![]() |
wypalanie gierek PS2
Witam, jak i czym mam zgrać z oryginalnego nośnika PS2 grę a potem ją wypalić na DVD? Mam nagrywarkę liteona 1633s. Wiem że trzeba nagrywać z prędkością x1 w związku z tym pytanie - czy moja nagrywark a może nagrywać z prędkością x1?
|
Spokojnie nagrywaj X2, tez pojdzie. Uzyj Alcohol 120% z profilem PS 2 i markowych nosnikow. Oczywiscie konsola musi byc przerobiona!
|
M@X.666 Sorry że wtrące ale możesz mi powiedzieć dlaczego jak kiedyś próbowałem zgrać oryginał w Alcoholu to nie miałem możliwości wyboru profilu?
|
A miales przez to potem problemy? Sadze ze po prostu Alcohol dziala tez na zasadzie scannera i po prostu wykrywa plyte dla PS2 i automatycznei ustawia dla niej profil - u mnie zawsze dziala ;-D
|
Cytat:
|
[FONT=Arial Black]Sory ale po to jest forum żeby sobie pomagać i dawac gotowe linki do programów(przynajmniej ja tak mysle) A nero kupiłem wiec chciałbym go używać [/FONT] :D
|
Ilość załączników: 1
Masz to bo niepamiętam (wklejone z innego forum)
|
WItam. Przeczytałem sobie wasze odp. I mam dwa pytanka. Czy jak nagram obraz na płytke dvd-/+RW to play mi ja odczyta? Drugie pyt. Co powiecie o LiteOn LDW-851S dam rode cokolwiek na pleja tym nagrać czy lepiej sobie podarować?
|
Cytat:
Cytat:
|
Obraz do nagrania
Witam wszystkich jestem nowy w temacie nagrywania gierek na ps2 ale juz co nieco przegrałem wiec ostatnio pojwiłł mi sie mały problem.A dokładnie sciagnołem sobie obraz płyty dvd zajmuje jakies 4,5gb i nagralem ja nero i nie chodzi wczytuje sie tylko znaczek ps2 a wczesniej sciagniete gierki tez nagrywałem nero i chodziły bez problemu wszystkie nagrywałem na tdk dvd-r i niewiem czy cos z obrazem jest nie tak czy innym programem spróbowac tylko nie mówcie ze alkocholem a jak on ni zadziała mam nagrywarke liteon sohw1213s oem+so.
|
Problem z gierka na PS2
Witam wszystkich serdecznie mam problem z przegraniem jednej gierki na dvd na ps2 ktora porzyczylem od kolesia gierka cholernie sie przycina czesto pojawia sie lodig disc wiec i to tak na kilku konsolach wiec chciałem ja na grac rzeby było dobrze i narazie mi sie nie udaje jak przegrywam nero to sie nagrywa gra sie wczytuje dema sie nie zacinaja a jak wezme start game to ni wchodzi jak przegrałem game jackiem o.4 (590) to to samo gra wchodzi nawet postarcie jest fajnie tylko jak sie toczy jakoms wlke to sie zacina w game jacku zaznaczyłem opcje kopiowanie raw optymalizacja efm emulacja zbezpieczen moze złe opcje zaznaczyłem niewiem nieznam sie na tym jeszcze tylko nie próbowałem alkocholem ma nagrywarke lite-on sohw1213s oem+so a kilka gierek juz przegrałem i chodziły spoczko fakt ze one był dobrze nagrane i nic sie znimi nie działo a z ta niemoge sobie poradzic .Wiec prosze o pomoc najchetniej tych kturzy sie na tym doskonale znaja ale tkrze wszystkich kturzy cos wiedza w tym temacie.
Pozdrawiam. |
Program do nagrywaia nie gra za bardzo roli... ...
