![]() |
Cytat:
ps. Ja też nie przepadam za ripami, tylko że w moim mieście nawet nie można kupić płytki dwuwarstwowej ;) Więc musiałem zamówić sobie na allegro i czekam aż przyjdzie. Mam nadzieje że wszystko będzie działać. Pozdro |
Cytat:
A pozatym juz to było ;) |
Cytat:
czasem fajnei pograc w arcade na 2-óch, a wydanie 30zł na płytkę dwuwarstwową to nie jest jakiś majątek, bo dla takiej gry warto (ale jeszcze lepiej kupić oryginał) ogólnie - nie przepadam za ripami, wolę mieć wszystko "100% copied" |
No panowie nie wiem jak wy, ale ja już gram w Gran Turismo 4 na zwykłym DVD5. Nie ma tylko trybu arcade i Intro reszta działa.
|
Bardzo dobrą nagrywarą do spawania gier na konsolę jest Pioneer
Nec'i też się ponoć dobrze nadają (nie miałem jednak z nimi styczności) Ja nagrywam na Litku, na płytkach DVD+R TDK i Verbatim - na razie dla kumpli, bo swojego pleja będe miał dopiero gdzieś w lipcu - i u nich nie ma jednak najmniejszych problemów, jednak co do DL to jeszcze żadnej nie wypalałem, ale jestem dobrej myśli :) |
Obraz zrobilem z oryginala DVD_Decrypterem ale widocznie nagrywarka jest do kitu bo wywala bledy nawet w tym programie. Z zadnymi grami nie mialem do tej pory problemow a wypalilem juz sporo, zawsze jest ten pierwszy raz a plytki te nie sa takie tanie zeby sobie do woli prubowac.
Mam pytanie, jaka nagryware polecacie na przyszlosc do wypalania gierek. LITE ON to moja pierwsza nagrywara i wlasnie ta mi polecono..... szkoda ze nie zajrzalem do Was wczesniej.... Tak czy siak dziekuje za okazana pomoc moze pojawi sie inna opcja pogrania w GT 4 :) |
Z tego co się orientuje to release GT4 grupy Strike działa dobrze, nie ma żadnych problemów z wypalaniem - i ja zamierzam się właśnie w niego zaopatrzyć...
A jeśli kogoś to akurat interesuje to niech zajrzy na forum http://www.osiol.com do dzialu konsole - tam wlasnie mozna znalezc tego releasa (w postaci sumy kontrolnej do emule) |
Podejrzewam ze to moze byc kwestia nagrywarki. Faktycznie - jak mowi desden - LiteOn nie jest najlepszy do nagrywania gier na konsole! A w DVD Decrypter nagrywa sie banalnie - wlaczasz go i naciskasz "W" zeby przeszedl w tryb 'Write" (zapis). Wskazujesz mu plik z obrazem, predkosc 2x i wio...! Na verbatimie oczywiscie bedize dzialac, niemniej na wskazanym przez Ciebie platinumie rowniez dziala bez zaciachow, nawet na takim syfie jak Mars II!
|
Cytat:
A co do gt4,to możesz nie mieć dobrej wersji jeśli ssaałes z neta ;] |
Dzieki za reakcje, @kiewas DVD -Decrypterem zrobilem obraz jak w podanym linku przez ktoregos kolege w tym topiku. Spatchowalem go ale nie wiem jak nagrywac DVD -Decrypterem, przegladalem opcje i wstyd sie przyznac ale nie bardzo wiem jak mam to zrobic - moze podpowiesz mi jak to nagrac tym programem.
@havelek dzis kupie Verbatim DVD+R - DL (8,5GB) i dam znac czy rzeczywiscie poszlo. |
Rozwiazanie jest proste,kupuj tylko Verbatim DL .
Bedzie dzialac na bank. |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Panowie witam, mam straszna prosbe. Mam pytanie czy to wina mojej nagrywarki posiadam LITE ON DVD RW SOHW 1633S.
Nie moge nagrac obrazu ISO GT4 spatchowanego programem Toxic Dual Layer Image Patcher v1.0 na plytke PLATINIUM DL Speed 2,4 DVD+R 8,5 GB. Chcialem sie poradzic czy kupic plytke Verbatim 8,5 czy to wina nagrywarki bo w programie Nero wywala mi bledy i podobnie w Alcochol. Zalaczam fotke z bledami moze ktos mi cos podpowie za co bede bardzo wdzieczny. Dzieki za kazde info. |
Cytat:
No to spox ;) |
Cytat:
|
Mam pytanko...
