![]() |
@wYpor
Bez paniki... To nie jest jakaś killerska prędkość. Ja tak nagrywam i jest wszystko w porządku... Byle nie więcej - naprawdę ... PS: Poszukaj danych odnośnie prędkości nagrywania (choćby i na CDRInfo - "niedawno" był test tej nagrywarki). Będzies wówczas pewien (bo mnie się wydaje, że możesz i x2) |
no tak, to wydaje się w oczywiste.
to w takim razie pozostaje mi nagrywać x4 i liczyć na to, iż ps2 to odczyta... |
to zależy od nagrywarki, a nie od programu z jaką prędkością nam pozwoli nagrywać.
|
a da rade wogule nagrywać w nero x2? (mam liteona 832S)
|
@wYpor
Tak akurat jest z Alcohol'em (Nero nie palę. Z tego co wiem to w DVDDecrypter'rze masz możliwość nagrywania nawet x1 (nie wiem jak to się ma do rzeczywistości, ale ponoć można - zresztą sam muszę spróbować tego programu skoro wszyscy tak go chwalą). Odczyt x1 -> wskazane. Natomiast nagrywanie to x2-x4 (x1 może być wiecej błedów niźli x2 - zależy od nagrywarki). x8 to już lekkie przegięcie dla PS2 (męczy się nieboraczka :D) @reak Skoro kopiujesz DVDDec. to czemu nie możesz nim też wypalać [?] Potrzeba aż Nero? - czegoś tu nie rozumiem... ... |
Ps2 można też kopiować ""DVDDecrypter", utwórz obraz i wypal go w nero jak najwolniej :)
|
Siema, dopiero zaczynam zabawę z nagrywaniem płyt ps2 i mam kilka wątpliwości. Przeczytałem wszystko co napisaliście o nagrywaniu płyt ps2, ale jednego nie załapałem. Twierdzicie, że im mniejsza szybkość nagrywania, tym lepiej. Jednakże u mnie (nero, alcohol) najniższa prędkość to x4??? Co z tym zrobić by bagrywać wolniej?
|
@sol
Najlepiej ściągnij sobie tego Alcoholer'a, klikniesz sobie run GameJack, a uruchomi się już z odpowiednimi opcjami... ... Jeśli chodzi o twój problem: płyta jest zryta (czyt. uszkodzone sektory, mnóstwo błędów lub cokolwiek innego :D). Ponowne jej zgranie raczej nie wiele Ci da (narazie rozumiem, że się jeszcze nie udało). Możesz spróbować na nagrywarce z bardzo dobrą korekcją błędów, ale szczerze wątpię skoro konsola ma aż takie problemy. Druga rzecz: nierozumiem dlaczego konsola nie widzi kopii tego badziewia... (zakładając, że dobrze skopiowałeś). Ja bym olał tą płytę i pociągnął sobie obraz z sieci. Nie graj na tym, laser nie lubi takich płyt... Jak będziesz ją tak katował to nacieszysz się swoją PS2 nie wiecej jak ~rok :[ Te lasery są naprawdę aż tak goowniane [!] |
Dzieki Berion zobacze co z tego wyjdzie mysle ze bedzie ok jeszcze jedno pytanko do ciebie ostanio sie mecze zeby nagrac jedna gierke dostałem ja od jednego goscia gierka jest troche walnieta przycinaja sie dema i czesto podczas grania wystepuje
loadig disc potrafi sie doczytywac nawet 10 min podczas grania nie da sie grac zabardzo.Wiec postanowiłem ja nagrac jeszcze raz ale zmarmnowałem 5 płyt i nie ma poprawy nagrywałem, alkocholem, nero i game jackiem i nic ciagle to samo zadnej poprawy najpierw zrzucałem obraz gry na kompa pozniej wypalałem.Sprawdzałem na kilku konsolach i zapewniam to nie jest wina przerobkibki w konsolach ani modelu.Czy to mozliwe ze cos jest z plikami plyty czy to sa jakies błedy ktore da sie usunac gierka jest na dvd jesli wiesz jak to przegrac zeby bylo ok daj znac bo niewim juz jak do tego sie zabrac napewno to tez nie jest wina płytek na których nagrywałem bo były to Tdk na nich mi wszstko dobrze smiga jak masz jakis pomysł daj znac jescze raz dzieki za porady do game jacka 4,0 . Pozdrawiam. |
Cytat:
Obecnie używam "-" ze względu na cenę... A powoli się przymiewżam do kupna HDD (nie męcze lasera i gry sie szybciej doczytują) |
Witam
Jedno krótkie pytanie no moze dwa:) Na jakich płytkach nagrywac obrazy gierek na ps dvd+R czy moze dvd-R czy moze nie ma to zadnego znaczenia ? |
Cytat:
Od CMC wyrzuć do śmieci :D |
a jak to sprawdzic? o co chodzi jakby?
