![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking: ![]() |
Tryby wyświetlania |
![]() |
#226 |
Gość
|
Problem z przegrywaniem płyt do PSXa - hepl plizzz
Mam problem, co jakiś czas trafia do mnie płytka na PSXa na której podczas odczytu występują błędy przy sektorach 12, 13, 14 i 15. Zawsze te same sektory. Za zwyczaj jest tak przy oryginałach, ale miałem też kilka piratów z takimi objawami.
Jezeli ktoą może mi wytłumaczyć o co w tym chodzi i jak przegrać taką płytkę to będę bardzo wdzięczny. Domyślam się, że chodzi o sposób zabezpieczenia takich płytek, ale miałem płytki zabezpieczone PSX/Libercryptem na których występowały te błedy, i takie na których tych błedów nie było a sposób zabezpieczenia był ten sam. A używam CloneCD razem z CloneyXL, a nagrywarka LG 8120. Pozdrawiam iks69 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#227 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.06.2002
![]() |
Łoooo!! Coś nowego!? Próbowałes CDRWinem, albo PSXCopierem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.06.2002
![]() |
Aaa zapomniałem... co do przegrywania - read Sub Data i Audio Sub ofkorz musza byc odhaczone /cloneCD/. I staraj sie zapodawac płytke do readu w nagrywarke... na 99% zadziała taka opcja.... Ja wprawdzie grzmoce płytki na PSX CDRWinem, ale niewazny sposób wazny efekt....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Gość
|
Odczyt danych sub data/audio w clonne ustawiony oczywiście na tak. Ciekawą sprawą jest gdy tą samą płytkę na której wytępują błędy na tych nieczczęsntch sesktorach (12...15) wrzuce do LG dvdx12/cdx40 to odczyt jest bez błędów.
Przykładem na taką płytkę jst oryginał WORMSsów na PSXa, który właśnie mam. Jeżeli zczytuję tę płytkę w nagrywarce to wtedy błędy wyskakują przy każdym programie. Pozdrawiam iks69 |
![]() |
![]() |
#230 |
Gość
|
Pompeczka... przeciez już skopiowałeś. Dziwne ale pomógł dopiero nowy Clon i nagrywarka TEAC W524E (TEAC rulez...)
|
![]() |
![]() |
#231 |
Gość
|
problem z plytkami psx
czesc
mam nagrywarke samsunga sw216 - i przy probie skopowania plytki z playstation mam problem, oczywiscie sygnalizuje ze plytka jest zabezpieczona i probuje utworzyc jakas database, wskazuje mu na kompie odpowiedni folder i zaczyna kopiowac, dochodzi do 40% i tak wolno czyta ze po godzinie mialem ledwo 55% - nie moglem czekac tak dlugo na koncowy wynik. czy w ogole idzie nagrac plytki z pleya? a jesli tak to jak to zrobic? dzieki z gory za pomoc |
![]() |
![]() |
#232 |
RTS Widzew Łódź
Data rejestracji: 07.07.2000
![]() |
płytki z PSX mozna przegrywac bez problemu tylko trzeba miec odpowiednią nagrywarke... do przegrywania płyt uzyj Clone CD i rowniez przez ten program sprwadz sobie czy twoj sprzet wpołpracuje z Clone CD (chodzi o Tryb RAW) jesli tego nie wiesz...
tylko cos mi sie zdaje ze nie...
![]() |
#233 |
Gość
|
no tak, masz racje nie wiedzialem
ale wielkie dzieki |
![]() |
![]() |
#234 |
Gość
|
mam taka sama nagrywarke i kopjuje plytki z pleya...
|
![]() |
![]() |
#235 |
Jacoob Member
Data rejestracji: 31.08.2001
![]() |
mam pytanie jakim cudem kopiujecie w clonie,skoro sam producent twierdzi że clon jest tak skonstruowany że nie kopiuje psx(opis na tej stronie w opisie clona)owszem CLONXL rozpoznaje psx mówi jak ustawić clonacd i dzięki temu spierniczyłem 6 płytek (mam dwie nagrywarki RICOH 8X8X32 i LITEON 12X10X32Burnproff)na obydwu nagrywarkach tak samo na najnowszej wersji clonacd.Opisane przez clona że zakończone pełnym sukcesem ,po włożeniu do psx niewidzi płyty.I wtedy kto mi poradził "nero tryb raw z zaznaczeniem pozostaw błędy takimi jakie są" i od tej pory wszystko jest ok idealne kopie.Co do czasu tworzenia obrazu płyty to u mnie najdłużej 3 godz. tworzył odraz ale z powodzeniem.
i tylko tyle chciałem powiedzieć.
![]() |
#236 |
Gość
|
PSX - i kopiowanie płyt
Witam
Mam małe pytanie. Chciałbym skopiować sobie płytkę z PSX. Wiem iż oferują to programy: CLONECD i CDRWIN - tu potrzebny jest jakiś CHIP ![]() Czy ktoś z Was ma doświadczenie w tym temacie ? Pozdrawiam klima |
![]() |
![]() |
#237 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Proponuje wpisac w search psx, a znajdziesz tyle postow, ze nie wyrobisz sie z czytaniem.
Temat ten byl juz tyle razy poruszany na forum, ze nie warto go poruszac(to jest tylko moje zdanie). Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Gość
|
pomocy
sluchajcie, co sie moze dziac?
mam nagrywarke Samsunga sw216 kopiuje plytke z gra z psx programem clonecd i przy niektorych plytkach dojdzie do 15% i echo - dalej nie idzie, przy innych do 92%, a teraz jest tak ze wyskakuje komunikat ze nie mam wolnego miejsca na dysku a jest tak naprawde 1,2Gb wolne. cholercia nie wiem juz jak skopiowac te gry moze ktos z was wie co jest grane? dzieki za pomoc i wesolych swiat |
![]() |
![]() |
#239 |
Gość
|
Akurat nie mam pojęcia jak wygląda Twoja nagrywara i jakie ma parametry ale spróbój kopiować płyty na PSX z mniejszym speedem, powinno pomagać.
|
![]() |
![]() |
#240 |
Gość
|
PSX1
CZY MOZNA NA PC NAGRYWAC PLYTKI DO PSX1 I CZY ONE BEDA DZIALALY POTEM
![]() |
![]() |
![]() |
|