Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Dzialanie forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/dzialanie-forum-50797/)

grzeniu 09.04.2005 02:11

Przymula juz od dosc dawna, ale ja to tlumacze sobie koniecznoscia doinwestowania w sprzet. No i czekam, dopytywalem nawet ostatnio czy cos sie dzieje.....

woitas 09.04.2005 10:44

czasami faktycznie forum chodzi koszmarnie wolno.
zwykle ma to miejsce w nocy gdzieś po godzinie 22.
akurat mam chorobowe, więc siedzę troszkę dłużej i niestety już kilka razy to zauważyłem.

yahol 10.04.2005 12:01

W tej chwili nie wyswietlaja mi sie strony z przycisku "odpowiedz"
Strony nie laduja sie do konca
Sprawdzilem na 2 kompach z tej samej sieci -ASTER Warszawa - i jest podobnie.Obecnie OPERA 7.54.
Strona forum laduje sie tak, ze tekst posta mam scisniety po prawej stronie, a 90% pola zajmuje avatar z podpisem.
Dodanie zalacznika jest absolutnie niemozliwe!!!
Zmiana ustawien forum - tez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

epol 11.04.2005 17:08

Cytat:

Napisany przez yahol
W tej chwili nie wyswietlaja mi sie strony z przycisku "odpowiedz"
Strony nie laduja sie do konca
Sprawdzilem na 2 kompach z tej samej sieci -ASTER Warszawa - i jest podobnie.Obecnie OPERA 7.54.
Strona forum laduje sie tak, ze tekst posta mam scisniety po prawej stronie, a 90% pola zajmuje avatar z podpisem.
Dodanie zalacznika jest absolutnie niemozliwe!!!
Zmiana ustawien forum - tez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To dziwne. Tych problemow ja nie mam.

Mich@ł 11.04.2005 21:41

To ja mam taki problem, że nigdy mi się forum nie ładuje w pełni... To znaczy wszystko się wczytuje, ale wciągle pobiera jakieś coś i strona w pełni nie jest wczytana. Przeszkadza to gdy chcę skorzystać z emotikonek, których mogę używać dopiero po wczytaniu się strony :/

grzeniu 11.04.2005 21:57

Otoz to, ujales to bardzo trafnie. I bardzo to wkurza.

Predi 12.04.2005 12:00

Cytat:

Napisany przez DJ HACKER
To ja mam taki problem, że nigdy mi się forum nie ładuje w pełni... To znaczy wszystko się wczytuje, ale wciągle pobiera jakieś coś i strona w pełni nie jest wczytana. Przeszkadza to gdy chcę skorzystać z emotikonek, których mogę używać dopiero po wczytaniu się strony :/

tez mam dokladnie cos takiego :(

+ laduje mi rozne rzeczy do tematu, ja go sobie przesuwam w trakcie, po zaladowaniu wraca mi na poczatkowe miejsce......... tak jakbym sie silowal z przegladarka (nie przypominam sobie zeby tak wczesniej bylo)

ed hunter 12.04.2005 12:32

Cytat:

Napisany przez Predi

+ laduje mi rozne rzeczy do tematu, ja go sobie przesuwam w trakcie, po zaladowaniu wraca mi na poczatkowe miejsce......... tak jakbym sie silowal z przegladarka (nie przypominam sobie zeby tak wczesniej bylo)

jak akurat na stronie forum jest zalinkowane pełno syfu z wolno działających serwerów to nie ma się czemu dziwić, że się nie chce załadować i robi przeskoki.

Mich@ł 12.04.2005 16:13

Cytat:

Napisany przez Predi

Dokładnie ;)

A na stronie głównej cdrinfo, w komentarzach nie ma problemu. Strony ładują się OK... Tylko z forum jest coś nie tak :/

Bartez 12.04.2005 16:47

Cytat:

Napisany przez ed hunter
jak akurat na stronie forum jest zalinkowane pełno syfu z wolno działających serwerów to nie ma się czemu dziwić, że się nie chce załadować i robi przeskoki.

Myślę, że właśnie to jest powodem. Co druga osoba ma jakiś obrazek w podpisie, niektóre dosyć dużych rozmiarów, a strona załadowana jest w pełni, jeżeli wszystkie z nich zostaną pobrane. A że niektóre są na serwerach typu lycos, to nie ma się co dziwić, że tyle to trwa, jeżeli ktoś ma słabe łącze. Rozwiązaniem tego może być wyłączenie obrazków w podpisach...

-Sid-The-Rat=> 12.04.2005 17:07

cudowne i kompleksowe rozwiazanie ktore nic nie da - bo to samo dzieje sie na stronach dzialow - gdzie zaden user nie ma nic w podpisie - bo nie ma podpisow ani userow

ed hunter 12.04.2005 17:10

moja paskuda pochodzi z szybkiego serwera ;)

edit: ok, żeby nie było na mnie daję małą ;)

Predi 12.04.2005 17:21

tez mi sie wydaje ze to nie przez obrazki bo dzieje sie tak rowniez w tematach gdzie nikt nie ma nic w podpisie.......

druga sprawa, nawet jakby mial, to przeciez wszyscy czesto odwiedzajacy mamy pocachowane te obrazki w przegladarkach (a moze sie myle)

ThanatoS 12.04.2005 21:28

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
cudowne i kompleksowe rozwiazanie ktore nic nie da - bo to samo dzieje sie na stronach dzialow - gdzie zaden user nie ma nic w podpisie - bo nie ma podpisow ani userow

W pelni sie z toba zgadzam Sid, u mnie teraz forum dziala baaardzo wolno, jakby mi sie komp zwolnil.

bgn 13.04.2005 12:49

Cytat:

Napisany przez Predi
tez mi sie wydaje ze to nie przez obrazki bo dzieje sie tak rowniez w tematach gdzie nikt nie ma nic w podpisie.......

druga sprawa, nawet jakby mial, to przeciez wszyscy czesto odwiedzajacy mamy pocachowane te obrazki w przegladarkach (a moze sie myle)

tyż prowda - ale swoja drogą część tych plakatów ( zreszta ściągniętych) jest zdecydowanie większa od treści postów nad nimi. Nie będę nikogo namawiał do samoograniczenia , ale wygląda to na ( przepraszam za określenie) swoisty "wiejski tuning"

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:55.