GT4 po spatchowaniu będzie chodziło na Ripperze 3.1? Bo z tego co wiem w nowszej wersji rippera - 3.2 dodali obsługę nośników dwuwarstwowych. I już teraz zgłupiałem całkowicie... może ktoś na ripku 3.1 testował? |
Nagrywanie Gier Na Xbox
Siemka No Więc Wogule Nie Moge Uruchić Płyty Xbox Na Kompie Aby Zgrać Struktury Płytki I Wyskakuje Iż napęd Nie Jest Gotowy Lub podłączone Do Komputera Urządzenie Nie Działa Wieć Bardzo Prosze O Pomoc I Gdy Juz Mi Pomorzecie Będe Bardzo Zadowolony !!!! :*
|
Cytat:
Znajdziesz tam wszystko co tyczy się PSX/X-Box |
@peiro
Najpewniej w sklepie :) Ciężko dostać (np. Verby+). Nie są polecane "miniDVD", pal na "dużych". Lepsze są + Jeśli chodzi o DVD to raczej tak, trza ino wiedzieć jakie opcje ustawić. Z DVD nie ma wielkiej filozofi, a czy na GC/X'a/PS2 pali się identycznie (o zwykłej kopii 1:1 prawię). Polecam DVD Decrypter - darmowy, bardzo prosty i niezawodny. Uuu... kolega nowicjusz... Szukaj DVD5+R Firmy Verbatim (Jeśli chodzi o GC). Nie są, "duże" to 12cm, "miniDVD" to bodajże 8cm. Działać będzie pod warunkiem, że masz mod-chip'a w konsoli. A bios'y są właśnie do nich. Jeśli masz jakieś pytania odnośnie GC to wal na forum psxextreme do działu GC do tematu "Piraty GCN Full" :] Zagadaj A.Z.BEST'a PS: Kup GC Viper'a. Drogi, ale pewny i flash'owalny (czyli można zmieniać jemu bios). |
z tego co się orientuje to kupno rippera do GC jest nieopłacalne, ponieważ chip ten jest klonem
Viper jest lepszy, bo można go patchować - jeden chip, a ciągle nowe możliwości, np. ostatnio wprowadzono możliwość grania w dwupłytowe gry i jest już pełny no-swap. |
kiewas - dzięki za pomoc słyszał może ktoś jeszcze o możliwościach i działaniu rippera v2 do gamecuba
|
Nie wszystkie filmy dobrze nawet w palu chodzą na ps2 ;]
A co do chipa jeśli działa to chyba dobrze ci polutował,aczkolwiek mógł coś nie dolutować :P Jeśli chodzi o modbo to ten chip to jedno wielkie nie porozumienie(inaczej mówiąc gówno),albo kolega ci wcisnoł ten shit,a może sam sobie to wybrałes, a kolega tylko polutował ;] |
Piszę tylko tak jakby ktoś miał wątpliwości, mam Pioneera 109 nagrywam na X disc gry na PS2 wypalam 2x i śmigają wszystkie bez problemu ostatnio grałem w Resident Evil Outbreak File2 i Cold Fear. Jakby ktoś mógł coś powiedzieć jeszcze coś o Xdicach bo mi wydaje się że to dobre płyty ale może się mylę.
|
Przeróbka chipem modbo + matrix fix + zab diodowe lasera
Witam !!
Kolega elektronik poraz pierwszy przerabiał konsole ( dla mojego dzieciaka ) i mam taki problem. Dzieciak pograł około 2 godzin chodziło ładnie wszystko łącznie z kopiami gier na cd i dvd i wyłączył konsole. Po około 20 minutach próbowałem załączyć konsole nie włączała się to znaczy świeci zielona dioda ale konsola nie startuje. Raz wystartowała ale nie działały piraty tak jakby modbo było nie aktywne. Po południu też tak raz miałem ale teraz czas niedziałania konsoli poprawnie jest o wiele dłuższy. Czy to jest wina zabezpieczenia Matrix ? Bo z tego co mi wiadomo to kolega nie wymienił rezystorka na 2,2 bo u niego kilkakrotnie wyłączana i ponownie uruchamiana startowała za każdym razem a w opisie matrix-fix pisze że w razie niemożliwości uruchomienia konsoli wymienić rezystror z 1,5 kOHM na 2,2 kOHM. Jak w końcu uda mi się konsole uruchomić to po załączeniu oryginalnej gry nie ma już napisu infinity 1.38 czyli konsola znowu zachowuje się jakby nie było chipa. Dopiero po odłączeniu zasilania na około 1,5 godz. pomogło i konsola znowu zaczeła czytać piraty i modbo działało bezproblemowo. Co to może być co może być przyczyną ? I jeszcze jedno pytanie czy na chipie modbo na przerobionej konsoli NTSC powinne chodzić filmy DVD na telewizorze z systemem PAL bo po wrzuceniu filmu DVD czy to PAL czy NTSC pojawia się tylko napis TV System doesn't match czy coś podobnego. Dziękuję serdecznie za wszelką pomoc !! |
Cytat:
|
Brawo odkryłes ameryke!Nagrode prześlemy pocztą :D
A ja poprzedze na tym forum kolejne pytanie, na którym chipie pójdzie GT4 backup: Chipy sprawdzone: DUO2se,DMS3,DMS4,Matrix Infinity,Modbo,Rippery,Magic,CrystalChip,o2.... Zapewne pójdzie jeszcze na mesiaszach,marsach i każdym innym chipie, który domyślnie obsługuje płyty DVD9 ;] |
Moze dla mnie ktos nagra GT4 zeby mi nie musiala chodzic na dysku???? wszelkie odpowiedzi prosze kierowac na email szkail@msn.com
|
Kopia GT4
Witam
Instrukcja dla tych co chca zrobic kopie GT4 na PS2.(Dzila lepiej niz origial :) ) Posiadam wersje V3 z modchip.Duo2 SE Potrzebujecie wypalarke DVD DL (Double Layer) Ja wypalilem GT4 na Liteon SOHW-1673s nastepnie krazek ,najlepiej Verbatim DVD+R ,DL (8,5GB) majac originalna gre GT4 ,musicie zrobic image(ja zrobilem to Alkohol 120 wersja 1.9.5 (Bulid 2802) Potem spatchowac to (Toxic Dual Layer Image Patcher v1.0)http://www.crystal-ps2.de/1/download...04f964c0d77602 i wypalic tez Alkoholem 120% Dziala na 120% :) |
Granturismo4