|
@krycho84
A od kogo masz te verby? (CMC, MCC itp...) :D |
wiecie co ja polecam tak najlepiej w nero napoczatku nagrac mala predkosca (moze byc nawetx1) obraz pliku na dysk twardy(mimo wszystko predkosc odczytu ma znaczenie-moja opinia, a laser w kosoli mam slabiutki, a potem wkładamy pusta płyte dvd-r9dobra na tym tez nie oszczedzajmy zauwazyłem ze moja kosola "lubi" TDK a naprzyklad ma problemy z verbatimem albo esperazna, i nagrywamy jak najmniejsza predkoscia, sam zanim do tego doszlem to zepsulemkilka plyt ale co tam juz wiem i dziele sie z tym z wami:). ps. moj leser w kosoli jest cieniutki :(
|
@sol
Game Jack'a na oczy nie widziałem, ale z tego co podałeś pasuje mi jedynie RAW-DAO+SUB (jesli to jest RAW-DAO96) Alcoholer ma profile dla GameJack'a - sprubój ! edit: Podaje za profilerem Size (sectors) - 1 Media Type - DVD RAW-DAO+SUB Keep TOC but write until end of image file Copy to harddisk Whole disc Read Sub-Channel data |
Witam ostanio chce uzyc Game Jacka0,4 ma troche opcji niewim ktory z tryb ów jest najlepszy jezeli chodzi o przegrywanie gierek na ps2:
Raw/dao+sub Raw/sao+96 Raw/sao Raw/sao,dao Mam nagrywark elite-on sohw1213s oem+so niewiem czy ona obsługuje te trby a pozatym jk znacie jakies profile do game jacka to dajcie znac chciałbym znalesc najlepsze ustawienie tego programu do przegrywania gierek na ps2 a wiekszosci wypadków nagrywam dvd . Pozdrawiam. |
@Jajos
Spoko... wypal. A co do DVD Decrypter'a: Nigdy go nieużywałem, ale opierając się na opinii znajomych pal śmiało :] Być może DVD Dec. już "domyślnie" "leci" po sub-kanałach (ja się nie znam -> nie używam) [?] |
DObra, a ja mam pytanie, jak nagrać te płytki skoro w alkoholu w kreatorze nagrywania nie moge wybrać żadnej opcji zabezpieczenia płyty, dodam że chodzi o płytke dvd(a dokładnie o nagranie obrazu san andreas zabezpieczonego LibCrypt/PSX). kiedyś nagrywałem płytki, ale rip'y na cd, ale ni cholery nie pamiętam jak to sie robi. przeszukałem forum i znalezłem odpowiedz żeby dvd decryperem nagrac, ale tam sie nie da wybrać rodzaju zabezpieczenia...jak ktoś może to niech odpisze.
Pozdro |
@krycho84
Przyczyną może być też nagrywarka... Są tacy co uważają, że 832S to loteria (Ja mam kolegę który ją ma i dobrze pali, więc nie wiem). Zrób test w KProbe i zobacz jak ona nagrywa... Nagrałem niedawno SanAndreas x2 na Verbie od MCC i wszystko jest ok. Z tym, że nagrywarka to DVR-108 :D @Scarface A nie rozpedziłeś się za bardzo i nie rozpakowałeś *.iso ? 8) |
Witam ja terz mam pewien problem tylko ze nie z obrazem plyty, tylko mam gierke na dysku ktora zajmuje ponad 4GB no i oczywiscie to jest na PS2byla wczesniej spakowana rarem kiedy rozpakowalem znalazlem tam kilkanascie plikow przewarznie takie jakie pownny byc na plycie ps2 no i tu sie zaczyna moj problem nagralem te pliki na plytke no i coz porazka konsola nie czytak tej plyty a tak zawsze czytala jak nagrywalem obraz plyty no i co mam zrobic???
