![]() |
Cytat:
Cytat:
nie ma (chyba). Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
btw gdzie jest ten tutorial jesli moge. P.S. Nie chodzi mi o sam ten mod ale tez o wszelakie mody to GTA czy innych gier (powiedzmy takie podrasowane GTASA: od regul po modele czy nowe\inne misje). Jesli wiesz to prosze przekieruj mnie gdzies gdzie znajde odpowiedz na zasadnicze jak przerobic ten image zeby dzialal po wypaleniu. Dziekuje. |
@PLPynton żeby używać modu coffe na ps2, nie trzeba zmieniać zawartośći iso gry :D
Zasada jego działania polegała na tym, że musiałeś odpowiednio zmodyfikować strukture sejwa,a wyglądało to tak, że musiałes wszczepić informacje o zdjęciu blokady na tę "zabawe", a puźniej użyć konwersji na odpowiedni format by przesłać go dzięki AR Max Evo na memorke... Tak po krótce to wygląda w najmniejszym skrócie,co to oznacza?Ze metoda z nportem jak w naszym tutorialu odpada, a także z execFTPs, Xportem i innymi niestety.Jedynie działa AR Max Evo... Moze kiedys gdy poprawią funkcjonalność tych toolsów to wtedy bedzie mozna bez problemów się tym bawić ;) Program do ściagania cenzury GTACensorRemover znajdziesz też na: http://ps2savetools.com/ |
Jak podmienic pliki w obrazie gry?
Chce podmienic pare plikow w GTA SA. Chodzi o slynny coffee mod z tym, ze dla wersji PS2.
Mam oryginal gry. Mam PS2 slim. Wczoraj sobie go rozkrecilem i przerobilem aby moc bez problemu podmieniac oryginal na kopie, po wczytaniu gry. Po wypaleniu kopi 1:1 nie mam problemow, podmiana dziala i walcze na kopii. Jesli natomiast w obrazie gry podmienie plik (na wieksza wage) to po wypaleniu konsola tej plyty juz nie czyta. Podmienialem uzywajac UltraIso. Czytalem tutorials i na temat zwiekszania objetosci plyt nie znalazlem za wiele. Moze jakis pomysl? Plyt na proby mam duzo. P.S. Brak PLCzcionki to nie moj wybor. |
Cytat:
Jesli jest zahasłowany to nawet nie mysl o łamaniu hasła. Musisz wprowadzić je, bo bez tego ani rusz nie rozpakuje się,a skąd masz je wziąść?Mozesz uzyc wyszukiwarki lub popytać się na privie o większe konkrety ;) |
Siemka mam obraz płyty w .rar. Więc otwieram go a tam jest pare plików i do tego wszystkie pod hasłem jak mam to nagrać aby mi działało? :D
PS: W środku nie ma żadnego obrazu płyty |
Nie ma.
Zawsze się rozpakowują obrazy. Wielkość zależy przedewszystkim od stopnia kompresji. |
witam, w sieci spotyka się dużo plików w postaci rar lub iso (będące archiwami tych samych gierek), te pliki różnią się znacznie wielkością, pytanie do osób doświadczonych: czy jest różnica w dalszym przygotowaniu takiego pliku do nagrania?
|
|
czym przegrać gre z ps2
edit: pomocy -powiedzcie czym przegrać gry zpleja 2-jakim programem i żeby był po polsku |
Błagam... zanim ktoś zada pytanie tego kalibru należy przeczytać dwa poniższe tematy:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=54241 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=55373 Nie chcę być nie miły, ale ileż razy można mielić ten sam temat? Było o tym już z miliard... litości. Czy nikomu się nie chce TYLKO kliknąć w "szukaj" i wpisać enigmatyczne "nagrywanie Playstation 2"?. Po coś to wszystko pisaliśmy i bynajmniej nie dla siebie. Mnie to jest niepotrzebne, ja o tym wszystkim wiem. Tego typu tutoriale są właśnie dla początkujących. Forum to nie jest chat etc. Nie możemy bez końca odpowiadać na te same pytania. Trochę się uniosłem ;) |
cześć wszystkim chcę sie zapytać jaki program potrzebuje żeby przegrywać gry na ps2 z płyty na płyte i czy wystarczy do tego nagrywarka dvd samsung -/+ r/rw prosze o odpowiedz
|
@rammstein777 nagrywanie może być na czym kolwiek, ważne by działało ;)
@Marten pokombinuj z innymi nośnikami jak tdk,esperanza itd. |
PS2, Problem z wypalaniem obrazów płyt...
