowane tym, że nigdy wcześniej nie dostaliśmy płatnego dema MGS-a - inaczej mówiąc - po 2-3h gry, gdy ta się kończy czułem się dziwnie. Za krótko, za mało, dziwnie, nie zdążyłem się wczuć w klimat i właśnie Pis Łolkerowy posmak może by mi "przypasił" gdybym mógł z tą grą spędzić np 10h(+). To w sumie tyle - nadal z "wypiekami" czekam na Phantom Pain ale... mam nadzieję, że wypełni tą pustkę, którą zostawił we mnie Ground Zeroes :P

Berion 01.05.2014 23:17

Na dodatek wnerwia mnie to sterowanie i kamera. Wolałem wolną kamerę jak w MGS3, a nie z ramienia. Bezsensowne są też te bullet time'y. Nie mogę nikogo zheadshotować bo celownik nie jest na krzyżyku tylko pusty w środku.

Jak tak będzie wyglądać Phantom Pain, a wątpliwe aby zmienili mechanikę, to ja chyba spasuję.

Dlaczego co nową grę wezmę to czuję mega zawód. Coś zawsze jest sp*e, coś co rujnuje grywalność.

Berion 06.05.2014 22:24

Ilość załączników: 2
Już wiem co mnie najbardziej irytuje. Kamera. Jest za blisko i uczepiona ramienia. W wąskich korytarzach nic nie widać co się dookoła dzieje. Po co to zmieniali? W MGS3S (i chyba 4 ;p) była idealna.

Grafika na PS3 też taka sobie:

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1399407833

I nie obyło się bez Kojimowskich bzdur: :D

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1399407855

revolver0 06.05.2014 22:44

A po co na płatne demo mają się starać, lepiej zapewne będzie to wyglądać na ps4.

DejaVu 17.07.2014 12:01

Metal gear solid V ground zeros

Właśnie za pośrednictwem UPS dotarła do mnie ww gra :taktak: ale jak to mówią ,, biednemu wiatr w oczy,, :ysz: przed paroma minutami wyłączyli mi prąd :sciana: chwilowo więc recenzji nie będzie :'(

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:02.