![]() |
Cytat:
A po cóż Ci overburning dla PS2? |
Cytat:
|
Cytat:
Nie znam, nagrywarki która nie potrafi palić w DAO96 (daaawno temu stało to się już standardem). Ustawiasz w programie nagrywającym i voila... PS: A po co Ci akurat DAO96 przy wypalaniu "zwykłych płyt"? Co Ci to da? Rozumiem jeśli to się tyczy gier na PSX/PS2 (tam nie mamy wyboru), ale "tak normalnie" to bezsensu ??? Jeśli chcesz więcej zmieścić na płycie to ustaw mode2 - DAO (kosztem danych korekcyjnych). Cytat:
|
Ja proponuje poczytac forum,szczegulnie tutki(tutoriale).I w razie czegos pytac.
Bo jak narazie,wszystko to było na forum.I nie usmiecha sie nie jednemu tłumaczyc enty raz to samo.Troche rozwagi dla innych,wystarczy poszukac ;) |
Berion: moja nagrywarka niestety nie wypala DAO96. Próbowałem na wielu programach i nic z tego. Nie da sie tej opcji ustawic :/
|
Cytat:
Przecież możesz sprawdzić na stronie producenta lub chodźby i w instrukcji czy twój sprzęt potrafi palić w RAW-DAO96. Co to za problem? |
Kolega kupił Swap Magica do PS2 wersja 3.3 DVD Pech chciał że jego syn niedba o płyty i która niechce jusz mu wejść. Mam możliwość pożyczenia tej płytki która jest w dobrym stanie.Moje pytanie brzmi: czy jest możliwość jej skopiowania? jeśli tak to jak to zrobić i jakim programem bo jakoś z tym sobie nieradzę.
|
Cytat:
Dziecko można nauczyć szanować płyt, metoda w miarę tania. Potrzebny gruby pasek ;) A co do kopii Swapa. Jest problem... Progs ma dummy, na którym wysypują się programy kopiujące. Zgrywając same pliki (bez tego felernego), sm nie działa ??? Pozostaje sciągnąć obraz z sieci (ale też jest dużo fake'ów). Nie mając modchipa i tak na nic się na on zda... http://forum.cdrinfo.pl/forumdisplay.php?f=36 |
mam problem z zgraniem obrazu FFIX gdyż nie moge go (tylko ię nie śmiać) zgrać CDRwinem 5 ciągle mi robi jakiś o rozszeżeniu *CDR a potrzebuje BIN żeby spatchować gierke normalnie wysiadam... :ysz:
|
zeby spatchowac gre nie trzeba BIN!!!
Wystarczy img lub np.Iso producerem zrobisz *.iso ;) |
a może jakiś inny jeszcze bo jak włączam tego to mi odrazu wyskakuje raport o błędach i sie nie włącza... :blee:
DES: Inny to np. A120%/cloneCD który robi *.img ;) |
Cytat:
PS: Nie rób tylko *.iso jak radzi Desden [:P] bo stracisz dane subkanałowe. Nie wyszytkie gry je mają, ALE. 8 ) DES: Akurat pytanie tyczyło sie FFIX...więc :D |
poradziłem sobie alcoholem wystarczyło zrobić obraz z Clona i spatchować IMG działa jak ta lala ;)
|
Witam.
Mam maly problem. Sciagnolem sobie niedawno pare gier emulem.Niestety okazalo sie ze w plikach rarowych zamiast normalnego iso znajduja sie dziwne pliki z rozszerzeniem .gi. Po rozpakowaniu mam 2 pliczki 2gb, 1 z kilkoma kilobajtami i jeden o wartosci 340mb. Po wzuceniu do DEMON toolsa pokazuje normalne 4.37.Ale jak wrzuce do Alkohola pliki sa mu nieznane.Oczywiscie mozna wypalic ale tylko jeden z tych plikow o wartosci 2gb.Co po wypaleniu powoduje iz gra zaczyna dzialac ale tylko do mometu loadingu. Moze ktos wie o co chodzi (jakis inny program do wypalania) albo nagrywal cos sciaganego z emula. Blagam o jakas odpowiedz |
DVD Decrypter nagrywa takie plki starczy mu w opcjach ustawić dostępny jest np TUTAJ
|
@LunarRed polecam miłą lekturę w postaci regulaminu!
|
Cytat:
Des: Następnym razem jesli koniecznie ktos chce komus pomóc na podobne wybryki,to nie na forum. |
jak nagrywac??
Ściągnełem kilka gier z emule i Torrenta (mam PS2 39004 przerobiona)
nagrałem i nie działają!! jakoś płyta się muli czasm pokarze się ekram "PlayStation 2" ale i tak nie chce wejsc .Raz fuksem odpaliłem spidre-mana ale sie troche przycinał nagrywalem na róznych płytach. to samo jak nagram giere z PSX tez nic napiszcie najlepiej jakie płyty kupić DVD + czy - jakim programem nagrywać. Podobno trzeba jakiś Profil PS@ rrobić ale gdzie. od kumpla porzyczyłem TEKKEN 5 zrobiłem ISO i nagrałem sobie okazało sie ze 2 areny sie mi zawieszają> Jak kupowałem piraty ze stronki (fastcd czy coś takiego)) to wszystko chodziło za***iscie wiec napiszcie jakich płyt uzywac(+.-) jaki program i jak stworzyć ten profil PS2 i PSX PLZ>>HELP!!!!!!!!!! |
poczytaj sobie regulamin na forum... ;)
|
|
mam problem:
nagrywam gry(iso,ccd,itp) probowałme na roznych płytach i ne działają nagrywan alcohol120 pred.x8(PSX) po odpaleniu gry laser jakos "stuka",czy"pyka" czasami pojawi się ekran z PlayStation i dalej nic nie idzie, - kompa niedawno nowego kupiłem, wiec nagrywarke mam dobra - ustawiłem profil PlayStation - laser tez niedawno wymieniłem wiec nie wiem oco chodzi, podobnie jest w przypadku nagranej gry na PS2 kumpel nagrał mi dwie gry (DVD) na esperanzach i dzialają dobrze wszystko nagrywam kat jak jest to tu opisane.......... |
@Teken020
To jest gra dla PSXa czy PS2? Jeśli PSX to zależy od modchipa. Np. na R2G należy wcisnąć dwa razy po sobie reset. Jeśli korzystasz ze Swapa to zapomnij o odpalaniu kopii z PSXa. Jeśli to gra dla PS2 to CD/DVD musi być bardzo dobrej jakości. Słabsze lasery nie radzą sobie z nośnikami "z dolnej półki". |
gry PSZ odpalam na PS2 wciskam 2x reset po sobie i jak pisałem nie działa:/
ostatni od kumpla pozyczyłem gre na PS2 troche pograłem i zrobiłem ISO w nero płyte wypaliłem wszystko było bobrze po pojawienie się logo ''PlayStation 2'' nic się nie dzieje ekran znika wiec myslałem ze gra załadowała a tu nic czarny ekran cały czas(płyta cały czas sie kreci) nagrywałem ją 3 razy i ciągle to samo. |
Musze się pochwalić, że właśnie pierwszy raz w życiu nagrałem kopie bezpieczeństwa i za pierwszym razem wszystko działa :D i mam nadzieje, że następne kopie bezpieczeństwa będą równie dobrze działać ;) a sprzęt to mam: dell inspiron z nagrywarką sony DW-D56A (wersja laptopowska) a nagrałem na płycie TDK DVD+R wybrałem prędkość 8x, ale nagrywało z prędkością 4.1x i wsio działa ;)
aha i polecam stronke, może sie komuś przydać http://www.timehascome.co.uk to stronka kolesia od którego kupiłem swapa. pozdrawiam edit: aha nagrywałem alkoholem 1.9.5 (3105) |
Zawsze kiedyś musi nastąpić "ten pierwszy raz" :D
|
Mam program DVD decrypter i nagrywałem gierki na ps2 ale ciągle coś nie lata jak to robic rzeby było ok??????????
|
Nagrywanie płyt DVD do Playstation 2.
Mam parę gier Originalnych na Playstation 2 i czy po skopiowaniu ich na DVD, bedą one chodziły na przerobionej konsoli Chipem Ripper 3,2.
Jakim programem najlepiej kopiować Nero, Alcohol 120%, czy moze jest jakiś specjalny-na jakich płytkach i jaką szybkością najlepiej. |
Zdecydowanie Alcohol i powinny działac :) Prędkoś x4, bo szybciej to konsola może mieć problem z odczytem płyty i gra sie może ciąć. A co do jakości płyt to tylko te najlepsze :) Ja używam Verbatimy +R i jak dotąd nie było żadnych problemów ! Wybór należy do Ciebie :)
Pozdrawiam :) |
PS2, Problem z wypalaniem obrazów płyt...
Witam!
Od dłuższego czasu nowo nagrane obrazy gier na PS2 nie chcą się uruchomić na mojej konsoli. Po włożeniu płyty pojawia się logo Playstation2, także raczej nie jest to kwestia zabezpiezenia płyty.Natomiast tuż po pojawieniu się loga, ekran robi się standardowo czarny i tak już niestety zostaje do końca. Konsola przez pare sekund jeszcze pracuje, a potem cisza... Starsze kopie chodzą bez problemu. Specyfikacja: PS2: v10 przerobiona Ripperem 2 Gold Nagrywarka: Toshiba SD-R5272 Nagrywam na Verbatimach DVD-R w Alcoholu 120%, Nero i DVD-Decrypterze. Z góry dziękuję za pomoc. |
@rammstein777 nagrywanie może być na czym kolwiek, ważne by działało ;)
@Marten pokombinuj z innymi nośnikami jak tdk,esperanza itd. |
cześć wszystkim chcę sie zapytać jaki program potrzebuje żeby przegrywać gry na ps2 z płyty na płyte i czy wystarczy do tego nagrywarka dvd samsung -/+ r/rw prosze o odpowiedz
|
Błagam... zanim ktoś zada pytanie tego kalibru należy przeczytać dwa poniższe tematy:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=54241 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=55373 Nie chcę być nie miły, ale ileż razy można mielić ten sam temat? Było o tym już z miliard... litości. Czy nikomu się nie chce TYLKO kliknąć w "szukaj" i wpisać enigmatyczne "nagrywanie Playstation 2"?. Po coś to wszystko pisaliśmy i bynajmniej nie dla siebie. Mnie to jest niepotrzebne, ja o tym wszystkim wiem. Tego typu tutoriale są właśnie dla początkujących. Forum to nie jest chat etc. Nie możemy bez końca odpowiadać na te same pytania. Trochę się uniosłem ;) |
czym przegrać gre z ps2
edit: pomocy -powiedzcie czym przegrać gry zpleja 2-jakim programem i żeby był po polsku |
|
witam, w sieci spotyka się dużo plików w postaci rar lub iso (będące archiwami tych samych gierek), te pliki różnią się znacznie wielkością, pytanie do osób doświadczonych: czy jest różnica w dalszym przygotowaniu takiego pliku do nagrania?
|
Nie ma.
Zawsze się rozpakowują obrazy. Wielkość zależy przedewszystkim od stopnia kompresji. |
Siemka mam obraz płyty w .rar. Więc otwieram go a tam jest pare plików i do tego wszystkie pod hasłem jak mam to nagrać aby mi działało? :D
PS: W środku nie ma żadnego obrazu płyty |
Cytat:
Jesli jest zahasłowany to nawet nie mysl o łamaniu hasła. Musisz wprowadzić je, bo bez tego ani rusz nie rozpakuje się,a skąd masz je wziąść?Mozesz uzyc wyszukiwarki lub popytać się na privie o większe konkrety ;) |
Jak podmienic pliki w obrazie gry?
Chce podmienic pare plikow w GTA SA. Chodzi o slynny coffee mod z tym, ze dla wersji PS2.
Mam oryginal gry. Mam PS2 slim. Wczoraj sobie go rozkrecilem i przerobilem aby moc bez problemu podmieniac oryginal na kopie, po wczytaniu gry. Po wypaleniu kopi 1:1 nie mam problemow, podmiana dziala i walcze na kopii. Jesli natomiast w obrazie gry podmienie plik (na wieksza wage) to po wypaleniu konsola tej plyty juz nie czyta. Podmienialem uzywajac UltraIso. Czytalem tutorials i na temat zwiekszania objetosci plyt nie znalazlem za wiele. Moze jakis pomysl? Plyt na proby mam duzo. P.S. Brak PLCzcionki to nie moj wybor. |
@PLPynton żeby używać modu coffe na ps2, nie trzeba zmieniać zawartośći iso gry :D
Zasada jego działania polegała na tym, że musiałeś odpowiednio zmodyfikować strukture sejwa,a wyglądało to tak, że musiałes wszczepić informacje o zdjęciu blokady na tę "zabawe", a puźniej użyć konwersji na odpowiedni format by przesłać go dzięki AR Max Evo na memorke... Tak po krótce to wygląda w najmniejszym skrócie,co to oznacza?Ze metoda z nportem jak w naszym tutorialu odpada, a także z execFTPs, Xportem i innymi niestety.Jedynie działa AR Max Evo... Moze kiedys gdy poprawią funkcjonalność tych toolsów to wtedy bedzie mozna bez problemów się tym bawić ;) Program do ściagania cenzury GTACensorRemover znajdziesz też na: http://ps2savetools.com/ |
Cytat:
btw gdzie jest ten tutorial jesli moge. P.S. Nie chodzi mi o sam ten mod ale tez o wszelakie mody to GTA czy innych gier (powiedzmy takie podrasowane GTASA: od regul po modele czy nowe\inne misje). Jesli wiesz to prosze przekieruj mnie gdzies gdzie znajde odpowiedz na zasadnicze jak przerobic ten image zeby dzialal po wypaleniu. Dziekuje. |
Cytat:
Cytat:
nie ma (chyba). Cytat:
Cytat:
|
Dzieki za wsparcie.
Nie mam Swapa, wiec zamawiam. Fakt, niepotrzebnie rozbieralem konsole. btw jak i Partick przerabialem skrypt gry, a save to byl gdzies pozniej. Aj, nie chodzilo mi o save'a ale o przerobienie gry. Klaryfikacja: ja nie pytam co przerobic zeby to durne kaffee dzialalo (skrypt to juz mam dawno gotowy wraz z pelna masa innych modyfikacji) ale jak wygenerowac ten podrasowany powiedzmy ISO tak zeby po wypaleniu nie bylo problemow z odczytem w konsoli. Bo jesli zamowie Swapa to na pewno ten moj iso poleci? Pzdr |
@PLPynton załóz temat i napisz co cię dręczy,chcesz uruchmic mod coffe przy uzyciu GTA :SA na ps2?To juz wyjasniłem w skrócie...
Cytat:
|
Cytat:
wyjasnienie: PatrickW to ksywa robocza autora modu hot coffee dla wersji PC. Byla to zmiana na skrypcie gry w ktorym to po prostu pewne opcje zostaly umyslnie pominiete przez jej autorow. Wielu ludzi w ten sposob wlasnie modyfikowalo to i owo m.in. w GTA. Pozniej powstaly wersje dla leniwych czyli save games z odblokowanym tym i owym (najpierw PC a pozniej i dla PS2 poniewaz obie wersje nie roznia sie prawie w ogole). Z racji ze w save game nie wiele da sie zmienic jesli chodzi o wyglad samej gry postanowilem podmienic czesc plikow gry dla uzyskania ciekawszych efektow niz save'm. Pomysl jest niezbyt znany poniewaz kazdy kto kombinowal to w wersjach PC bo wiadomo - latwiej i szybciej i taniej. A ja utknalem na wypalaniu takiej przerobki na PS2- na temacie wypalania plyt dla PS2 to sie niestety w ogole nie znam (poza kopiowaniem oczywiscie). |
Cytat:
Zresztą z action replayem tez mozna grac w to,bez kombinacji z sejwem ;] |
Witam wszystkich.
Moj kumpel ma jakas ps2. nie wiem jaka to wersja. (two, slim czy normalna) I jest jeszcze nie przerobiona. Przeczytalem wybiurczo ten temat (nie da sie chyba calego bo to ponad 90 stron :| ) no i doczytalem sie o jakim kopiowaniu plyt psx i ps2. Mam pytanie czy tak kopiowane plyty chodza na nie przerobionym ps2? Bo jak skopiuje oryginalna psx w alkocholu 120% z profilem playstation na cdr to raczej bez przerobki konsolki sie nie obejdzie? dobrze mysle? Ale jesli by zrobic kopie org gry z ps2 (na DVD) w alkoholu 120% z profilem playstation 2 (czyli chyba wraz z subkanalami) i dodatkowo nagrac DVD+R ze zmienionym bitsetingiem na DVD-ROM to czy taka plyta odpali na nie przerobionej konsolce? No i na koniec jesli juz trzeba przerobic konole to jak najlepiej to zrobic? Jakiego mod chipa uzyc?? Przepraszam za te pytania ale jest juz pozno i nie chce mi sie szukac tego w nieskaczonosc. ;) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Można ewentualnie kupić SwapMagic i podmiebniać płyty, ale to jest mordęga. Jest ubogi itd... było już to wałkowane wiele razy. Cytat:
Cytat:
- bitsetting nic Ci nie da No niestety to nie jest takie proste... Cytat:
Najlepszy modchip to DMS4 - drogi i raczej nie dostępny w Polsce. Ewentualnie Ripper 2/3.x. Broń Boże Modbo! |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=54333&page=1 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=54241 Pozdrawiam Desden ;) |
KOPIA BEZPEICZEŃSTWA dla gier większych niz 4,7 GB
Witam Wszystkich,
Jestem tutaj świeży jak "bułeczki z piekarni" ;-) Mój syn zaczął dobierać się do PS2 i giercować na niej, ale ........... zaczął się kłopot z porysowanymi płytkami. Wykonałem już kilka "kopii bezpieczeństwa", ale pojawił się problem z gierkami, które mają więcej niż 4,7 GB. Być może się powtarzam, ale mam nadzieję, że zostanie mi to wybaczone. Proszę o podanie wskazówek, co mam zrobić, aby utworzyć "kopię bezpeiczeństwa" ........ takiej płytki. Alcohol normalnie oczywiście tworzy obraz i ........ oczekuje na płytkę. Wkładam płytję DVD-R i ............ nic, zegar chodzi, ale nic sie nie dzieje ;-( Sorka dla wszystkich za (być może) powtarzanie się z tematem. Pozdarwiam rafalcho |
@rafalcho
Mało szczegółów... A120% się wykłada? Hmm... jaki komunikat dostajesz (log) Jakie płyty, nagrywarka etc... |
Cytat:
Ad. 2 Nagrywarka - LiteOn 1633 ze zmienionym biosem , a co do płyt to używam TDK x8 DVD-R, wypalam je x4. Inne gry, które posiadam i mają mniejszą wielkość (w okolicach 4 GB) bez problemu "poszły" i zrobiłem kopie zapasowe (i młody już może katować PS2;-) Dzięki za błyskawiczną reakcję i pozdrawiam rafalcho |
Tylko nie mów że to GranTurismo4 masz :D
|
Witam,
Nie, gra której "kopię bezpeeczeństwa" chce zrobić to : GRADIUS III i IV Nie próbowałem jeszcze zrobić "kopii bezp." dla FIFA 06 (ostatnio tylko w to mój młody katuje ;-) Pozdarwiam rafalcho |
@rafalcho
Prawdę powiedziawszy to nie mam pojęcia, czemu tak się dzieje. Spróbuj DVDDecryptera (może wersja "spirytu", której używasz jest jakaś felerna?). Jeśli DVDDec. zrobi to samo i nie dostaniesz żadnego log-a, proponuję...hmm... Wgrać ASPI i ustawić nagrywarę na DMA (jeśli jeszcze nie masz - ale to tak poza konkursem, bo z Twoim problemem to raczej nie ma nic wspólnego). W każdym bądź razie w ten sposób wykluczysz wadliwe działanie programu. Napisz czy coś Ci to dało i będziemy dalej kombinować... Sprawa druga: Nie ma gry na PS2, która zajmuje więcej niż 4.7GB (DVD5) (waga obrazu nie jest równa wadze plików). |
Chyba ze to dvd9:) i chyba caly czas kolega to drazy, a Ty go zle zrozumiales, pewnie chodzi mu o narzedzie toxica, ktore skompresuje lub obetnie ten obraz do dvd5, ale moze i ja zle zrozumialem:)
|
Cytat:
|
Witam,
Tak jak napisałem w pierwszym swoim poście, jestem świeży jak "ciepłe bułeczki z piekarnii" i za bardzo nie wiem o co Wam chodzi ....... ;( @Berion Skąd wziąść i jak wgrać ASPI ??? i ustawić nagrywarę na DMA ??? @loki777 jak sprzwdzić, czy to DVD9, nie wiem co to narzędzie toxica i nie wiem co to DVD5 ??? Sorka za moje "lamerstwo", ale "nikt nie jest doskonały" i cały czas się uczę więc jeszcze raz proszę o wyrozumiałość i dziękuje za chęć niesienia pomocy ;) Będę dalej "walczył" z tematem jak wróce po południu do domku ;) :pisze: pozdrowionka z pochmurnej i deszczowej Łodzi .... |
@berion - spoko, poczytamy zobaczymy:)Nie chodzi o to czy fifka na dvd 5 czy nie tylko co kolega ma.
@rafalcho najlepiej narzedziem z pakietu nero lub jakims innym - anydvd tez sie nada(chyba) |
Cytat:
A jeśli chodzi o DMA to (WinXP): ControlPanel/AdministrativeTools/ComputerManagement/DeviceManager/IDE ATA/ATAPI controllers/ wybierasz IDE i zmieniasz z PIO na DMA (jeśli nie masz ustawione). Hmm... Chyba tutaj :zawstydz: . Już nie pamiętam - dawno temu to robiłem. Jeśli chodzi o DVD5/9 (czyli SL/DL) (DS - na konsole nie uświadczysz) to będzie krótko: DVD5 - jednostronna jadnowarstwowa (~4.3GB) i DVD9 - jednostronna dwuwarstwowa (~8.7GB). Do gier na DL mile widziany jest ToxicPatcher (przy GT4 obowiązkowy - ponieważ mediacheck sprawdza czy jest to nośnik OTP czy PTP). |
Witam,
A podasz mi link do ASPI ??? Sprawa 2 Wszedłem w Panel Sterowania/Sytstem/Sprzęt/Menadzer Urządzeń i ........... co mam dalej zrobić ?? Sprawa 3 Próbowałem zrobić jeszcze kopię bezpieczeństwa gry GRADIUS III i IV - Clonem CD, ale po wszytaniu i utworzeniu obrazu napisał mi komunikat : Żródłowy plik z obrazem jest zbyt duży dla docelowego CD wymagazne miejsce 493 MB Wybierz sposób jak chcesz postępować dalej - Wypróbuj OverBurning - Zapisuj aż do końca tego Medium Najpierw wybrałem OVERBURNING i ... napisał mi komunukat , że INVALID PARAMETER poźniej jeszcze raz wybrałem nagrywanie do końca i po sekundzie pojawił sioę napis, ze już skończył ........ ;) Coś dziwnego, ale może KONAMI nie życzy robienia sobie "kopii bezpieczeństwa" ;) pozdarwiam rafalcho |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Druga sprawa: To musi być czysta płyta -> CD-R 700MB / DVD-+R (SL/DL - zależy co chcesz nagrać). Overburning jest absolutnie zbedny przy kopiowaniu gier na jakąkolwiek konsole. |
// [regulamin] - dop.Berion
P.S. Jestem zupełnie nowy w wypalaniu gier na PS2 więc proszę w miarę jasno ;) |
Zaznacz wszystkie te pliki i wypakuj do jednego katalogu
|
Cytat:
|
Z tego co się orientuję sporo ludzi ma ten sam problem z nagrywaniem co ja, mianowicie po bootowaniu płytki na ekranie pojawia się napis z logo i dalej ekran jest czarny (w moim przypadku przez chwilkę widać informacje że gra się wczytuje),,,,Lecz nie to mnie najbardziej irytuje;). Piecze nad forum sprawuje dwóch "znawców' (udzielają się również na innych forach) którzy nie potrafią w konkretny sposób doradzić potrzebującym co mają zrobić dalej...Najczęściej doradzają nagrywanie na innych płytkach, a jak ludzie piszą że to nie skutkuje to milczą. Moim zdaniem przyczyną jest niedostatecznej jakości nagrywarka (tak, chodzi mi właśnie o Liteon'y((w większości przypadków))),,,a przekonał mnie do tego znajomy sprzedawca który posiadał już kilka różnych modeli nagrywarek.PoZdRo Dla "ZnaWcÓw" ||
|
Cytat:
... Cytat:
Taka jest PS2 - czarna jak dżuma i wybredna jak krowa. ;) Pozdro - a jakże :) PS: Nie obrażam się - podaj przykład. |
Sorki ale skoro kolo jest taki oczytany, to moze znajdzie sobie odpowiedz na swoje pytanie na innym forum.Po pierwsze kazda konsola jest inna (tu ps2), kazda plyta, nagrywarka i bios, wiele ludzi nagrywa z powodzeniem na lite-onie i szukani przyczyny tylko w nagrywarce jest bledne, a skoro sprzedawca powiedzial ci co robic, to moze twoj guru wypali ci dobrze plytki
|
witam sciagnolem gre na ps2 i nie wiem jak wrzucic ja na plyte nie jest zadnym obrazem tylko bylo spakowane rarem po rozpakowaniu jest wiele plikow.pomozcie!!
|
Cytat:
R-E-G-U-L-A-M-I-N |
Czesc , mam taki problem , kupilem sobie gre Budokai 2 Na ps2 , i wszystko fajnie , ale chcialem zrobic kopie bo mialem pozyczyc kumplowi (roznie to bywa ...) tak czy siak nie wiem jak to zrobic , a chce sie tez dowiedziec czy da sie gre Ps2 odpalic na Pc , np. Tego mojego Budokaia na kompie kolegi ?
|
@Bat0n kopie tej zrobisz jak opisano -> tu(rozdział "I")
Cytat:
Analogicznie? Analogicznie do czego? Oj desden, desden... już szampan? Przecież jeszcze nie sylwester :) - dop.Berion DD: Analogicznie że do emulatora...XD psss. Sylwestra to ja mam częściej niż myślisz :-)) |
Witam mam pytanie mam przerobionego PS 2 chipem , jak mam sobie przegracgrę przez jaki program i jak to sie robi bo nie mam pojęcia
|
Cytat:
|
Witam. Mam ps2 slim + swap magic 3.3 Mam "kopie zapasową" gry God of War od "pewnego żródła". Chce z niej zrobić jeszcze jedną "kopie zapasową" dla kumpla. Nie mam zielonego pojęcia o nagrywaniu!! Nagrałem (tak jak umiałem) i sprawdziłem ale na konsoli wyskoczyło mi żebym włożył płyte ps2!! Co mam zrobić żeby ta gra mi działała??
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/forumdisplay.php?f=30 |
NIe rozumiem !! tzn że jesli chce zrobić kopie kopiii to musze ...???(Co musze zrobić??)
|
Cytat:
|
Witam, Moderator poprosił o przeniesienie mojego pytania tutaj, uparta nie jestem, skoro tam nie można :) A tak poważnie - czytam i czytam to forum, byłam wszędzie, próbowałam miliona sposobów i programów, zawaliłam cały dysk, musiałam zrobić format ;)..i nadal nie wychodzi. Robienie "kopii bezpieczeństwa" gry na PS2 z płytki CD opanowałam, wieloma sposobami i programami, stanęłam jednak na Alcoholu i profilu PS2, najlepiej wychodzi,+ A-ray scanner oczywiście,+ cloneCD czasami ;) Ale mam problem z grami na PS2 znajdujacymi się na płycie DVD. Jedyny napęd, jakim obecnie dysponuję to nagrywarka DVD BenQ 1640. Płytka zabezpieczona jest librycrypt PSX. Kiedy próbuję skopiować w Alcoholu, znikają mi profile i za moment wywala mi błąd. Kiedy próbuję zrobić obraz płytki, wyskakuje mi takie coś:
[IMG][img=http://img271.imageshack.us/img271/7277/schowek012xu.th.png][/IMG] Czy ktoś może mi powiedziec, jak inaczej mogę to zrobić? Pozdrawiam. |
@izabellaaleksan
Pierwsza sprawa: Jeśli chcesz wstawić obrazek robisz tak: [IMG]http i tak dalej[/IMG]. Po takim zabiegu wyświetli się w poście. A teraz do rzeczy: Czy z tym GTA nie masz problemów? Jest uszkodzone, nagrywarka nie mogła odczytać określonego sektora. Jeśli nadal chcesz zrobić tego kopię proponuję zaopatrzyć się w mnóstwo cierpliwości... Do głowy przychodzą mi dwa pomysły:
Pierwszy sposób jest najlepszy o ile *.tao jest takie samo jak *.iso Drugi też jest dobry o ile na płycie nie ma plików nie wpisanych w TOC. |
tao to napewno track at once, wiec chyba troche inaczej niz z iso bo je sie tworzy dao o ile sie nie myle, ale nie wiem jak to wyglada po nagraniu:)
|
Re:
Witam:) i dziękuję za podsunięcie pomysłu, napewno sprawdzę. Ale gdyby komuś jeszcze coś przyszło do głowy, chętnie poczytam. Obrazek na drugi raz wstawię prawidłowo, nie bardzo wiedziałam jak, więc baaardzo kombinowałam. Natomiast mam pytanie co do tej uszkodzonej płyty. Skąd wiadomo, że płyta jest uszkodzona? Mógłbyś mi pokazać, skąd to wiedziałeś? Fajnie byłoby wiedzieć na drugi raz. I czy wtedy nagrywarka już nie zrobi kopii bezpieczeństwa takiej płytki? Czy może winna jest sama nagrywarka? Kupiłam BenQ, bo była taka straaaasznie chwalona, przeczytałam cały wątek tu o niej, jakoś nikt nie ma problemu z niczym. Radzi sobie ponoć ze wszystkim, żadna płytka jej nie straszna. A tu okazuje się, że coś nie bardzo? :( Generalnie nie mam problemu z żadną płytką CD, natomiast przy DVD zaczynają się schody do nieba wręcz. Dlatego zastanawiam się, co robię nie tak. Uparłam się jak osioł, albo mi się uda, albo będę tkwić jak sopel przy komputerze do skutku (kiedyś miałam podobną sytuację z przerabianiem uszkodzonych filmów na format KVCD,zaparłam się i w końcu opanowałam). Teraz drażni mnie fakt, że nie umiem! A wolałabym umieć, jakoś tak przyjemniej wtedy :D No i ta presja społeczeństwa - dzieciary stoją nade mną jak kat nad dobrą duszą i wciąż to samo pytanie - no już? no już? :|
Tak się zastanawiam, jak to robią inni? No bo ze robią, to widzę, po tych płytkach które moje dzieciaki przynoszą do domu. I robią to ze skutkiem!! A skoro komuś tam się udaje, to dlaczego mnie nie?? :buu: W jaki sposób mogę naprawić te uszkodzone pliki na płytce, żebym potem mogła je wykorzystać? Pozdrawiam. |
@loki7777
ISO on nie chce robić. Jest tylko *.tao. Taki pomysł podsunąłem ponieważ podobnie robiłem z płytami CD (jeno tam był *.bin a więc taki jaki mi najbardziej odpowiada). @izabellaaleksan Skąd? Nie trzeba być omnibusem :) (unrecovered read error). Albo jest to marnej jakości płyta i zdążyła się zestarzeć "tu i ówdzie", albo jest pokiereszowana (czyt. porysowana) i w którymś miejscu rysa jest już za głęboka dla napędu. Kopiując dobrą kopię lub oryginał problemów żadnych nie ma. Robisz obraz, wypalasz obraz... Spokojnie Beniek to dobra palara :) |
Mozna jeszcze sprobowac dvddecrypterem do iso i zaznaczyc omijanie bledow:)Jak sprawdzic czy plytka jest uszkodzona, moze po prostu jest porysowana.
|
Dzięki Wam wielkie :) Sprawdzę i powiem, jakie były tego rezultaty. Pozdrawiam.
Już sprawdziłam IsoBuster - były 4 błędy, zastąpiłam je zerami, tak jak proponowałeś. Ale nie wiem, co na końcu, bo wyskoczyło okienko z komunikatem podsumowującym, informuje mnie ono, ze były 4 błędy, adres ostatniego błędu, jego nazwa(?) 03/11/00 i pyta się mnie program na koniec, czy chcę skasować plik? Chcę skasować?? O który plik mnie pyta? Poproszę o odpowiedź, pozdrawiam. |
Nie kasuj
|
ok, nie kasuję..dziękuję.. teraz mam plik tao i popatrzę, co z nim zrobić..
|
Cytat:
|
Zrobiłam najprościej, jak się tylko dało, nie z lenistwa, z ciekawości..Nagrałam ten plik tao Alcoholem, zmieniając w ustawieniach na "wszystkie pliki" (tam, gdzie zażądał Alcohol pliku iso). Wlazło, poszło, nagrało się i..działa! :) Przynajmniej na razie, testy przeprowadzają moi synowie. Ale jak na razie - w miejscach, gdzie gra się cięła i stawała dęba, wszystko teraz śmiga aż miło. Nie cieszę się jeszcze, bo podejrzane to jest, taka łatwizna i się na to konsola zgodziła? ;) Poczekam, aż pograją trochę, wtedy będę mogła się wypowiedzieć obszerniej. Bardzo dziękuję za pomoc i serdecznie pozdrawiam :)
|
@izabellaaleksan
To zależy jak PS2 zareaguje w tych "miejscach". Generalnie, odradzam grać na kopii SA na PS2. Bardzo męczy laser :| BTW: jest tu temat na forum z patchem PLPyntona. Spatchuj obraz i niech dzieciaki przetestują... hmm... ... albo może lepiej nie. Odblokowany jest hot coffe (chociaż mają już pewnie save na MC, więc nie powinien się "ujawnić"). |
@Berion,
Dzięki za okazaną pomoc, o tym patchu poczytałam, ale obawiam się, że najpierw muszę dojrzeć do tej wiedzy, żeby coś popróbować ;) Nic to - wszystko przede mną.. Natomiast mam pytanie - czemu akurat na kopii SA są problemy z laserem? (napisałeś, że bardzo męczy laser). Jakieś inne gry też mają taką dolegliwość? Wiem, że może pytanie nie brzmi bardzo inteligentnie, ale lubię wiedzieć, a tu - przyznaję, nie mam pojęcia. Co z tym laserem na SA? Pozdrawiam :) |
Chodzi najprawdopodobniej o to, ze konsola czyta czesto dane z plyty dvd i to powoduje szybsze katowanie lasera.Same kopie juz niszcza laser a jeszcze czestsze doczytywanie go dobija:)Moge sie mylic, bo juz nie mam ps2:(
|
Cytat:
|
Cytat:
Są tam ponoć odblokowane jakieś lokacje, ale nie mam jak sprawdzić. Save unicestwiłem, a od początku nie mam siły grać. Przejdę na Xboxie, o ile PLPynton nie zawieśił prac. Cytat:
@Desden Coś ty się taki proHDD zrobił? :) DD:Ty już lepiej nie pij tyle :-) |
Ok, mniej więcej zaczynam rozumieć, o czym do mnie mówicie ;) i chyba raczej więcej, niż mniej.. A PS2 to fajna sprawa, bo przynajmniej moi synowie mają zajęcie i nie muszę ich ciągle odganiać od swojego komputera :D
Wszystkim Wam bardzo dziękuję za cierpliwość, pozdrawiam. :) |
Ale komputer nic dobrego dziecku nie da a zrzucanie obowiazkow wychowania na ps2 to troche lipa:)To tak offtopic:)
|
O nie, nie :nie!: Wychowanie jak na razie przebiega w granicach normy (choć pewnie każdy rodzic ma takie zdanie), PS2 jest jedynie przyjemnością w wolnym czasie.
Mam jeszcze takie pytanie, mam nadzieję że Berion na mnie nie nakrzyczy, że zadałam je tutaj, ale ja to chyba ślepa jestem, bo szukałam i właściwie mało znalazłam..i pewnie wątek nie ten..ale może zanim nakrzyczy i przeniesie mnie gdzie indziej, to pozwoli na udzielenie mi odpowiedzi przez innych :help: A mianowicie - możliwe jest nagranie płytki DVD z grą na płytkę CD, ale czy to wogóle ma sens? Bo tak czytam i czytam tu, że większość gier PS2 jest na krążkach CD, więc dlaczego część jest na DVD? Ktoś, kto w tym siedzi, napewno wie, ale ja nie mam pojęcia, a interesuje mnie to i chciałabym wiedzieć. Więc jak to jest? - PS2 powinna mieć gry na CD czy DVD? Jest jakaś różnica dla konsoli? Berion, wiem, ze to pewno nie tu powinnam pytać, ale uznaj, żem zielona i wyjaśnij mi to, pliiis. Pozdrawiam. |
Cytat:
Cytat:
Pytaj, pytaj - o to przecież chodzi. Cytat:
Są to gry z powycinanymi A/V, opcjonalnie dummy. Obecnie są dwa rodzaje: DVD5RIP - czyli gra z DVD zripowana na CD (tych też są dwa rodzaje. Różnią się objętością: d0 650MB i od 650MB. Dlaczego tak? Swap Magic). DVD9RIP - czyli gra z DVD dwuwarstwowego (DVD9 lub DVD DL - jak kto woli). Nieprawda. Jest na odwrót: wiekszość gier wydana jest na DVD5, nieliczne na DVD9 (GT4, Xenosagi, GoW i jeszcze pewnie z kilka),a bardzo mało na CD (np. QIII, TTT, ICO, Disgaea)... CD nie polecam wkładać do czarnuli. Męczy się biedaczka... Cytat:
Na przyszłość: jeśli po wojażu przez wszyszukiwarkę na forum nie znalazłaś odpowiedniego dla siebie tematu załóż nowy. Nie ugryzę ^^ Jak będzie się dublować to najwyżej połącze z innym (ba, nawet link dam na PW). Między innymi po to jestem moderatorem. |
@Berion,
No a ja w międzyczasie edytowałam swój wpis, bo na część pytań znalazłam odpowiedź. Ale miło, ze odpowiedziałeś, bo: 1) fajnie, jak ktoś chce nam pomagać ;) 2) zrobiłeś to o wiele obszerniej niż w miejscu, gdzie to znalazłam :) Forum faktycznie rozrosło się do granic bólu, szukanie w tym ogromie zaczyna być nieco kłopotliwe, ale jak się inaczej nie da, to wszystko można ;P Postaram się w miarę możliwości nie nadużywać Twojej uprzejmości i próbować radzić sobie sama, zanim zapytam. Super, że nie gryziesz, tak myślałam, że Moderatorzy to też ludzie :respect: Pozdrawiam i do usłyszenia :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:22. |