Witam!
Od dłuższego czasu nowo nagrane obrazy gier na PS2 nie chcą się uruchomić na mojej konsoli. Po włożeniu płyty pojawia się logo Playstation2, także raczej nie jest to kwestia zabezpiezenia płyty.Natomiast tuż po pojawieniu się loga, ekran robi się standardowo czarny i tak już niestety zostaje do końca. Konsola przez pare sekund jeszcze pracuje, a potem cisza... Starsze kopie chodzą bez problemu. Specyfikacja: PS2: v10 przerobiona Ripperem 2 Gold Nagrywarka: Toshiba SD-R5272 Nagrywam na Verbatimach DVD-R w Alcoholu 120%, Nero i DVD-Decrypterze. Z góry dziękuję za pomoc. |
Zdecydowanie Alcohol i powinny działac :) Prędkoś x4, bo szybciej to konsola może mieć problem z odczytem płyty i gra sie może ciąć. A co do jakości płyt to tylko te najlepsze :) Ja używam Verbatimy +R i jak dotąd nie było żadnych problemów ! Wybór należy do Ciebie :)
Pozdrawiam :) |
Nagrywanie płyt DVD do Playstation 2.
Mam parę gier Originalnych na Playstation 2 i czy po skopiowaniu ich na DVD, bedą one chodziły na przerobionej konsoli Chipem Ripper 3,2.
Jakim programem najlepiej kopiować Nero, Alcohol 120%, czy moze jest jakiś specjalny-na jakich płytkach i jaką szybkością najlepiej. |
Mam program DVD decrypter i nagrywałem gierki na ps2 ale ciągle coś nie lata jak to robic rzeby było ok??????????
|
Zawsze kiedyś musi nastąpić "ten pierwszy raz" :D
|
Musze się pochwalić, że właśnie pierwszy raz w życiu nagrałem kopie bezpieczeństwa i za pierwszym razem wszystko działa :D i mam nadzieje, że następne kopie bezpieczeństwa będą równie dobrze działać ;) a sprzęt to mam: dell inspiron z nagrywarką sony DW-D56A (wersja laptopowska) a nagrałem na płycie TDK DVD+R wybrałem prędkość 8x, ale nagrywało z prędkością 4.1x i wsio działa ;)
aha i polecam stronke, może sie komuś przydać http://www.timehascome.co.uk to stronka kolesia od którego kupiłem swapa. pozdrawiam edit: aha nagrywałem alkoholem 1.9.5 (3105) |
gry PSZ odpalam na PS2 wciskam 2x reset po sobie i jak pisałem nie działa:/
ostatni od kumpla pozyczyłem gre na PS2 troche pograłem i zrobiłem ISO w nero płyte wypaliłem wszystko było bobrze po pojawienie się logo ''PlayStation 2'' nic się nie dzieje ekran znika wiec myslałem ze gra załadowała a tu nic czarny ekran cały czas(płyta cały czas sie kreci) nagrywałem ją 3 razy i ciągle to samo. |
@Teken020
To jest gra dla PSXa czy PS2? Jeśli PSX to zależy od modchipa. Np. na R2G należy wcisnąć dwa razy po sobie reset. Jeśli korzystasz ze Swapa to zapomnij o odpalaniu kopii z PSXa. Jeśli to gra dla PS2 to CD/DVD musi być bardzo dobrej jakości. Słabsze lasery nie radzą sobie z nośnikami "z dolnej półki". |
mam problem:
nagrywam gry(iso,ccd,itp) probowałme na roznych płytach i ne działają nagrywan alcohol120 pred.x8(PSX) po odpaleniu gry laser jakos "stuka",czy"pyka" czasami pojawi się ekran z PlayStation i dalej nic nie idzie, - kompa niedawno nowego kupiłem, wiec nagrywarke mam dobra - ustawiłem profil PlayStation - laser tez niedawno wymieniłem wiec nie wiem oco chodzi, podobnie jest w przypadku nagranej gry na PS2 kumpel nagrał mi dwie gry (DVD) na esperanzach i dzialają dobrze wszystko nagrywam kat jak jest to tu opisane.......... |
|
poczytaj sobie regulamin na forum... ;)
|
jak nagrywac??
