![]() |
Berion : Zwracam honor... Niedokladne czytanie (jako ze w sylwestra nie pije to nadrabiam na zapas) spowodowalo umniejszenie Twoich zaslug ;-D
|
Witaj Berion :)
Mam napęd dvdrom i cdrw, gra MidnightClub zobaczłem że zajmuje 644mb to ją poprostu skopiowałem w nero i działa(inne też,które się mieszczą na cdr700)...Dvd Decrypted też nagtywa cd,dvd(mode>iso>write W)...hhmmmm? W opcjach Alcohol jest możliwość dzielenia obrazy na dane wielkości,np.80min. Po dzieleniu powstają pliki mds ok.5kb sorry za pomyłkę..mdf 80min. oraz podpliki md1...4...po 80min. w alcoholu biorę mdf80min., bo po zaznaczeniu mds rozmiar plików wychodzi w alcoholu tak jak z oryginalnego krążka dvd i wtedy tylko potrzebna nagtywarka dvd.PYTANIE? ???Jak nagrać grę na krążku cdr, bo przecież jakoś można skoro sam mam z 20 gier na cdr np.(teken4 czy GT3A-spec),a MOH mam na 3cdr...Hymmm...Jak to zrobić.....Acha jak odtworzyć mp3, dvix na ps2 bo nie widzi mi formatu płyty, a chyba można... coś potrzeba dodatkowo do tego jakiegoś softu czy coś ??? Pozdrawiam.... :spoko: |
Niue, nie boję się bo w styczniu odrazu przerobioną biorę, ale jak by ten sposób działał to po co chipa kupować, ale tak mi się wydawało że to zaproste by było.
|
Cytat:
Cytat:
|
Nie nie beda dzialaly:)Ja z konsolami jestem za pan brat od ponad 10 lat:). A z kompami od 8 roku zycia:). Teraz kolekcjonuje gry na PSX'a, taka mala mania, pakuje i po 2-3 wrzucam na jedna plytke cd-r:).Co do NEC'a i odczytu plyt, jak to ktos kiedys zaznaczyl, to jest nagrywarka dvd a nie cd-rom, stad slaby odczyt plytek, a zwlaszcza porysowanych:).
|
@seriea
Ad1. - Jest odpowiedni temat w "ogólnie o DVD" Ad2. - A ja wywaliłem już spirytus (Alcohol120%) i palę w DVDecrypter. W A120% przy rip'ach profil PS2, a dla DVD nic (Qrwa! a ja kiedyś miałem wybór profili przy DVD - jak mi to ktoś wytłumaczy stawiam browara). Ad3. - Zależy od mod'a... Napewno możesz grać na "-" na: Duo/2SE, R2/3/3.1, DMS3/4, M3 Ad4. - Tak czy siak, musiałbyś tak zrobić. Program zrobiłby iso i dopiero potem je wypalił. Wychodzi na to samo. @M@X.666 A czy ja mówiłem, że nie? Chodziło mi o CD (chyba, że Tobie chodzi o *.iso, które jako jedyne nagrywa na CD :D). Mój DVDDec. nie wykrywa GCE-8400B |
Ej ale jak ustawię aby płytki nagrane były widoczne jako tłoczone to i tak nie będą działały na nieprzerobionym ps2 ??
|
Witam wszystkich. Zamierzam nagrywac gierki na ps2 do tego musze kupic nagrywarke dvd po ktora wybieram sie w tygodniu tylko mam kilka pytan z tym zwiazanych:
1.jaka najlepiej kupic nagrywarke (glownie bede nagrywal gierki na ps2 i czasami filmy tez na ps2) 2.ze programem alcoholem 120% mam nagrywac to juz wiem i sobie sciagnelem ale co ja tam mam poustawiac zeby plytka sie wypalila? 3. czy na pewno na mojej przerobionej konsoli bede mogl grac w te gierki nagrane na domowej nagrywarce dvd poniewaz kupuje ta nagrywarke tylko dla grania na ps2 i jezeli okaze sie ze nie moge grac na tych plytkach to pieniadze w bloto jak dla mnie. 4.i ostatnie pytanie: majac tylko nagrywarke i odtwarzacz w jednym musze najpierw wlozyc plytke skopiowac na komputer i pozniej z dysku twardego na czysta plytke dvd-r? z gory dziekuje komus kto zechce poswiecic mi troche czasu i to wytlumaczyc. pozdro. |
Berion : DVD Decrypter nagrywa obrazy ISO i to juz od bardzo dawna ;-D
|
Cytat:
1. Chciałeś zgrać "wersje" DVD na CD ? 2. Jak rzekomo podzieliłeś obraz ??? 3. Jakim cudem *.mds zajmuje ~4GB ? To jest arkusz dyrektyw i nie może zajmować więcej niż ~5KB. Zapewne pomyliło Ci się z *.mdf, jednak nawet gdyby, to *.mdf nie może zajmować, ani 700MB, ani 700Mb (jak napisałeś). Cytat:
Jakim cudem nagrywałeś tą płytę 40min ? Włącz sobie lepiej DMA ;) Cytat:
Skoro była na DVD, nie możesz od tak sobie nagrać tego na CD (nawet jeśli obraz "mieści się" w 80min. to program się nie zgodzi) Hawki to straszne goowno. DVDecrypter nie nagrywa CD (??? przynajmniej moja wersja)... ... Jeśli Alcohol tak się zachowuje i po wyborze obrazu nie jest w stanie go rozpoznać, pyta się o te "duperele". Dzieje się tak wtedy, kiedy próbujesz zapodać mu obraz w nie obsługiwanym przez niego formacie lub gdy obraz był robiony pod innym systemem operacyjnym. W twoim przypadku to zje.bane iso... ... Zadałeś mi niedokładnie pytanie. Napisz coś wiecej... PS: A może chcesz zrobić rip'a z DVD ? |
POMOCY ???