Z gory THX za ODP!!!!!!!!!!!! |
mam pytanko? czy wie ktos jak przegrac plyte DVD predkosci x1(jakim programem zeby nagrywal taka predkoscia)? chodzi oczywiscie o gre na ps2, mam gre san andreas przegralem ja na pocztku na dvd esperazna(x2) nie chodzila, potem na verbatima (x2), tnie sie, wie ze napewno mam cienki laser w konsoli ale jak kupuje od pirata to wszystko chodzi wiec jest na pewnoi złoty środek:) przypuszczam ze wystarczy nagrac predkoscia x1 moja nagrywarka to LITE-ON DVDRW SOHW-832S HELP!!!!
|
Jak nagrywasz alcoholem to masz ustawiony profil PS2?
I czy nagrywasz z obrazu czy żywcem kopia 1:1 :D |
Na PS2 się nie znam, ale chyba niemodowana konsola z definicji nie łyka nagrywanych płyt DVD poza DVD Video.
|
Jakie Programy do ciecia płyt DVD na PS2
Siemanko mam nagryware dvd liteona i spoko wszystko tłoczy ale gier na ps2 zachiny nie tnie .Przegrać przegra ale nie chulają.Powiedzcie moze coś zle robie , moze złego programu uzywam .Próbaowałem juz nero , alkochola 120 , game jacka ,cd to dvd , alkocholera.I nic nie chodzi pomocy.Za podpowiedzi z góry dzięki .Tylko nie piszcie mi że jest to sprzeczne z prawem , plis bo mnie to oslabia . :)Acha i jeszcze małe sprostowanie co do wypowiedzi Bartka , w alkocholu 120 ustawiałem profil ps2 i po w sadzeni płyty program sam sobie z mienia tak ze nie mozna juz zrobić.A jak jusz nnagrywałem to nie kopiując ,tylko najpierw szczytałem a potem nagrywałem.Dziękówa za wasze wypowiedzi . :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak masz jakiś problem z nagrywaniem to zmien program np; na darmowy DVD Decrypter pozdrawiam:)
|
Cytat:
|
Po co założyłeś dwa takie same tematy? Skoro zadałeś pytanie "powyżej" to czekaj grzecznie aż Ci ktoś odpowie :P
A druga sprawa: Staraj się pisać po Polsku (ciężko Ciebie zrozumieć) |
Program do nagrywaia nie gra za bardzo roli... ...
Korzystaż może ze SwapMagic'a (lub innego bootCD)? Maja problemy z częścią gier... ... |
Problem z gierka na PS2
Witam wszystkich serdecznie mam problem z przegraniem jednej gierki na dvd na ps2 ktora porzyczylem od kolesia gierka cholernie sie przycina czesto pojawia sie lodig disc wiec i to tak na kilku konsolach wiec chciałem ja na grac rzeby było dobrze i narazie mi sie nie udaje jak przegrywam nero to sie nagrywa gra sie wczytuje dema sie nie zacinaja a jak wezme start game to ni wchodzi jak przegrałem game jackiem o.4 (590) to to samo gra wchodzi nawet postarcie jest fajnie tylko jak sie toczy jakoms wlke to sie zacina w game jacku zaznaczyłem opcje kopiowanie raw optymalizacja efm emulacja zbezpieczen moze złe opcje zaznaczyłem niewiem nieznam sie na tym jeszcze tylko nie próbowałem alkocholem ma nagrywarke lite-on sohw1213s oem+so a kilka gierek juz przegrałem i chodziły spoczko fakt ze one był dobrze nagrane i nic sie znimi nie działo a z ta niemoge sobie poradzic .Wiec prosze o pomoc najchetniej tych kturzy sie na tym doskonale znaja ale tkrze wszystkich kturzy cos wiedza w tym temacie.