Ściągnełem kilka gier z emule i Torrenta (mam PS2 39004 przerobiona)
nagrałem i nie działają!! jakoś płyta się muli czasm pokarze się ekram "PlayStation 2" ale i tak nie chce wejsc .Raz fuksem odpaliłem spidre-mana ale sie troche przycinał nagrywalem na róznych płytach. to samo jak nagram giere z PSX tez nic napiszcie najlepiej jakie płyty kupić DVD + czy - jakim programem nagrywać. Podobno trzeba jakiś Profil PS@ rrobić ale gdzie. od kumpla porzyczyłem TEKKEN 5 zrobiłem ISO i nagrałem sobie okazało sie ze 2 areny sie mi zawieszają> Jak kupowałem piraty ze stronki (fastcd czy coś takiego)) to wszystko chodziło za***iscie wiec napiszcie jakich płyt uzywac(+.-) jaki program i jak stworzyć ten profil PS2 i PSX PLZ>>HELP!!!!!!!!!! |
Cytat:
Des: Następnym razem jesli koniecznie ktos chce komus pomóc na podobne wybryki,to nie na forum. |
@LunarRed polecam miłą lekturę w postaci regulaminu!
|
DVD Decrypter nagrywa takie plki starczy mu w opcjach ustawić dostępny jest np TUTAJ
|
Witam.
Mam maly problem. Sciagnolem sobie niedawno pare gier emulem.Niestety okazalo sie ze w plikach rarowych zamiast normalnego iso znajduja sie dziwne pliki z rozszerzeniem .gi. Po rozpakowaniu mam 2 pliczki 2gb, 1 z kilkoma kilobajtami i jeden o wartosci 340mb. Po wzuceniu do DEMON toolsa pokazuje normalne 4.37.Ale jak wrzuce do Alkohola pliki sa mu nieznane.Oczywiscie mozna wypalic ale tylko jeden z tych plikow o wartosci 2gb.Co po wypaleniu powoduje iz gra zaczyna dzialac ale tylko do mometu loadingu. Moze ktos wie o co chodzi (jakis inny program do wypalania) albo nagrywal cos sciaganego z emula. Blagam o jakas odpowiedz |
poradziłem sobie alcoholem wystarczyło zrobić obraz z Clona i spatchować IMG działa jak ta lala ;)
|
Cytat:
PS: Nie rób tylko *.iso jak radzi Desden [:P] bo stracisz dane subkanałowe. Nie wyszytkie gry je mają, ALE. 8 ) DES: Akurat pytanie tyczyło sie FFIX...więc :D |
a może jakiś inny jeszcze bo jak włączam tego to mi odrazu wyskakuje raport o błędach i sie nie włącza... :blee:
DES: Inny to np. A120%/cloneCD który robi *.img ;) |
zeby spatchowac gre nie trzeba BIN!!!