Jestem początkujący o kopiowaniu gier ps2....Trochę czytalem co napisaliście i próbowałem zrobić kopie gry z ps2 na cdr-80 programem Alcohol...na początku utworzyłem obraz na hdd dzieląc na 700mb,ponieważ mam tylko nagrywarke CDRW LG(powstało mds zawierający 4,2GB, i mdf -700mb), przed nagraniem wskazałem obraz mdf przy profilu ps2 z prędkością 2x....po 40min.nagranie powodzeniem...wkladam do pleya, płyta startuje ładnie, znika napis na ekranie ps2 płyta nadal cały czas czyta i nie chce wejść dalej..mam nowy ps2 model 50004 przerobiony duo2se+zabezpieczenie lasera...inne gry spoko wchodzą bez problemu....pliki na nagranej płycie niby są takie jak na innych(irx,ioprp...i inne)....czy to wina płyt za 0,66gr "HAWK"...czy ustawień programu.Próbowalem też nagrać obraz w DVD Decrypter..i ten sam skutek. Mam trochę gier na cdr które kupiłem i działają . Nagrywarę mam z 3,5 roku i jest dobra bo przecięż mając wcześniej ps1 kopiowałem płytki i działały zawsze,teraz też kopiowałem gre z ps2 MidnightClub zawierala 644mb na płycie dvd i miód(nagrywalem też na plycie 0,66gr..hihih i w nero 6.1...I GRA...Spróbuje na tdk,verbach i zobacze ale nie wiem czy to ta wina...Co mam robić... :\ myślę że przez ustawienie odpowiednich funkcji programu Alcohol,które pojawiają się przed nagraniem tj.( format scieżki-data track mode1,data track mode2 from1,,,,,wielkość sektora w bajtach-2048,2352,2336,do zaznaczenia jeszcze może być:dane były już zakodowane,dane zawierają sekcję z informacji EDC/ECC.. ??? CZARNA MAGIA ,a potem tylko tryb zapisu RAW SAO+SUB pod profil ps2..... :smutny: przy nagraniu pliku np. 2,5GB nie ma tych głupich opcji ale co z tego jak nie mam DVDRW.....musze zbierać ale póki co....ach można odtworzyć dvixa czy mp3 na ps2 bo nie widzi formatu......DZIĘKUJE Z GÓRY.... :piwo: |
Cytat:
Co do bit-setting'u: Osobiście gram na minusach i konsola nie narzeka od przeszło 2 lat (a zanim miałem palarkę grałem na syfie ze stadionuXX'cia). Nie masz się o co martwić :) |
Cytat:
A jak z oprogramowaniem pod linuxa? Mam mandreakowy K3b, wiem ze obsuguje CD i DVD. Czy bedzie sie nadawal do kopiowania DVD PS2? Jak wyglada sprawa z bit-setting'iem? |
Cytat:
Najlepsze mod'y do Ripper2/3, DMS3/4... ... Sam mam R2Gold, nie posiadam zabezpieczeń przeciw spaleniu cewki i nie narzekam. Gram na dobrych nośnikach i dobrze wypalonych. Cała folozofia... ... A co do nagrywarki: Trzeba dobrać dla niej prędkość i nośnik (+ewentualnie bios'ik). Kiedyś kolega mi nagrywał na 812S@832S i płyty śmigają aż miło (konsola też nie krzyczy)... ... A co do +: Nie każda PS2 lubi takie płyty... ... |
Jesli chcesz nagrywac z dowolna predkoscia max 8 i chcesz aby ci to chodzilo to oprocz obowiakowego przerobienia konsoli chipem mesiah lub najlepiej ripper to musisz zmienic nageyware. Optymalne rozwiazanie to nagrywarka PIONEER nosnik z koncowka + to powinno rozwiazac twoj problem
PZDR |
Cytat:
@pRzeKop Kup sobie pionka :) Jestem mega zadowolony... ... |
Cytat:
Cytat:
Co do USB: Podłączasz pod "to" różne urządzenia peryferyjne ;) takie jak: kierownica (np. Logitech Driving Force Pro -> polecam), myszka (rzecz raczej zbedna - mało gier z niej korzysta), klawiatura (jeśli bawisz się Linux'em itp. raczej niezbedna), pendrive'y i HDD (wymagany mod-chip), mata do tańczenia (kto to wymyslił ?), kamera z EyeToy (fajna sprawa dla młodszych)... ... wiecej mi do głowy nie przychodzi |
