Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jaki akumulator do samochodu? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jaki-akumulator-samochodu-94711/)

ed hunter 01.01.2020 11:31

Wiesz co, takim silnikiem, to obrót Ziemi zakręci. :D

Ormianin 01.01.2020 02:19

Ja mam jeden z kilku moich wozów, toyota yaris jeden, rok 2000, ma akumulator od nowości, nie ma objawów zużycia, działa, zapala i jedzie.... japońce to potrafią zrobić porządne aku....

grzeniu 30.12.2019 22:51

Mojemu w busie leci ósmy rok, od dwóch lat czekam aż padnie a on się trzyma....ciekawe czy przeżyje tę zimę :D
Nawet nie wiem jaki tam jest, bo jeszcze nie zajrzałem do niego, a ciekawość moja nie jest aż tak silna :rotfl:
Ostatnio tyle mi trzymały aku w starym dużym fiacie 30 lat temu...
Żebym tylko nie wykrakał, bo rano musi odpalić :>

PS Edziu - on by benzynką jeszcze drugie tyle kręcił :haha:

misiozol 30.12.2019 21:43

Czyli taki standard 3 letni , u mnie poprzednich boscha wytrzymal 3 lata i jeden miesiac :D , mialem do wyboru kupno tego samego za 120e 2 lata gwary, varte za 145e 3 lata gwary , lub bosch z moimi magicznymi znizkami za 140e z 5 latami gwary .;)

ed hunter 30.12.2019 18:28

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1414000)
Wydawało się mi się, że gdzież pisałem, że mój KOZAK, po dwóch latach, to naprawdę kozak, szczerze polecam, bo jakby to był szmelc, to bardzo źle palący w niskich temperaturach diesel 1,9, zabiłby go na pewno. Oczywiście nie liczę na trzeci rok szczęścia, ale i tak już się opłacało.

No i rok i dwa tygodnie po tych słowach zaliczył zgon na tyle poważny, że go wymieniłem. Benzyną kręciłby jeszcze długo. Ale podtrzymuję, i tak się opłacało. :taktak:

Patrix 17.11.2019 15:42

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1429474)
A jak akumulator u ciebie dziala jeszcze ? pytam statystycznie ;)

Działa ;) Ma już 4,5 roku. W tym sezonie nie wiem czy jakaś mocna zima będzie, wtedy dałbym jeszcze znać jak na mrozie pali.

Reetou 01.04.2019 22:11

Ja też byłem u specjalisty (firemka sprzedaje tylko akumulatory) i mi doskonale doradził: niezależnie od producenta wydrukowanego na wierzchu to wszystko teraz jedno wielkie gówno jest, więc wybieramy kierując się ceną aku. Może nie zupełnie najtańszy, ale ten drugi w kolejności i może 2-3 lata wytrzyma. Wymienił za darmo. Podać namiary?

grzeniu 01.04.2019 19:35

Oczywiście, ale do tego musi ci się udać trafić na speców w.

ed hunter 01.04.2019 19:32

Akumulator trzeba kupować ciężki od ołowiu, :taktak:

grzeniu 01.04.2019 19:30

Chyba mu nie łyknęło, ale poczekamy.

Patrix 01.04.2019 19:29

Link z reklamą za 3, 2, 1...

Norben 01.04.2019 19:08

Myślę,że najlepiej jakby w tym temacie doradził Tobie specjalista. Mi udało się trafić na speców w i to oni dobrali mi idealny model do auta oraz również darmowo go zamontowali. Zdecydowanie na plus i bardzo ich polecam.

ed hunter 26.11.2018 22:51

Weź przestań, 8 lat do dzisiejszych samochodów? Akumulator trwalszy od auta? :rotfl:

Panie, ekologia się liczy, unijna ekologia, ma tyle wspólnego z ekologią co demokracja socjalistyczna z demokracją, a krzesło elektryczne z krzesłem.

Jarson 26.11.2018 22:35

Mój Kozak co poszedł do merca już jest w kolejnych rękach, po tym jak teść oddał mi znacznie lepsze clio, niemniej sprzedałem znajomemu, który jeździ nim i nic złego się nie dzieje - a wiem, że dopiero teraz wymienił świece żarowe, więc musiał się trochę nakręcić zapewne. Póki co uważam, że to bardzo fajne aku/ Trochę żałuję, że nie zrobią jakiejś serii "pro" z zapewnieniem lepszych parametrów, bo na razie walczą ceną i skoro im się to udaje, to chciałbym zobaczyć ich modele w poziomie cenowym Bosha/Varty, ale powiedzmy z realną trwałością 8/10 lat, jak konstrukcje sprzed dwóch dekad...

ed hunter 26.11.2018 22:03

Wydawało się mi się, że gdzież pisałem, że mój KOZAK, po dwóch latach, to naprawdę kozak, szczerze polecam, bo jakby to był szmelc, to bardzo źle palący w niskich temperaturach diesel 1,9, zabiłby go na pewno. Oczywiście nie liczę na trzeci rok szczęścia, ale i tak już się opłacało.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:23.