![]() |
Witam,
problem w tym, że u mnie i kilku osób, których pytałem zarówno strona główna, jak i forum chodzą bez problemu. Powiedziałbym nawet, że śmigają jak rakieta, więc to nie może być problem sprzętowy, bo wtedy tak samo powinno się ślimaczyć. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to jakieś wąskie gardło (może celowo znowu przez tepse zrobione) między Wami, a Poznaniem, gdzie stoi nasz serwer. Proszę o wklejenie kilku traceroutów i zobaczymy, jak to wygląda. |
U mnie gdzieś od pięciu dni jest to samo.
Przez to mulenie zaglądam max do kilku tematów i daję sobie odbój. Niecierpliwość to jedna z moich wad niestety. pozdr. |
I zna ktoś przyczyny takiego zachowania forum, bo strasznie denerwuje takie oczekiwanie na załadowanie sie podstrony :|
Może coś z bazą danych, (np. za duzo załączników)... ;( |
Forum i strona główna działaja strasznie powoli, ciężko dostać się gdziekolwiek bo ładowanie każdej podstrony trwa ~45s wspomne, że wszystkie inne strony działają normalnie, również transfery są normalne jak na moje łącze (2mbps)
PS Sprawdzałem u kuzynki na neo128 to stronka/forum działaja o wiele sybciej i nasunęła mi sie mysl, że może na serwerowni przyblokowali troche jakieś pule adresów IP lub jakieś hosty, bo to strasznie dziwne, że u jednych jest OK a u innych zamula :| |
a mi śmiga aż miło patrzeć ;)
mogę w między czasie nawet herbate, czy kawe zalać i wymieszać :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
tez mi sie wydaje ze to nie przez obrazki bo dzieje sie tak rowniez w tematach gdzie nikt nie ma nic w podpisie.......
druga sprawa, nawet jakby mial, to przeciez wszyscy czesto odwiedzajacy mamy pocachowane te obrazki w przegladarkach (a moze sie myle) |
moja paskuda pochodzi z szybkiego serwera ;)
edit: ok, żeby nie było na mnie daję małą ;) |
cudowne i kompleksowe rozwiazanie ktore nic nie da - bo to samo dzieje sie na stronach dzialow - gdzie zaden user nie ma nic w podpisie - bo nie ma podpisow ani userow
|
Cytat:
|
Cytat:
A na stronie głównej cdrinfo, w komentarzach nie ma problemu. Strony ładują się OK... Tylko z forum jest coś nie tak :/ |
Cytat:
|
Cytat:
+ laduje mi rozne rzeczy do tematu, ja go sobie przesuwam w trakcie, po zaladowaniu wraca mi na poczatkowe miejsce......... tak jakbym sie silowal z przegladarka (nie przypominam sobie zeby tak wczesniej bylo) |
Otoz to, ujales to bardzo trafnie. I bardzo to wkurza.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:57. |