![]() |
a mi śmiga aż miło patrzeć ;)
mogę w między czasie nawet herbate, czy kawe zalać i wymieszać :D |
Forum i strona główna działaja strasznie powoli, ciężko dostać się gdziekolwiek bo ładowanie każdej podstrony trwa ~45s wspomne, że wszystkie inne strony działają normalnie, również transfery są normalne jak na moje łącze (2mbps)
PS Sprawdzałem u kuzynki na neo128 to stronka/forum działaja o wiele sybciej i nasunęła mi sie mysl, że może na serwerowni przyblokowali troche jakieś pule adresów IP lub jakieś hosty, bo to strasznie dziwne, że u jednych jest OK a u innych zamula :| |
I zna ktoś przyczyny takiego zachowania forum, bo strasznie denerwuje takie oczekiwanie na załadowanie sie podstrony :|
Może coś z bazą danych, (np. za duzo załączników)... ;( |
U mnie gdzieś od pięciu dni jest to samo.
Przez to mulenie zaglądam max do kilku tematów i daję sobie odbój. Niecierpliwość to jedna z moich wad niestety. pozdr. |
Witam,
problem w tym, że u mnie i kilku osób, których pytałem zarówno strona główna, jak i forum chodzą bez problemu. Powiedziałbym nawet, że śmigają jak rakieta, więc to nie może być problem sprzętowy, bo wtedy tak samo powinno się ślimaczyć. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to jakieś wąskie gardło (może celowo znowu przez tepse zrobione) między Wami, a Poznaniem, gdzie stoi nasz serwer. Proszę o wklejenie kilku traceroutów i zobaczymy, jak to wygląda. |
U mnie wszystko chodzi normalnie zarówno w pracy jak i w domu.
|
Ja mam dokładnie coś takiego, jak Yahol.. Już zacząłem nawet jakiś wirusów w kompupterze szukać. W każdym razie jeśli spróbuję na raz otworzyć z pięć stron na forum, to nie wczytuje się już żadna. Pojedynczo jeszcze czasami tak, ale i tak trwa to z pięc - dziesięc minut..
|
Ilość załączników: 2
Tracerty nie sa zle, u mnie startuje dobrze.....tylko to doczytywanie strony do konca i przeskakiwanie wkurza, bo to trwa dluuugoo.
|
na dzień dzisiejszy wszystko chodzi, powiem że nawet bardo dobrze
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
Tak to wygląda u mnie.
|
Cytat:
|
U mnie też nie ma żadnych problemów z działaniem forum.
|
Cytat:
'modernizacja' serwera też nic nie da, bo jestem bardziej niż pewny, że winny temu jest kod, zwalony kod a nie sprzęt ps. jak wyniki zbiórki? - bo coś temat umarł a szkoda, bo ciekawy był i pewnie dla wielu jeszcze jest |
U mnie wsio dziala szybko :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:44. |