Cytat:
te dwie kupilem z mysla o nich (Burnout i Ratchet) ... Soulcalibur 4me :mruga: konsole po przejsciach ... w wawie byly problemy MM i Saturn, jak ich nie bylo to byly w kompletach promocyjnych z jakimis 'niechcianymi' grami ... rzutem na tasmie kupilem wszystkie graty 'sotte' w saturnie w jankach - ostatia sztuka konsola jest 'pure' zero lekarstw/slodzikow/rodzynkow - jak mi sie znudza te (ktorych oczywiscie kopie bezpieczenstwa zrobie :mruga: ) ... moze ... narazie przebadam network (jak to mowia "tam jest tylko modem" <- :D ) i dysk na USB - wogle co to USB potrafi :) |
Cytat:
|
Cytat:
A cena? Oł dżizas! ~70zł za pilocik? AleX69 ty chyba naprawdę miałeś $więta :D |
Cytat:
:) |
Cytat:
PS: A co to jest DVD Remote Control ??? Pierwsze słyszę... ... PPS: R3? |
no i poszlo ... wczoraj kupilem
- PlayStation***174;2 SCPH-70004 CB - DualShock2 SCPH-10010 E - Memory Card 8MB SCPH-10020 GB - DVD Remote Control SCPH-10420 ESS - i 3 gierki: Burnout 2 - Point of Impact, Ratchet & Clank ... Soulcalibur II testy sieci i dysku na USB porobie po 'mikolaju' (24.12) ... Wesolych $wiat ... :D |
a wiec teraz moze glos zajme ja jako iz jestem w temacie konsol obezanany
powiem tak , jesli konsola nie ma zabezpieczenia lasera kazda nagrywarka bedzie dobra (z poczatku) gdyz laser wlaczy kazda i slabo nagrana i dobrze. ale jesli mamy nowy model z zabezpieczeniem lasera to moge juz wam odradzic nagrywarki LiteOn i LG gdyz te bardzo slabo wypadaja przy odpalaniu gier na ps2, niestety jakos zapisu jest za slaba. Polecam wam Pioneera lub Plextora, i nie mowie tego z sympati do tych marek ale dlatego iz sam testowalem na wlasnej skorze 4 nagrywarki i odpowiednio Liteon i Lg niestety nie wypali nam plytek ktore beda idealnie odtwarzane na najnowszych modelach PS2 (czytaj te z zabezpieczeniem lasera) mimo iz konsola jest nowa. filmy i muza czesto sie zacinaja. tak wiec wybor jest twoj jesli masz starsza konsole to byle co na pocztek jest dobre ale z wiekiem laser konsoli slabnie i wtedy zobaczysz ze warto zainwestowac troche wiecej z lepszy sprzet (Pioneer, Plextor)| W razie pytan chetnie sluze pomoca nr gg 755694 (w branzy konsolowej jesli mozna tak to nazwac jestem od 7 lat, wiec swoje doswiadczenia mam) |
Witam.
Mam nagrywarkę LiteOn 1653s. Zrobiłem kilka kopii gier na PS2 i zero problemu. Kopiowałem programem Alcohol 120% na płyty DVD-R firmy Sony z prędkością x 4. Nagrywarka kosztowała 269 zł + dwa lata gwarancji a płytki były po 3 zł. Polecam ten zestaw. :idea: PS. to co wypaliłem ostatnio to Metal Gear Solid 3: Snake Eater - miód!!!! :wow: |
Dzięki za pomoc,wlasnie rozkminiam sprawe :piwo:
|
do ps/ps2 kopiowanie plyt nowych/uzywanych nec'a 3500 napewno ci moge odradzic ... :(
EDIT: dlaczego mam oryginalna plytke na PSX SoulBlade ... plytka troche przeszla - stad troche rys na czrnej powierzchni plyty na trzy napedy ktorymi probowalem robic back'up alco 120% - LG CD/RW GCE-8481B - PIONEER DVD-+R/RW DVR-108 - NEC DVD-+R/RW ND-3500AG tylko nec sobie nie dal rady ... |
chyba sie zdecyduje, znalazlem za 250, 2 lata gw door-to-door
|
na Mandrake'u powinno działać. u kolegi na Aurox'ie działają bez problemu wszystkie napędy, łącznie z nagrywarką DVD więc inny linux nie będzie sprawiał problemu :)
|
Myslelem wczesniej o NEC'u, ale teraz mam dylemat.
