![]() |
ps2 help!!!
mam pytanko jak wypalic gierge na ps2 chodzi mi o gre Def Jam Vendetta (c) EA Games bo stargalem lustro bin ok700mb i wypalilem ją alkocholem 120%.Jak wkladam jo do ps2 to po napise sony widniej napis zebym wlozyl plyte z formatem ps2 lub psx .ps wypalilem ja na zwyklej plycie czyli 700mb a w nazwie lustra bylo dvd rip czy musze ja wypalic na dvd???
|
alcohol gut ale zdarzaja się źle nagrane płyty, rzadko ale jednak, Record Now tego nie ma :P
|
hmmm raczej polecam Alcohol 120%!!!!:D
|
hmm polecam record now dx 4.1 :)
szybko i sprawnie |
Pewnie ze sie da, ale bron boze Nero! Do kopiowania PS2 DVD uzyj InstantDVD!
|
Re: Czy da sie przegrac gre ps2?
Cytat:
Pozdrawiam Jabba "XP ist gut ! Nawet bardziej niż gut ! ;-) " |
Czy da sie przegrac gre ps2?
Chodzi mi tu o oryginalny dvd-rom bo muj znajomy kupil sobie nagrywarke dvd-r
Czy kopia z oryginalu nagrana na dvd-r bedzie dzialala na ps2 z modchipem? Jakiego programu uzyc? Czy mozna wogole wykonac kopie z oryginalu(chodzi mi tu o jakies zabezpieczenia typu detekcja modchipa)? pozdrawiam |
.
:cisza: Temat jest prosty jak bułka z masłem.... 1. Przerobić warto jesli chcesz uzywac kopii bezpieczeństwa i szkoda ci oryginałów .... :blee: - nawet jak ci padnie za dwa lata to oszczedności z tego okresu będą większe od ewentualnych kosztów naprawy; 2. Nie da się skopiować płyt PS2 (zarówno Cd jak i DVD) aby chodziły na konsoli bez przeróbki; 3. Bardzo popularnym chipem (i sprawdzonym) w Polsce jest Ripper (teraz także Ripper2 - podobno jeszcze lepszy bo można podmieniac płytki np. odtwarzacz divx na jednej płycie a filmy na innych); 4. Gdzie kupić - Allegro (nie kupowałem ale podobno jest tam kilku sprawdzonych dystrybutorów), kup byle jaką gazetę o konsolach - tam jest pełno reklam (również firmy z Wawy), na Wolumenie, Giełda Komputerowa - tak ale tylko od takich co mają również sklepy na mieście - pytaj o gwarancję (zazwyczaj 1-3 mieś na przeróbkę - od SONY gwarancji na taką konsolę raczej nie dostaniesz ^_^ . 5. wiecej informacji na forum www.psxextreme.pl - to nie jest reklama nie mam tam udziałów - mam nadzieję, że moderator mi wybaczy tą kryptoreklamę? - raz już podarował - chcę tylko pomóc :* 6.Zastanów się czy XBOX nie jest lepszy - z tej konsoli mozna po przeróbkach wiecej wyciągnąć (divx, mp3, dodatkowo hdd, emulacja ps1 i innych starszych konsol, no i live! - mocno rozbudowany underground) i tez ma sporo fajnych gier :) - no i jest mocniejsza od ps2 :o ! KIEDYŚ JĄ BĘDĘ MIAŁ!!!!! 7. A tak przy okazji pytanie do moderatora - może by cos przykleić na temat kopiowania płyt konsolowych bo co trochę ktoś się pyta....? Pozdrawiam 8) 8) 8) . |
Da sie skopiowac!
Tylko polega to na tym ze trzeba kopiowac z orginalnej plyty lub wypalic z obrazu w ktorym sa zapisane subkanaly 96 (te starsze nagrywarki tego nie obsuguja). Nagrywalem tak: 1. Wzialem orginalna plytke AR2 i odpalilem Alcohol 120% 2. Wybralem funkcje kopiowania plyty i na poczatku wybralem profil "PLAYSTATION 2" 3. Pozniej dalej,dalej,dalej.. 4 PLytka gotowa Warto jeszcze zmniejszyc predkosc nagrywania, ja mam maksymalna 32x a nagrywalem 16x |
Najlepiej moii Panowie robi się to Alcoholem 120%, tam jest tak to zrobione ze widać wszystko jak na tacce. Ale jeśli chodzi natomiast o pliki (gi.) to jest to RecordNow DX. No oczywiście na PS2!! I ten sam programik do obrazów, jest WIELKI:)
|
Dzięki ale podpowiedz czy w locie lub image. Pytam nie z lenistwa ale dla tego że straciłem już troche płyt.