Pozdrawiam. |
Obraz do nagrania
Witam wszystkich jestem nowy w temacie nagrywania gierek na ps2 ale juz co nieco przegrałem wiec ostatnio pojwiłł mi sie mały problem.A dokładnie sciagnołem sobie obraz płyty dvd zajmuje jakies 4,5gb i nagralem ja nero i nie chodzi wczytuje sie tylko znaczek ps2 a wczesniej sciagniete gierki tez nagrywałem nero i chodziły bez problemu wszystkie nagrywałem na tdk dvd-r i niewiem czy cos z obrazem jest nie tak czy innym programem spróbowac tylko nie mówcie ze alkocholem a jak on ni zadziała mam nagrywarke liteon sohw1213s oem+so.
|
Cytat:
Cytat:
|
WItam. Przeczytałem sobie wasze odp. I mam dwa pytanka. Czy jak nagram obraz na płytke dvd-/+RW to play mi ja odczyta? Drugie pyt. Co powiecie o LiteOn LDW-851S dam rode cokolwiek na pleja tym nagrać czy lepiej sobie podarować?
|
Ilość załączników: 1
Masz to bo niepamiętam (wklejone z innego forum)
|
[FONT=Arial Black]Sory ale po to jest forum żeby sobie pomagać i dawac gotowe linki do programów(przynajmniej ja tak mysle) A nero kupiłem wiec chciałbym go używać [/FONT] :D
|
Cytat:
|
A miales przez to potem problemy? Sadze ze po prostu Alcohol dziala tez na zasadzie scannera i po prostu wykrywa plyte dla PS2 i automatycznei ustawia dla niej profil - u mnie zawsze dziala ;-D
|
M@X.666 Sorry że wtrące ale możesz mi powiedzieć dlaczego jak kiedyś próbowałem zgrać oryginał w Alcoholu to nie miałem możliwości wyboru profilu?
|
Spokojnie nagrywaj X2, tez pojdzie. Uzyj Alcohol 120% z profilem PS 2 i markowych nosnikow. Oczywiscie konsola musi byc przerobiona!
|
wypalanie gierek PS2
Witam, jak i czym mam zgrać z oryginalnego nośnika PS2 grę a potem ją wypalić na DVD? Mam nagrywarkę liteona 1633s. Wiem że trzeba nagrywać z prędkością x1 w związku z tym pytanie - czy moja nagrywark a może nagrywać z prędkością x1?
|
@Jelcz
Skoro już przegrałeś grę na PSX/PS2 to po co Ci ustawienia dla Nero? PS: A co do twojego podpisu: p2p albo google -> troche wysiłku... ... |
Ja też mam lite on dosyc nowe bo kompa składałem pod koniec września ale miałem problem z wybranie programu np; w nero trzeba coś poprzestawiac(podobno) mógłbyś sie odezwac na gg i dac pare rad:) pozdrawiam.
|
No Connect
|
Nagrywarka
Mialem podobny problem .
Rozwiazalem go zamieniajac nagrywarke na inna i po problemie. Wczesniej nagrywalem na dvd najlepszych firm 2x a zdarzaly sie buble. Teraz nawet na najtanszych DVD 4x i no problem. Nagrywam na Liteon 1633 Kolega ma TDK i tez bez problemu. |
Dla mnie był problem :> bo wcześniej sie w to nie bawilem :rozwal:
|
ps2/ zrób pirata lub graj na kompie
|
Cytat:
Cytat:
Szkoda! :smutny: Ale rozdwojenie jaźni to chyba się ma, co chłopczyku? :O Ty! A może ten drugi to Stefan, co? ^_^ |
Dziewczynki nie gryscie sie o pierdoły i co ztego ze non1.0 podaje stronki które nie wszyscy akceptuja podł spoko nie podał tez spoko przeciesz nie musze z nich korzystac a wy robicie jakis szum od kiedy to wszyscy zrobili sie tacy legalni nie jestem za piratctwem ale zapominacie ze żyjecie w polsce tu sie spotyka piratcwo na karzdym kroku.Podał na swoja odpowiedzialnosc.
Vizzard przy okazj nie jestem zaden Stefan chłopie |
Dziewczynki nie gryscie sie o pierdoły i co ztego ze non1.0 podaje stronki które nie wszyscy akceptuja podł spoko nie podał tez spoko przeciesz nie musze z nich korzystac a wy robicie jakis szum od kiedy to wszyscy zrobili sie tacy legalni nie jestem za piratctwem ale zapominacie ze żyjecie w polsce tu sie spotyka piratcwo na karzdym kroku.Podał na swoja odpowiedzialnosc.