Widze ze OEM DW1620 jest w porownywalnej cenie do Liteon'a i NEC'a 1szy raz slysze o tej firmie, ale faktycznie duzo dobrego o niej pisza. Nie pomyslalem jeszcze o jedym: mam Mandrake'a 10 (taki linux). To chyba nie problem? Wielkich czarow nie chce robic - tylko kopie gier |
dziękuję za info :) będę pamiętał
moja konsola to była v1, później v2, a na końcu v3. na tym się skończyło więc wybacz moją nieznajomość tematu :piwo: |
wtrące się i powiem że konsolka ps2 od modelu v.9 czyta dvd+r i rw :)
pozdr |
BenQ - firma produkująca napędy optyczne, monitory i inne...
Model o który mi chodzi to model BenQ DW1620 którego jutro stanę się posiadaczem. Naczytałem się wiele dobrego na temat tej nagrywarki i dlatego mój wybór padł na nią :taktak: Cytat:
|
hm ... pisalem, ze jestem laikiem
kombinowalem na rozne sposoby, ale co to jest BenQ? :| Jesli konsola bedzie myslala, ze to DVD-ROM tzn. ze nie trzeba juz zadnych przerobek i swap'ow? |
Kwestię sprzętu pozostawiam tobie. Nie chcę się wtrącać bo zaraz powiedzą że entuzjastą BenQ'a jestem :D (taka delikatna sugestia)
Format płyty (+ albo -) nie ma znaczenia o tyle, o ile kupisz nagrywarke z obsługą bit-settingu. Chodzi o to że po zmianie powiedzmy DVD+R na DVD-ROM przez bit-setting konsola będzie myślała że w napędzie jest tłoczona CD i nie będzie problemu z odczytem :) |
znowu Playstation2
Witam, nowy jestem :D
Wiem, ze bylo wiele razy pisane o PS2. Ale nic w ciagu ostatniego miesiaca. Sprawa wyglada nastepujaco: Mam kilka gierek na PS2. Niestety juz sie na tyle porysowaly, ze nie zawsze sie poprawnie czytaja. Postanowilem je skopiowac i uruchamiac kopie kozystajac z SwapMagica. Jestem zupelnym laikiem jesli chodzi o DVD. Przegladalem CDRinfo i forum i dowiedzialem sie zeby nagrywac jak najwolniej na firmowych nosnikach. Nie jednak wiem jaki sprzet kupic i jakich plyt uzywac (chodzi mi o format). -- pozdrawiam Michal Przekopowski |
Alcohol 120
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak naprawdę to niewiele. To tylko numer seryjny, jeden z kilkudziesieciu... ... Oznacza przedewszystkim jaką płyte główną itp. posiada konsola (co każda seria jest zmieniany rozkład ścieżek na MOBO -> zabezpieczenie antypirackie, które zostaje złamane w tydzień ;)) Cytat:
|
Czy da się podłączyc HDD do PS2 SLIM a jeżeli tak to jaki i w jaki sposób? :smutny:
|
Bergion zrobilem tak zanim przeczytalem Twoja odpowiedz Dziala wszystko Dzieki mam kolejne pytanie skoro mowimy o robaczkach seryjnych to powiedzcie mi bo nie znam sie na tym kompletnie co oznacza numer 50004
|
Cytat:
Powinno pójść... ... Cytat:
Czy to się opłaca? Musiałbyś sprawdzić tą konsolę katując z 10h non-stop. Czy FMV się nie tną, czy gry się szybko wczytują, za którym razem sie boot'uja itp... ... Na giełdzie nie masz takiej możliwosci, więc sam rozważ czy Ci się opłaca... PS: SCPH-39004, a nie 390004 8 ) |
Jak skopiować gre z PS2??:(
Mam wielką prośbę,proszę o udzielenie porady jak skopiować gre z PS2??
|
Witam mam pytanie czy konsola PS2 SCPH 390004 jest to jedna z gorszych wersji czy jedna z leprzych ???
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
PS: Edytuj swoje posty - nie pisz jeden pod drugim ;) |
Do luppo:
Ze strony www.modchip.pl Pojawiły się fałszywe "Rippery 4" - nie mają one nic wspólnego z Ripperem !! |
Giełda?????
czy na takiej giełdzie gdzie przerabjaja pleje bedzie Ripper3 ??? a który leprzy Ripper 3,1 czy ripper 4. Bo jutro chce jechać zrobić ta przeróbke bo sie plany zmieniły i juz dziś kupiłem pleja.A maoze ktos poda gg kto moze załatwiać gry na ps2 orginalne oczywiście ;)
|
Ja myślę
Ją mysle ze tak jak wcześniej czytałem ze na płyte dvd mozna nagrac normalna nagrywarka na płyte dvd programem alkochol. Tylko z DC++ to strasznie długo idzie moze ktoś z was wie skat mozna nowe gry sciagać szybciej moze jakies ftp
|
@AleX69
Wszystko co podałeś to opis mod'a, trzy ostatnie to progsy... ... Ten cały Matrix to tak jak myślałem zamiennik LA. Wydawało mi się, że R3.1 jest tylko do "PSTwo" [?] @Luppo Ripper 3... ... A jak myślisz? Jak ty sobie wyobrażasz wypalić grę "fullDVD" na CD ??? Chyba, że mowa o DVDRip'ach, ale o nich to lepiej zapomnij. |
jestem w temacie $wiezy ale co nie co juz wiem :mruga:
nowa konsola PS2 'slim' powinna posiadac zestaw >leczniczy< Ripper 3.1 Pełny Autodetect i NoSwap Bardzo mały pobór prądu (zasilanie 3,3V sygnały 2,5V) dzięki czemu konsola jest praktycznie nie obciążona przez układ. Nowe oprogramowanie zabezpieczające układ LA, laser i cewki Współpraca z wersjami PAL i NTSC (amrykańskimi) V1-V11 Pozycjonowanie Loga i Obrazu w grach PSX Współpraca z wszystkimi dyskami twardymi DVD Region FREE. DEV.olution Mode RGB FIX Komunikat informujący o wyłączeniu Rippera MacroVision OFF. ULTRA fast PS2 boot DivX i MP3 Mediaplayer Nowy Ripper3 navigator Nowy Ripper3 MediapPlayer v1.51 Nowy Ripper3 HDLoader i zamontowane zabezpieczenia laser MATRIX INFINITY TEAM zabezpieczenie polega na motazu ukladu ktory ochrania sterownik lasera ... ... przed jego spaleniem oraz uszkodzenie cewki w glowicy lasera |
strona o modchipach...:
http://www.modchip.pl/ |
Witam za jakies 1,5 tygodnia mam zamiar sobie kupic ps2 i jaki chip
Witam za 1,5 tygodnia kupuje konsole i niewiem jaki kazać sobie chip założyć bo oni na giełdach to wałki robia mówią ze dobry a to jakis najgorszy więc prosze o odpowiec tak zeby mi wszystkie pirackie gry chodziły a i jeszcze jedno czy ja potrzebuje nagrywarki dvd zeby nagrywać sobie gry czy tylko alkochol i moją LG . A i jeszcze jedno w jakich cenach był by ten chip który mi zaproponujecie dzieki wielkie ps.Łukasz
|
Cytat:
A teraz ja mam pytanie (może jest ktoś kto odpowie 8 ) ) Dlaczego oryginalne gry na PS są rozpoznawane przez napęd/win'a (nie wiem czego to jest "wina"), a piraty na "tłokach" (czyli pirackie DVD-ROM) nie? ??? |
Ale ja mialem na mysli kopie na DVD (koniecznosc spatchowania default.xbe). Co do Quix'a to podeslij jak mozesz ;-D
|
Cytat:
Spróbój Quix'a... ... |
Cytat:
|
@Rexio55
Nie wiem co Ci napisać. Nie korzystam z Nero do kopiowania gier, więc nie wiem też jakie w nim opcje ustawić... ... Na dzień dzisiejszy moim faworytem jest DVDDecrypter - prościej się już kopiować gier chyba nie da (kilka kliknięć) Zrób nim backup, a będziesz miał pewność, że wszystko jest ok. Odczyt: Mode/ISO/read Zapis: Mode/ISO/write i wybrać prędkość (x2-x4) Nagrywaj na markowych nośnikach, a powinno być wszystko ok. |
Cześć mam pytanko niedługo mi przyjdzie zamówione Ps2 i nie wiem czy dobrze nagralem na niego plyty. Zrobilem w nero 6 iso kazdej z płyt i nagrałem Alcocholem 120% prędkoscią 2x. kumpel chcial zeby mu nagrac 3 z plyt i uzylem tych iso. nagralem 2x alcocholem i tylko jedna gra mu dziala. Czy jest szansa że mi bedzie dobrze chodzic kazda z gier i czy predkosc z jako robi sie iso ma znaczenie do nagrania??? prosze szybko odpiszcie. Jego konsola jest dopiero po wymianie chipa i lasera wiec nie wiem czy w niej cos nie pało z góry dzięki za odpowiedz ???
|
Cytat:
Cytat:
http://forum.psxextreme.pl/viewtopic...er=asc&start=0 http://forum.psxextreme.pl/viewtopic...=20299&start=0 gdzieś mi się to przewinęło... To osiągnięcie scenowe, bez mod-chip'a, od razu zapomnij. Cytat:
Można. xISO jest przestarzały. Jego następca to Quix (ma ładne GUI :D) Cytat:
|
thx Berion@ :D
mam do wyboru z tych trzech >nowe< gwarancja ... cena ta sama za sztuke 680,- 'stare' PS2 (grube) srebrne nie wiem jaki nr plyty PS2 'slim' ... wlasnie wyczytalem ze jest do niej RIPPER 3.1 + Zabezpie.MATRIX ... cokolwiek mialo by to znaczyc :D - fajnie by bylo jak by mozna bylo kozystac z dysku na usb2.0 (bo mam taki) ten Xbox ma podobno dysk 10Gb ... a xISO nie mozna robic backup'ow? bo mam tu firme gdzie wypozyczaja ... co do dziewczyn :> ... maja juz swojego pieca - czyli pierwsze koty za ploty konsolka bedzie w dobrych rekach ... jak wrazie co to "ALU" (czyli JA) przyjdzie i pomoze :spoko: konsolke beda mogly tez traktowac ja jako przenosne dvd na wyjazdy EDIT: kumpel moze mi zalatwic z MM 30% taniej, wiec zostaje chyba do wyboru XboX lub PS2 slim ... so |
Cytat:
Cytat:
Drugi wariant do "PSTwo"? Ta malutaka z wbudowanym NetworkAdaptorem? Jak na każdej konsoli, da się odpalić backup'y. Jest Ripper3.1, ale nie wiem jak się sprawuje. Pozatym naczytałem się już w sieci o jej awaryjności (ile z tego prawda, nie wiadomo - jeszcze mało osób ją ma i ... ...krótko). Nie podłączysz do niej HDD... ... (Chyba, że przez USB2.0) Cytat:
Musi być ktoś, kto będzie je pilnował :D (wiem to z autopsji :D - taka rada na przyszłość) W Soul Calibur'rze na X'a jest Spawn, a w wersji na PS2, Heihachi Mishima :piwo: -> wybór należy do Ciebie... ... PS: Jeśli teraz dopiero kupujesz konsolę, wziąłbym X-Box'a. Niemal niezawodny, można robić z nim co chcesz... Są przejściówki na pady od PSX/PS2 (na wypadek gdyby Ci się oryginalny nie spodobał). Nie zrzucisz konsoli po pociągnięciu za pad'y (tu ogromny plus w twoim przypadku :D - chyba, żeby leżała na podłodze). W chooj dashboard'ów -> wedle uznania, dostęp do HDD (który jest wbudowany, ale zaleca się podmienic na PC'owy - rozmiar). Możliwość odpalania gier z HDD (DL nie odpalisz z oryginalnego HDD - za mało miejsca). Linux i jego odmiany :) ... ... Z grami już trudniej (mam na myśli backup'y, zostaje raczej p2p) |
no i sie zaczelo ... $wieta :/
na drodze koszyka stoja trzy: - PS2 ... duza gruba, mozna ja wyleczyc, juz nie produkowana - PS2 ... slim, karta seciowa, brak podobno jak do tej pory skutecznego lekarstwa na kopie - XBoX ... z konsoli beda korzystaly 4'letnie dziewczyny ... no i oczywiscie ja grajacy w soul:calibur'a :D co tu im kupic? ??? |
Cytat:
Spytaj może M@X.666, on zdaje się nagrywał rip'y... ... Cytat:
Wiekszość obrazów od znanych grup rip'ujących już patch'óje. Tak bymożna było grać przez sieć, na SM lub z HDD... ... |
Mam jeszcze jedno pytanie ściągłem odbraz płytki na ps2 ale dvd rip nagrywałem w alcoholu ale na konsloli nie działa czy moze inaczej trzeba nagrywac.
Dzięki za wcześniejsze porady jak nagrywam na dvd to wszysko działa nawet na swap magicu. |
Dzięki :smutny:
|
Cytat:
Narazie niemożliwe? Czas pokaże... ... Zamontuj sobie mod'a i po kłopocie... |
Gry nagrywaj powoli- dvd x2 a gry na cd x8 i napeno zadziała, ja tak robie i jest ok.
|
Czy jest możliwe skopiowanie płyty tak zeby chodziła bez przerabiania konsoli ???
|
Cytat:
|
Hehehe... Widze ze dalej walkujemy archeologie ;-D
|
Jelcz... on już chyba to wypalił nie?
data postu ! |
Bin prawdopodobnie trzeba to przerobić na ISO za pomocą ULTRA ISO programu :> Pozdrawiam
|
Cytat:
|
mam problem z gierą na sp2 ,soul calibur, po wypaleniu gierka mi się nie chce odpalić na konsoli ???? używałem alcohola 120% 1.9.2.1705 i nakładkę alcoholera kopiowałem przez ten profil lybrcrypt wykryte zabezpieczenie to libCrypt/psx inne gierki z tym samym zabezpieczeniem i na tym samym profilu chodzą bez problemu a to ni ...... próbowałem tez kopiowania decrypterem i dalej to samo pomocy mój nr gg 6823455 majnman@op.pl
|
Siema, dzięki Berion za pmoc, trzeba nagrywac poprostu gry na PS2 na dobrych nosnikach np.Verbatim, TDK. Osobiście nagrywam na Verbatimach z prędkością 2x, programem DVD Decypter. Oto cała filozofia . :D:D:D
|
Cytat:
|
Mam wersje trial Alcohol120% tutaj naforum przeczytałem że można nim przegrywać gierki na ps2.Wie ktoś skąd moge ściągnąć pełną wersje tego programu lub nawet jakiegoś innego byleby tylko przegrywał gierki na ps2
|
Cytat:
|
Dziekuje jesdej osobie ze szczecina która udzieliła mi pomocy
|
Co za ludzie nikt nie chce mi pomóc !!!!!!!
|
@skwaros
Pokiego grzyba napisałeś jeszcze raz to samo? ??? A co do podanego przez Ciebie email'a -> chcesz dostawać więcej spam'u ? |
Cześć, mam problem z nagrywaniem gier na ps2 oczywscie na dvd, mam nagrywarke dvd liteona, kolega kupił na giełdzie gre DBZ Budokai 3, chciałem ja sobie przegrac, zrobiłem pierw obraz Alcoholem, a później nagrałem na płytke Hit ( kosztuje ona 1,20 zł), profilu w alcoholu nie moge wybierac (ale są na pewno), nagrywam z predkoscią 2x, w konsoli mam chipa Rippera 2, gra nagrywa sie bez problemu gorzej jest z odpaleniem na konsoli (poprostu jej nie czyta) prubowałem tez u innego lolegi i to samo. CZEGO MOZE TO BYĆ WINA ?JAKIM PROGRAMEM NAJLEPIEJ WYPALAĆ ? Z JAKĄ PRĘDKOŚCIĄ ?? NA JAKICH PŁYTKACH ?? PROSZĘ POMÓŻCIE PROSZE ODPISYWAC GG 5671069
Z GÓRY DZIĘKUJE |
Cytat:
Cytat:
Ripper3 lub DMS4 + zabezpieczenie LA (cefka przy laserze). To wg. mnie najrozsądniejsze wyjście. Niewielki pobór mocy (co ma znaczenie dla MOBO) i możliwość wyłączenia mod'a kiedy grasz na oryginałach... ... Niewspominając nawet o trybie Dev.olution Mode, obsługę nieoryginalnych HDD (PC'towych), zgrywania save'ów na HDD, "grania z HDD", boot'owania progsów z HDD jak i memorycard'a itp... ... Czego chcieć więcej? :piwo: @skwaros Ustawień dla Nero nie znam... ... Pociągnij ClonyXXL, wybierz libcrypt i "w kulke wstaw" exe'ka od Nero. Na którejś stronie jest obrazek w tym temacie... ... A Alcohol nie łyka *.nrg? Coś mi się wierzyć nie chce... ... |
Ściagam gre z sieci Driv3r, jest to obraz w nero, w jaki sposub bede miał go wypalić na płytke, nie jest to żaden dvd rip tylko gull dvd , 2800 mb.
|
Berio, dzięki za pomoc, jutro wypale na Verbatimach i zobaczymy.
|
Berio dzieki za zrozumienie pisałem szybko bo spieszyłem się na pociąg dzieki za podanie na czym mam przerobić konsole.W sobote dowiem sie czy beda mi działać gry na ps2 na swap magicu jak nagram wtedy sie dowiem jak mi bedzie wszysko działać to spoko nie bede musiał przerabiacc konsoli.
|
@skwaros
Odpowiem Ci tu: Wina to prawdopodobnie "wspaniałe" płyty Hit. Przykro mi, ale PS2 jest wybredna jeśli chodzi o nośnik (sprubój na Verbach od MCC). Tak to jest jak człowiek chce zaoszczędzić trochę "keszu" :piwo: |
Cześć, mam problem z nagrywaniem gier na ps2 oczywscie na dvd, mam nagrywarke dvd liteona, kolega kupił na giełdzie gre DBZ Budokai 3, chciałem ja sobie przegrac, zrobiłem pierw obraz Alcoholem, a później nagrałem na płytke Hit ( kosztuje ona 1,20 zł), profilu w alcoholu nie moge wybierac (ale są na pewno), nagrywam z predkoscią 2x, w konsoli mam chipa Rippera 2, gra nagrywa sie bez problemu gorzej jest z odpaleniem na konsoli (poprostu jej nie czyta) prubowałem tez u innego lolegi i to samo. CZEGO MOZE TO BYĆ WINA ????JAKIM PROGRAMEM NAJLEPIEJ WYPALAĆ ???? Z JAKĄ PRĘDKOŚCIĄ ????? NA JAKICH PŁYTKACH ????? PROSZĘ POMÓŻCIE ?????? PROSZE ODPISYWAC GG 5671069 lub Z GÓRY DZIĘKUJE
|
Cytat:
Wiesz... to nie nagrywarki łamią zabezpieczenia tylko progsy :] (ale, spoko wiem o co tobie chodziło -> no może poza pierwszym wyrazem) Cytat:
"psa" - a co to za konsola? Jakiś nowy model PS2 :P A konsole "przerób" - R3/DMS4 (obecnie najlepsze mod'y) |
spoko bo kupuje liteon dwówarstwoa opis nagrywarki (jedna z njalpeszych nagrywarek która pchuje i nagrywa płytki juz bez zabezpieczen ) wiec moze beda gry działały na psa na swap magic a jak nei to przerobie sobie konsole.
|
Cytat:
Cytat:
Pinonier, NEC, LiteOn etc. ... ... zajrzyj do działu DVD. Tematy "co kupić?" pojawiajają się raz na tydzień :D |
[QUOTE=Berion]@Whatsgoingon
Nie wiem... nigdy się tym nie interesowałem, nie było mi potrzebne No to może teraz musisz się troche zainteresować mam jeszcze jedno jaka jest najlepsza nagrywarka do kopiowania płyt na ps2 a jak mam ściągnienty obraz płyty z neta to tak samo nagrywać? |
@Whatsgoingon
Nie wiem... nigdy się tym nie interesowałem, nie było mi potrzebne (mam R2 "na pokładzie" :D)... ... Po'google'ój, może coś znajdziesz... ... PS: Obraz się patch'uje (oczywiście mowa o kopii z oryginała, piraci najczęściej już o to zadbali) kiedy: 1.Chcemy grać za pomocą SwapMagic'a 2.Chcemy grać przez sieć (numer DNAS, inaczej zostaniesz z'ban'owany na serwerze) 3.Chcemy grać z HDD (nie w każdym przypadku) @erix http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...8&page=2&pp=20 zrób tak jak na obrazku... ... |
????
dobre jeszce raz.mam nagrywarke dvd+r-dvd-r , plytke 4.7 tdk dvd+r i prtzerobiona konsola.W nero nagrywam obraz .iso na DVD na najniższej prędkości...powinno działać??
pzdr :> |
Dzieki wiesz ja nie mam swap magica tylko mój kupel a jak mozna s'patchowac gre i w jaki programie.
|
@Whatsgoingon
Zależy od wersji SwapMagic'a, ale generalnie gry (obrazy) trzeba patch'ować (jeśli przegrywasz z oryginała) aby współpracowały ze SM (oczywiście nie dotyczy wszystkich)... Piraty działają, bo korsarze już je s'patch'owali... ... PS: Po co Ci ten SM? Wiesz jaki to syf? Niszczy tackę konsoli... ... Ja bym polecał mod-chip + zamiennik LA, mniej gimnastyki z grami itp... |
Pd2
Mam mały kłopot mam dostep do obrazow gier na play station 2 mam swap magic jak nagrywam płytki do wchodzi az do momentu jak mam już grac może znacie jakieś programy co nagraja mi płytke gdzie na ps2 pójdzie majac swap magica acha kiedyś kupowałem gry i wszyskie działały a teraz jak ja nagrywam to jakoś nie chca działać wiec coś da się zrobić..Prosze o pomoc ważne.Dzieki.
|
@wYpor
Nic nie zaznaczaj, wypalaj... ... |
faktycznie 832S nagrywa dvd x2, jednakże nic mi po tym skoro nie wiem jak to ustawić. Jeszcze jedno BERION, nie wiem czemu, ale podczas nagrywania obrazu dvd na płytę nie mam możliwości wyboru profilu (alco)? Mogę wybrać jedynie opcje "ignoruje błędy odczytu" lub "kopiowanie w locie".
|
poszukam, dzięki
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:25. |