|
wypal recordNow dx
nero wcale nie jest taki superduper :idea: |
Mam pioneera 105 dvd i skopiowałem z dvd 106 pioneera 1:1 gre na PSX2 Resident Evil Code: Veronica programem Nero 5.5.10.35 na Płycie esperanza X2 i niedziała na konsoli z czipem i bez .Nie wiem co ma m robić. Pomocy, z góry dziękuje za podpowiedź.
|
Cytat:
|
A ja mam sciagnietego z netu Colina 3 i po rozpakowaniu widnieja pliki z rozszerzeniem .gi
Z czym to się je? |
Prawdopodobnie masz doczynienia z obrazem płyty w formacie PDI.
Możesz to zmienić na coś bardziej przystępnego softem np. PDITool albo pdi2iso. |
A jakie rozszerzenia ma gierka z PS2, mam jedna sciagnieta i wychodza rozszerzenia .PDI
|
"wykonaj kopię bezpieczeństwa".
Nigdzie tego nie ma , poprostu to jest clon/pirat, zwany inaczej "kopia bezpieczenstwa" Tak lepiej brzmi ---- jak trzy opony w samochodzie sa sprawne-- |
Jak zrzucić płytke na twardy, jakim programem??
I nerem gdzie jest ta wasza opcja "wykonaj kopię bezpieczeństwa". |
Caly czas probuje zrobic obraz plyty na twardziela, a nagrywarka staje mi na 99% i czyta w nieskonczonosc. Co to moze byc ? Czyzby padla mi plyta cd ?
Mam tez pytanie odnosnie nagrywarki. Mam TEAC'a W512EB, i zrzuca mi plytke srednio w 15-16 min. a mialem wczesniej starszy model i robil o w 7-8 ? Czy wszytkie nagrywarki TEAC W512EB tak wolno zrzucaja czy tylko ja mam takie padlo ? Pozdrawiam Mac |
Dziekuje za tak natychmiastowa odpowiedz, jest mi naprawde milo. Sciagnalem juz te profile, ale tam jest tylko profil do Playstation, a niestety nie ma nic do PS2 :(
Czy moze te ustawienia z PS1 beda dzialaly na PS2 ? Nie mam teraz konsoli w domu i nie mam jak sprawdzic :( Pozdrawiam serdecznie Mac |
chyba w dziale zabezpieczenia jest przyklejony topic z profilami do clona.
pozdrawiam |
Alcohol i PS2
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Mam kilka problemow odnosnie wypalania plyt wiec postanowilem zapytac fachowcow (czytajcie "Was") w tej dziedzinie. Otoz mam problem z przegraniem kilku gier na PS2. Sa ta gry juz wczesniej nagrywane przezemnie jednak na starym oprogramowaniu ktorego juz nie mam. Zainstalowalem sobie Alcohol120% i nowego ClonaCd 4.2.0.2 . Problem tkwi w tym ze Alcohol wywala mi nastepujacy blad "03/02/00" przy probie tworzenia obrazu. Nie mam pojecia o co chodzi. A w clonie nie wiem jakie parametry mam ustawic zeby nie skopac plyty. Slyszalem cos o roznych profilach do Clona, gdzie to mozna sciagnac ? Prosze was serdecnzie o pomoc i zgory pieknie dziekuje. Pozdrawiam Mac |
bez modyfikacji odpali tez , tylko trzeba miec boot diska ps2 (tak jak na dreamcascie) jest tylko problem z podmiana plytki , bo trzeba uzywac tzw. knife tricka , tj. rozebrac scianke od napedu , i wysunac naped bez resetu konsoli
|
czesc...
Z tego co wiem, bez modyfikacji konsolki piraty nie ruszą, a po modyfiakcji konsolka może się....zzepsuć. Ale jak będziesz miał farta to pociągniesz na niej jeszcze długo...
|
Ale w tym problem, że koleś robi mi specjalnie takie zabezpieczenia :(
|
Zabezpieczenie ???
Piracka płytka na PS2 zabezpieczona Safelockiem ???
Coś chyba sobie żartujesz. Mam ich około 500 i żadna nie jest zabezpieczona. Jesteś pewny że jest tam zabezpieczenie ? Może ktoś sobie zażartował i zmontował taką nietypową płytkę ? See You !!! :3msie: |
Playstation 2
Jak zrobić obraz płyty pirackiej zabezpieczonej safelockiem?????
Help me plis :) |
.
:cisza: Nie wiem jak to działa z Nero ale spróbuj RecordNow DX (niezabepieczona płyta) lub DVD Decryptera (zabezpieczona) i ewentualnie Nero. Może ta 2 płyta jest dwuwarstwowa....? :idea: Pozdrówka 8) 8) 8) . |
Problem z kopią PS2
Chciałem zrbobić sobie kopie mojego Finala X i same DVD z grą skopiowało się bez najmniejszego problemu. Natomiast drugie DVD bonusowe Nero nie chce przegrać i pisze że jest zabezpieczone !?
jak to możliwe że gre przegrało bez problemu a głupich filmów i traileró nie chce ruszyć ? jak zrobić backup drugiej DVD ? |
Rozmawiałem z "fachowcem od konsol" i oto co mi powiedział:
A żeby wystrzegać się czipów zasilanych napięciem 5V czyli (Neo, Magic 1.2.3 itd.)Nowe messiah'e 2-są wykonane na podstawie Magiga, czyli też by odradzał!.Jedne z niezawodnych czipów które by polecał do w lutowania w konsole...to messiah1 i ripper1 ,te czipy są jedne z lepszych! Nie ma z nimi żadnych problemów bo zasilane są 3.3V! i gwaranuje długą bez problemową eksploatację... ........................:) |
Taką płytę można nagrać w Nero. Warto ustawić tryb DAO/96.
Jeżeli tak nagrana płyta będzie chodziła na konsoli, to CloneCD powinien ją bez problemu skopiować. |
PlayStation 2 - Prosze o pomoc !
Otoz mam obraz (iso + cue) plyty z PS2 zassany z sieci. Czy taka plyte moge nagrac w Nero? Wskazujac cue plyta taka nagrywa sie onrmalnie, jednak nie mialem mozliwosci sprawdzic czy dziala na konsoli. Pod CDRWIN plytka sie pieprzy, bo nie widac jej zawartosci (nagrywanie przy 1x!). I jeszcze jedno. Jak juz taka plytke nagram, to jak ja przegrac CloneCD jako 1:1. Wiem ze Alcohol 120% ma osobny profil do PS2, ale czuje wrodzona nienawisc do tego programu. ClonyXXL po przeleceniu takiej plytki pokazuje mi LibCrypt/PSX. Czy uzywajac profilu dla PlayStation 1 w Profilerze moja plytka bedzie "nienaruszona"? Mam nadzieje ze ktos juz kiedys mial podobny problem i uda mi sie go szybko rowiazac...:)
|
Re: Re: mylisz sie
Mam już o dwóch lat przerobionego PSX2 ale z Acion Ripley i nie zauwarzyłem aby konsola źle chulała.:cisza:
|
Cytat:
Zobacz mój ministest SONY DRU 500A..... Zarówno + i - / R i RW chodzą bez problemu :jupi: . Na pewno kopiowanie działa przy pomocy Veritas RecordNow ("wykonaj kopię bezpieczeństwa"), które powinieneś mieć dołączone do nagrywarki - być może najnowsze produkcje na PS2 mają jakieś nowe zabezpieczenia, które nie przejdą, ale ja takich jeszcze nie spotkałem:jezyk: . 8) 8) 8) . |
:3msie:
ok dzieki serdeczne.... i jeszcze jedno - w PS2 pójdą nagrane -R i +R? |
Skopiuje Nero skopiuje bez nikakich problemów i najlepiej w locie z DVD Romu.
|
czy nero skopiuje plyte PS2?
Zanim zmarnuję kilka płytek chciałem się zapytać, czy można nero kopiować PS2. Mam sony dru500a. Jezeli nie to moze ktoś doradzi czym.
