Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Dzialanie forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/dzialanie-forum-50797/)

grzeniu 19.04.2005 11:10

U mnie tez neo 640. Na proxy Pitera chodzi moze nie tyle szybciej w ogole, co szybciej doczytuje sie do konca stronki i nie ma tych przeskokow. Bez proxy to sie czekalo dlugo, w tym czasie czytajac przewijalo sie juz strone i nagle ten przeskok z powrotem ... no i szukanie miejsca w ktorym sie skonczylo.
Teraz to jest juz do zniesienia, ale i tak w najlepszych czasach bylo lepiej.

Oczywiscie inne strony smigaja tak jak zwykle, to jest problem tylko z cdrinfo.

PS Przynajmniej u mnie nie wyglada to az tak zle jak u Andrzejj9, gdyby tak bylo to uznalbym ze nie ma sensu czekac i poddalbym sie.

JacekX 19.04.2005 12:10

U mnie też chodzi fatalnie. Strona główna CDRinfo otwiera mi się 15 min forum podobnie.Teraz jestem na Firefox 1.03 IE chodzi tak samo. wszystkie inne stronki otwierają się bez problemów.Czy ktoś już znalazł wyjaśnienie tej sytuacji??????

*Vojtas* 19.04.2005 12:29

Ilość załączników: 1
Ja jadę na radiówce (LAN) przy dobrych układach łapię sygnał z pięciu nadajników (na obrazku akurat trzy najmocniejsze).

pozdr.

gallus 19.04.2005 17:51

a ma ktoś pomysł jak ustawić przeglądare, aby korzystała z proxy tylko dla CDRinfo??

ed hunter 19.04.2005 18:09

kurcze, nie mogę, muli mi w tle około 40, jestem podłączony bez proxy i forum śmiga....

edit: jak to pisze muli 59 i jest spoko

andrzejj9 19.04.2005 21:20

A u mnie teraz znowu bardzo kiepsko.. Dostałem powiadomienie o kilku topicach, w których brałem udział. Próbuję je otworzyć i czekam, czekam i czekam, i nic...

Pytałem wcześniej, jak się to proxy ustawia.. Może mi to ktoś pokrótce opisać?

andrzejj9 19.04.2005 21:22

A u mnie teraz znowu bardzo kiepsko.. Dostałem powiadomienie o kilku topicach, w których brałem udział. Próbuję je otworzyć i czekam, czekam i czekam, i nic...

Pytałem wcześniej, jak się to proxy ustawia.. Może mi to ktoś pokrótce opisać?

ps: Ok, już chyba znalazłem.

*Vojtas* 19.04.2005 22:09

Ilość załączników: 1
Andrzej jeżeli używasz Opery to Narzędzia\Preferencje...\zakładka Zaawansowane\sieć\Serwery proxy\ustaw tak jak na obrazku i ok.

pozdr.

andrzejj9 19.04.2005 22:58

Cytat:

Napisany przez *Vojtas*
Andrzej jeżeli używasz Opery to Narzędzia\Preferencje...\zakładka Zaawansowane\sieć\Serwery proxy\ustaw tak jak na obrazku i ok.

pozdr.

No już wcześniej to znalazłem, ale dzięki. Zmieniłem i rzeczywiście forum ruszyło z kopyta :)

joujoujou 20.04.2005 02:43

Odnośnie proxy:
Czy warto z niego korzystać do przeglądania np. CDRinfo będąc poza granicami kraju, a jeśli tak to polskie proxy czy może któryś z tych:
http://www.google.ie/search?hl=en&q=...cr%3DcountryIE
???

prometeusz 20.04.2005 10:08

Cytat:

Napisany przez gallus
a ma ktoś pomysł jak ustawić przeglądare, aby korzystała z proxy tylko dla CDRinfo??

jedynie 2 profile w przeglądarce (netscape, mozilla) , ale to raczej nie to o co cichodzi, bo przecież jak odpalisz 1profil to by móc skorzystać z 2-ego musisz zamknąć przeglądarke i uruchomić na nowo - no chyba że kożystasz z 2 przeglądarek naraz to w jednej ustawisz proxy

Mich@ł 21.04.2005 14:57

Czy mi się wydaje, czy forum chodzi trochę lepiej ??? W końcu się strony ładują do końca :D

prometeusz 21.04.2005 15:03

troszke, może tak - na tomiast napewno szybciej dostaje powiadomienia o prenumeracie :) - nie nadązam czytać

Bartez 21.04.2005 15:12

Cytat:

Napisany przez Dj Mich@ł
Czy mi się wydaje, czy forum chodzi trochę lepiej ??? W końcu się strony ładują do końca :D

Ja (ani chyba nikt z ekipy) nie mam z tym nic wspólnego ;) Może w końcu coś się odetkało na łączach? :)

gallus 25.04.2005 18:28

Cytat:

Napisany przez Bartez
Ja (ani chyba nikt z ekipy) nie mam z tym nic wspólnego ;) Może w końcu coś się odetkało na łączach? :)

Chyba nie, u mnie nadal strasznie muli, a proxy ciągle pada :'(

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:13.