![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking:
|
Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A coz to za modchip nie chce lyknac tak pieczolowicie przygotowanych CeDekow?
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
Zainstaluj Alcoholera, Alkohol 120% (oczywiście ostatnie wersje). O ClonyXXL nie muszę chyba wpominać. W Alcoholu 120% zainstaluj dysk wirtualny, zaznacz w opcjach emulację wszystkich zabezpieczeń. Przeskanuj płytę w ClonyXXL, odpal Alcoholera, następnie zgraj plik na dysk prędkością 4x Alcoholem 120% oczywiście profilem "Alcoholer".
Na końcu zainstaluj plik obrazu w dysku wirtualnym Alcoholu 120% (koniecznie z zaznaczonymi w/w opcjami. Powinno pomóc, jeśli nie spróbuj Daemonem. Pozdro
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.10.2003
![]() |
hej.
dzieki za wszystkie uwagi i sugestie.byly pomocne. wszystko dziala tak jak powinno.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Gość
|
Musimy sobie jakoś pomagać no nie?
|
|
|
|
#5 |
|
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
a ja skomentujeto tak... jak masz oryginalną [nie przerobioną] konsolke PSX to nawet zrobione kopie zapasowe oryginalnych gier będą chodzić. Sztuka polega na tym, że jak przegrasz gierkę na nośnik, który pod świetło nie prześwituje to konsolka to łyknie. Natomiast jak nagrasz coś na nośnik typu EMTEC [dawny Basf] to masz lipe, bo pod światło płytka prześwituje. Taka jest teoria... Zresztą czasy poszły do przodu i możemy kupić czarne płytki
. I po co przerabiać konsolkę !?a co do twoich płytek to może twoja wypalara nagrywa tak, że konsolka nie może tego odczytać. Tak też może być. A próbowałeś tych płytek u kogoś !?
|
|
|
|
#6 |
|
Guru
![]() |
a ja skomentujeto tak... jak masz oryginalną [nie przerobioną] konsolke PSX to nawet zrobione kopie zapasowe oryginalnych gier będą chodzić. Sztuka polega na tym, że jak przegrasz gierkę na nośnik, który pod świetło nie prześwituje to konsolka to łyknie. Natomiast jak nagrasz coś na nośnik typu EMTEC [dawny Basf] to masz lipe, bo pod światło płytka prześwituje. Taka jest teoria... Zresztą czasy poszły do przodu i możemy kupić czarne płytki
. I po co przerabiać konsolkę !?
|
|
|
|
#7 |
|
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
hmhm hm
to na Black`ach konsloka nie przerobiona bedzie leciec
|
|
|
#8 |
|
Guru
![]() |
mallow... odpowiedz sobie na jakich płytkach są nagrywane orginalne gry na PSX !?
----------------------------------------- jakbyś nie wiedział to odpowiedź brzmi, że na czarnych .
|
|
|
|
#9 |
|
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
no dziala na czarnych ... wiec to tylko zalezy od koloru plyty .. hmm nie wiedzialem
dzieki pozdro
|
|
|
#10 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.01.2004
![]() |
PSX, ISO i kłopot w tle ;)
Witam
Parę dni temu kupiłem sobie nagrywarkę. Ponieważ mam na dysku kilka ISO gier na PSX'a zassane z neta chciałbym je nagrać na płytki. Moje pytanie brzmi następująco: Jak należy ustawić Clone CD (4.3.1.9) lub Alcohola 120% (1.4.8 (Bulid 1222) , aby płytki zostały dobrze wypalone ( czyli tak żeby konsola je "widziała") ? Uprzedzam pytanie: wpisałem w wyszukiwarce :psx iso" ... znalazłem jeden (s!c) temat z którego nic nie wynika (więcej kłótni mało porad). Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 09.08.2003
![]() |
a probowales juz wogole?
ja wypalilem do dzis tylko jedna taka plytke - w alcoholu ustawiona jako normal cd (zeby sam nie korygowal subkanalow itp.) z predkoscia 12x i wszystko bylo ok
|
|
|
#12 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 09.08.2003
![]() |
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2004
![]() |
Ja nagrywam zawsze w Alkoholu 120%, po prostu wybieram profil "Playstation", wybieram obraz i wsio!
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.01.2004
![]() |
Dzieki za pomoc !
![]() Już wszystko gra, płytki wypalone. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 23.09.2003
![]() |
ewentualnie jak jesteś bardziej uparty to w kolejności:
deamontools - montujesz obraz płyty, clonyxxl - skanujesz zabezpieczenie, alcoholer - ustwaiasz profil odpowiedni do wykrytego zabezpieczenia, alcohol120% - i jazda. gotowa płyta.
|
|
![]() |
|
|