Jakiego softu najczęściej używacie i do czego? :czytaj: pozdrowionka Kuba |
Re: mylisz sie
Cytat:
W sumie to przerabiając konsole zaoszczędzisz tyle kasy że sobie kupisz jeszcze jednego ps2 i x-boxa |
devil may cry 2 problem z wypaleniem
Witam
Mam Devil maycry 2 na ps2 na 4cd pliki bin i cue wypalilem jak zawsze pod alcohol 120% zaznaczjac opcje playstation2 ale tym razem ta giera nie dziala. Po wlozeniu do czytnika tylko nia miesza na PC nawet nie widze katalogow ani plikow, natomiast jak zrobie wirtuala to widac zawartosc plytki. Mam pytanko czy w takim razie sa gry na ps2 ktore trzeba nagrywac w innym trybie zapisu niz RAW DAO. Arik |
.
:cisza: Nie wiem czy to coś da - ja próbowałem skopiować uszkodzoną już płytkę PS2 CD (Time Splitters) i transfer spadał mi do zera. Zostawiłem kompa uruchomionego na całą noc i skończył (może po przejściu niektórych sektorów nagrywarka przyspiesza?) - płytka się skopiowała ale nie działa - jak wczesniej podałem oryginał był uszkodzony (( ). Konkludując - może zapuść kopiowanie na noc i idź spać - rano się obudzisz a nagrywarka będzie Cię błagała o włożenie czystej płytki:buu: :buu: :buu: 8) 8) 8) . |
kiedys byl taki sprytny programik PSXCOPYv6.2 (wersja 2000 jest troche spartaczona) przegrywalem nim plytki do psx1 ale powinien poradzic sobie z plytami do psx2 (jest jeden problem progs nieobsluguje nagrywarek powyzej 8x ) przynajkniej ja probnowalem na roznych i nieodpala sie, widzi tylko cd-rom . Jeśli masz dojscie do starej nagrywarki sproboj wypalic tym softem
|
Ustaw w Clony CD...
Read SubChannel Data from Data tracks = YES Read Subchannel Data from Audio tracks = YES Regenerate Data Sectors = NO Read Speed Data = 8x Read Speed Audio = 8x Audio Extraction Quality = MEDIUM Fast Error Skip = NO Intelligent Bad Sector Scanner = NO Allways close last Session = YES Dont Repair SunChannel Data = YES Write Speed = 8x Weak Sectors = IGNORE |
Ilość załączników: 1
Witam !
A czy dobrze dobrałes profil dla PSX 2 ? Ja palilem ostatnio sporo plyt na PSX 1 ale to inna bajka - korzystalem z profili alcohola i wypalalem z v = 8x i wszystko działa PS: Tak masz ustawniony profil ? |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Clonem to mozna tylko na PSX 1 a w alkocholu 120% wyswietla mi sie komunikat a z resztą tu masz załącznik zdjecie. zobacz sobie ok :) |
Napisz wiecej o owym problemie...jakie objawy :cisza:
inny program to Clone CD ...;) |
Problem z nagraniem plyty na PSX 2
Mam problem z nagraniem plyty na psx 2 programem alkochol 120% prosze o pomoc. Albo jesli znacie jkaies programy inne dzieki którym mozna nagrac plyte na psx2
|
Unlimited Fighting Champioship 2003(PSX2)
Chciałbym się dowiedzieć jako skopiowć ta grę (nlimited Fighting Champioship 2003(PSX2)). Płyta jest nagrana w mulitisesji na 30 sesjach z danaymi i osobnych sesjach audio . Podczas odczytu tej płyty po przez clony cd na 70% przestaje odczytywać ( prendkosc odczytu spada do 0.01 lub 0.00 ) , próbowałem czekać aż uda się mu to odczytać , ale po 2 godzinach dałem sobie spokój.
|
sorki że to nie opdowiedź, lecz pytanko: jaki format jest potrzebny do nagrywania "kopii bezp" gier dvd na plejke2? jaka nagrywajka jest do tego najlepsiejsza. mail me plizz lub tu odpisz bulldog@pf.pl
|
Cytat:
..............................;) |
OK, to gdzie można kupić przeroboną niedrogą konsole. Mieszkam w Warszawie i może oczywiste wydaje się że Wolumen, ale trochę się boje że mi kotoś jakiś złom wciśnie. Może coś poradzisz, doradziś?
|
Re: Re: mylisz sie
Cytat:
A zużycie lasera jest bardzo znikome...;) Konsola powinna ci wytrzymać i działać pare ładnych lat ...aż do zakupu PSX 3 ...;) ;) ;) |
Re: mylisz sie
Cytat:
|
mylisz sie
Witam,
jesli chodzi o modchipa to nie jst tak pieknie.Jego zainstalowanie powoduje szybsze wykoncenie konsoli.Podobno jest wieksze napiecie na laserze (czyt.szybciej sie zluzywa) po drugie plytki nagrywane przez piratowa sa marnej jakosci i laser musi sie bardzo napracowac zeby odczytac jakies informacje.Tlkoi sa lepsze bo nie ma ciec na plycie .Coz zawsze jest jakis dylemat ,jesli ams zjeszcze jakies pytania to wal na gg 2851191 ,pozdrowienia RomO A nie da sie przegrac tak plytki zeby chodzila na nieprzerobionej konsoli (ejst to logiczne) |
o ile mi wiadomo chyba że się mylę ...;)
-Nie można używać pirackich płytek bez modyfikacji PSX -Nie ma żadnego wpływu na pracę konsoli ..............................;) |
Psx 2
Czy jest możliwość skopiowania gier na PSX 2 tak by działały bez modyfikacji konsoli? Jak wpłynie modyfikacja konsoli na jej prawidłową pracę?
Pozdrawiam, dominik |
właśnie,że wstyd ;)
|
pewnei sa w hibernacji
a mnie ciekawi dlaczego tak ladnie wymigales sie od odpowiedzi ile plyt chcesz palic... :D czyzbys sie wstydzil? przeceiz to nie wstyd sprzedawac kradzione... |
Jestem za nagrywarką Teac w takim razie . Tylko jestem ciekaw .Czy są tutaj jacyś fani nagrywarek DVD TEAC?
|
dzięki za podpowiedź , tego mi było trzeba
|
Re: Czy jest TU może POWER USER od DVD-R?
Cytat:
|
"Acha - i na tej konfiguracji pojdzie "wszystko"? Moze jakis zakladzik maly, ze znajde program, ktory nie bedzie dzialal? :P"
jestem gotowy do zakładów "Masz duze szanse na bycie zrobionym w balona. Pamietam jak w firmie takim ekszpertom, bo chcieli komp do wszystkiego wciskalo sie najgorszy szmelc. "For cretyn only" mialy nalepki. " ja mam wszędzie dobrych znajomych i nikt mi nie sprzeda badziewia "Brawo! zainstaluj wiec nagrywarke, jedna, druga, trzecia, wybierz najlepsza dla siebie i pal. Sam sie nauczyles instalowac czy moze na grupie Ci ktos wyjasnil jak instalowac windowsa?" Ale ja chce dvd na razie jedną , co do Windowsa nie myślałem że to dla Ciebie było takie trudne sie nauczyć go zainstalować jakby to był Linux Debian to bym Cię zrozumiał po części :) :) "zawsze jest taka możliwość chociaz ja wole zaoszczędzic te 100-200zł ------- Jest takie powiedzenie: "Nas biednych nie stac na oszczedzanie"." Jeśli zawsze kupując cokolwiek liczysz się że to sprzedasz i kupisz drugie jak będzie źle działać to musisz być milionerem i chyba zwykle długo czekasz zanim dostajesz to co chcesz. Ja wole kupic z głową "Jesli chcesz nagrac 1 szt. na miesiac (ilosc nie ma znaczenia) i wydac 2000zl na nagrywarke to wspolczuje." podając cenę sugerujesz chyba nagrywarkę sony czyżby ona potrafiła też playstation nagrać? " BA! Wytlumacz mi, jak to mozliwe, ze na 10 princo, 4 nie dzialaja. Albo na pioneer dzialaja 2x, a 1x juz nie. Albo, ze w ogole 2x dzialaja, a na LG nie. Itp itd." To znaczy że na LG działają. Zadam może proste pytanie: Czy kupując pionieera będe mógł nagrać gry i film czy może lg czy cokolwiek innego? |
" podaj mi konfiguracje komputera do wszystkiego (gry, filmy, CAD, wydaje mi się że nie jest to problem komputer do tych zastosowań ma porostu dużo ramu (256 dd4/333 -125 zł) dysk twardy może być baraccuda 5 80gb (ok.560 zł) płyta i procesor to około 700 zł
Po doliczeniu monitora to ja widzę duży zapas gotówki za którą kupisz drukarkę , skaner itp ---------------- Acha - i na tej konfiguracji pojdzie "wszystko"? Moze jakis zakladzik maly, ze znajde program, ktory nie bedzie dzialal? :P BTW - zapomniales o zasilaczu :P ------- " Jesli zas setki - slusznie prawi przedmowca - zwroci sie po prostu." ja potrzebuję uniwersalną nagrywarkę ------- Masz duze szanse na bycie zrobionym w balona. Pamietam jak w firmie takim ekszpertom, bo chcieli komp do wszystkiego wciskalo sie najgorszy szmelc. "For cretyn only" mialy nalepki. ------- jestem informatykiem i windowsa umiem zainstalować :) ------- Brawo! zainstaluj wiec nagrywarke, jedna, druga, trzecia, wybierz najlepsza dla siebie i pal. Sam sie nauczyles instalowac czy moze na grupie Ci ktos wyjasnil jak instalowac windowsa? ------- zawsze jest taka możliwość chociaz ja wole zaoszczędzic te 100-200zł ------- Jest takie powiedzenie: "Nas biednych nie stac na oszczedzanie". ------- Ilość nie ma znaczenia , ja chce przegrać ps2, x-boxa a w drugiej kolejnosci jakieś filmiki ------- Jesli chcesz nagrac 1 szt. na miesiac (ilosc nie ma znaczenia) i wydac 2000zl na nagrywarke to wspolczuje. ------- Wytłumacz mi jak to możliwe że jest nagrywarka która wypali grę a nie wypali filmu? ------- BA! Wytlumacz mi, jak to mozliwe, ze na 10 princo, 4 nie dzialaja. Albo na pioneer dzialaja 2x, a 1x juz nie. Albo, ze w ogole 2x dzialaja, a na LG nie. Itp itd. Jakotakich testow chyba nie ma. Polecam lekture anglojezycznych grup dyskusyjnych - tam masz praktyczne rady uzytkownikow. |
"1. Dlugo Ci jeszcze zajmie, zanim zrozumiesz, ze takich nie ma?..."
wydaje mi się że nagrywarka która nagra gierke też potrafi nagrac film " podaj mi konfiguracje komputera do wszystkiego (gry, filmy, CAD, biuro, net) i zeby kosztowal np. 3 tys, bo wiecej nie mam, bo "poszloby za duzo kasy". To absurd." wydaje mi się że nie jest to problem komputer do tych zastosowań ma porostu dużo ramu (256 dd4/333 -125 zł) dysk twardy może być baraccuda 5 80gb (ok.560 zł) płyta i procesor to około 700 zł Po doliczeniu monitora to ja widzę duży zapas gotówki za którą kupisz drukarkę , skaner itp " Jesli zas setki - slusznie prawi przedmowca - zwroci sie po prostu." ja potrzebuję uniwersalną nagrywarkę "3. W moim przekonaniu zdecydowanie wieksze znaczenie dla kompatybilnosci ma rodzaj uzytej plyty i oprogramowania, a NIE nagrywarka. Skupilbym sie wiec na pytaniach o programy. Moge Ci dac 10 nagrywarek i 20 kompow, ale jak nie bedziesz mial do nich systemu (chocby windowsa) to mozesz pomarzyc o "wyprodukowaniu" czegokolwiek." jestem informatykiem i windowsa umiem zainstalować :) "4. Testy duzo nie kosztuja. Kup sony, wypal 100 szt, jak sie nie spodoba, sprzedaj i kup pioneera. Mysle, ze max stracisz 100-200zl na sony, co z pewnoscia zrekompensuja te nagrane plytki." zawsze jest taka możliwość chociaz ja wole zaoszczędzic te 100-200zł "W ten sposob sam nabedziesz doswiadczenie. Nikt tak naprawde z nas nie wie, co rozumiesz przez pojecie "wszystko", ani o jakich ilosciach plyt mowimy." Ilość nie ma znaczenia , ja chce przegrać ps2, x-boxa a w drugiej kolejnosci jakieś filmiki Wytłumacz mi jak to możliwe że jest nagrywarka która wypali grę a nie wypali filmu? A może wiecie czy gdzieś są testy większej ilości nagrywarek ,w sklepach internetowych jest duży wybór (pionieer, ricoh, plextor, HP, LG, sony, toshiba, philips , teac) ? |
Cytat:
2. Jesli masz tak gigantyczne potrzeby, to zakladam, ze bierzesz pod uwage ciecie setek (tysiecy ?) plyt. Bez sensu wszak jest mowic o nagrywaniu wszystkiego, jesli to "wszystko" to 2 gry i 3 filmy na miesiac. Jesli zas setki - slusznie prawi przedmowca - zwroci sie po prostu. 3. W moim przekonaniu zdecydowanie wieksze znaczenie dla kompatybilnosci ma rodzaj uzytej plyty i oprogramowania, a NIE nagrywarka. Skupilbym sie wiec na pytaniach o programy. Moge Ci dac 10 nagrywarek i 20 kompow, ale jak nie bedziesz mial do nich systemu (chocby windowsa) to mozesz pomarzyc o "wyprodukowaniu" czegokolwiek. 4. Testy duzo nie kosztuja. Kup sony, wypal 100 szt, jak sie nie spodoba, sprzedaj i kup pioneera. Mysle, ze max stracisz 100-200zl na sony, co z pewnoscia zrekompensuja te nagrane plytki. W ten sposob sam nabedziesz doswiadczenie. Nikt tak naprawde z nas nie wie, co rozumiesz przez pojecie "wszystko", ani o jakich ilosciach plyt mowimy. |
nie oszukujmy sie - bedziesz zarabial na tej nagrywarce - pogodz sie z tym ze bedzeisz musial kupic dwie spawarki - przy przecietnych cenach plyta dla end-usera szybko na to zarobisz (zakladam ze bedziesz bral 20-40 zeta...)
koledzy wyzej mowia prawde - nie ma idealnego modelu i albo zaczniesz sie specjalizowac (tylko filmy, tylko ps2, tylko costam) albo zabulisz za wachlarz umniejetnosci w postaci 2 palarek |
niestety mnie potrzebna jest nagrywarka uniwersalna ponieważ nagrywarki dvd i tak są drogie a na dwie to poszło by duzo kasy. Nagrywarki będe używał do wszystkiego. Dlatego jestem ciekaw jak to jest czy np. kopie playstation robione na nagrywarce sony nie będą działać czy poprostu będą się np. przycinać albo wieszać. A jak np. z filmami czy filmy przegrywane na pionierze będą nie działać na bardzo dużej ilości odtwarzaczy stacjonarnych. Ja moge kupić tylko jeden model i muszę tak pogodzić wszystko żeby dało się skopiować i film i grę i żeby wszystko działało.Zależy mi też żeby płyty się szybko przegrywały i bez błędów. Ciekawe jest kiedy wyjdzie nagrywarka dvd liteona albo ta sanyo co może nagrać na cdr 1,7 gb.
A jeśli pionieer to czy napewno on a nie lg lub coś innego? |
Jest takie przyslowie: "Jesli cos sie nadaje do wszystkiego, to najczesciej nadaje sie do niczego". Tak juz jest, ze jedna nagrywarka dziala lepiej z tym, druga z tamtym. To samo plytki - jedne dzialaja dobrze z X, a psuja sie na Y i odwrotnie. Nie szukaj wiec jednej, do wszystkiego - nie znajdziesz. Tak jak i nie ma komputera "do wszystkiego". Postaraj sie raczej sprecyzowac swoje potrzeby.
|
dla mnie the best jest Sony ale jak koniecznie potrzebujesz kopiować PS2 to weź Pioneera
|
czyli wybrać pioniera? Nie np.Toshibę, LG, itp
|
Cytat:
|
Cytat:
|
podsumowując wszystkie twoje pytania o nagrywarki i wymagania to bedziesz musiał sobie kupić dwie - Sony DRU-500 i Pioneera A05 ;)
i nie zadawaj w kółko tych samych pytań, lecz czytaj wcześniejsze posty :czytaj: :czytaj: :czytaj: :czytaj: :czytaj: :czytaj::czytaj: :czytaj: |
Czy jest TU może POWER USER od DVD-R?
Jestem ciekaw opini osoby która wykorzystuje w 100 % nagrywarkę DVD jestem ciekaw jakiej nagrywarki używa i czy kopiował gierki na ps2 , x-box?
|
Pali sie pali np. DVDRipy.. Zreszta mi ledwo co na plytki teraz starcza wiec o nagrywarce DVD moge sobie pomazyc
|
Na PS2 to zasadniczo to sie juz na plytach DVD pali gry.. :)
|
Ale PS2 ma juz czytnik DVD i przy plytkach CD przy speedzie 2x ostro rzezi (jezeli takim speedem nagrywal moj kumpel - musze sie jeszcze dobrze dowiedziec). Wszedzie tez pisze zeby na PS2 nagrywac gierki na 2x
|
Przeciez jak nagrasz na 4x bedzie wszyko OK. To bzdura ze gry na PSX trzeba nagrywac 1x... ???
|
Ehhh a juz sie ucieszylem :P No trudno najwyzej bede biegal do kumpla nagrywac :'(
|
Cytat:
|
Jutro sie przejde po sklepach i obczaje czy sa u mnie te czarne plytki :) A i zainstalowalem CloneCD i tam moge wybrac predkosc 2x nawet 1x :) sprawdze na rw czy idzie z taka predkoscia a jak tak to problem rozwiazany
|
Aha.. co do czarnych plyt, PSX akurat ma taka konstrukcje lasera, ze zawyklych plyt praktycznie nie czai - czy to niebieska, czy zielona, malo ktora daja sie odpalic, za to czarne plyty, odrazu ida. Kup sobie jedna, dwie na probe, nagraj... i sprawdz :) Powinno dzilac.
|
Cytat:
|
A ile w przyblizeniu kosztuja te czarne plyty ?? Troche sie zdziwilem, ze nagrywarka ma jakas minimalna predkosc :P Wkoncu jak moze 4x to co za problem zeby mogla 2x. Tak przynajmniej myslalem no i widac sie pomylilem ;/
|
Na PS2 predkosc znaczenia nie ma. Wazne by nagrywac na CZARNYCH plytach!. Co ciekawe plyty spod Nero dzialaja... ale to pewnie kewestia mod-chipa zalozonego w PSX.. :)
|
Witam
Ja najczęściej gry na ps2 nagrywam x8 czasami x16 ale tylko dlatego ze tak gdzies przeczytałem w jakimś mądrym FAQ na ten temat bo z moich doswiadzeń wynika ze prędkość nagrywania przy dobrych nośnikach ma mniejsze znaczenie, zalecam raczej ograniczenie predkości odzytu przy robieniu obrazu płyty. Płyty nawet nagrane x40 chodza bez problemów, chociaż mam stara konsole jeszcze ze starym czytnikiem który podobno sobie żle radzi z CDR, czego nie swtwierdziłem. A tak po za tym to NERO da się nagrać gry na PS2, jeśli ma się obraz płyty zrobiony innym programem z ktorymi NERO sobie poradzi np. CDRWin. Pozdrawiam |
Cytat:
|
No to sorry ,nie mam tego sprzetu -myslałem ze min=8
|
Cytat:
Ma 4x:) |
Ta nagrywarka chyba ma minimum 8x nagrywanie,a na CDRW nie próbuj bo playstation nie widzi takich płytek.Ja na PS One nagrywam 4x i nieraz 8x i działa
Acha i teraz jeszcze doczytałem:NIE nagrywaj płytek na ps one i ps2 na NERO ten program tego nie wypali.Skorzystaj z Clone CD ,Alcohol 120%,Blindwrite.. |
A spróbuj nagrać to na płytkę CDRW może będzie wtedy dostępna prędkość 2x
|
Re: Nie chce nagrywać poniżej 4x
Cytat:
Myślę ze to nie wina prędkośći ,a raczej złego kopiowania...;) |
Re: Nie chce nagrywać poniżej 4x
Cytat:
|
Nie chce nagrywać poniżej 4x
Mam LiteOna 48x12x48x i nowe Nero, i nie chce mi nagrywać płytek prędkością poniżej 4x (( . Potrzebuje taka predkosc do nagrania gierek na ps2 ( przy 4x juz nie chodza) i nie wiem juz co zrobic :( . Bardzo prosze o pomoc i z góry dziękuje.
|
Zgadza się, łączą się bez problemu spowrotem.
|
Cytat:
Pozdrawiam |
ale np bedzie potem mozliwosc polaczenia tego obrazu spowrotem w jeden na dysku twardym ??
|
No nie stety tak nie ma szans to tylko do celów archiwizaci tego obrazu.
|
tylko czy potem XBOX to odczyta :(
|
Nie ma problemu. WinOnCD 5 podzieli taki obraz na płyty, nagrywając w formacie OverSpan Data CD.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:22. |