![]() |
@pops normalne to jest 10-15% różnicy a nie 80%...
|
To popatrz na moj test - MSI nf4 ultra;)
http://forum.cdrinfo.pl/f102/seagate...00320as-77181/ 100 w burscie moze oznaczac ze dysk chodzi na SATA1 |
Tez mam burst na poziomie ok 107MB/s a dysk jest teraz bez zworki (SATA2)
chipset VIA K8T800 a w HDTune mam NCQ Supported więc o co biega ? |
Cytat:
ale nie jest reallocated http://img128.imageshack.us/img128/9203/badix4.png poza tym dysk ma failed testy diagnostyczne w SeaTools for Windows [nie przechodzi Short i Long Drive Self Testów, Generic Testy przechodzi], bywa często niewidoczny w biosie - czy to wystarczy do wymiany na nowy - SPRAWNY lub odesłanie na gwarancyjną naprawę? :) |
Cytat:
|
eh, chwalić się czy płakać :/ dysk odmówił współpracy, zresetował kompa, winda się wiesza na ekranie powitalnym niebieskim, gdy jest podpięty seagate - maxtor nie startuje systemu tylko wisi na ekranie Windows XP, gdy seagate odpięty - staroć maxtor startuje bez problemu. to nie wiem, jakiś konflikt powoduje czy co.
|
@Patrix to, że masz w HDT *supported* to oznacza, że dysk to wspiera a nie, że masz to aktywne.
|
Cytat:
|
via k8t800 i t900 nie ma ncq, ale to by byl az taki spadek bursta?
|
Cytat:
|
KOntrolery na SATA2 mają obsługę NCQ w standardzie ;)
|
a czy ktoś z was miał do czynienia z barracudami 7200.12, jednotalerzowymi czyli? :) wiem, że może to nie ten wątek, ale tak w kontekście wadliwych 7200.11. jeszcze swojego nie oddałam, ale byłam w serwisie - i o ile będą na stanie to dostanę od razu wymianę na 7200.12 bez certolenia się z wysyłką na gwarancję. no, mnie takie rozwiązanie odpowiada w pełni, tylko czy to będzie poprawia na lepsze? :) [choć czy może być gorzej...]
|
jak mosz mozliwosc , to sie nawet nie zastanawiaj !
|
zorg - ale ja się nie zastanawiam, ja się cieszę, bo 7200.11 mam od miesiąca a nie wiem jakim cudem jeszcze za okno nie pofrunął ;) tylko hm, moje zaufanie do firmy seagate trochę się chwieje i mam nadzieję tylko, że moje obawy są bezpodstawne i nowa seria będzie ok :)
|
nie przejmuj sie glupstwami , dyski sa ok , firma tez.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:14. |