Korzystaż może ze SwapMagic'a (lub innego bootCD)? Maja problemy z częścią gier... ... |
Po co założyłeś dwa takie same tematy? Skoro zadałeś pytanie "powyżej" to czekaj grzecznie aż Ci ktoś odpowie :P
A druga sprawa: Staraj się pisać po Polsku (ciężko Ciebie zrozumieć) |
Cytat:
|
Jak masz jakiś problem z nagrywaniem to zmien program np; na darmowy DVD Decrypter pozdrawiam:)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jakie Programy do ciecia płyt DVD na PS2
Siemanko mam nagryware dvd liteona i spoko wszystko tłoczy ale gier na ps2 zachiny nie tnie .Przegrać przegra ale nie chulają.Powiedzcie moze coś zle robie , moze złego programu uzywam .Próbaowałem juz nero , alkochola 120 , game jacka ,cd to dvd , alkocholera.I nic nie chodzi pomocy.Za podpowiedzi z góry dzięki .Tylko nie piszcie mi że jest to sprzeczne z prawem , plis bo mnie to oslabia . :)Acha i jeszcze małe sprostowanie co do wypowiedzi Bartka , w alkocholu 120 ustawiałem profil ps2 i po w sadzeni płyty program sam sobie z mienia tak ze nie mozna juz zrobić.A jak jusz nnagrywałem to nie kopiując ,tylko najpierw szczytałem a potem nagrywałem.Dziękówa za wasze wypowiedzi . :)
|
Na PS2 się nie znam, ale chyba niemodowana konsola z definicji nie łyka nagrywanych płyt DVD poza DVD Video.
|
Jak nagrywasz alcoholem to masz ustawiony profil PS2?
I czy nagrywasz z obrazu czy żywcem kopia 1:1 :D |
mam pytanko? czy wie ktos jak przegrac plyte DVD predkosci x1(jakim programem zeby nagrywal taka predkoscia)? chodzi oczywiscie o gre na ps2, mam gre san andreas przegralem ja na pocztku na dvd esperazna(x2) nie chodzila, potem na verbatima (x2), tnie sie, wie ze napewno mam cienki laser w konsoli ale jak kupuje od pirata to wszystko chodzi wiec jest na pewnoi złoty środek:) przypuszczam ze wystarczy nagrac predkoscia x1 moja nagrywarka to LITE-ON DVDRW SOHW-832S HELP!!!!
|
Witam ja terz mam pewien problem tylko ze nie z obrazem plyty, tylko mam gierke na dysku ktora zajmuje ponad 4GB no i oczywiscie to jest na PS2byla wczesniej spakowana rarem kiedy rozpakowalem znalazlem tam kilkanascie plikow przewarznie takie jakie pownny byc na plycie ps2 no i tu sie zaczyna moj problem nagralem te pliki na plytke no i coz porazka konsola nie czytak tej plyty a tak zawsze czytala jak nagrywalem obraz plyty no i co mam zrobic???
Z gory THX za ODP!!!!!!!!!!!! |
@krycho84
Przyczyną może być też nagrywarka... Są tacy co uważają, że 832S to loteria (Ja mam kolegę który ją ma i dobrze pali, więc nie wiem). Zrób test w KProbe i zobacz jak ona nagrywa... Nagrałem niedawno SanAndreas x2 na Verbie od MCC i wszystko jest ok. Z tym, że nagrywarka to DVR-108 :D @Scarface A nie rozpedziłeś się za bardzo i nie rozpakowałeś *.iso ? 8) |
DObra, a ja mam pytanie, jak nagrać te płytki skoro w alkoholu w kreatorze nagrywania nie moge wybrać żadnej opcji zabezpieczenia płyty, dodam że chodzi o płytke dvd(a dokładnie o nagranie obrazu san andreas zabezpieczonego LibCrypt/PSX). kiedyś nagrywałem płytki, ale rip'y na cd, ale ni cholery nie pamiętam jak to sie robi. przeszukałem forum i znalezłem odpowiedz żeby dvd decryperem nagrac, ale tam sie nie da wybrać rodzaju zabezpieczenia...jak ktoś może to niech odpisze.