GT4 Chodzi na wszystkich rodzajach przeróbek nawet na swapmagic sprawdzone na 100% wiec jesli komus nie chodzi to tylko z winy nagrywaki ktra moze błednie zapisac gre na dvd9 ja nagrywałem juz kilka płytek z predkoscia 6x i spigaja na wszystkich przeróbkach
|
Błagam o link do multiloader generator
|
pomocy !!!!!!!1
Witam przeczytałem ten toturial i mam pytanie. Posiadam Gamecuba i skąd mam wziąć te małe płyty dvd żeby nagrać grę ***8211; gdzie da się je kupić. Da rade w jakimś sklepie w necie i czy to mają być + czy - ? A pyzatym czy obrazy gier z netu są dobre do nagrywania? I o co chodziło z tym ***8222;Spróbój zmienić bios na jak najnowszy (o ile masz flash'owalnego mod'a). Na dzień dzisiejszy znam jedynie dwa GCOS v1.4 i Cobra v1.0. Polecana jest oczywiście Cobra.***8221;
czy każdy program nadaje się do nagrywania? a i jakiej pojemności musi być ta pyta słyszałem o 14.gb i 2,9 gb i czy wszystkie są w jednej średnicy ?????? i czy to będzie działać ??? |
@t3o
rozumiem ze chcesz skopiowac plyte ktora juz masz. w takim razie rowniez wystarczy sam alcohol120% (ktory jako ze jest przystosowany do kopiowania zabezpieczen nie bedzie protestowac :P) |
Cytat:
|
fajnie ze wpadłes ;]
Ciekawe kiedy dojdzie rozszezenie tutka dot. gamecube'a :D |
Cytat:
Widzę, że będę musiał czym prędzej dopisać tego DC w tut. A narazie polecam tutorial na dcfans (bodajże pavlik'a) |
Cytat:
biore Kopia Cd (w nero), w ścieżki danych zaznaczam Tryb Pierwszy (odczyt w trybie RAW itd)... wszystko idzie ladnie... ale podczas tworzenia obrazu wyskakuje blad... przy 96 %, u gory pisze ze plyta jest chroniona prawami autorskimi :wow: ale to chyba nie przeszkadza az tak ze nie mozna zrobic obrazu :bicz: HELP !!! :ysz: :\ |
OOOooo nie ma to jak stary pegazus ;]
ps.ja sie nie doczytałem tez czy chodzi na r1 czy tez nie,on co prawda je obsługuje ale wiesz gt4 to jest gra wyjątkowa sama wsobie równie dobrze duo2 mógłby go odpalic ;] Ja czekam na ewentualne 2 rozwiązania w sprawie gt4, które są realne i wszyscy byli by happy bez wyjątków :piwo: |
@desden
witam masz racje, to tanie podroby made in china a do tego te "kosmiczne nazwy" a szczegolnie ten Ripper IV (z data 2004) i ta cena?, ale co ciekawe sprawdzalem ta strone w USA i tam maja tylko markowe chipy widac ze znowu ktos "jeleni szuka" a naiwnych jednak nie brakuje ale to juz ich sprawa jedynie co mozna zrobic to ostrzec przed roznymi oszustami, tylko czy to pomoze? pozdrawiam |
@Berion jeszcze jakbys częsciej bywał ;]
ps.mi to wiesz ze nie przeszkadza,robie tak jak łatwiej sie robi ;] |
Zrobiłem mały update :)
@desden wyciąłem Ci trochę :) m.in tego Total Commander'a. Rozrzeżenie można zmienić zmieniając nazwę (w tym konkretnym przypadku). Bo sam cnf jest właśnie plikiiem textowym. wyciąłem również część odnośnie napisania takiego pliku. Dlaczego? Ponieważ jest to już w osobnym dziale. BIN2CD/DVD Mam nadzieję, że się nie obraziź :) thx |
@Alex69
Gwoli ścisłości... system plików na HDD dla PS2 to APA. Jak sformatować taki HDD (PC)? Polecam WinHIIP... (jeśli dobrze Ciebie zrozumiałem to o to chodziło) Druga sprawa: Mod musi też obsługiać HDD PC'owe (zalecae Maxtory/Seagate'y). Z tego co pamiętam to masz R3.1 więc npewno masz taką możliwość. PS: USBAdvace to stosunkowo młode dziecko i mogą wystąpić z nim jakieś problemy. Jest jeszcze USBExtreme... Albo faktycznie obrz jest fake'iem PPS: Teraz pewnie ubustwiasz Sony i ich """""""""wspaniały""""""""""" laser? :D ehhh... mój też długo już nie pociągnie @ M@X). YEAAAH... Patch na GT4 :] Niewiele brakoało a ominęło by mnie to info :D @Dante83 Będzie, będzie... R1/2/3 radzą sobie z DVD9 (R). Jeśli zaś chodzi o oryginalną to jest to oczywiste, że poleci. Jeśli masz słby laser to będziesz mieć problem z boot'em tej gry. Ja na ten przykład muszę zawsze wykonać 5/6 prób :[ Polecam również metodę, aby włączać konsolę z płytą w środku (konsola ma wówczas więcej czasu "się namyśleć"). PS: Skończyłem GT4 (PAL). Za duuuuuuuuuuuuuuuuużo bug'ów! Polyphony sucks! A na koniec: Błagam was ludzie! nie piszcie chociaż że grę macie z sieci. Zachowajcie chociaż pozory [!] Zastanówcie się: wejdzie ktoś na forum, zobaczy kilka postów w stylu: "ściągnąłe grę z sieci, nie działa, pomóżcie". I co sobie pomyśli? ... no właśnie : Chciałem także podziękować M@X'owi, desden'owi i Mac'owi za zaangażowanie i upd tut. podczas mojej, niestety ciągłej, nieobecności... THX PS: Jeśli ktoś chce mi coś poesłać to proszę na morrowindxxx[małpa]o2.pl PPS: Skończyłem mój pierwszy [H] gry. Jeśli ktoś ma ochotę na odrobinę oldschool'u to zaprazam do testów. Patch współpracuje tylko z wersją (J) Battle City. Sprawdza sumę kontrolną pliku, dlatego ROM nie może być uszkodzony. Jeden jest w *.exe (jeśli nie mamy progsa do patch'owania) Drugi w *.ips (czyli standardowo) |
Zresztą ten sklep cos podała jest tak wiarygodny jak jego wizytówka:"Divineo CHINA schippnig centre" czyli mam rozumieć że zchin go sprowadzasz ???
To koszty przesyłki muszą być diabelnie drogie,a ty wciskasz że ci się nie opłaca? I dlaczego na niemieckiej stronie jest ripper 2 gold za 30.00 ***8364;? Śmierdzi mi to na kilomter droga @Kethlein ,możesz niemcom wciskać taki shit,ale nie biednym zjadaczą chleba co nie mają pojęcia o tym (( . Więc nie pie#### że sprzedajesz coś co ma być elitą,jak byś miała troche rozwagi sprzedawałas bys np. duo2se,widac ze zasilasz tylko kolejne grono naciągaczy :wsciekly: |
Oto firma z ktörä wspölpracuje: DIVINEO ktörej zasieg i siedziba jest w wielu krajach :http://www.divineo.cn/cgi-bin/div-cn/ps2-rip4
Divineo UK,Divineo USA,Divineo Canada,Divineo China,Divineo Germany,Divineo Italy,Divineo France,Divineo Sweden,Divineo Espa***241;a. Prosze mi tylko nie möwic ze to jakas mala firma . Do ceny prosze doliczyc sobie koszt przesylki (okolo150 do 200 Euro),koszty Zoll( a sä one niestety niemale),podatek okolo 19%, Koszt wysylki do Polski.Na koncu okaze sie ze na czysto wychodzi okolo 10-15 zl( jak odejmiesz koszty za wlozonä aukcje ,za oplaty internetu i czas ktöry sprzedajäcy siedzi przed komputerem to ile zostanie ci na czysto? ) i to napewno nie jest 150 % przebicia.To nie jest narzekanie tylko fakt. Na tej stronie znajdziecie tez wszystko na temat gwarancji i wiarygodnosci tej Firmy http://www.divineo.cn/cgi-bin/div-cn/info_6.html Chcialabym jeczcze dodac ze nie jest to moja zarozumialosc ze uzywam Ö i Ä ale poprostu pracuje przy komputerze(8-9 godz.dziennie) na niemieckiej klawiaturze i mam duzo doczynienia z Polskimi klientami zaczelam uzywac tych tast bo wydaje mi sie ze jest to bardziej przejzyste. Nikomu w Polsce niechce nic "wciskac"a juz napewno nie jakis "szajs".Z moimi klientami utrzymuje zawsze dobry kontakt i staram sie udzielac porad tylko wtedy gdy jestem pewna ze mam to z zaufanego zrödla.Sama tych chipöw nie produkuje i nie zawijam w "sreberko" bo sä one oryginalnie zapakowane w folię antystatyczną. DMS4 Pro nie moge ci sprowadzic za tä cene bo to by byla wtedy naprawde podröbka.Cena hurtowa tego ukladu ktöry wykonany jest na Actel ProASIC plus jest od 40 do 50 Euro nie liczäc przesylki,steuer i Zoll. Nie jestem niemkä tylko polkä mieszkajäcä od 15 lat na terenie niemiec. Nikogo w moich wypowiedziach nie obrazam i prosilabym zeby ten poziom utrzymac. Pozdrawiam Kethlein Do M@X.666 jezeli nie mam racji to tez potrafie przyznac sie do bledu i nie upieram sie przy swoim tylko z upartosci . :) Mam nadzieje ze sam widziales na tej stronie ze möj hurtownik to powazna firma ktöra zajmuje sie sprzedarzä od lat z dobrä reputacjä.Pozdrawiam Kethlein |
Cytat:
witam bardzo malo informacji jest na temat tego chipa, te ktore znalazlem to w 90% sa negatywne opinie, pisze krotko (finger weg - precz z palcami), chip jest stosunkowo tani 9,95***8364; i jest przeznaczony dla konsol v9/v10 (SCPH-5000x) a ponizej podaje link gdzie jest pokazany http://www.konsolenfreaks.com/Shop2/index.htm pozdrawiam p.s watpie ze obsluguje plyty DVD DL+ |
Kabanosse1 wiesz co ci powiem. Kupiłem tego "rippera 4" (ależ to gówno) na życzenie klienta. Zamontowałem w konsoli ps2 i co okazało sie to takim gównem że ja p##$#%% musiałem zakładać rippera 3.1. To już Modbo Infiniti jest lepszy od tego szajsu. Wy Niemcy nie znacie się wogóle na sztuce i nie macie pojęcia o niej. Dziewczynko Rippera 4 nie było i na razie nie ma (poczytaj uważnie strony)!!! Kuźwa na allegro nie taki wały idą. Gościu sprzedaje 100% zabezpieczenie - a jak sie ktos zna na elektronice to zobaczy że to wszystkie zabezpieczenia zebrane w kupe na jedenej PCB. Piesze tak bo mnie to w****ia że sprzedaje sie gówno za kase do której można coś dołożyć i kupić coś sensownego. Jak jesteś taka twarda to sprowadź mi po cenie rippera 4 DMS 4 Pro do wtedy pogadamy. I nie pier## bzdur o jakimś badziewiu że to jest lepsze od Rippera 3.1 czy DMS4 bo nie masz zielonego pojęcia - tak jabym porównywał "syrenkę" z Porsche czy "Astonem Martinem". Dam ci przykład: wiesz ile kosztuje scalak do matrix-fix do ps2slim ? Pewnie nie. Goście sprzedają go po 20 PLN za sztukę na allegro lub w sklepie internetowym, a w sklepie elektronicznym kosztuje niecałe 4 zł co daje 150% przebitki. Także wykonanie takiego gówna jak masz schemat to wydatek rzędu 40 zł. Jak twierdzisz żę to wyprodukował ripper team to się grubo kuźwa mylisz. Pisałem emaila do gości i oni sami powiedzieli że to tania podrób, który jest nic nie wart. Pokaźmi specyfikację tego chipa. Na jakim napięciu pracuje. Jaki jest główny układ bo na pewno nie "actel". Taki szajs to wciskaj tym jełopom szkopom a nie nam.
A może masz do sprzedania DMS5 co ? To chyba będzie już do PS3 :-) Zgadzam sie z kolegami z forum. I moje rada. Jak nie masz pojęcia o temacie nie zabieraj sie za to i nie sprzedawaj kopy bo to się kiedyś dla Ciebie "lalka" źle skończy" PS. Sorki za te wypracowanie, ale wkur*&&^ mnie jak ktoś pierd&&^ o czymś o czym nie ma pojęcia. (( |
Cytat:
witam M@X.666 masz racje, to i tak bez sensu pozdrawiam |
grzes07 : zostaw juz dziewczynke w spokoju. Ja to wiem, Ty to wiesz, desden to wie, a ona i tak wie swoje i niech zyje z tym przeswiadczeniem w swoim wlasnym swiecie...
|
A czy wie ktos cos na temat chipow Mars? Zal mi wyrzucic 20 zl na DL w bloto, a konsola jest pozyczona wiec nie chce ryzykowac, zwlaszcza ze wlasciciel rozklada rece mowiac ze nigdy nie mial gry na DL.
|
Cytat:
witam znowu lejesz "zur" jest kwasny nie czujesz tego, facet nie pisz takich glupot ze takich sklepow jest tysiace ty chyba nie wiesz co piszesz, ten ktory podalem to rzeczywiscie extra shop dla PS2 (nie robie zadnej reklamy), ale te twoje adresy to za przeproszeniem mozesz je sobie w .. a konczyc nie bede, znalem takie serwisy jak te ktore podales, konsola PS2 zostala wyslana i juz do wlascieciela nie powrocila takich to napewno jest tysiace jak twoj niewidzialny Ripper 4. Prosze tutaj podaje link - oficjalny dystrybutor modchipa Ripper 3 na terenie niemiec, mozemy zobaczyc jakie maja w ofercie. http://www.gamefreax.com/lshop,showr...916062,,,,.htm pozdrawiam |
Cytat:
witam powiem krotko daj sobie spokoj maja tego chipa, nie wiem dokladnie jak wyglada sprawa z chipem Sniper/Ripper 3 ale z tego co czytalem on niestety nie obsluguje plyt DVD DL+, jedyny modchipy ktore obsluguja plyty DVD DL+ to Matrix Infinity( z nowym firmware) i DMS 4( rowniez z nowym firmware) to z pewnego zrodla. pozdrawiam |
Witam mam pytanko odnośnie GT 4 mam rippera 1 wszystkie gierki na dvd 5 smigaaja bez jekniecia a czyałem cosik ze tylko ripper 3 daje rade z dvd-9 wiec czy moja konsolka z ripem 1 i dlyta dvd+r DL nagrana jako dvd-rom bedzie smigać?? jak nie to cz yorginalne GT 4 wogóle będzie działać?? pozzdrawiam
|
jacek1234
twoj modchip nie obsluguje plyt DVD DL+ i masz problem z glowy poprostu szkoda twojej kasy, on niema nic wspolnego z prawdziwym Infinity to zwyczajny klon pozdrawiam |
Ja mam czarnulę przerobioną chipem ModBo i nagrywam gierki z netu i przegrywam bez problemów wszystkie chodzą super nawet te nagrane na CD-RW lub DVD-RW ale moje płytki u kolegi który ma inny chip już wszystkie nie działają .Myślę ze zalezy to wyłącznie od rodzaju chipa.Nagrywam programem Alcohol 120% z profilem PS2 i predkościa 2-4X.Mam tylko problem z nagraniem USBEXTREME DVD który ma około 6 MB ale może jest to wina programu??
|
Staram się wypalić tak samo ale pojawia sie komunikat że muszę ustawić parametry nagrywania ręcznie a to jest już czarna magia
|
Ech szkoda strzepic jezyka... Ja i desden wiemy swoje i wiemy ze mamy racje... Ale chyba sie spreze i napisze do chlopakow od Rippera - ja w razie czego umiem przyznac sie do bledu, nie wiem jak Kethlein.
@marc64 - zauwaz ze gdy pisalem o chipach na actelu dyskusja dotyczyla akurat konkretnego "rzeznika", a przynajmniej dla mnie kontekst tej wypowiedzi byl oczywisty. |
Witam
Dziekuje za informacje o onlein schop, pomijajäc ze jest ich w niemczech 1000siäce.Ja mam sama jeden.Ludzie dajcie sobie spoköj z tä dyskusjä bo naprawde nie macie pojecia. Ja wiem i przynajmniej 150 moich klientöw ktörzy Ripper4 zamontowali ze jest orginalny i dziala. Pozdrawiam Kethlein |
Cytat:
witam facet nie lej "zuru", ja tez mieszkam ostatnio na zachodzie(sluzbowo czasowo) tam gdzie i ty a Rippera 4 nie znalazlem, a w USA rowniez jego niema troche to dziwi?, a jezeli cos takiego jest to nic innego jak zalosna podroba, podobnie bylo z podroba modchipa Matrix Infinity , podaj tego linka chetnie go sprawdze, sa takie osoby ktore tylko lubia gadac... a bladego pojecia nie maja i jeszcze jedno czy trudno trafic paluchem na klawiaturze w litere "A" lub "O" chyba to nie takie trudne a moze na twojej brakuje tych literek?. Najlepszy OnlineShop dla PS2 w niemczech to "Gametop" zadne podroby, super serwis i fachowcy pelna "geba" jak np. Harry "guru" w temacie konsol PS2 i nie tylko. Podaje link tego serwisu tak jako ciekawostke mozna zobaczyc jakie oferuja modchipy dla konsol PS2, ze strony mozna rowniez pobrac aktualne firmware dla danego modchipa. http://shop.gametop.de/ pozdrawiam |
Hello, I am marc64
I jestem z Kanady wyjechalem for 17 lat temu. Co do Swap Magic 3.6 look na originalnej str. od Swapa potem staraj sie cos napisac bo wychodzisz na IDO.......!! http://www.swapmagic3.com/ Albo tez czytales gdzies na jakims forum tak jak ten Filosophf u gory co pisze ze Ripper 4 to nie Orginal bo ripper uzywa Actel do produkcji swoich Chipow.Tylko w Ripper 3 jest uzyty Actel, w ripperach takich jak :Ripper 2 Pro ; Ripper 2 LITE or Ripper 2 Deluxe Gold tez jest noooooo Actel i sa to Originaly.Ale ludzei tacy jak tu w forum staraja sie nic innego robic jak wymyslac . Tak bylo tez przed 17 laty i do teraz nic sie nie zmienilo. A propo Rippera moge go u nas prawie w jednym RTV Shop zabudowac i kupic. B By,by Marc64 |
Swap Magic 3.6???????????
Tak, jezeli sprzedawalabym !!!Swap Magic 3.6 to tez napewno orginalny tak jak Ripper 4.
Zakres mojej sprzedazy siega dalej niz rozum co niektörych i to mnie cieszy. |
@Kabanosse1 R4 to podróba,zaras mi będziesz wciskał'a, że swapa 3.6 też oryginał sprzedajesz ;]
Po drugie jakbyś wiedział'a to wciskanie jakies taniej tandety co pewnie zaras sie zje.bie, musi cię nieźle rajcować? Po 3 kiepski interes prowadzisz jak się tylko skupiłaś na ripperach 4 ;] |
Ripper 4
Sprzedawany przezemnie Ripper4 jest orgilalnym chipem wyprodukowanym przez Reaper Team i tylko dlatego ze nie jest w Polsce jeszcze rozpowszechniony stal sie obiektem spekulacji. Po drugie Podröbkä mozna nazwac cos co udaje ze jest czyms czym nie jest!!Np.podröbki od znanych firm jak GUCCI albo Dolce & Gabana.
Fenomen z cenä jest bardzo prosty do wyjasnienia ty podajesz cene detalicznä od Ripper 3 a nie wiesz jaka jest jego cena hurtowa,pozatym ja moge kupic Ripper 3.1 taniej niz ty to podajesz ,ale na Allegro jest juz tak rozpowszechniony ze jest to poprostu glupotä sprowadzac cos czego inni juz nie umiä sprzedac! Poniewaz mieszkam na zachodzie mam innych hurtowniköw,dzieki czemu inne ceny i mozliwosci.Sprzedaje Rippera 4 od ponad pöl roku w niemczech z duzym zadowoleniem klientöw .Twojä wypowiedz na Forum przeslalam moim hurtownikom bo narazie jetem jedynä ktöra rozprowadza te chipy dla nich w polsce z czego sä oni bardzo zadowoleni.Powiem ci szczerze ze zarobek na nich nie jest az taki duzy zebym tracila czas na takie dyskuje ,to im zalezy na sprzedaniu a nie mnie. A tak na marginesie :"chlopczykiem "nie jestem ,jezeli juz to "dziewczynkä" :) |
Niestety zawsze znajda sie tez ludzie ktorym wydaje sie ze wiedza najlepiej - ja rowniez zaglebilem sie w temat dalej, chociazby na stronach ktore podales. Powiem najprosciej : gdy jakas firma wytwarza kolejne generacje produktow (wezmy np. VW i ich sztandarowego Golfa) to po wprowadzeniu nowego rpoduktu wyprzedaje pozostale modele po nizszych cenach, jako ze sprzedawanie nowszego i lepszego po wyzszej cenie jest z zalozenia bez sensu. Popatrz, chlopczyku na ceny : "Twoj" RipperIV kosztuje od 19 do 24 euro, podczas gdy ceny Rippera 3.1 (notabene pierwszy na swiecie chip, ktory mozna bylo zamontowac w konsoli PS2 Slim) zaczynaja sie od 29 euro (http://www.worldmodchips.com/ps2.htm). Zechcesz wyjasnic mi ten fenomen? Polecam odwiedzic www.ripper3.com i jeszcze raz przemyslec to co napisales. Nie napisalem ze nie istnieje Ripper IV. Napisalem ze ten ktory istnieje jest ordynarna podrobka i chlopaki od R3 nie maja z nim nic wspolnego - podejrzewam ze to Ci sami ludzie, ktorzy sprzedawali R3 w momencie gdy nowinka na rynku byl R2 Deluxe.
|
Orginalny Ripper 4
[QUOTE=M@X.666]Juz po screenie widac ze to nie ripper... Rippery sa na Actelu robione, a tu tandetny napis "Ripper IV" LOL![/QUOTE
Niestety zawsze znajdä sie ludzie ktörzy nie majäc zielonego pojecia chcä w kazdej dyskusji zabrac glos!Oszusten jest tu tylko ten ktöry wypisuje takie glupoty!!!Ripper 4 jest orginalnym chipem od ReparTeam i sprzedawany jest na zachodzie juz od ponal pöl roku.Na Google.de znajdziecie pod chaslem Ripper 4 PS2 okolo 100 sklepöw internetowych ze sprzedarzä tego chipa. Tu pare z nich: www.mercaelectronica.com/Juegos/ps2merca.htm http://www.shopping.tiscali.fr/8589f...19%252522.html http://fr.shopping.com/xDN-accessoir...llicium~V-rows http://www.modchip-italia.com/RIPPER_IV.html W produkcji Ripper 2 tez zostal uzyty inny chip niz Actel a dlaczego jak sie nauczysz jezyköw i poczytasz w internecie bedziesz wiedzial!!/www.maxking.com/ripper2.htm To by bylo tyle narazie ale obiecuje ze to jeszcze nie koniec. Powiedzmy slowami przyslowia: "Blogoslawieni, ktorzy nie majac nic do powiedzenia, trzymaja jezyk za zebami." Oscar Wilde "Im mniejszy rozum, tym wieksza zarozumialosc." Ezop |
Aha nie liczcie na specjalistów z giełd, bo tacy wcisną wam kit(np.gt4 pal) ;)
|
Cytat:
|
Przy tych cenach płyt DVD R DL to eksperymenty są za drogie
|
Cytat:
Czasami także muszę w nero coś nagrać - jak się w takim formacie obraz trafi. |
Z eksperymentow naszych zagranicznych kolegow wynika, ze najlepiej sie do tego celu nadaje DVD Decrypter, co nie jest nowoscia w nagrywaniu gier na konsole ;-D!
|
Tylko jak to nagrać żeby był to DVD-ROM i jakim programem ?
|
Dual Layer Image Patcher v1.0 jest tylko rewelacją,ci co chciali juz go mają.Nadal jednak czekamy na Prawdziwą ReVolucje! :D
ps.Jak ktoś nie czai to co napisał M@X.666 to chodzi o to,że jak macie powiedzmy np. ripperka3 to śmiało możecie już grać w wersje pal/ntsc us GT4 w którą wcześniej na nim się nie dało ;) |
Ilość załączników: 1
UWAGA ! Dla wszystkich ktorzy chca wykonac kopie zapasowa gry Gran Turosmo 4 - nareszcie cos sie ruszylo. Grupa TOXiC uwzglednila uruchamianie gier z DVD+R DL w swoim ToxicOS, jednak bez chipa DMS4 moglismy o tym tylko pomarzyc. Niedawno pojawil sie program ktory patchuje obrazy gier przeznaczonych na DVD9 (obslugi *.iso, *.mds, *.gi) i tak nagrany obraz na plcyie DVD9 bedzie dzialal! Program umieszczam w zalaczniku, pzodrawiam fanow GT!
|
Cytat:
|
z tego co ja sie orientuje producentem dzisiejszych plyt EMTEC (+) jest firma Ricoh, (-) produkuje firma Optodisc Technology Corporation jak i MCC, firma Emtec jako producent nosnikow juz nie istnieje przed paru laty zbankrutowala.
|
Angin1 : bylo juz w tym temacie, poszukaj...
bzyq : do konsol sie nie bardzo nadaja, bo odkad Emtec ykupil Basfa to jakosc wyraznie sie pogorszyla Alex69 : a mnei ise wydaje ze to jednak moze byc dzialajaca wersja, tylko cozywiscie od odtwrozenia plyty na ktorej to wypaliles niezbedny jest ModChip, a psizesz ze konsola jest "czysta". |
no i sralnik robilem, kombinowalem, podlaczalem na wszystkie sposoby ...
... sprawdzalem na ntfs i na fat32 ... i to nie jeden zewnetrzny dysk na usb ... ul_* (dos i dla win) oryginalne gry ... na >czystej< SCPH-70004 caly czas ten sam komunikat: "Please insert a Playstation or Playstation 2 format disk." USBAdvance.Cracked-PS2Scene.rar a w nim: Cytat:
|
mam plyty Emtec DVD+R moge na nich nagrac to GTA? To dobre plyty?
|
Witam wszystkich.
Ściągnąłem z netu gierkę spakowaną Rarem. Wewnątrz są pliki z rozszrzeniem - 001,002...010 oraz sfv. Inna gierka zawiera z kolei rozszerzenia typu: r00,r01...r20. Jak i czym "potraktować" te zbiory? Pozdro. |
Wielkie dzięki za pomoc. Spoko z was goście ;) :piwo:
|
Ankieta na głównej stronie tez chyba nie kłamie :D
Tak zgadzam się że z tdkami czy verbkami nie jest lepsza,ale za to cena=jakośc ich jest dobra,jak i ps2 je lubi :piwo: |
desden : Verb owszem, ale esperanzy bym do lepszych nie zaliczyl. Lepsze to po prostu tylko Verby i TDKi!
|
Cytat:
|
Gta San Andreas
Witam. Mam pytanie. Sciagnalem sobie gta san andreas z Internetu no i nagrałem na płytkę marki Hawk dvd-r w programie Alcochol 120% z prędkością 4x. Na początku wszystko jest ok swap magic dziala intro gta sie odtwarza. Pozniej przechodzi do wczytywania i staje w miejscu czekam 10 min i nic. W czym tkwi problem? Czy to ja zle nagrałem, czy obraz plyty który ściągnąłem jest zły? Proszę o odpowiedz. Moja nagrywarka to Lite-on DVDRW SOHW-1633S. Ściągalem stąd: http://www.tdt.org.pl/szczegoly.php?id=2731
|
To się nazywa teraz ps-one boot cd ;)
http://megagames.com/psx/files/ccr-b-r-psone.zip |
Sony Playstation [szarak]
Szaraczek to może już przeżytek.Miałem "pod sobą" konsole od SPCH1002 do 7502.Wszystko 'przecinałem' na Nero5.5.10 z opcją prędkości nagrywania X4.Faktem jest to że jeśli sprzęt zaczytywał na boku to była oznaka wykańcznia się laserka.Jest parę trików na pseudo regenerację (mnie się udawało :P).Tak naprawdę co dawały takowe przeróbki? ano tylko to że piraty możnabyło używać.Jedyna felerna wada to taka że trzbabyło "kręcić" bo nie wszystko 'wchodziło' , a czytniki sypały się mniejwięcej po półtora roku.Najlepsze rozwiązanie to płyta startbootowa.Mam takową ale akurat jej nie udało mi się skopiować.Próbowałem wszystkich programów niemniej jednak bez rezultatu.Może ktoś jest taki co mu wyszło???Chętnie z nim popolemizuję.Piszcie na: dudzior73@tlen.pl
|
ok dzieki desden pozdro.. :piwo:
|
Cytat:
|
z cd na dvd na ps2 idzie ok a jak to zrobic odwrotnie jest jakis sposob zeby pokroic gre dvd na cd
|
@t3o
gierki na DC wypala sie bardzo prosto : bierzesz obraz (zazwyczaj sa w formacie CDI) i wypalasz go Alcoholem 120%. Obrazy nrg wypalasz nero (ale starym 5.5 bo 6 ma problemy z dreamcastem sprawdzalem i rzeczywiscie nie dziala). Aby selfboot ruszyl musisz niestety kupic plytki dobrej jakosci lub wypalac powoli (max 8x) a najlepiej i jedno i drugie (choc plytki SONY wypalalem na 52x i dzialaja OK). Sprawdzalem na wielu nagrywarkach i niestety DC nie bootuje plytek slabej jakosci (mimo ze jesli nagrasz na nich mp3 czy romy do emulatorow to przeczyta je bez problemu). poza tym DC nie lubi plytek produkowanych w moser baer india (mimo ze sa dobrej jakosci np tdk) a moze palisz plytki non-boot? jesli tak to zeby uruchomic gre potrzebujesz "utopia boot cd" (takie gry zdarzaja sie obecnie rzadziej niz selfbooty ale jednak sie zdarzaja). Wypal utopie, zbootuj konsole z niej i gdy na ekranie bedzie obracac sie łoś (czy cos takiego) zmien plytke na gre. zapomnialem o ustawieniach w alcoholu: tryb DAO/SAO predkosc najlepiej 4 lub 8x bypass EFM - nie don't close - nie poczytaj jeszcze felietony na http://www.czechy.com.pl/dc/felietony.htm |
Ja tylko wiem ze robi sie to programem DiscJuggler, ale nie mam pojecia ktore opcje maja byc zaznaczone a ktore odznaczone :(
|
A ja znowu z tym samym problemem... pomozcie mi ... jak wypala sie gry na DC ?!?! Jest na to wogole jakis sposob.. pomocy :O
|
@MikusB hmm jako że my tu tylko o oryginalach to tak:
MGS2 substance>DVD9 MGS2 Sons of Libert >DVD5 substance od liberty rózni sie tylko bonusami w postaci tych mini gierek+jazda na desce al'a tony hawks,którą można mieć z neta(nie tonego tylko tą mini gre). Więc rozsądniej mieć Sons of liberty,ale jesli już masz substanca.Ta gra jest na dwóch płytkach DVD5(po zripowaniu) wiem bo ją widziałem w akcji,więc jeśli masz jedną płytkę to troche to dziwne powinny być dwie! Więc ładnie śmiga na swapie i ripperku1,problem był by taki, że albo rysy płytek wiem bo miałem,albo słaby nosnik lub prędkośc wypalania(u mnie x4 świetnie chodzą). Jeśli masz nagrywarke to pare płytek typu np.esperanza nie zaszkodzi jak polecą w błoto. Ta gra działa na bank!Jeśli masz obawy do alcohola,wypal dvddecrypterem ten obraz. I jeszcze mozna powiedzieć że ta gra już bardzo długooo temu była zrippowana do dvd5,więc nie jest to sławne gt4 które jest odpalane na płytach dwówarstwowych w wersjach pal&NTSCus ale dla niektórych chipów,mało popularnych w polsce! Np.infinity,dms4,o2... |
Cytat:
na wstępie dzięki za zainteresowanie się moją sprawą. Problem w tym, że draństwo jest ściągnięte p2p i prawdopodobnie zripowane (zajmuje 2,36 GB). Ponieważ coś się ładuje, przyjąłem że nie jest to problem nośnika ani nagrywarki tylko zabezpieczeń (zachowuje się identycznie jak GT4, które na razie jest nie rozgyzione). W postach jest mowa o patchowaniu czy jest to konieczne? Czy mając mod'a trzeba nadal używać swap'a? Dzięki za wszelką pomoc Pozdrawiam Mikus |
A ja dodam że w nero expresie tak wypalony "obraz" bedzie smigać :D
|
Rozpakuj przy uzyciu WinRAR :-)
|
Cze....nie było mni więc trzeba zaległości nadrobić :piwo:
@MikusB Więc mgs2 substance można grać na płytkach DVD5 4.7GB ale trzeba je zripowac do poziomu dvd5,bo normalnie jest na dvd9 dwuwarstwowa... Opis+stuff są na: www.alucard.cc Więc swap ci nic nieda,a mgs2:substance DVD5(na chipie/swapie) działa na bank! ;) @jacek1234 No wypalić jak każdą gre na dvd w alcoholu120% ;) |
Czy ktoś może mi pomóc :) Otóż mam grę ok. niecałe 600 MB. Chcę ją wypalić tak żeby chodziła na ps2 najlepiej w nero. Ale mam problem bo tutaj no forum o nero nie ma nic, a druga sprawa że plik ma rozszerzenie rar a nie iso...
Teoretycznie pomyślałem że jak zmienie rozszerzenie z rar na nrg to nero wypali obraz, ale czy ps2 przeczyta ta płytkę? |
Witam jestem tu nowy i mam mały problem.Mam przerobiona konsolkę slim 70004 chipem ModBO sciągnołem z netu program USBextreme DVD iso wielkość pliku to niecałe 6MB jak go nagrać na płytkę żeby działał.
|
wiem ze to piractwo ale nic nato nie poradze ale dopuki w polsce niema tej wersji to trzeba sobie radzic, masz racjenie to nie jest wersja palowa tylko ntfsowa; w polsce dopiero sa zapowiedzi na ten rok ze sie ukaze, ale cikawosc jest wieksza
dzieki za rade moje najnizsze poklony jeszcze raz dzieki |
Moge sie mylic (ech, brakuje Beriona i to bardzo...), ale Substance jest chyba na DVD9 i raczej ciezko bedzie go skopiowac...
|
Witam Wszystkich!
Zacznę b. standardowo jestem jak większość całkowicie świeżutki i oczywiście mam problem z nagraniem mojej pierwszej płytki dla PS2. Troszkę już powalczyłem na forum, przejrzałem najważniejsze posty i mam taki mętlik w głowie, że za bardzo nie wiem jak się nazywam. A oto i problem Mam PS2 z modem, i zrzucam na liteku obraz płyty MGS2 Substance na DVD +R Platinum Gdy wrzucam do plejawki to pojawia mi się tylko napis Playstation 2 i to wszystko, dalej tylko czarny ekran! Zacząłem więc wertować co jest nie tak, i tutaj właśnie porażka raz się doczytuję, że potrzebny jest SwapMagic innym razem, że nie jakiś zamiennik LA (sic! ??? nie mam pojęcia co to jest). Ściągnąłem :pisze: z P2P swap magic 3.0 wrzuciłem na cd i próbowałem ruszyć, ale wyglądało, że bezskutecznie! Dalej doczytałem się, że trzeba patchować itd itp. Uzupełniając nie wiem jaki dokładnie jest mod generalnie czytał i czyta wszystkie paskudne piraty; do tej pory bez problemu czytała DVD +R; HELP!!!! Zacząłem jeszcze bardziej trefnie bo próbowałem ruszyć GT4, gdzie jak się doczytałem z góry byłem skazany na niepowodzenie. Jakby ktoś był uprzejmy i usystematyzował tą wiedzę jak się odpala i co jest wymagane to naprawdę byłbym wdzięczny. Pozdrawiam Mikus |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:46. |