Wystarczy img lub np.Iso producerem zrobisz *.iso ;) |
mam problem z zgraniem obrazu FFIX gdyż nie moge go (tylko ię nie śmiać) zgrać CDRwinem 5 ciągle mi robi jakiś o rozszeżeniu *CDR a potrzebuje BIN żeby spatchować gierke normalnie wysiadam... :ysz:
|
Cytat:
Dziecko można nauczyć szanować płyt, metoda w miarę tania. Potrzebny gruby pasek ;) A co do kopii Swapa. Jest problem... Progs ma dummy, na którym wysypują się programy kopiujące. Zgrywając same pliki (bez tego felernego), sm nie działa ??? Pozostaje sciągnąć obraz z sieci (ale też jest dużo fake'ów). Nie mając modchipa i tak na nic się na on zda... http://forum.cdrinfo.pl/forumdisplay.php?f=36 |
Kolega kupił Swap Magica do PS2 wersja 3.3 DVD Pech chciał że jego syn niedba o płyty i która niechce jusz mu wejść. Mam możliwość pożyczenia tej płytki która jest w dobrym stanie.Moje pytanie brzmi: czy jest możliwość jej skopiowania? jeśli tak to jak to zrobić i jakim programem bo jakoś z tym sobie nieradzę.
|
Cytat:
Przecież możesz sprawdzić na stronie producenta lub chodźby i w instrukcji czy twój sprzęt potrafi palić w RAW-DAO96. Co to za problem? |
Berion: moja nagrywarka niestety nie wypala DAO96. Próbowałem na wielu programach i nic z tego. Nie da sie tej opcji ustawic :/
|
Ja proponuje poczytac forum,szczegulnie tutki(tutoriale).I w razie czegos pytac.
Bo jak narazie,wszystko to było na forum.I nie usmiecha sie nie jednemu tłumaczyc enty raz to samo.Troche rozwagi dla innych,wystarczy poszukac ;) |
Cytat:
Nie znam, nagrywarki która nie potrafi palić w DAO96 (daaawno temu stało to się już standardem). Ustawiasz w programie nagrywającym i voila... PS: A po co Ci akurat DAO96 przy wypalaniu "zwykłych płyt"? Co Ci to da? Rozumiem jeśli to się tyczy gier na PSX/PS2 (tam nie mamy wyboru), ale "tak normalnie" to bezsensu ??? Jeśli chcesz więcej zmieścić na płycie to ustaw mode2 - DAO (kosztem danych korekcyjnych). Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A po cóż Ci overburning dla PS2? |
Jak zmusić Litka zeby wypalał w trybie Disc at Once/96 ?? I czy na litkach jest możliwy overburning dvd ?
Cytat:
Nie piszemy postów pod rząd - dop.Berion |
Cytat:
Sprawa druga: Tak naprawdę to nie wiem (nie sprawdzałem) czy obraz przekonwertowany do *.bin jest w mode2 (cały czas jest mowa o DVD) A do czego Ci mode2 ??? Zacznijmy od tego. |
Mam pytanie posiadam LiteOn SOHW 812s przerobionego na 832 VSOB - Czy można na tej nagrywarcee w jakimś programie nagrać płytkę dvd na mode 2 tak żeby czytała ją ps2 ?