Pozdro |
@Jajos
Spoko... wypal. A co do DVD Decrypter'a: Nigdy go nieużywałem, ale opierając się na opinii znajomych pal śmiało :] Być może DVD Dec. już "domyślnie" "leci" po sub-kanałach (ja się nie znam -> nie używam) [?] |
Witam ostanio chce uzyc Game Jacka0,4 ma troche opcji niewim ktory z tryb ów jest najlepszy jezeli chodzi o przegrywanie gierek na ps2:
Raw/dao+sub Raw/sao+96 Raw/sao Raw/sao,dao Mam nagrywark elite-on sohw1213s oem+so niewiem czy ona obsługuje te trby a pozatym jk znacie jakies profile do game jacka to dajcie znac chciałbym znalesc najlepsze ustawienie tego programu do przegrywania gierek na ps2 a wiekszosci wypadków nagrywam dvd . Pozdrawiam. |
@sol
Game Jack'a na oczy nie widziałem, ale z tego co podałeś pasuje mi jedynie RAW-DAO+SUB (jesli to jest RAW-DAO96) Alcoholer ma profile dla GameJack'a - sprubój ! edit: Podaje za profilerem Size (sectors) - 1 Media Type - DVD RAW-DAO+SUB Keep TOC but write until end of image file Copy to harddisk Whole disc Read Sub-Channel data |
wiecie co ja polecam tak najlepiej w nero napoczatku nagrac mala predkosca (moze byc nawetx1) obraz pliku na dysk twardy(mimo wszystko predkosc odczytu ma znaczenie-moja opinia, a laser w kosoli mam slabiutki, a potem wkładamy pusta płyte dvd-r9dobra na tym tez nie oszczedzajmy zauwazyłem ze moja kosola "lubi" TDK a naprzyklad ma problemy z verbatimem albo esperazna, i nagrywamy jak najmniejsza predkoscia, sam zanim do tego doszlem to zepsulemkilka plyt ale co tam juz wiem i dziele sie z tym z wami:). ps. moj leser w kosoli jest cieniutki :(
|
@krycho84
A od kogo masz te verby? (CMC, MCC itp...) :D |
a jak to sprawdzic? o co chodzi jakby?
|
Cytat:
Od CMC wyrzuć do śmieci :D |
Witam
Jedno krótkie pytanie no moze dwa:) Na jakich płytkach nagrywac obrazy gierek na ps dvd+R czy moze dvd-R czy moze nie ma to zadnego znaczenia ? |
Cytat:
Obecnie używam "-" ze względu na cenę... A powoli się przymiewżam do kupna HDD (nie męcze lasera i gry sie szybciej doczytują) |
Dzieki Berion zobacze co z tego wyjdzie mysle ze bedzie ok jeszcze jedno pytanko do ciebie ostanio sie mecze zeby nagrac jedna gierke dostałem ja od jednego goscia gierka jest troche walnieta przycinaja sie dema i czesto podczas grania wystepuje
loadig disc potrafi sie doczytywac nawet 10 min podczas grania nie da sie grac zabardzo.Wiec postanowiłem ja nagrac jeszcze raz ale zmarmnowałem 5 płyt i nie ma poprawy nagrywałem, alkocholem, nero i game jackiem i nic ciagle to samo zadnej poprawy najpierw zrzucałem obraz gry na kompa pozniej wypalałem.Sprawdzałem na kilku konsolach i zapewniam to nie jest wina przerobkibki w konsolach ani modelu.Czy to mozliwe ze cos jest z plikami plyty czy to sa jakies błedy ktore da sie usunac gierka jest na dvd jesli wiesz jak to przegrac zeby bylo ok daj znac bo niewim juz jak do tego sie zabrac napewno to tez nie jest wina płytek na których nagrywałem bo były to Tdk na nich mi wszstko dobrze smiga jak masz jakis pomysł daj znac jescze raz dzieki za porady do game jacka 4,0 . Pozdrawiam. |
@sol
Najlepiej ściągnij sobie tego Alcoholer'a, klikniesz sobie run GameJack, a uruchomi się już z odpowiednimi opcjami... ... Jeśli chodzi o twój problem: płyta jest zryta (czyt. uszkodzone sektory, mnóstwo błędów lub cokolwiek innego :D). Ponowne jej zgranie raczej nie wiele Ci da (narazie rozumiem, że się jeszcze nie udało). Możesz spróbować na nagrywarce z bardzo dobrą korekcją błędów, ale szczerze wątpię skoro konsola ma aż takie problemy. Druga rzecz: nierozumiem dlaczego konsola nie widzi kopii tego badziewia... (zakładając, że dobrze skopiowałeś). Ja bym olał tą płytę i pociągnął sobie obraz z sieci. Nie graj na tym, laser nie lubi takich płyt... Jak będziesz ją tak katował to nacieszysz się swoją PS2 nie wiecej jak ~rok :[ Te lasery są naprawdę aż tak goowniane [!] |
Siema, dopiero zaczynam zabawę z nagrywaniem płyt ps2 i mam kilka wątpliwości. Przeczytałem wszystko co napisaliście o nagrywaniu płyt ps2, ale jednego nie załapałem. Twierdzicie, że im mniejsza szybkość nagrywania, tym lepiej. Jednakże u mnie (nero, alcohol) najniższa prędkość to x4??? Co z tym zrobić by bagrywać wolniej?
|
Ps2 można też kopiować ""DVDDecrypter", utwórz obraz i wypal go w nero jak najwolniej :)
|
@wYpor
Tak akurat jest z Alcohol'em (Nero nie palę. Z tego co wiem to w DVDDecrypter'rze masz możliwość nagrywania nawet x1 (nie wiem jak to się ma do rzeczywistości, ale ponoć można - zresztą sam muszę spróbować tego programu skoro wszyscy tak go chwalą). Odczyt x1 -> wskazane. Natomiast nagrywanie to x2-x4 (x1 może być wiecej błedów niźli x2 - zależy od nagrywarki). x8 to już lekkie przegięcie dla PS2 (męczy się nieboraczka :D) @reak Skoro kopiujesz DVDDec. to czemu nie możesz nim też wypalać [?] Potrzeba aż Nero? - czegoś tu nie rozumiem... ... |
a da rade wogule nagrywać w nero x2? (mam liteona 832S)
|
to zależy od nagrywarki, a nie od programu z jaką prędkością nam pozwoli nagrywać.
|
no tak, to wydaje się w oczywiste.
to w takim razie pozostaje mi nagrywać x4 i liczyć na to, iż ps2 to odczyta... |
@wYpor
Bez paniki... To nie jest jakaś killerska prędkość. Ja tak nagrywam i jest wszystko w porządku... Byle nie więcej - naprawdę ... PS: Poszukaj danych odnośnie prędkości nagrywania (choćby i na CDRInfo - "niedawno" był test tej nagrywarki). Będzies wówczas pewien (bo mnie się wydaje, że możesz i x2) |
poszukam, dzięki
|
faktycznie 832S nagrywa dvd x2, jednakże nic mi po tym skoro nie wiem jak to ustawić. Jeszcze jedno BERION, nie wiem czemu, ale podczas nagrywania obrazu dvd na płytę nie mam możliwości wyboru profilu (alco)? Mogę wybrać jedynie opcje "ignoruje błędy odczytu" lub "kopiowanie w locie".
|
@wYpor
Nic nie zaznaczaj, wypalaj... ... |
Pd2
Mam mały kłopot mam dostep do obrazow gier na play station 2 mam swap magic jak nagrywam płytki do wchodzi az do momentu jak mam już grac może znacie jakieś programy co nagraja mi płytke gdzie na ps2 pójdzie majac swap magica acha kiedyś kupowałem gry i wszyskie działały a teraz jak ja nagrywam to jakoś nie chca działać wiec coś da się zrobić..Prosze o pomoc ważne.Dzieki.
|
@Whatsgoingon
Zależy od wersji SwapMagic'a, ale generalnie gry (obrazy) trzeba patch'ować (jeśli przegrywasz z oryginała) aby współpracowały ze SM (oczywiście nie dotyczy wszystkich)... Piraty działają, bo korsarze już je s'patch'owali... ... PS: Po co Ci ten SM? Wiesz jaki to syf? Niszczy tackę konsoli... ... Ja bym polecał mod-chip + zamiennik LA, mniej gimnastyki z grami itp... |
Dzieki wiesz ja nie mam swap magica tylko mój kupel a jak mozna s'patchowac gre i w jaki programie.
|
????
dobre jeszce raz.mam nagrywarke dvd+r-dvd-r , plytke 4.7 tdk dvd+r i prtzerobiona konsola.W nero nagrywam obraz .iso na DVD na najniższej prędkości...powinno działać??
pzdr :> |
@Whatsgoingon
Nie wiem... nigdy się tym nie interesowałem, nie było mi potrzebne (mam R2 "na pokładzie" :D)... ... Po'google'ój, może coś znajdziesz... ... PS: Obraz się patch'uje (oczywiście mowa o kopii z oryginała, piraci najczęściej już o to zadbali) kiedy: 1.Chcemy grać za pomocą SwapMagic'a 2.Chcemy grać przez sieć (numer DNAS, inaczej zostaniesz z'ban'owany na serwerze) 3.Chcemy grać z HDD (nie w każdym przypadku) @erix http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...8&page=2&pp=20 zrób tak jak na obrazku... ... |
[QUOTE=Berion]@Whatsgoingon
Nie wiem... nigdy się tym nie interesowałem, nie było mi potrzebne No to może teraz musisz się troche zainteresować mam jeszcze jedno jaka jest najlepsza nagrywarka do kopiowania płyt na ps2 a jak mam ściągnienty obraz płyty z neta to tak samo nagrywać? |
Cytat:
Cytat:
Pinonier, NEC, LiteOn etc. ... ... zajrzyj do działu DVD. Tematy "co kupić?" pojawiajają się raz na tydzień :D |
spoko bo kupuje liteon dwówarstwoa opis nagrywarki (jedna z njalpeszych nagrywarek która pchuje i nagrywa płytki juz bez zabezpieczen ) wiec moze beda gry działały na psa na swap magic a jak nei to przerobie sobie konsole.
|
Cytat:
Wiesz... to nie nagrywarki łamią zabezpieczenia tylko progsy :] (ale, spoko wiem o co tobie chodziło -> no może poza pierwszym wyrazem) Cytat:
"psa" - a co to za konsola? Jakiś nowy model PS2 :P A konsole "przerób" - R3/DMS4 (obecnie najlepsze mod'y) |
Cześć, mam problem z nagrywaniem gier na ps2 oczywscie na dvd, mam nagrywarke dvd liteona, kolega kupił na giełdzie gre DBZ Budokai 3, chciałem ja sobie przegrac, zrobiłem pierw obraz Alcoholem, a później nagrałem na płytke Hit ( kosztuje ona 1,20 zł), profilu w alcoholu nie moge wybierac (ale są na pewno), nagrywam z predkoscią 2x, w konsoli mam chipa Rippera 2, gra nagrywa sie bez problemu gorzej jest z odpaleniem na konsoli (poprostu jej nie czyta) prubowałem tez u innego lolegi i to samo. CZEGO MOZE TO BYĆ WINA ????JAKIM PROGRAMEM NAJLEPIEJ WYPALAĆ ???? Z JAKĄ PRĘDKOŚCIĄ ????? NA JAKICH PŁYTKACH ????? PROSZĘ POMÓŻCIE ?????? PROSZE ODPISYWAC GG 5671069 lub Z GÓRY DZIĘKUJE
|
@skwaros
Odpowiem Ci tu: Wina to prawdopodobnie "wspaniałe" płyty Hit. Przykro mi, ale PS2 jest wybredna jeśli chodzi o nośnik (sprubój na Verbach od MCC). Tak to jest jak człowiek chce zaoszczędzić trochę "keszu" :piwo: |
Berio dzieki za zrozumienie pisałem szybko bo spieszyłem się na pociąg dzieki za podanie na czym mam przerobić konsole.W sobote dowiem sie czy beda mi działać gry na ps2 na swap magicu jak nagram wtedy sie dowiem jak mi bedzie wszysko działać to spoko nie bede musiał przerabiacc konsoli.
|
Berio, dzięki za pomoc, jutro wypale na Verbatimach i zobaczymy.
|
Ściagam gre z sieci Driv3r, jest to obraz w nero, w jaki sposub bede miał go wypalić na płytke, nie jest to żaden dvd rip tylko gull dvd , 2800 mb.
|
Cytat:
Cytat:
Ripper3 lub DMS4 + zabezpieczenie LA (cefka przy laserze). To wg. mnie najrozsądniejsze wyjście. Niewielki pobór mocy (co ma znaczenie dla MOBO) i możliwość wyłączenia mod'a kiedy grasz na oryginałach... ... Niewspominając nawet o trybie Dev.olution Mode, obsługę nieoryginalnych HDD (PC'towych), zgrywania save'ów na HDD, "grania z HDD", boot'owania progsów z HDD jak i memorycard'a itp... ... Czego chcieć więcej? :piwo: @skwaros Ustawień dla Nero nie znam... ... Pociągnij ClonyXXL, wybierz libcrypt i "w kulke wstaw" exe'ka od Nero. Na którejś stronie jest obrazek w tym temacie... ... A Alcohol nie łyka *.nrg? Coś mi się wierzyć nie chce... ... |
Cześć, mam problem z nagrywaniem gier na ps2 oczywscie na dvd, mam nagrywarke dvd liteona, kolega kupił na giełdzie gre DBZ Budokai 3, chciałem ja sobie przegrac, zrobiłem pierw obraz Alcoholem, a później nagrałem na płytke Hit ( kosztuje ona 1,20 zł), profilu w alcoholu nie moge wybierac (ale są na pewno), nagrywam z predkoscią 2x, w konsoli mam chipa Rippera 2, gra nagrywa sie bez problemu gorzej jest z odpaleniem na konsoli (poprostu jej nie czyta) prubowałem tez u innego lolegi i to samo. CZEGO MOZE TO BYĆ WINA ?JAKIM PROGRAMEM NAJLEPIEJ WYPALAĆ ? Z JAKĄ PRĘDKOŚCIĄ ?? NA JAKICH PŁYTKACH ?? PROSZĘ POMÓŻCIE PROSZE ODPISYWAC GG 5671069
Z GÓRY DZIĘKUJE |
@skwaros
Pokiego grzyba napisałeś jeszcze raz to samo? ??? A co do podanego przez Ciebie email'a -> chcesz dostawać więcej spam'u ? |
Co za ludzie nikt nie chce mi pomóc !!!!!!!
|
Dziekuje jesdej osobie ze szczecina która udzieliła mi pomocy
|
Cytat:
|
Mam wersje trial Alcohol120% tutaj naforum przeczytałem że można nim przegrywać gierki na ps2.Wie ktoś skąd moge ściągnąć pełną wersje tego programu lub nawet jakiegoś innego byleby tylko przegrywał gierki na ps2
|
Cytat:
|
Siema, dzięki Berion za pmoc, trzeba nagrywac poprostu gry na PS2 na dobrych nosnikach np.Verbatim, TDK. Osobiście nagrywam na Verbatimach z prędkością 2x, programem DVD Decypter. Oto cała filozofia . :D:D:D
|
mam problem z gierą na sp2 ,soul calibur, po wypaleniu gierka mi się nie chce odpalić na konsoli ???? używałem alcohola 120% 1.9.2.1705 i nakładkę alcoholera kopiowałem przez ten profil lybrcrypt wykryte zabezpieczenie to libCrypt/psx inne gierki z tym samym zabezpieczeniem i na tym samym profilu chodzą bez problemu a to ni ...... próbowałem tez kopiowania decrypterem i dalej to samo pomocy mój nr gg 6823455 majnman@op.pl
|
Cytat:
|
Bin prawdopodobnie trzeba to przerobić na ISO za pomocą ULTRA ISO programu :> Pozdrawiam
|
Jelcz... on już chyba to wypalił nie?
data postu ! |
Hehehe... Widze ze dalej walkujemy archeologie ;-D
|
Cytat:
|
Czy jest możliwe skopiowanie płyty tak zeby chodziła bez przerabiania konsoli ???
|
Gry nagrywaj powoli- dvd x2 a gry na cd x8 i napeno zadziała, ja tak robie i jest ok.
|
Cytat:
Narazie niemożliwe? Czas pokaże... ... Zamontuj sobie mod'a i po kłopocie... |
Dzięki :smutny:
|
Mam jeszcze jedno pytanie ściągłem odbraz płytki na ps2 ale dvd rip nagrywałem w alcoholu ale na konsloli nie działa czy moze inaczej trzeba nagrywac.
Dzięki za wcześniejsze porady jak nagrywam na dvd to wszysko działa nawet na swap magicu. |
Cytat:
Spytaj może M@X.666, on zdaje się nagrywał rip'y... ... Cytat:
Wiekszość obrazów od znanych grup rip'ujących już patch'óje. Tak bymożna było grać przez sieć, na SM lub z HDD... ... |
no i sie zaczelo ... $wieta :/
na drodze koszyka stoja trzy: - PS2 ... duza gruba, mozna ja wyleczyc, juz nie produkowana - PS2 ... slim, karta seciowa, brak podobno jak do tej pory skutecznego lekarstwa na kopie - XBoX ... z konsoli beda korzystaly 4'letnie dziewczyny ... no i oczywiscie ja grajacy w soul:calibur'a :D co tu im kupic? ??? |
Cytat:
Cytat:
Drugi wariant do "PSTwo"? Ta malutaka z wbudowanym NetworkAdaptorem? Jak na każdej konsoli, da się odpalić backup'y. Jest Ripper3.1, ale nie wiem jak się sprawuje. Pozatym naczytałem się już w sieci o jej awaryjności (ile z tego prawda, nie wiadomo - jeszcze mało osób ją ma i ... ...krótko). Nie podłączysz do niej HDD... ... (Chyba, że przez USB2.0) Cytat:
Musi być ktoś, kto będzie je pilnował :D (wiem to z autopsji :D - taka rada na przyszłość) W Soul Calibur'rze na X'a jest Spawn, a w wersji na PS2, Heihachi Mishima :piwo: -> wybór należy do Ciebie... ... PS: Jeśli teraz dopiero kupujesz konsolę, wziąłbym X-Box'a. Niemal niezawodny, można robić z nim co chcesz... Są przejściówki na pady od PSX/PS2 (na wypadek gdyby Ci się oryginalny nie spodobał). Nie zrzucisz konsoli po pociągnięciu za pad'y (tu ogromny plus w twoim przypadku :D - chyba, żeby leżała na podłodze). W chooj dashboard'ów -> wedle uznania, dostęp do HDD (który jest wbudowany, ale zaleca się podmienic na PC'owy - rozmiar). Możliwość odpalania gier z HDD (DL nie odpalisz z oryginalnego HDD - za mało miejsca). Linux i jego odmiany :) ... ... Z grami już trudniej (mam na myśli backup'y, zostaje raczej p2p) |
thx Berion@ :D
mam do wyboru z tych trzech >nowe< gwarancja ... cena ta sama za sztuke 680,- 'stare' PS2 (grube) srebrne nie wiem jaki nr plyty PS2 'slim' ... wlasnie wyczytalem ze jest do niej RIPPER 3.1 + Zabezpie.MATRIX ... cokolwiek mialo by to znaczyc :D - fajnie by bylo jak by mozna bylo kozystac z dysku na usb2.0 (bo mam taki) ten Xbox ma podobno dysk 10Gb ... a xISO nie mozna robic backup'ow? bo mam tu firme gdzie wypozyczaja ... co do dziewczyn :> ... maja juz swojego pieca - czyli pierwsze koty za ploty konsolka bedzie w dobrych rekach ... jak wrazie co to "ALU" (czyli JA) przyjdzie i pomoze :spoko: konsolke beda mogly tez traktowac ja jako przenosne dvd na wyjazdy EDIT: kumpel moze mi zalatwic z MM 30% taniej, wiec zostaje chyba do wyboru XboX lub PS2 slim ... so |
Cytat:
Cytat:
http://forum.psxextreme.pl/viewtopic...er=asc&start=0 http://forum.psxextreme.pl/viewtopic...=20299&start=0 gdzieś mi się to przewinęło... To osiągnięcie scenowe, bez mod-chip'a, od razu zapomnij. Cytat:
Można. xISO jest przestarzały. Jego następca to Quix (ma ładne GUI :D) Cytat:
|
Cześć mam pytanko niedługo mi przyjdzie zamówione Ps2 i nie wiem czy dobrze nagralem na niego plyty. Zrobilem w nero 6 iso kazdej z płyt i nagrałem Alcocholem 120% prędkoscią 2x. kumpel chcial zeby mu nagrac 3 z plyt i uzylem tych iso. nagralem 2x alcocholem i tylko jedna gra mu dziala. Czy jest szansa że mi bedzie dobrze chodzic kazda z gier i czy predkosc z jako robi sie iso ma znaczenie do nagrania??? prosze szybko odpiszcie. Jego konsola jest dopiero po wymianie chipa i lasera wiec nie wiem czy w niej cos nie pało z góry dzięki za odpowiedz ???
|
@Rexio55
Nie wiem co Ci napisać. Nie korzystam z Nero do kopiowania gier, więc nie wiem też jakie w nim opcje ustawić... ... Na dzień dzisiejszy moim faworytem jest DVDDecrypter - prościej się już kopiować gier chyba nie da (kilka kliknięć) Zrób nim backup, a będziesz miał pewność, że wszystko jest ok. Odczyt: Mode/ISO/read Zapis: Mode/ISO/write i wybrać prędkość (x2-x4) Nagrywaj na markowych nośnikach, a powinno być wszystko ok. |
Cytat:
|
Cytat:
Spróbój Quix'a... ... |
Ale ja mialem na mysli kopie na DVD (koniecznosc spatchowania default.xbe). Co do Quix'a to podeslij jak mozesz ;-D
|
Cytat:
A teraz ja mam pytanie (może jest ktoś kto odpowie 8 ) ) Dlaczego oryginalne gry na PS są rozpoznawane przez napęd/win'a (nie wiem czego to jest "wina"), a piraty na "tłokach" (czyli pirackie DVD-ROM) nie? ??? |
Witam za jakies 1,5 tygodnia mam zamiar sobie kupic ps2 i jaki chip
Witam za 1,5 tygodnia kupuje konsole i niewiem jaki kazać sobie chip założyć bo oni na giełdach to wałki robia mówią ze dobry a to jakis najgorszy więc prosze o odpowiec tak zeby mi wszystkie pirackie gry chodziły a i jeszcze jedno czy ja potrzebuje nagrywarki dvd zeby nagrywać sobie gry czy tylko alkochol i moją LG . A i jeszcze jedno w jakich cenach był by ten chip który mi zaproponujecie dzieki wielkie ps.Łukasz
|
strona o modchipach...:
http://www.modchip.pl/ |
jestem w temacie $wiezy ale co nie co juz wiem :mruga:
nowa konsola PS2 'slim' powinna posiadac zestaw >leczniczy< Ripper 3.1 Pełny Autodetect i NoSwap Bardzo mały pobór prądu (zasilanie 3,3V sygnały 2,5V) dzięki czemu konsola jest praktycznie nie obciążona przez układ. Nowe oprogramowanie zabezpieczające układ LA, laser i cewki Współpraca z wersjami PAL i NTSC (amrykańskimi) V1-V11 Pozycjonowanie Loga i Obrazu w grach PSX Współpraca z wszystkimi dyskami twardymi DVD Region FREE. DEV.olution Mode RGB FIX Komunikat informujący o wyłączeniu Rippera MacroVision OFF. ULTRA fast PS2 boot DivX i MP3 Mediaplayer Nowy Ripper3 navigator Nowy Ripper3 MediapPlayer v1.51 Nowy Ripper3 HDLoader i zamontowane zabezpieczenia laser MATRIX INFINITY TEAM zabezpieczenie polega na motazu ukladu ktory ochrania sterownik lasera ... ... przed jego spaleniem oraz uszkodzenie cewki w glowicy lasera |
@AleX69
Wszystko co podałeś to opis mod'a, trzy ostatnie to progsy... ... Ten cały Matrix to tak jak myślałem zamiennik LA. Wydawało mi się, że R3.1 jest tylko do "PSTwo" [?] @Luppo Ripper 3... ... A jak myślisz? Jak ty sobie wyobrażasz wypalić grę "fullDVD" na CD ??? Chyba, że mowa o DVDRip'ach, ale o nich to lepiej zapomnij. |
Ja myślę
Ją mysle ze tak jak wcześniej czytałem ze na płyte dvd mozna nagrac normalna nagrywarka na płyte dvd programem alkochol. Tylko z DC++ to strasznie długo idzie moze ktoś z was wie skat mozna nowe gry sciagać szybciej moze jakies ftp
|
Giełda?????
czy na takiej giełdzie gdzie przerabjaja pleje bedzie Ripper3 ??? a który leprzy Ripper 3,1 czy ripper 4. Bo jutro chce jechać zrobić ta przeróbke bo sie plany zmieniły i juz dziś kupiłem pleja.A maoze ktos poda gg kto moze załatwiać gry na ps2 orginalne oczywiście ;)
|
Do luppo:
Ze strony www.modchip.pl Pojawiły się fałszywe "Rippery 4" - nie mają one nic wspólnego z Ripperem !! |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
PS: Edytuj swoje posty - nie pisz jeden pod drugim ;) |
Witam mam pytanie czy konsola PS2 SCPH 390004 jest to jedna z gorszych wersji czy jedna z leprzych ???
|
Jak skopiować gre z PS2??:(
Mam wielką prośbę,proszę o udzielenie porady jak skopiować gre z PS2??
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:36. |