Vizzard przy okazj nie jestem zaden Stefan chłopie. |
ultraISO raczej nie wymaga specjalnych opcij by nagrac .gi
|
ultraiso czy recordnow max do nagrywania na ps2?
czy ktorys z tych programow ma przewage jesli chodzi o nagrywanie na ps2 (image .gi)? czy trzeba cos zmieniac w ustawieniach jak jest w przypadku alcohola (profil ps2)?
|
@Jelcz
To akurat rzeczywiście wielka sztuka... ... Hmmm... Jakby to chodziło o SAT albo Amiga CD-TV, ale PSX/PS2? :D |
Nagrywanie
undefinedundefinedundefinedWitam wszystkich kożystajcie z rad Grzes07 to niezły spec od palenia :D plyt na play station2 polecam sam skożystalem z jego postów.Pozdrawiam :3msie:
|
Cytat:
|
Cytat:
Potem trudno się dzwić, że kradzieże, rozboje, narkotyki, itp. To domena polskiego społeczeństwa :smutny: Pewnie! Co wy chcecie? Przecież to normalne! Idź sobie ściągnij cracka A potem se walnij cracka, najlepiej w dymku :sciana: Fakt, że to aprobujesz - zachowaj dla siebie :tak!: Tutaj niestety musisz się pogodzić z pewnymi regułami Bardzo prostymi, choć jak widać Dla niektórych zbyt prostymi by to zrozumieć :idea: Rozumiem, że jak ktoś zwróci uwagę gówniarzowi na ulicy Żeby nie kopał kota :nie: A potem poinformuje o tym rodziców To też do ORMO :glaszcze: |
Kiedyś było coś takiego jak ORMO panowie na pewno by się do niej nadawali ...
|
Miałem ten sam problem :), pewnie gre ściągłeś z torrentbits :). To jest rozszerzenie global image, czyli do tego potrzebujesz recordnowmax i będzie po kłopocie
|
sproboj jeszcze w ultraIso
|
pro evolution 4 dvd ps2. jak to nagrac?
kiedy rozpakowuje rara z ta gra pokazuje mi sie plik pro-evo4.gi
co to za rozszerzenie? kiedy wrzucam do alcochola, kreator nagrywania, wybierz plik z obrazem (pokaz wszystkie pliki) i chce ustawic profil playstation 2 pokazuje mi sie, ze zrodlo nie zawiera info o RMPS i nagrywanie z uzyciem profilu jest niemozliwe. do tego minimalna predkosc nagrywania do wyboru jest 19X. jak to rozwiazac? |
no przydalo by mu sie :) ja tez kiblowale 3 dni:D
a vizzard :spoko: :piwo: |
wiesz do trzech razy sztuka i kolega bedzie sobie odpoczywal przez kilka dni a moze dluze :D
|
Cytat:
Ferment tylko siejesz, a nic konstruktywnego Masz to zresztą w odpowiedziach na twoje posty :czytaj: A z tymi crackami to już twój drugi wybryk :tak!: Aż sam się dziwię, że jeszcze się moderatorzy tobą nie zainteresowali :glaszcze: |
Cytat:
Nie dziab! Nikogo to nie obchodzi, że przy kompie nie siedzisz 24godz/dobę A o co chodzi legionowi sprawdź w Regulaminie: § -8- Redakcja serwisu CDRinfo.pl zabrania użytkownikom zamieszczania i publikowania treści niezgodnych z prawem, reklam, spamu, a w szczególności numerów seryjnych, kluczy programowych, c r a c ków, czy tzw. 'wspomagaczy', 'poprawek', 'łatek' etc. umożliwiających nielegalne użytkowanie komercyjnych aplikacji. Użytkownicy nagminnie nie stosujący się do niniejszego postanowienia mogą liczyć się z konsekwencjami - z czasowym zablokowaniem dostępu do Forum dyskusyjnego oraz wykluczeniem z grona zarejestrowanych użytkowników włącznie. Więc daj se na wstrzymanie chłopie! :taktak: I radzę się z nim zapoznać bo może ci się przydać :tak!: I trochę zejdź z tonu miszczuniu Bo ledwo co wlazłeś a już pyszczysz :klnie: |
dziki za rady zobaczymy czy sie sprawdzi
|
Cytat:
|
uuuu seriale regulaminu:mruga: sie nie czytalo:D
szybki jestes niech cie:) |
;) odp
1. ultraiso(serial znajdziesz na stronie /www.serials.ws/ 2. clonecd 5.0.0.0 beta lub 5.0.2.4 serial na stronie /www.serials.ws/ |
:sylwek:tak ale na drugi dzien moze byc niezle po piciu :matrix:
|
Ale flaszka tez mozna wiele zdzialac, np. majac znajomego hurtownika gier na konsole i udajac sie do niego z takowa flaszeczka ;-D
|
programem ultraISo lub alkohol120%(taki program nie flaszka :D)
|
Jak zrobic poprawny obraz plyty DvD z gra na Ps2
Witam serdecznie mam maly problemik niewiem jak zrobic obraz płyty DVD na ps2 uzywalem cdgen ps2 ale nic z tego nie wyszło . Mam gierke Star Ocenie 3 ktos mi nagrał ale sie strasznie zacina wiec postanowiłem nagrac ja jeszcze raz chciałem zrzucic pliki zrobic obraz i usunac błedy ale niewiem jak sie do tego zabrac a moze jest jakis prostrzy sposób.