|
@mik41
WT? Jakto dwa pliki *.gi? To jest format obrazu... Nigdy nie korzystałem z Prassi Primo DVD, więc nie wiem jakie tworzy obrazy kiedy jest ograniczony przez np. FAT32. Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Druga sprawa: Co chcesz dokładnie zrobić i jak wyglądają te obrazy (oba .gi?) ? |
łączenie plików .gi
WItam,
Powiedzice czym moge połaczyc dwa pliki .gi ,jakim programem Szukalam na tym forum takich informacji ale nie moge znalezc czym konkretnie polaczyc te pliki i jak Dzieki za pomoc |
Cytat:
Cytat:
Ostatnio postanowiłem kupić drugą nagrywarę. Wczoraj zainwestowałem w Pioneera 110D. Jak na razie pali jak burza i wszystko bez probelmu chodzi w konsolce 8 ) DES:pamietajmy o edycji postów ;) |
mój kolega ma litka nie pamietam który model,ale czasem jak wypalisz obraz maz lipe tzn. masz całkowicie pusta płyte i jest zonk!mowa o dvd-r ;)
Hmm ja bym doradził wymienic na LG, chyba ze masz troszke kasy to dopłac ruznice miedzy litkiem a np.neciem czy plextorem. |
Cytat:
Nie wiem odkąd masz tą palarkę, ale ja bym na Twoim miejscu ją zareklamował. Taka sytuacja nie ma prawa mieć miejsca... ... :O |
Cytat:
A co do esperanz to niektóre gry mam juz ponad 2 lata nagrane na nich i bez problemu chodza, konsola tez specjalnie niepokojacych odglosów nie wydaje przy ich czytaniu. Jesli chodzi o niebootujace sie plyty to na verbatimach nie chcialo mi sie odpalac ponad 30% nagranych gier. To niestety jest duzy odsetek śmieci :/ |
@Thalib
Nie graj na Esperanzach; to tak na wstępie :) DES:esperazny zawsze dobrze chodziły nie wiem @Berion jaką wielką krzywde ci w życiu zrobiły,ale umnie jak i mojich znajomych od 3-4 lat się swietnie sprawują;p Co Litka to nie wiem... To, że kopie się Tobie nie bootują wcale nie musi oznaczać, że to wina Liteona. Spróbuj kilka razy (eject), PS2 często wybrzydza, szczególnie jeśli laser nie jest "pierwszej młodości". Mnie też się czasem zdarza, że kopia "wchodzi" za drugim/trzecim razem. Wypalaj na Verbatimach... Może plusy będą się lepiej spisywać ??? |
Problem z wypalaniem gier na ps2
Witam.
Mam problem z Litkiem SOHW-832S. Jaki bios jest najlepszy do wypalania gier na PS2? Testowalem różne biosy i na wiekszosci odsetek płyt które sie nie bootują przekracza 50%. Nagrywalem na nosnikach: z tanich tylko esperanzy bo je swietnie moja konsola czyta oraz verbatim. Biosy na któych próbowałem to: VSOA, VSOB, VSOE, VSOG. Na kazdym kolejnym jest tylko gorzej :/ Moze mi ktoś poleci najlepszy bios do tej spawary? |
Cytat:
|
Cytat:
Wersja konsoli nie ma absolutnie żadnego zaczenia (podobnież jak mod-chip). Natomiast jeśli chodzio kopię na DL to tylko na mod'ach, które "obsługują" takie płyty. Cytat:
|
Cytat:
|
ja tego nie rozumiem normalnie da sie kopiować gry na ps2 potrzeba tylko dobrego nośnika aby nie rozwalić lasera TDK bądź verbatim mam nagrywarke liteon nazwa tego cudownego sofciku jak mowice to alcohol 120% i wszytsko leci jak trza wiekszy problem juz z dyskiem do ps2 ktory tez mam bo jakies 10% wszytskich gier trzeba patchować ale ja nie mam z tym problemu pozdro jak ktos ma jakies pytania to gg 6747605
|
Cytat:
|
Wielkie dzieki teraz napewno cos wykombinuje.
P.S. Teraz pdpis pasuje |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czyli powstały: *.mdf/*.mds/*.md0 Cytat:
Albo masz obraz z dwu warstw i "wypakowałeś" tylko z jednej. Albo masz obraz z jednej warstwy. Można te pliki poskładać napowrót do iso. Jest w tutorialu... Tyle, że... ... GT4 ma specyficzny Media Check. Zostaje Ci albo zrobić DVD9RIP (progs Sonix'a), albo złożyć te pliki do kupy uwzględniając level break, s'patch'ować Toxix'iem i wypalić na DVD9. Cytat:
PS: Zmień podpis! Nie za duży? |
Masz dwa warianty:
Albo kupisz płyte DVD9 za ponad 20zł i spatchujesz uprzednio obraz przed wypaleniem, albo zrobisz sobie rippa własno ręcznie z filmikami lub bez jak wolisz, a wtedy wejdzie i będzie ci śmigać ;) |
Mam problem , ostatnimi czasy wpadlo mi w rece orginalne gran turismo 4 .Tak jak zawsze zrobilem obraz plyty Alkoholem i sie zdziwilem.Obraz zamiasta ważyc 3.09 Gb mial objetość 5.7Gb i oprocz pliku standardowego 4.4 .mdf pojawil mi sie jeszcze jeden dodatkowy 1.3Gb .mdO.
Co spowodowalo że podejmując próbe nagrania obrazu na plyte okazuje sie że jest on za duzy by sie zmiescic na standardowym DVD. Natomiast jesli przekopiowalem pliki gry do folderu zajmowaly one normalnie 3.09 Gb. Może więc ktoś wie w jaki sposob nagrac takie .iso I czy mozna pliki gry skopiowane do folderu zamienic na obraz (ale w ten sposob pewnie gra by nie ruszyla, tak jak to bylo w psOne) |
Cytat:
A swoją drogą to musisz mieć strasznie dużo miejsca na dysku żeby zrzucić na niego aż 10 płyt ;) |
Cytat:
http://www.dvddecrypter.com/ lub ze strony głównej. |
ja jestem za, a nawet przeciw :)
|
Prosze o odpowiedz - PILNE :)
Witam.
Czy moge zrobic w ten sposob : Pozyczam 10 gier od kumplna na ps2 (na dvd) , zrzucam programem nero obraz wszystkich gier na dysk twardy. ( tylko *.iso czy *.nrg ? ) i nagrywam jak mam czas :))))) (x2 lub x4) chodzi o to , ze musze oddac plyty szybko ;// btw : mam mod chipa , wiec luz ;> pozdro |
Oki wielkie dzieki :)
|
Cytat:
PS: Połączyłem tematy |
Czyli jak mam normalna oryginalna gre to mam postepowac tak jak z "Full-DVD"???
|
Cytat:
Cytat:
|
Sprawdzilem juz je wczesniej... i dlatego napisalem... (chodzi mi np. o to co dodalem...)
|
Cytat:
|
Dzieki, ale czytalem te posty i szczerze mowiac czuje sie zagubiony ;) Np. W ktoryms jest opis przegrywania DVD-Full i Rip. Chyba inne ustawienia sie stosuje do zgrywania tych gier, wiec czym sie one roznia???
EDIT: Chodzi mi o to: Kod:
Alcohol120% (testowane na v1.9.2 build 1705)Kod:
Alcohol120% (testowane na v1.9.2 build 1705) |
Alcohol 120% (profil odczytu PS2) prędkość żędu 4-8x
|
Proponuję zajrzeć najpierw tu i przeczytać punkt szósty:
http://forum.cdrinfo.pl/announcement...ouncementid=24 Potem tu: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=54333 A na koniec tu: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=54241 Temat wieczorem "leci w kosmos" |
Jak przegrac oryginalne gry
Witam. Chcialbym przegrac gre oryginalna gre z PS2. Jakim programem to zrobic i jak go ustawic??? Bardzo prosze o odpowiedz. Aha i jaka predkoscia to nagrywac (czy BenQ 1640 nagra te plytki???)
|
Cytat:
Zauważyłem, że najwięcej osób ma problemy z wypalaniem na Litkach :) Zbieg okoliczności? |
Dokładnie tak nagrywałem, mod-chipa mam...acha i jeszcze nagrywałem grę na DVD
|
Cytat:
Podłączasz HDD od PS2 do PC w wolne miejsce na taśmie. Hmm... wiesz... ... tylko z prądu odłącz PS2 i kompa :D @Max 65 1.) Masz mod'a? SM? 2.) Czy nagrywałeś tak? |
Problem z grami na PS2
Witam chciałem prosić Was o pomoc gdyż mam wielki problem z nagrywaniem gier na konsolkę PS2. Moja nagrywarka:LITE-ON DVDRW SOHW-1673S . Stosowałem się do najlepszych metod wypalania na Alcoholu120% a na konsolce po włożeniu płytki pisze mi "Please insert a PlayStation 2 Disc or formatting disc" Pomóżcie!!!
ps.Gre wypalałem na płytce Vobis DVD-R z prędkością 4x |
Berion dysk mam pecetowy zworki są by dysk chodził w ps2 zworka musi być ustawiona na master (jak by ci kiedy było potrzebne). Co do podłączenia do pc to chodzi mi głównie o sprawę zasilania czy muszę odłączać najpierw kabel zasilają od dysku w pc, że by podłączyć do nie go drugi? Sorry za lekki offtop.
|
@kUBAk
Dysk masz oryginalny od Sony czy jakiś PC'towy? Jeśli od kompa to zwyczajnie... Wypinasz go z NA i wpinasz w taśme w PC. Nie wiem jak ze zworkami przy podłączeniu do PS2 (jeśli jakieś wogóle są), ale to przecież nie problem. |
Cytat:
|
Cytat:
Hmmm co do litka,to... :bicz: |
Cytat:
PS: Jeśli Twoja PS2 czyta DVD+R to na nich nagrywaj. |
U kumpla gry nagrane moim litkiem chodzą , na mojej konsoli chodzą płyty nagrane, ale nie przez mojego litka verbatim nagrany przezemnie nie chodzi , a nagrany na innej nagrywarce chodzi.
|
@kUBAk
Hmm... to ja nie mam pojęcia (zakładając, że kopiujesz dobrze). Czy to wina biosu? Nie wiem... A flashowałeś już go kiedyś? Jeśli tak to czy przed tym zabiegiem wszystko było w porządku? Jak z danymi nagranymi (nie z grami, chodzimi o to czy na innych napędach odczytasz płytę nagraną Twoim litkiem). |
Jesli przeczuwasz ze to bios,to go wymień na najnowszy albo wróć do pierwotnego ;)
|
Mi chodziło głównie o to, że konsola wcale nie czyta dvd nagranych przez moją nagrywarkę! Verby DVD-r TDK DVD+r respery DVD-r NIC. Laser jest OK to raczej pewne tylko co zrobić, żeby na tej nagrywarze wypalić żeby chodziło. Przejrzałem wiele forów i artykułów i nic - myślę , że to wina biosa poradi ktoś coś nato poda jakiś sprawdzony bios?
|
@kUBAk
:wow: w V7 montowali C? Hmm... ...Nie jest zły, nie ważne... Zależy co rozumiesz poprzez słowo "stuka". Zawsze w konsolach napęd głośno chodzi (no może poza GC), najgłośniej to chyba w PSX'ie i DC. Nie ma się czym specjalnie przejmować... Najintensywniej pracuję przy GTA-SA i gier na płytach dwu warstwowych. Inna sprawa jeśli gry nie chcą się boot'ować. PS: Odradzam palić na Esperanzach itp. syfie. Tylko nośniki z górnej półki (Verb, TDK)... Co prawda masz jeden z bardzo dobrych modeli tej konsoli, ale lepiej nie ryzykować nieprawdaż? :) PPS: Liteony palą lepiej "+". Jeśli Twoja konsola przełknie taką płytę to właśnie je Tobie polecam |
Mam problem moja nagrywarka to liteon SOHW 812s przerobiona na 832_VSOB mam problem z odczytem dvd nagranych przemnie na mojej ps2 nagrywałem na verbatimach i tdk i esperazach i zawsze to samo - odczas odczytu laser stuka w płytę - czy spotkał was taki roblem? Co radzicie podajcie, czy to wina biosa ? Mam ps2 V7 z duo2se (nie wiem dokładnie jaki ta konsola posiada laser wiem tylko, że w jego nazwie jest litera C).
|
|
Witam!!Jestem tu nowy!! mam maly problem!! REGULAMIN!!! i jest ona spakowana rarem!! napiszcie pare slow co mam dalej zrobic zeby ja wypalic? jestem noobem w sprawach nagrywania na konsole!! podajcie jakie progsy itp...THx
|
Cytat:
|
Cytat:
Przy okazji jeszcze jedno pytanko:) Czy jest możliwość robienia save-ów na dysk konsoli?? |
@Raus
Nie używam HDDLoader'ów itp... Ale mam pomysł: System plików wykorzystywany przez PS2 na dysku twardym jest całkowicie inny niż np. FAT32 czy NTFS. Potrzebujesz programu zdolnego do odczytu APA. WinHIIP. Z tego co wiem pozwala zrzucić obraz na hdd od PS2 (nie wiem czy w postaci plików czy*.iso). Jeśli można to zrobić w drugą stronę to jesteś w domu. Nagrać wiadomo jak. Ale ze złożeniem może być problem... Zapoznaj się z PS2-VI i opisem progsa CD/DVD Generator... ... |
Witam!
Mam małe pytanko i nie opłaca się zakładać nowego topicu więc pytam tutaj. A więc tak-Zgrałem sobie od kolesia za pomocą Free HDDloadera orginalną gre Time Splitters 3 na dysk konsoli i chciałbym ją teraz wypalić na DVD-R. Czy jest to możliwe?? Kiedy podłączam dysk do PC to żeby był widoczny muszę założyć partycje czyli go sformatować a wtedy gra pójdzie się moczyć. Czy jest na to jakiś sposób lub jakiś program?? Z góry dzięki Nara |
Jeśli ktoś ma problem z GT4 prosiłbym o udzielanie się w poniższym temacie:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=50950 @Kiewas 8[_____________________] Zmień może na inną wersję kProbe bo ten wykres jest mało wiarygodny. |
Test z kprobe?
Matko boska aż strach pokazywać , zacząłem go robić, ale na jakimś 10% procencie olałem to przy prędkości 4x PI na średnim poziomie 600.. ale i tak w konsoli płytka chodzi cacy, więc cały ten test w tym przypadku jest o kant d.. rozbić.. No ale jak @berion chcesz to nie ma problemu Zaraz się za to wezmę @Kiewas Wiesz nikt Cie nie zmusza :D Ale byłoby fajnie... ... Tak się zastanawiam... możeby z GT4 uczynić osobny topic? - dop. Berion -EDIT- A więc jest! Test przy prędkości 2.4x Kod:
Date : 2005-07-13 22:15:45I teraz dochodzę do zdania że Kprobe to g... Ten test jest absolutnie niewiarygodny Testowałem płytkę na kilku DVD-ROMach komputerowych - kopiowałem pliki po prostu i żaden nie miał zadyszki - tzn. czytał płytę dosyć wysoką prędkością i wszystko szło sprawnie. Tak samo z tworzeniem ISO tej płytki. No i jeszcze jakim niby cudem druga warstwa jest czytana lepiej od pierwszej? Myślałem że zawsze jest na odwrót :P Na razie nie mam pod ręką innej nagrywarki do testu, jutro jak będzie miał koleś czas to sprawdzę na jego LiteOn'ie 1653S. A gra chodzi wyśmienicie - tak samo jak ze zwykłych płytek DVD+R na których nagrywam, wszystko wczytuje się w mgnieniu oka i laser nie "rzęzi" jak to ma w zwyczaju na cienkich nośnikach... |
@Kiewas
Pięknie :) Bardzo mi się to spodobało. Wrzuć jeszcze test z kProbe :D Będzie luksus... PS: I niech ktoś napisze teraz, że się nie da ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:42. |