Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Dzialanie forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/dzialanie-forum-50797/)

Bartez 18.04.2005 09:19

Witam,

problem w tym, że u mnie i kilku osób, których pytałem zarówno strona główna, jak i forum chodzą bez problemu. Powiedziałbym nawet, że śmigają jak rakieta, więc to nie może być problem sprzętowy, bo wtedy tak samo powinno się ślimaczyć. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to jakieś wąskie gardło (może celowo znowu przez tepse zrobione) między Wami, a Poznaniem, gdzie stoi nasz serwer. Proszę o wklejenie kilku traceroutów i zobaczymy, jak to wygląda.

*Vojtas* 17.04.2005 23:26

U mnie gdzieś od pięciu dni jest to samo.
Przez to mulenie zaglądam max do kilku tematów i daję sobie odbój. Niecierpliwość to jedna z moich wad niestety.

pozdr.

gallus 17.04.2005 19:21

I zna ktoś przyczyny takiego zachowania forum, bo strasznie denerwuje takie oczekiwanie na załadowanie sie podstrony :|
Może coś z bazą danych, (np. za duzo załączników)... ;(

gallus 13.04.2005 18:02

Forum i strona główna działaja strasznie powoli, ciężko dostać się gdziekolwiek bo ładowanie każdej podstrony trwa ~45s wspomne, że wszystkie inne strony działają normalnie, również transfery są normalne jak na moje łącze (2mbps)
PS Sprawdzałem u kuzynki na neo128 to stronka/forum działaja o wiele sybciej i nasunęła mi sie mysl, że może na serwerowni przyblokowali troche jakieś pule adresów IP lub jakieś hosty, bo to strasznie dziwne, że u jednych jest OK a u innych zamula :|

prometeusz 13.04.2005 14:31

a mi śmiga aż miło patrzeć ;)
mogę w między czasie nawet herbate, czy kawe zalać i wymieszać :D

bgn 13.04.2005 12:49

Cytat:

Napisany przez Predi
tez mi sie wydaje ze to nie przez obrazki bo dzieje sie tak rowniez w tematach gdzie nikt nie ma nic w podpisie.......

druga sprawa, nawet jakby mial, to przeciez wszyscy czesto odwiedzajacy mamy pocachowane te obrazki w przegladarkach (a moze sie myle)

tyż prowda - ale swoja drogą część tych plakatów ( zreszta ściągniętych) jest zdecydowanie większa od treści postów nad nimi. Nie będę nikogo namawiał do samoograniczenia , ale wygląda to na ( przepraszam za określenie) swoisty "wiejski tuning"

ThanatoS 12.04.2005 21:28

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
cudowne i kompleksowe rozwiazanie ktore nic nie da - bo to samo dzieje sie na stronach dzialow - gdzie zaden user nie ma nic w podpisie - bo nie ma podpisow ani userow

W pelni sie z toba zgadzam Sid, u mnie teraz forum dziala baaardzo wolno, jakby mi sie komp zwolnil.

Predi 12.04.2005 17:21

tez mi sie wydaje ze to nie przez obrazki bo dzieje sie tak rowniez w tematach gdzie nikt nie ma nic w podpisie.......

druga sprawa, nawet jakby mial, to przeciez wszyscy czesto odwiedzajacy mamy pocachowane te obrazki w przegladarkach (a moze sie myle)

ed hunter 12.04.2005 17:10

moja paskuda pochodzi z szybkiego serwera ;)

edit: ok, żeby nie było na mnie daję małą ;)

-Sid-The-Rat=> 12.04.2005 17:07

cudowne i kompleksowe rozwiazanie ktore nic nie da - bo to samo dzieje sie na stronach dzialow - gdzie zaden user nie ma nic w podpisie - bo nie ma podpisow ani userow

Bartez 12.04.2005 16:47

Cytat:

Napisany przez ed hunter
jak akurat na stronie forum jest zalinkowane pełno syfu z wolno działających serwerów to nie ma się czemu dziwić, że się nie chce załadować i robi przeskoki.

Myślę, że właśnie to jest powodem. Co druga osoba ma jakiś obrazek w podpisie, niektóre dosyć dużych rozmiarów, a strona załadowana jest w pełni, jeżeli wszystkie z nich zostaną pobrane. A że niektóre są na serwerach typu lycos, to nie ma się co dziwić, że tyle to trwa, jeżeli ktoś ma słabe łącze. Rozwiązaniem tego może być wyłączenie obrazków w podpisach...

Mich@ł 12.04.2005 16:13

Cytat:

Napisany przez Predi
tez mam dokladnie cos takiego :(

+ laduje mi rozne rzeczy do tematu, ja go sobie przesuwam w trakcie, po zaladowaniu wraca mi na poczatkowe miejsce......... tak jakbym sie silowal z przegladarka (nie przypominam sobie zeby tak wczesniej bylo)

Dokładnie ;)

A na stronie głównej cdrinfo, w komentarzach nie ma problemu. Strony ładują się OK... Tylko z forum jest coś nie tak :/

ed hunter 12.04.2005 12:32

Cytat:

Napisany przez Predi

+ laduje mi rozne rzeczy do tematu, ja go sobie przesuwam w trakcie, po zaladowaniu wraca mi na poczatkowe miejsce......... tak jakbym sie silowal z przegladarka (nie przypominam sobie zeby tak wczesniej bylo)

jak akurat na stronie forum jest zalinkowane pełno syfu z wolno działających serwerów to nie ma się czemu dziwić, że się nie chce załadować i robi przeskoki.

Predi 12.04.2005 12:00

Cytat:

Napisany przez DJ HACKER
To ja mam taki problem, że nigdy mi się forum nie ładuje w pełni... To znaczy wszystko się wczytuje, ale wciągle pobiera jakieś coś i strona w pełni nie jest wczytana. Przeszkadza to gdy chcę skorzystać z emotikonek, których mogę używać dopiero po wczytaniu się strony :/

grzeniu 11.04.2005 21:57

Otoz to, ujales to bardzo trafnie. I bardzo to wkurza.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:57.