Bym był bardzo wdzieczny za pomoc. Pozdrówka dla całej redakcj. |
Cytat:
PS: Trzeba było zadać pytanie w stosownym topic'u :P |
Nagranie plyty DVD na PS2
Witam all mam pytanie chcialem sobie zrobic kopie gry z ps2 i przegrac na czysta plyte DVD programem alcohol 120% ale jak chcialem kopiowac gre to wyskakuje ze za malo jest miejsca na plycie dvd jak plyta ma 4.7. GB a gra 3.99GB nie wiem moze innym programem nalezy przegrywac gry ps2 z gory thx za wszelka pomoc!!!!!!
|
Cytat:
P.S. moz by ktos z moderatorów zajął się postami na ten sam temat, jakies połaczenie czy cos? |
Ja tez mam obraz w formacie gi i nie wiem czym to wypalic ktos ma jakis pomysl
|
Alkohol wypala obrazy na PS2 - profil Playstation.
A rozpakowałeś do końca ? |
czym wypalić?
Witam
Mam pytanko, jakim programem wypalić obraz płyty w formacie .gi ? Ani nero, ani alkohol go nie widzą? Dodam, iż jest to obraz gry na ps2. dzięki za pomoc |
Koniec Problemu
Ok już sobie poradziłem z tym problemem (może nie do konca bo płytka do wyżucenia) dziękuje wszystkim za rady :spoko:
|
Problem
To daj mi kase na takie coś :piwo:
|
Jak chcesz pograc bez meczenia lasera to Network Adaptor+HDD min. 40 GB + Hdloader. Zrzucasz gre na dysk i grasz bez obaw o laser!
|
Problem
Zapuszcze jeszcze Clone DVD (bo CD to już troszku przezytek) i zobaczymy ale pewnie bedzie to samo tak chyba oddam to wpizdu i niech nową daje!! :spoko:
|
Cytat:
ups nie doczytalem :zawstydz: to moze zapusc cloneCD, moze sie uda, ja tak walczylem z problematycznymi CD-kami P.S. czlowiek taki zaspany z ranca :spie: i co do plytki to wal na gielde i "zloz reklamacje" :mruga: teraz chyba musza walczyc o klienta - bo spory odsetek ludzi ma juz nagrywarki |
Problem
Ekhm a czym go zgrywam??!!
|
sprobuj przegrac go alcoholem 120% z profilem do PS2
|
Nagranie płyty na PS2
Nikomu się pewnie niechce czytac bo za długie.Ale moglibyście pomóc!!bo nie wiem co zrobić ???
|
1. Żeby uruchomic "pirata" Swap Magic potrzebujesz modchipa.
2. O ile mi wiadomo do Swap Magic potrzebny jest SlideCard do wysuwania tacki, bez naciskania przycisku EJECT, aby podmienić płyty. No chyba, że wymyślono inne patenty...a wiadomo Polak potrafi... ^_^ Dzisiaj ...zakwitła nowa dyskusja o SM. http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=40026 |
Jak nagrać SWAP MAGIC ?
Jak nagrać obraz SWAP MAGIC`a żeby PS2 czytał?
|
Problem z nagraniem płyty na PS2!!
