Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole

Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 2, średnio 4.50. Tryby wyświetlania
Stary 26.11.2001, 16:28   #226
iks69
Gość

Problem z przegrywaniem płyt do PSXa - hepl plizzz

Mam problem, co jakiś czas trafia do mnie płytka na PSXa na której podczas odczytu występują błędy przy sektorach 12, 13, 14 i 15. Zawsze te same sektory. Za zwyczaj jest tak przy oryginałach, ale miałem też kilka piratów z takimi objawami.
Jezeli ktoą może mi wytłumaczyć o co w tym chodzi i jak przegrać taką płytkę to będę bardzo wdzięczny.
Domyślam się, że chodzi o sposób zabezpieczenia takich płytek, ale miałem płytki zabezpieczone PSX/Libercryptem na których występowały te błedy, i takie na których tych błedów nie było a sposób zabezpieczenia był ten sam.
A używam CloneCD razem z CloneyXL, a nagrywarka LG 8120.
Pozdrawiam
iks69
  Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.11.2001, 08:16   #227
dread
Bywalec

Data rejestracji: 04.06.2002
dread w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Łoooo!! Coś nowego!? Próbowałes CDRWinem, albo PSXCopierem? Warto tez korzystać z bazy TCCD. Sporo "wynalazkowych" zabezpieczonych gierców na PSX tam jest roztrzaskanych....
dread jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2001, 08:19   #228
dread
Bywalec

Data rejestracji: 04.06.2002
dread w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Aaa zapomniałem... co do przegrywania - read Sub Data i Audio Sub ofkorz musza byc odhaczone /cloneCD/. I staraj sie zapodawac płytke do readu w nagrywarke... na 99% zadziała taka opcja.... Ja wprawdzie grzmoce płytki na PSX CDRWinem, ale niewazny sposób wazny efekt....
dread jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2001, 09:39   #229
iks69
Gość

Odczyt danych sub data/audio w clonne ustawiony oczywiście na tak. Ciekawą sprawą jest gdy tą samą płytkę na której wytępują błędy na tych nieczczęsntch sesktorach (12...15) wrzuce do LG dvdx12/cdx40 to odczyt jest bez błędów.
Przykładem na taką płytkę jst oryginał WORMSsów na PSXa, który właśnie mam.
Jeżeli zczytuję tę płytkę w nagrywarce to wtedy błędy wyskakują przy każdym programie.
Pozdrawiam
iks69
Stary 02.12.2001, 15:57   #230
BART
Gość

Pompeczka... przeciez już skopiowałeś. Dziwne ale pomógł dopiero nowy Clon i nagrywarka TEAC W524E (TEAC rulez...)
Stary 14.12.2001, 10:26   #231
thor
Gość

problem z plytkami psx

czesc

mam nagrywarke samsunga sw216 - i przy probie skopowania plytki z playstation mam problem, oczywiscie sygnalizuje ze plytka jest zabezpieczona i probuje utworzyc jakas database, wskazuje mu na kompie odpowiedni folder i zaczyna kopiowac, dochodzi do 40% i tak wolno czyta ze po godzinie mialem ledwo 55% - nie moglem czekac tak dlugo na koncowy wynik.

czy w ogole idzie nagrac plytki z pleya?
a jesli tak to jak to zrobic?

dzieki z gory za pomoc
Stary 14.12.2001, 10:34   #232
krzpac
RTS Widzew Łódź

Data rejestracji: 07.07.2000
krzpac niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
płytki z PSX mozna przegrywac bez problemu tylko trzeba miec odpowiednią nagrywarke... do przegrywania płyt uzyj Clone CD i rowniez przez ten program sprwadz sobie czy twoj sprzet wpołpracuje z Clone CD (chodzi o Tryb RAW) jesli tego nie wiesz...

tylko cos mi sie zdaje ze nie...
Stary 14.12.2001, 17:09   #233
thor
Gość

no tak, masz racje nie wiedzialem
ale wielkie dzieki
Stary 15.12.2001, 10:11   #234
reaper
Gość

mam taka sama nagrywarke i kopjuje plytki z pleya...
Stary 15.12.2001, 17:12   #235
jacoob
Jacoob Member

Data rejestracji: 31.08.2001
jacoob niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
mam pytanie jakim cudem kopiujecie w clonie,skoro sam producent twierdzi że clon jest tak skonstruowany że nie kopiuje psx(opis na tej stronie w opisie clona)owszem CLONXL rozpoznaje psx mówi jak ustawić clonacd i dzięki temu spierniczyłem 6 płytek (mam dwie nagrywarki RICOH 8X8X32 i LITEON 12X10X32Burnproff)na obydwu nagrywarkach tak samo na najnowszej wersji clonacd.Opisane przez clona że zakończone pełnym sukcesem ,po włożeniu do psx niewidzi płyty.I wtedy kto mi poradził "nero tryb raw z zaznaczeniem pozostaw błędy takimi jakie są" i od tej pory wszystko jest ok idealne kopie.Co do czasu tworzenia obrazu płyty to u mnie najdłużej 3 godz. tworzył odraz ale z powodzeniem.
i tylko tyle chciałem powiedzieć.
Stary 20.12.2001, 11:29   #236
klima
Gość

PSX - i kopiowanie płyt

Witam

Mam małe pytanie.

Chciałbym skopiować sobie płytkę z PSX. Wiem iż oferują to programy: CLONECD i CDRWIN - tu potrzebny jest jakiś CHIP

Czy ktoś z Was ma doświadczenie w tym temacie ?

Pozdrawiam
klima
Stary 20.12.2001, 12:09   #237
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Proponuje wpisac w search psx, a znajdziesz tyle postow, ze nie wyrobisz sie z czytaniem.
Temat ten byl juz tyle razy poruszany na forum, ze nie warto go poruszac(to jest tylko moje zdanie).
Pozdrawiam
Weron jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.12.2001, 12:49   #238
dzulian
Gość

pomocy

sluchajcie, co sie moze dziac?
mam nagrywarke Samsunga sw216

kopiuje plytke z gra z psx programem clonecd i przy niektorych plytkach dojdzie do 15% i echo - dalej nie idzie, przy innych do 92%, a teraz jest tak ze wyskakuje komunikat ze nie mam wolnego miejsca na dysku a jest tak naprawde 1,2Gb wolne.

cholercia nie wiem juz jak skopiowac te gry
moze ktos z was wie co jest grane?

dzieki za pomoc i wesolych swiat
Stary 24.12.2001, 23:46   #239
Alphatown
Gość

Akurat nie mam pojęcia jak wygląda Twoja nagrywara i jakie ma parametry ale spróbój kopiować płyty na PSX z mniejszym speedem, powinno pomagać.
Stary 25.12.2001, 11:33   #240
ANDREUS
Gość

PSX1

CZY MOZNA NA PC NAGRYWAC PLYTKI DO PSX1 I CZY ONE BEDA DZIALALY POTEM
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: