![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Odnosnie pierwszego, to wybacz ale nie rozumiem... Odnosnie drugiego - pomyliles osoby ktore cytujesz...
|
Ja mam taki problem. Chce wypalić obraz płyty CD z grą na PS2 płytke DVD, ale niemoge tego w żaden sposub wykonać. Jeżeli ktoś wie co mam zrobić to proszę o kontakt papul10@o2.pl lub gg 5199733. Z góry wielkie dzięki.
|
Ludzie po jaka cholerę jakieś loader, swapy itp. gówno. Walnijcie sobie modchipa np. infinity i po problemie. Później macie macie połamane tacki, rozp.. obudowy. Szkoda tylko zachodu bo i tak prędzej czy później będziecie musieli walnąć mod ||
|
Cytat:
A zwłaszcza tych z Auto-Bootem :D |
Cytat:
|
Tez sie zgadzam, pomijajac ze w 90% DjSn@kE napsial to co Berion pare postow temu ;-D!
|
Cytat:
|
wnerwiło mnie to pathowanie NBA STREAT V3 wczoraj poszłem do znajomych elektroników i dwie i pół stówki wywaliłem i mam święty spokuj ze swapami i jnym cholerstwem ,piepszyć gwarancię BERION MASZ UMNIE WIELKIE PIWO, DjSn@kE JESTEŚ SPOKO GOŚĆ dzięki za poradę
|
kiewas : masz racje w 3/4... Owshem, Ripper. Owshem, 3. Ale nie 0 a 1 :-). Co nie znaczy ze 3.0 jest gorszy - po prostu nei ma paru funkcji co jedynka. Jakich? Nie pamietam... Moze Berion bedize wiedizal... Acha, Ripper 3.1 to jedyny chip ktory wspolpracuje z PS2 Slim!
|
Cytat:
|
Cytat:
Druga rzecz: Mnie się wydaje czy on ma TSOP'a? Można go flash'ować? (jakoś nie znalazłem tej informacji na stronie domowej) |
Cytat:
Więc ja za 250zł miałbym combo czyli NA+HDD+hd advance'aq/free hdloader'a :piwo: No i bym wydał raz a pożądnie.... |
Cytat:
|
Cytat:
A jaki mod jest lepszy na chwilę obecną od Ripper'a 3? To raz. Dwa: żywotność konsoli nie jest definiowana przez mod'a (owszem, zawsze obciąża nieco mobo, a słabe nośniki skutecznie "testują" żywotność tego nieszczęsnego LA, ale bez przesady...). Trzy to to, że goście na giełdach/w sklepach pobierają najmniej 100zł za sam montaż! Jeśli sam alojz nie potrafi lub nie ma predyspozycji manualnych do tego typu spraw to nie ma się co dziwić. Mnie samemu się trzęsą ręce i nie mam zamiaru zalać ścieżek podczas walki z palcami :). Cztery: Po dwóch latach? Chyba, że będziesz grać na "hołkach" :D A sześć lat (powiedzmy, że grasz po 5h/dziennie) to i twoja konsola ze "SraczMadżikiem" nie wytrzyma (o ile wcześniej trybików od tacki nie pogubi ;)). Niestety, takie cudowne lasery montuje Sony i nic na to nie poradzimy (kiedyś były lepsze, ale to już osobny temat). Pięć: NA+HDD powiadasz? Tylko, że nie każda gra sobie radzi na HDD (prawdopodobnie kwestia software'owa)... ... eehh rozpisałem się :) Cytat:
O to fajna sprawa... A jak często się pojawiają aktualizacje i co nowego wnoszą? |
Chip Infinity faktycznie potrafi to samo co ripper 3.1 ale.....
jest właśnie ale... wytłumaczeto na przykładzie wziętym z życia. Jestem elektronik i troszkę posiedziałem w temacie konsolki a w szczególności chipów i związanych z nim ****ek laserów (fakt sony założyło najgorszej jakości laserki jakie tylko mogli dać - cholerny zbadziew i złom). Ripper 3.1 pobiera bardzo duży prąd na wejściu i czasami niewytrzymują scalaki. Gdy konsolka się zawiesi dalej ripper 3.1 działa i wysyła na laser wyższe napięcie a co za tym idzie laser się nie wyłącza tylko dalej młóci po DVD czy CD, infinity wyłącza napięcie na laserze lub całą konsole (można tak zrobić). Ripper nie obsługuje standardu ntsc. Fakt można to obejść kabelkiem RGB, ale po co jeśli infinity to potrafi bez żadnej plątaniny. Nie trzeba używać żadnych resetów. Przykład: przyszedł mój brejdak z konsolką (dodam nówka 2 miechy) coś mi bredzi że się nie włącza. Rozkręcam i co... Ripper się jarną ale tak że aż scalonego wypaliło i do tego uszkodziło płytę główna (nie wspomnę o laserze - na dzień dobry do wymiany). Zakupiłem płytę, nowy laser, zabezpieczenie lasera matrix-fix, chip infinity. Zamontowałem pomierzyłem napięcia i zobaczyłem na oscyloskopie jak przedstawia się sytuacja i jest gittara. Konsolka chodzi cacy. Zero zwisów a jak się zawiesi to się chip wyłącza razem z laserem lub konsolą. PS2Two chodzi git. Fakt jest za***iście odchudzona brak jest kilku rzeczy. Reasumują c fakt jest taki że infinity jest dobrze pomyślany i skierowany w dużej mierze na nasz rynek. |
moze ,ale za to takie nba street czy fifka street chodzą ;)
Tak to prawda że lepszego moda'a od ripperka trójeczki nie ma. Oczywiście to kazdy maniak będzie swoją ps2 zajdzał setkami godzin, nie ważne jaka płytka tak czy siak,laser będzie w użyciu,a szkoda później znów wydawać na wymiane jego. I kolejny aspekt nie każdy się urodził z lutownicą w reku,wiesz sa ludzie któży wręcz od kołyski się ztym bawią, a jednak biorą swapa/wersja combo(NA+HDD...),bo 1 flaszka przed robutką może pokrzyżowac plany. Na koniec trzeba dodać ze taki HDAdvance w wersji 2.0 odpala ciut więcej gier niz hdloader :D |
Cytat:
- Ale skoro mod "za nas" myśli to faktycznie, ciekawe rozwiązanie i przyznam się, że o tym nie wiedziałem :[ Cytat:
Jeśli chodzi o resztę to zgadzam się. Zapomniałeś za to o jednym: Ripper'y są na Actel'u :) Cytat:
|
a czy wybierzemy ripper'a czy infinity to już odrębna sprawa i zależy tylko od naszych gustów. Oba chip'y są dobre. Jeden potrafi to drugi tamto. Ten działa tak drugi tak. Wybór zależy od osoby i rzetelności wykonania przeróbki. Same chipy nie sa drogie jakieś 80-90 zyli z przesyłką. Fakt jest taki chcesz nie spier...laserka nie przerabiaj tylko kupuj oryginały (założenie SONY) a i tak ci się po 6 latach spierd... drugi temat to kwestia nośników. Ludzie nie nagrywajcie na jakiś badziewiach. Kupujecie jakąs esperanze w opakowaniu za 1.5 czy taniej jak można dorzucić 1 czy 2 zeta i mieć VERBATIMA METAL AZO (TEN RÓŻOWY) LUB TDK, a nie tak jak jeden koleżka dzwoni do mnie i kłapie dzbankiem że mu nie działa przeróbka bo nie czyta płyt. Pytam jakie masz CD czy DVD mówi nagrywam na cdr tych z makro po 44gr i dvd jakies kur...OMEGI czy GOODMASTER czy jakoś tak. KUPCIE SOBIE KONKRETNE PŁYTY CD CZY DVD i przedłużycie żywotnośc konsoli.
Ale się rozpisałem. (( |
Cytat:
PS: Skąd ja to znam XD |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do 14* różnica jest niewielka, ale wyżej to już całkowicie inna jakość (nie wspominając o "panoramie 100Hz" :)) |
Cytat:
|
A juz myslauem ze wramach kontynuacji kolejno w czasie ciag wojenek (Amiga vs PC -> Windows vs Linux -> AMD vs Intel) przedluzy Infinity vs Ripper. Tak sie na szczescie nie stalo ;-D!
|
Cytat:
http://www.hdadvance.com/index.htm <edit>rippergc też ;) ps.ciekawe jaki producent(pewnie z tajwanu) pofatygował sie wypuscić te potoczne scalaki dla duo2 se czy marsa...na pewno nie actel, bo to byłby spisek do potęgi entej :D |
Cytat:
|
DjSn@kE >jaką lutowałeś transformatówką czy oporową?
|
oprową
|
gt4-jak nagrac?
Witam.mam problem-chodzi o to ze sciagnolem sobie gre gran turismo 4 w zipach po ropakowaniu "wyszedł" mi obraz plyty o rozmiarze 5,27gb.No nie wiem jak to nagrac,bo plytki maja 4,7gb,wiem ze sa te dwuwarstwowe ale nie wiem czy one chodza na ps2 a poza tym sa drogie.Moze da sie jakos te pliki w zipach podzielic tak by byly 2dvd?Jezeli ktos wie co robic to prosze o odpowiedz.dzieki i pozdrawiam.
|
Cytat:
Po za tym ująłem tą kwestię w tutorialu. Trzeba było przeczytać :P @-> M@X.666 Prodobno Ripper 2 też sobie radzi z DL... ... Nie mam jak sprawdzić. |
W duzym skrocie : na dzien dzisiejszy nie jest mozliwe nagranie GT 4 nawet na dwuwarstwowej plycie ktore to ssa czytane przez PS2 nowsze PS2 z Ripperem 3. Czyli poki co : zapomnij...
|
|
Cytat:
Podobno chińskie gt4 da się podobno! Cytat:
Cytat:
|
no to panie i panowie powoli wkraczamy w nowa ere zabezpieczen gier na dvd. producenci niestety maja duze pole do popisu, bo obecne nagrywarki dvd posiadaja bardzo male mozliwosci dokladnego masteringu plyty. prawdopodobnie takie i inne zabezpieczenia beda wymuszaly powstawanie nowych modeli nagrywarek i softu do nich i interes bedzie sie krecil.
z tego co jeszcze wyczytalem na temat gran turismo 4 to druga warstwa jest wypalona w trybie PT (parallel track). tego tez nie potrafia jeszcze nasze nagrywareczki. na razie wszystkie plyty dwuwarstwowe nagrywarki wypalaja w trybie OT (oposite track). a tak na marginesie czy obecne formaty obrazow plyt jak np. .iso przechowuja w swojej strukturze takie informacje jak poczatek drugiej warstwy albo czy jest to PT czy OT? pozdrawiam :) |
Ja mam japońską wersję gry GT4 i działa. Tylko te cholerne kszczuny mnie wnerwiają. Nie wiadomo o co chodzi bo nic a nic nie kumam co tam jest napisane. Wnerwiłem się i poszedłem do media i kupiłem gt4 oryginala (chyba mi coś pod kopuło nawaliło ze wydałem 200 na gre):-)
|
Berion a może by tak sporóbować i wyseparować poszczególne pliki i później w jakimś ultraiso zrobić image i wypalić na DL
|
Cytat:
Masz "hińczyka" czy "dżapana"?... hmm Może za oceanem wydali na "normalnym" DL? (albo OPT/PTP nie ma znaczenia...). Będę miał GT4 to sprawdzę własnoręcznie ... Narazie muszę kupić MAXDrive'a (nie mam tyle miejsca na MC8MB na GT4 :() Cytat:
To w czym problem? Nie mogę znaleźć tego helpera :( i (nie śmiejcie się) nie wiem jak w ISOBuster'rze zapisać tą listę (chyba z LBA) ??? ... ... Poniżej wklejam opis z ww. forum: CD_DVD-ROM Generator helper by zandal CD_DVD-ROM Generator 1.20 Isobuster to create Filelist.txt from Original DVD A.F.7 Merge your files / Or similiar file merger Operating System that can handle large files ie. Windows 2000 Prassi/Nero/record max now Using CD_DVD-ROM Generator 1.20 Create a New DVD-Rom Master Project. Type disk info into volume section ie. Disk Name etc..remember area , ntsc pal important or game will have problems. Drag and drop files stored on the Hard Disk into CD_DVD-ROM Gen then go file save as "game name" order not important zandals tool fixes that easier saved in game folder then use CD_DVD-ROM Generator helper by zandal to sort the files into correct order using created .czz and file tree from iso buster to create a new .czz open CD_DVD-ROM Generator 1.20: open the new .czz click on "Rec" but DONT overwrite and save iml file It'll say "The recording Unit is not connected" and "Initialization failed" Click OK to both. A new window will open up - CD_DVD-ROM Recording Unit Controller Click on File, Export Image and input a name and save The files that are exported are iso img files (max 0.99GB in size) ie. name.000, name.001, name.002, etc Then use A.F.7 Merge your files v1.3 to merge all these files together to create a single ISO DVD image file. Remember to start with name.000 at the top of this merge list and so on. You'll be left with a large image file (upto 4.37GB). Rename to .IMG if necessary and burn with Prassi / record now max @desden To ja wiem, ale M@X wspomniał o R3, dlatego napomknąłem, że 2 też potrafi... |
Cytat:
Cholera... dopiero teraz zauważyłem ten topic. :D Cytat:
PS: Ja bym przeniósł temat tutaj: -> co o tym sądzicie? http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=46245 |
@Berion : ISOBusterem nei wyciagnies LBA, bo nei chodzi tu o LBA plyty DVD tylko o LBA na podstawie ktorego plik SLUS "dobiera sie" do danych plyty - na ps2nfo byl chyba tutorial o tym - poszukaj, wiem ze mi kiedys tam mignal przed oczami!
|
Cytat:
Cytat:
PS: A wie ktoś jak w tym ISOBuster'rze mam stworzyć "Filelist.txt from Original DVD" ??? |
Hey. Jestem nowy na forum i w temacie palenia gier na "peesa" i mam do was nastepujace pytanie:
Ktora z tych nagrywarek lepiej nadaje sie do nagrywanie gierek na PS2 LG GSA-4163B czy moze LITE-ON 1673S ?? |
A ja mam takie pytanie : Jest jakiś program że można nim nagrać np na jedną DVD trzy gry na CD ??? Chodzi mi o to że mam trzy gry na CD i chciałbym mieć to na jednym DVD. No i najlepiej że by program tworzył menu z poziomu którego można wybrać grę (i najlepiej podłożyć tapete...)
PLEASE pozdrawiam :piwo: |
Cytat:
Nie lepiej zdecydować się na NEC'a lub Pioneer'a? Cytat:
Jak? Nie wiem... Ponoć MLGen to potrafi. Spróbój... |
podobno wielek konsolek sobie nie radzi nowet z orginalami :) i ogolnie to gt4 to duzy problem dla ps2 :)
trzeba czekac na jakiegos ripa :P szkoda ze nie mozna nagrac najpeirw jednej warstwy a potem 2 :D w innym trybie jak 2 oddzielne plytki ;) |
Cytat:
chce poprostu nagrywarke ktora bedzie dobrze palila plyty pod moje PS2 z chipem DUO2 A i jeszcze jedna sprawa: Czy duo2 taki poprostu jest , czy ja cos zle robie , czy poprostu mam cos zwalone - nie chodza mi gierki na PSX (pale alkoholem na profilu "playstation" z predkoscia 4x) ??? |
Cytat:
O LG się nie mogę wypowiadać, ponieważ mam jej tylko CD, a DVD nikt nie ma ze znajomych... ... Poszukaj zresztą po forum opini na ich temat i wybierz tą, która Ci najbardziej spasuje. Cytat:
|
W tym rzecz ze probowalem juz na wszystkie sposoby i kicha - niektore orginaly sie odpalaja , a backup'y i jeszcze inne orginaly maja objawy "dlawienia sie lasera" , niby sie cos wczytuje , a potem konsolka pokazuje info zeby wlozyc kompatybilna plytke ... a wlasnie jest mozliwosc wyjecia starego chipa i wlozenia nowego (mam chec na ripera3 albo dms'a [ktorego jeszcze nigdy w polsce nie widzialem]) ... moze to wina mojej konsolki - mam v3
|
Cytat:
Cytat:
1. Jakto "niektore orginaly sie odpalaja"? Tzn., że nie za każdym razem? 2. Norma, że niektóre backup'y mogą nie wchodzić za pierwszym razem (szczególnie na syfnych nośnikach). Słaby i niedomagający laser, poznajemy po tym, że nie za każdym razem boot'uje się oryginalna gra, problemy z boot'em kopii (więcej niż 2/3 próby na markowych nośnikach), przycinanie się wstawek liczonych jak i FMV, występowanie DRE (opcjonalnie)... ... Cytat:
Możliwość oczywiście istnieje, wystarczy wylutować i wlutować nowy... Ale czy to ma sens? Tyle szmalu płacić? DUO2 nie jest zły... Potrafi niemal to co rozpruwacz. Ja bym nie wymieniał... |
Witam...
Z nba vol.3 nie miałem problemu udało się spachować ale w przypadku fify juz ten myk nie wychodzi. Mam torrenta o nazwie "FIFA Street USA PS2DVD-PROTOCOL" i próbuje inna metodą, mam patcha o nazwie "ggfr-FifaStreet" i zaczyna pachować ale staje przy 61%. Obraz ma rozmiar przy 61% koło 2.5GB, nawet poświęciłem płytkę i wypaliłem ale nie ruszyla gra. Czy udało się już komuś spachować fif?. |
Cytat:
A backup nagrywam ostatno na plytkach maxell Bez kitu. siedzialem 2h i udalo mi sie odpalic moja ukochana gierke ff7 (narazie tylko raz , ale to zawsze cos) - poszla na wylaczonycm chipie (wszystko robilem zgodnie z instrukcja za stronki modchip.pl . szkoda ze tylko tak ale tez jestem :) Najsmieszniejsze z tego wszystkiego jest to ze wszystkie gry DVD i filmy "smigaja" bez problemu Mam jeszcze pytanie odnosnie patchy .... czy one sa potrzebne zeby grac wogole w gre , czy moze poto zeby gra poszla na swap magick'u ?? I kolejna sprawa: czy gierki ntsc wygladaja gorzej niz pal - tj. mam san andreas ale grafika jest koszmarna ... nie wiem czego to wina Sorki ze tyle pytan nie zwiazanych besposrednio z paleniem gier ale nie mam sie nawet kogo pytac o takie sprawy .... |
@split7
- FF7 cudowna gra, skończyłem kilka razy (pokonałeś Weapon'y? :D) - Przyznam się, że nie wiem co to za płyty Maxell. Spróbój na verbatim'ie Pastel lub Crystal Azo. - Skoro FF7 odpalił na wyłączonym mod'dzie to musiałbyć oryginał (dobry wybór, też mam orygilną) :D - Patch'e są dla SwapBadziewika (no chyba, że takie które zdejmują cenzurę itp.) :D Podobno są jakieś gry, z którymi stare mod'y sobie nie radzą - nie wiem, Ja takowych jeszcze nie spotkałem (Ripper2). Tym bardziej Duo2, który jest nowszy od R2. - NTSC od PAL różni się częstotliwością wyświetlanych klatek i ilością lini na ekranie TV. Dla NTSC (USA/JAP) jest to 60 ramek, a dla PAL (Europa) 50. Czyli teoretycznie gry w PAL'u są wolniejsze (widać róznicę szczególnie w takich grachjak Gran Turismo czy Soul Calibur - tam prędkość jest bardzo ważna i różnicę czuć od razu). Laik (to niekoniecznie się tyczy Ciebie - napisałem tak ogólnie :)) nie zobaczy różnicy dopóki nie nauczy się grać :). A co do lini wyświetlanych na ekranie jest to na korzyść PAL. Wyraźniejsza gfx (ale też bez przesady). Osobiście preferuję NTSC ze względu na prędkość. - Jeśli chodzi o SenDresa :) to zależy co masz na myśli. Wiesz... ... ta gra piękna nie jest. Napewno poziomem wykonania nie dorówna takiemu Halo czy DMC, z kilku oczywistych powodów. Natomiast jeśli Ci się rozłażą tekstury lub późno doczytują obiekty to znak, że albo masz słabylaser albo grasz na badzienym nośniku (bądź słabo wypalonym). Narazie tyle... Cytat:
|
Cytat:
Niedługo będe kupował PS2. Jako, że dostanie nowej PS2 jest już dosyć trudne, wybór jest ograniczony do PStwo... No i taką konsolę właśnie mam zamiar nabyć (plus jakieś tam zabezpieczenia Matrix, Ripper3.1), oczywiście jak wspominałem nówka. Cena = ok.800zł, myślę że chyba się jako tako opłaca, dodam że na konsolę czekam już z 3 lata :P i jakoś zawsze prze******ałem kasę na jakieś części do kompa... No i pytania: MATRIX - co to za zabezpieczenie, budowa i zasada działania nieszczęsny trzpień PStwo - wypadające kuleczki??? |
:D
Cytat:
Natomiast ten matrix to zabezpieczenie LA, żeby się nie spalił. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
http://www.duomodchip.com/english/install.htm
Cytat:
|
robie tak , a mimo to nie wszystko chce "latac" (np ff8 iruchamia mi sie w ten sposob , a ff7 juz nie)
|
spróbuj użyć "boot CD" dla psone(coś jak swap magic,tylko dla szaraka),wiem że nie powinno się tego robić,ale ty twierdzisz że masz duo2se,może masz duo2?
Starszy chip...i takie jajka,w samej plejce jeżli chodzi o psx'a to możesz ustawić jakość obrazu,ewentulnie możesz jeszcze pobawić się w konwersje gry ntsc<>pal. |
Cytat:
Cytat:
desden... wielka prośba :) Staraj się pisać po Polsku Cytat:
|
Cytat:
|
o co chodzi wam z tym "boot cd" bo nie łapie ??? ??? ???
FF7 jest najlepszy ze wszystkich "fajnali" :) |
Cytat:
ps.sprawdzałeś na emulatorze tego ff7 że ci na ps2 nie chdzi?jak emulator go nie załapie musi być rąbnięta gra... Cytat:
|
czyli zeby uzywac tego "boot cd" potrzebny jest mi AR. Tak ??
Powole zaczynam sie godzic z tym ze nie bede mogl grac w gierki z psx'a , a szkoda mo mam do nich wielki sentyment (tenchu,ff7) :) a co do "chodzenia" ff7 na emulatorze to "smiga" (uzywam ePSXe) |
Cytat:
Czyli takie coś jak SwapMagic dla PS2 lub Utopia dla Dreamcast'a. Odpowiednik dla PSX'a nazywa się Import Player i jest w dwóch wersjach: Light i Alpha. Czym się różnią? Nie pamiętam... :spie: Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Pytałeś co to jest, to ci napisałem.Nie nie potrzebujesz tego jeśli masz modchipa w ps2,jest AR jest zbyteczny(wogule dla ps2),napisałem że może coś zdziałać,bo jesli swap magic jest tzw.mega patch'em to i tu taka sama anologia,kumasz? Na wiele opcji w tym przypadku nie możesz liczyć,jeśli ci działa ff8 to modchip w ps2 działa dobrze,więc albo konwersja,lub "archaiczne patch'owanie" programem PPF-O-Matic,albo ten boot cd,jesli to nie pomoże, to już raczej wyczerpane zostają możliwości odpalenia tego... ps.zrób pożądnego back'upa, a oryginał zostaw na półkowej gablotce :D Cytat:
Osobiście grałem w rpega od sony legend of the dragon i się bez patch'a nie obeszło pod epsxe,problem występował bodajże z końcowym bossem 2 płyty tzn.przeszedłeś go wszystko cacy, filmiki śmigały jak trzeba,ale gra nie wołała o next cd czyli nr.3...więc trzeba było patch'a,który pomógł :piwo: |
Cytat:
|
Berion mam japońską wersję gry. Pożyczyłem od kumpla. Miał to wypalone na zwykłym DL. U niego też chodzi. Ale jest jeden problem. Gościu skopiował (poprosiłem żeby mi prezegrał - działa) ale jak ja chciałem to skopiować to dar ryja DVDdecrypter że ma jakiś błąd na dysku DVD coś o błędzie odczytu sektora czy jakoś tak , dodam że dvd to maxell nawet żadnej ryski nie ma. Nie wiem jak on to przegrał i nie chce zgred powiedzieć (straszny fiej). Ale przy okazji nasunął mi się pomysł. A może by tak połączyć wersje japońską (tą co chodzi) z europejską tzn. pliki gry a pliki odpowiedzialne za ładowanie się na ps2 zostawić japońskie. Co ty na to ? Może by poszło ??? Chyba że loader gry ma wpisaną sume kontrolną poszczególnych plików tzn. rozmiar. Wiem tyle że rozmiar japońskiej to 5360 GB a europejskiej tej co ja mam jest o 300 MB większy.
|
Cytat:
na 1693B (nagrywa wtedy DVD-R DL [to nie pomylka tam jest minus :) ]) |
chyba się machnąłeś skąd masz takie dane chetnie bym coś o tym poczytał
|
Cytat:
|
chyba liteon 1673s a nie jak napisałes 4173b
|
mylisz chyba symbole nagrywarek i oznaczenia na stronie lg nie ma takiej nagrywarki jak również na liteonie. Skąd ty to wytrzasnąłeś
|
poprostu split7 stary wałkarz:-) z ciebie albo nie masz pojęcia o czym mówisz zgadzam się z BERIONEM DVD-DL nie ma jeszcze chyba że masz wehikuł czasu i się transportujesz :-) Jak może powstać BIOS tak jak split7 piszesz że nagrywa czy tam czyta DVD-R DL jak nośnik jeszcze nie powstał. A nagrywarek o takich symbolach nie ma ani LITE-ON ani LG. :bicz:
|
Cytat:
PS: Edytuj swoje posty, nie pisz jedenpod drugim :piwo: |
Cytat:
|
macie link niedowiarki :)
I co teraz powiecie ?? Czek diz ałt ;) oj pomylilem symbole a Wy odrazu nie wiadomo jaka afere robicie a odnosnie wehikulu: niemam ale umiem korzystac ze strony Google :) a i jeszcze cos ... liteon 1673 - bedzie jedyny model ktory bedzie mozna z'upgrade'owac do 1693 |
Cytat:
A co do Gran Turismo - potwierdzam. Widzialem dzialajacego Backupa na plycie DL, jednak nie mialem okazji dostac tej plyty do reki. Jedyny komentarz jaki dostalem to "Tego sie nie wypala w nero, chlopie.". Jak tylko bede wiedzial cos wiecej - podziele sie... Wiem tez ze do wypalenia potrzebne sa 2 pliki ISO - na kazdym z nich jest jedna warstwa. |
I tu trafiles w dzeisiatke... Ostatnio trafilme przypadkowo na posiedzenie kumpli, ktorzy grali w lasnie w GT. Przylaczylem sie nie podejrzewajac niczego, wszak pieniazkow to temu gronu akurat nie brakuje. Jakiez bylo moje zdziwienie gdy pod koniec "sesji" wyjeli z konsola nagrywana plytke DVD9! Na wyslanego SMS facet ktory ja nagrywal odpisal "Tego sie po prostu nie nagrywa w Nero, tylko ze kazda warstwa musi w osbonym pliku - wiecej nie powiem :-D". Tak wiec sposob jest - i bede drazyl temat, az do niego nie dojde...
|
Niemoge nagrać obrazu płyty cd z grą ps2 na płytke dvd. Tylko niepiszcie, że w Alcoholu da sie wypalić bo to nieprawda. Niepokazuje się plansza do nagrania tylko do sprawdzania płyty. Jeżeli ktoś mi pomoże to bede wdzięczny bo moja konsola nieczyta gier na cd.
|
Cytat:
Cytat:
Nigdy tego nie robiłem, ale teoretycznie sprawa wygląda tak: Uno: Jeśli w pliku SLUS/SCES/SCEU jest info o nośniku należyje usunąć. Due: Trzeba "wypakować" pliki z płyty CD i odbudować iso progsem do tego służącym (CDVDGen lub ostatnio znalazłem: Apache). Tri: Napisać Dummy File'a, ponieważ PS2 nie zobaczy DVD poniżej 600 000 zapisanych sector'ów... Nie wiem tylko jak się sprawa ma z LBA. Czy pozwolić programowi samemu przydzielić "działki" czy może "przenieść" je z CD. Jak dorwę TTT do sprawdzę i zamieszcze odpowiedni tutorial... @split7 Spoko, spoko... Tyle, że nie ma jeszcze DVD-R DL :) @DjSn@kE Nie chciało mi się już odpisywać na PM, więc napisze tutaj: Fajne, fajne... Narazie nie mam GT4 (muszę jeszcze kupić ustrojstwo do zrzutu savów na kompa bo save zajmuje gigantyczne 1.5MB :(). Także do zabawy przystąpię najwcześniej za dwa tygodnie :| |
Cytat:
Hmm... Berion? Nadal obstajesz przy tym ze nagrywanie gierek na ps2 najlepiej idzie w DVDecypcherze ??? ... tylko co ja mam zrobic jak mam sam plik ISO ??? |
Jak to co?
01. Wlaczyc DVD Decrypter 02. Nacisnac "W" na klawiaturze 03. Wybrac plik ISO 04. Kliknac duzy rpzycisk u dolu programu |
byc moze rozwiazaniem problemu dvd+r dl na ps2 beda nowe modchipy. oprocz modchipa sposob ten wymaga jeszcze patcha na obraz plyty.
cytat z ps2hd "Up until now, it has been impossible to play DVD9 backups placed on dual-layer DVD+r media due to the different physical format of the data on the disc.. Pressed = PTP, DVD+r = OTP However, "Team Toxic" has discovered a software hack which enables DVD9 games to load from DVD+r dl media. This also means Gran Turismo 4 is also playable on DVD+r dl media for the first time, including all other DVD9 games. The Toxic flash release for DMS4 coming up in the next few days will include DVD+r dl auto-patching to apply this software hack on the fly, making DMS4 the first modchip to fully support DVD+r dl media. Following that will be a DVD+r dl image patcher which will apply the soft hack to any DVD9 image before you burn to dl, which will let you play the games using any modchip.. That's "Team Toxic's" gift to the scene. __________________ v9 with DMS4 Pro flashed w/ ToxicOS 0.2" |
chyba zle zrozumialem na poczatku. modchip bedzie paczowal kopie w locie, a paczer do obrazow umozliwi odtwarzanie z kazdym modem.
potrzeba matka wynalazkow :) |
PS2 DVD-Rip ... jak to nagrać?
Ściągnąłem gre na PS2 z emule (plik pochodzi z ps2rip.com) i po rozpakowaniu otrzymałem 74 pliki po 48MB o nazwie ptc-ac5.001 - ptc-ac5.074 :blee: Jak to nagrać? Miał być w środku plik iso a tu jakies 74 inne pliki i nie wiem jak sie do tego zabrać :|
|
Cytat:
PS: Mam już helpera od Zandal'a. Brakuje mi tylko informacji jak za pomocą ISOBustera wyeksportować tą listę w *.txt ??? |
Cytat:
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...&page=16&pp=20 Po drugie: wygląda mi to na nieposkładany obraz, przy patch'owaniu. Spróbój A.F.7 Merge... :\ (zrób tego kopie na wszelki wypadek, ponież nie jestem pewien). Albo jest to stare archiwum rar (stare nazewnictwo woluminów) PS: Nie wspieramy piractwa! :P |
mozecie mi wytlumaczyc co stoi na drodze w nagraniu GT4 na dvd+r dl ???
|
Cytat:
|
Cytat:
może mi ktoś pomóc? |
Cytat:
|
kupowanie moda do 1 gry :> to chyba przesada bo bedzie swoje kosztowal i nie wiadomo czy taniej niz oryginal :>
na ps2 nie ma duzo gier na dvd9 i raczej nie bedzie :> a pozatym co do ogryginalnego gt4 to sa duze problemy z odtworzeniem jego wogole :> i prawdopodobnie bedzie musiala wyjsc 2 wersia :> bo bedzie duzo zwrotow :> kwestia czasu na torrencie widzialem 2 obrazy gt4:> i w komentazach pisze ze nikt nie potrafil ich wypalic z dysku tez nie dzialaja :> ale goscie cos pisali ze mozna wypalac od ktoregos sektora czy jakos :> http://torrentreactor.net/view.php?id=5061383 sobie oblukajcie :> chyba ze cos zle przeczytalem |
Witam, jestem nowy
zapisałem się na to forum tylko z powodu GT4 i problemów kopi, ludziska powiedzcie kiedy będzie kopia GT4. Z tego co wyczytałem to wynika ze to tylko kwestia czasu trzeba tylko mieć odpowiedni soft i nagrywane, Pozdrawiam ALL-e :) |
Dzięki za pomoc, ale niestety nie rozwiązało to mojego problemu :smutny: . Ściągnąłem obydwa programy i nadal nie moge połączyć tych 74 plków które ściągnołem i zrobić je na iso. Programy nie widzą tych plików ??? .
W jaki sposób nagrać to na płyte już nie mam pojecia :| , przeszukałem połowe internetu i nadal nie wiem co z tym zrobić ... EDIT: Yeest Yeest :) chyba się udało :jupi: przeciągnołem poprostu pliki do programu i tworzy obraz płyty ... Wielkie dzięki za programy ... :piwo: |
@misiek456
Sprawa się tyczy DMS'ów - to drogie mod'y, ale też dobre i przedewszystkim flash'owalne. Co do patch'owania: zobaczymy. Narazie trzeba sie dowiedziec/odkryć jak sie wykonuję kopie GT4 GT4 oryginał na z'mod'owanej konsoli działa bezproblemu. Na R2/3 trzeba przytrzymać dłużej reset. |
@Fan29
Jeśli potrzebowałeś tego progsa do "tych plików" z twojego wcześniejszego posta to odrazu Ci mówię żebyś nie marnował płyty. Spróbój połączyć to A.F.7 Merge i zmień potem rozszerzenie na *.iso. Jeśli wyjdzie z tego doopa to spróbój to wypakować WinRar'em (i co z tego, że nie widzi). *.001 itd. to stare nazewnictwo woluminów. Otwórz winRar'a i zaklikaj ten 001 :) PS: Cokolwiek mu nie przciągniesz to zrobi z tego obraz :) Tyle, że "nie taki" :) |
Ooops! :blee:
Hmmm ... za późno ??? Właśnie wypaliłem :niepow: ... i rzeczywiście nie działa... Jak dobrze zrozumiałem to robie w A.F.7 Merge ---> plik *.001, któremu następnie przerabiam rozszerzenie na .iso i normalnie nagrywam np. DVD Decrypterem? ... bo juz jeden Philipps poszedł do śmieci :| EDIT: Gdy zmieniam rozszerzenie na .iso to ikona zmienia mi się na archiwum rar a przy próbie otwarcia tego winrarem wyskakuje ---> musisz posiadać następujący wolumin aby kontynuować wypakowywanie ... ... i lipa :'( |
Ehh... Otwierasz A.F.7 Merge. Klikasz na "Add" i wrzucasz to wszystkie 74 plików (po kolei). Na koniec dajesz Merge i zrobi Ci jeden plik. Zmieniasz potem jego rozszrzenie na *.iso
Ja bym najpierw spróbował to wypakować WinRar'em [!] PS: Philips? Dżizas... PPS: Co to za gra? Edit: To podajmu plik nr. 002 (Einstein'ie :D) |
Philipsy mam już wypróbowane elegancko działają przy przegrywaniu ...
a gra to Ace Combat 5 USA DVD-FULL ... są to 74 pliki + 1 z rozszerzeniem .sfv (2KB) |
Cytat:
PS: To podajmu plik nr. 002 (Einstein'ie ) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:56. |