Witam mam nastepujący problem kupiłem sobie na giełdzie gre (pod tytułem Silent Hill 4 ale to chyba mało wazne) jest ona nagrana na nośńiku DVD firmy Magnetik syf jakich mało ja ze dbam o swoja konsole kupiłem płyte TDK i chcem nagrac na nia ta gre uzywajac programu Alcohol (uzywałem tez DVD Decryptera ale to samo)chcem zgrac gre na dysk i tu sie zaczynaja kłopoty gdy dochodzi do 39% wyskakuje mi bład jakis i nie da sie przegrac płyty gdy zaznaczam w programie "Ignoruj błędy odczytu" Troche tych błełdów sie pokazuje i dochodzi 100% czyli wszystko niby jest ok.Teraz tak gra orginał (czytaj ta płyta z giełdy) chodzi ok w konsoli co prawda słychac ze meczy sie troche laserek ale chodzi nie zacina sie nawet ale nie wem czy doszedłem do tego miejsca na płycie co jest tyle błedów.I teraz czy te błedy moga powodowac tylko tyle ze po prostu własnie laser sie meczy czy te błedy raczej moga mi uniemozliwic pózniejsza gre i nie iwem własnie czy jest sens przegrywania tego na TDK??!!
|
jezeli masz problemy z programem Nero wykonaj kopie poprzez inny program jak np. RecordNow Max lub Game Jack 4.0 rowniez sa w tym dobre
p.s a czy masz ustawiony w programie Nero nosnik DVD? |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=39734 |
kopia PS2
Proszę o pełny opis jak zrobić kopię płyty na PS2 próbowałem Alkocholem ale na 100% zawiesza mi się za każdym razem komp, nie może zakończyć sesji, ktoś mi poradził Clone ale też nie da rady bo CD Clone mówi że w nagrywarce płyta nie jest płytą cd i nie może jej nagrać a DVD clone2 Elby przegrywa tylko VOBY czyli filmy dvd. Jeśli ktoś już wypalał płytki na PS2 to bardzo proszę o pełną fachową poradę, nie tylko jakie programy bo ja też wiem jakimi można przegrywać ale o tutorial, być możę nie potrafię w tym przypadku programów odpowiednio używać.
|
i dalej nic
Ale chodzi oto ze on nie chce mi nawet obrazu dysku zrobic bo wyskakuje cos takiego jak wyżej na zdjęciu???
i nie wiem dlaczego może coś nie tak jest z tymi obrazami??? ale dvddecrypet nagrywa tyle że nie dziala poźniej w ps2 A mało tego jak włoże płytkę cd-r to idzie nie wiem dlaczego nie idZie na dvd-r?? |
Cytat:
|
nero tez kicha
Więc tak asiadłem rano z zadowolony, że siągnąłem drivera 3 i włączam nero montuję wcześniej ściągniety obraz w wirtualnym napędzie ustawaim prędkość zapisu na 2x i...
Juz nie wiem co mam robić?? :klnie: |
klęska
Nagrałem płytki dvddecrypter i d...!! Juto postaram się wypalić nero i alkoholem bo juz 8 verbatimkow poszlo do lasu :)
Dziekuję wam za pomoc i odezwe się jutro po testach :) |
osobiście nie urzywam nero do gier na ps2 ale wiele osób tylko nim wypala czi sie spisuje.Musisz wskazać obraz płyty w zależności od rozszezenia np cośtam.iso bo chyba to jest domyślny dla nero , w alcocholu jest podobnie teżmozesz wskazać dane rozszezenie poszukaj w opcjach , są też .iso itp nie tylko .mds.problemy z alcocholem mogą być jak urzywasz wersji trial bo u kumpla też było tak ale nie powinno to byćbo są identyczne poza kopiowaniem w locie gdyż ostatnio starciłem 6/10 płyt.A i jeszzce jedno podczas nagrywania wyłącz wszelkie programy w tle gdyż jak masz słaby sprzęt lub mało ramu to niby wypali sie dobrze ale może sie ciąć albo nie działać wogule ta nagrana w taim środowisku płyta
|
ok postaram sie to zrobic ale czy mam mu wskazac w nero ze ma nagrac dvd-r iso czy dvd -r usd/iso czy samo udf??
?? |
Programem Nero rowniez mozesz wykonac kopie gry na PS2, wykonujesz obraz plyty na dysku a nastepnie nagrywasz wczesniej wykonany obraz na plyte DVD-R na malej predkosci jak wczesniej napisal "makaron" ( laser zastosowany w PS2 jak juz wczesniej napisano jest nie najlepszej jakosci) dlatego zalecaja korzystac z malej predkosci nagrywania i uzywac markowych nosnikow
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:04. |